reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witajcie
Dzis to chyba moja ostatnia notka,przed wyjazdem jutro ostetnie pakowanie,czas z mezem wiec zleci i zobaczymy sie dopiero w sobote buu...........Nie moge sie doczekac poniedzialku.Sorki,ze tak,krotko,ale wracam do prasowania,zaraz W.przyjedzie,dzis mam imieniny wiec wieczorkiem male rodzinne spotkanie:-) Mal dzis robi takie minki,ze usmiac sie mozna,wiec cykam fotki jak szlona,a co takie chwile trzeba jakos zapamietac;-)

Martuska fajnie,ze sie odezwalas,ale juz duzy Alus:-)

Izsua powodzenia w dogrywaniu ostatnich rzeczy i milusnego czasu z tata zycze,na pewno sie cieszycie:-)

maja_1980 najlepiej samemu robic po swojemu rade spokojnie przyjac ,bo co to twoje dziecko,czasmi ciotki babcie maja inne zdanie,wychowaly swoje w innym czasie,nie przejmuj sie:-)

niewiem czy bede tutaj przed swietami jak nie to juz teraz skladam wam na zapas jak najmilszych SWIAT WIELKANOCNYCH
wielkanoc_121.gif
99.gif

Jaj pomalowanych w najskrytsze marzenia.
Bab smacznych i słodkich jak miód.
Zajęcy hasających po ogródkach
Waszej wyobraźni.
Mokrego od wrażeń śmingusa dyngusa
Wszystkim przyjaciołom życzy ..
.

DUZA BUZKA DLA WSZYSTKICH
PAPA

reklama
Hej MARTUSKA
Moja droga. Z tego co piszesz wynika ze jestesmy niemalze sasiadkami.
Jak milo. Mieszkamy w South Croydon dokladnie na Ballards Way wiec rzut beretem od Waddon. Obecnie jestem na macierzynskim i w sumie sama nie wiem czy wroce do pracy. A jesli tak to dopiero 13 sierpnia.
Mieszkamy w Croydon od ponad 1,5 roku. Calkiem tu milo...
Dla zabicia czasu zapisalam sie na 5-cio tygodniowy kurs dla mam niemowlakow. Mozna sie sporo nauczyc. Dosc czesto bywam w centrum Croydon na zakupkach:tak: ...rowniez dla zbicia czasu.
Mam nadzieje ze bedziemy w kontakcie a moze rowniez uda nam sie kiedys spotkac gdzies a centrum na kawce.
Pozdrawiam

Martuska to jeszcze raz ja.Wlasnie przeczytalam w jednym z postow ze rodzilas w Mayday Hospital. I jak wrazenia ? Ja tez tam rodzila i napewno wiecej nie bedze. Jak dla mnie to tragedia.

Maxin wam kochane zyczymy cieplych rodzinnych swiat wielkanocnych odpoczywajcie..leniu****cie tylko zeby wam brzuchole nie porosly jak to w swieta bywa....
i oby w tym waznym dniu jak chrzciny stokrotki wszystko bylo jak sobie zaplanowalas ....

wielkanoc104.gif

No nieciekawie. Oczywiscie nie spodziewalam sie przyjemnego bezbolesnego porodu ale...
Chcialam rodzic w wodzie bo ciaza od poczatku do konca przebiegala ok. Ale jak odeszly mi wody to okazalo sie ze sa brudne i cisnienie 150/100 wiec kazali mi lezec pod KTG i sie nie ruszac.Zero wstawania. Marike urodzilam w miare szybko bo po 10 godzinach co prawda odbieralo ja dwoch ginekologow i 4 polozne(nie wiem po co ich az tyle tam bylo a...i jeszcze pediatra bo wyciagali ja proznociagiem) Gorzej bylo z lozyskiem. Jakas ciapata polozna urwala pepowine a druga chciala mi lozysko bez znieczulenia wyciagac. Dopiero pozniej od znajomej poloznej dowiedzialam sie ze pourwaniu pepowinny powinna wlaczyc alarm bo grozilo mi wykrwawienie a ona nawet nie zglosial tego lekarzowi. Wyobraz sobie ze czekalam ponad 5 godzin podlaczna do oksytocyny w bolach gorszych niz porodowe na to zeby mi recznie usuneli lozysko. Podobno bylam piata w kolejce do operacji.
Spedzilam tydzien w szpitalu po porodzie. Mialam transfuzje krwi ale i strasznie wysokie cisnienie. Myslalam ze nie wyjde na Swieta bo nikt sie mna nie interesowal...nawet cisnienia zbyt czesto mi nie mierzyli nie wspomne juz o sprawdzaniu czy wszystko ok z dzieckiem (tragiczne te polozne szczegolnie te czarne, wszystko jakby z laska robily) Bylam w jednoosobowej sali wiec czasami przez caly dzien nikt do mnie nie zagladal.
Dwa dni przed Wigilia narobilam rabanu bo przez caly dzien nikt nie mierzyl mi cisnienia ( a podobno tylko z tego powodu tam bylam i mieli monitorowac). Wiec podlaczyli mnie do aparatu na pol godziny i okazalo sie ze cisnienie moze byc i ide do domu.
Ja na szczescie juz tego wszystkiego nie pamietam, jak to mama -szczegolnie porodu - ale moj maz powiedzial ze on nie chce wiecej dzieci jesli mam sie tak jeszcze raz meczyc. Napewno moje drugie dziecko nie urodzi sie w Mayday Hospital.

Tigger- och ogromne gratulacje dla Was i niech Olivka rośnie zdrowo:-) :-) :-)

maxin-milego pobytu w pl niech wszystkob sie uda i bedzie po waszej mysli

martusia-super ze wrocilas do nas na dobre a jak twoj kurs i jak maz z praca

maja1980- jejku jak czytam o twoim porodzie to normalnie jakis horror u mnie bylo super nie moge powiedziec zlego slowa, ale przykro mi ze tak cierpialas a twoja corcia jest sliczna i ma piekne oczy:tak:
mel-wow twarda babka z ciebie
izus- super ze domek juz 20 ale szkoda ze tata juz jedzie 22 ala jak sama mowisz nastepnym razem

u nas juz wszystko w normie mala czuje sie swietnir juz nie jest zle :tak:
milego weekendu kobitki

reklama
Dziekuje ... tez podobaja mi sie oczka mojego sloneczka tylko myslalam ze beda podobne do moich - piwne :-) . Ogolnie to moje dziecko wogole nie jest do mnie nie podobne. Wykapany tatus... tak wszyscy mowia. Oby tylko taka duza nie urosla.:no:

Do góry