reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Nafnia-u nas wszystko ok.dzisiaj bylismy na usg dzidzia wazy juz 650g.Wiesz jesli chodzi o sny to nie jestes sama,mnie one nie mecza ale znam dziewczyny ktore tez maja z tym problem.Jesli zas chodzi o placz to bardzo latwo mnie teraz wyprowadzic z rownowagi:tak: potem poplakuje bo czuje sie taka samotna i nie kochana.Jak mi przejdzie to chce mi sie potem z siebie smiac :-)
a to nasza coreczka:-)
Zycze slodkich snow wszystkim mamusiom i ich pociechom

:happy: hej!!!

widzę ze ruch na forum i fajnie ja w zdecydowanie lepszym humorku niunia juz nie ma goraczki tzn ma podwyzszona tem ale juz jest ok i lepiej juz sie zachowuje nawet usmiecha sie, takze spadl mi kamien z serca

u nas ostatnie przygotowania do wyjazdu i w czwartek wyruszamy troszke sie obawiam diagnozy lekarzy ale baardzo sie ciesze ze jedziemy i pokazemy nasza slodycz:-)

Buziaczek- witaj na forum, pytasz czy ktos rodzil u ciebie w Northampton, czy ogolnie czy ktos rodzil w UK, bo z tego co wiem to nikt z naszego forum nie rodzil tam ale w UK owszem prawie wszyscy:happy:, ja ze swojej strony moge powiedziec ze mi wszystko odpowiadalo i nikt mnie zle nie traktowal wiec nie martw sie jesli do tej pory jest ok to tak zostanie

musze uciekac pozdrawiam serdecznie dziekuje za fluidy zdrowia jestescie kochane papap

U nas powolutku do przodu.:tak: mamy lepsze i gorsze dni, czyli normalka. w poniedzialek Roszek mial drugie szczepienie i jest OK. za 4 tyg. nastepne.
pozdrawiam wszystkei mamy i dzieciaczki:tak: ;-)
oto namiary instytucji zajmujacej sie uznawalnoscia polskich dyplomow ( nie zawsze nasze polskie wyksztalcenie jest bezwartosciowe, wprost przeciwnie)
UK NARRIC/ECCTISLtd.
Oriel HouseOriel Road
CheltenhamGL50 1XP
tel.0709904088
www.naric.org.uk

hEJ kobietki
Natalka dzis obudzila nas z wielkim krzykiem o 4.30 i tyle bylo spania,przytulanie nie pomagalo,tak godzine wkldalismy ja i wyciagalismy z lozeczka,w koncu wyladowal u nas w lozku,ale spac nie chciala usnela moze po 6.00,wiec musialm ja budzic do pracy,ja na pol przytomna szlam na pociag,teraz ju lepiej po sniadanku nabram sil.Konczymy dzis o 13.30 wiec w domu odpoczne.

Anya,czasmi brakuje mi czas na bb,bloga,ale starm sie dziennie choc poczytac i cos napisac:tak: Josh niezle rzeczy wymysla,na pewno ciezko bylo domyc wazeline:-D

Maja jutro wyjazd,zyczymy super rodzinnego spotkania,a u lekarza kochan bedzie dobrze,powiem wam co mozecie zrobic,pewnie rehabilitacja,basen jest na bioderka dobre,na pewno wyleczy Martusie;-)

Agnes tez czasmi tak mam z postami,wiec obrazam sie na kompa i jak mi przejdzie to pisze:laugh2: Basen super sprawa i frajda dla dziecie:happy: A z doswiadczeniem hmm...ciezko mi cos powiedziec jak by mogl to zalatwic,a np.nie moze sie przyjac jako pomocnik elektryka ,na razie ?

Gosiaczek27 wow foteczka urocza:-) Dzidzia sicznie wam rosnie,macie juz wybrane imie???

buziaczek1626 witamy,ja nie rodzilam w tym szpitalu,ale w UK tak i jestem zadowolona z opieki,porodu nie moge nic zlego powiedziec,poniewaz mialam problem z cisnieniem,czesto mnie monitorowali.Samopoczucie ok???Czy wiecie juz plec dziecka???

Maggusia posta tez przenioslam,nie ma problemu;-) mozemy pisac na tamtym:happy: Dziecieki w tym wielu sa bardzo zabwane ,obserwuja naz kazdy krok a potem kopjuja jak malpki:-)

dzieci spia,a ja ide szczelic dobra cherbatek moz emnie troche orzywi,bo cos padam,pogoda tez jaka tak dziwna

do uslyszenia

mam pytanko

czy ktos zazywal pigulki Microgynon30 :confused: wlasnie dzisiaj dostalam na nie recepte i zastanawiam sie nad skutkami ubocznymi: waga, libido, stan skory????

Maxim78-imie mamy juz wybrane bedzie Amelka:tak:
Zuzia24-wiesz co? ja bralam kiedys microgynon 21.Bylam z nich zadowolona nic sie nie dzialo z moja waga,skora itd.Potem gin.zmienil mi na yasmin-mowil ze sa nowsze ,lepsze itd.Po yasmin sie ponoc chudnie ale moja waga stala w miejscu.:happy:

Zycze wszystkim milego dnia

reklama
Nafnia to wcale nieprawda ze jek jestes spokojna w ciazy to i dziecko bedzie grzeczne. Ja jak zaszlam w ciaze to wlasnie konczylam studia. Przyspieszona sesja na wlasna reke potem obrona magisterki. Pozniej uparlam sie ze jednak chce do pracy wiec zaczynalam w 4 miesieacu. Pracowalam do 8,5 miesiaca a przed porodem porzadki swiiateczne, zakupy. Wody odeszly mi w centrum Handlowym.Porod...koszmar.
A moje dziecko to aniolek. W zyciu nie spodziewalam sie ze taka bedzie.
A hustawki nastrojow w ciazy to norma. Tez czasem ryczalam nie wiedzac dlaczego.
Maxin zaraz tez zaczne sciagac ten film. Wlasnie przeczytalam ze przeklulas uszka Natalce. Jak widze takie malutkie dzieci z kolczykami to zawsze sie zastanawiam co kieruje rodzicami w podjeciu tak drastucznej decyzji. Przeciez to kupe cierpienia dla takiego maluszka a efekt zaden. No i takie kolczyki to raczej w spaniu przeszkadzaja bo dzieci trzymaja glowki na boku. Przepraszam ale ja bym sie nigdy na cos takiego nie zdecydowala.

Do góry