reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Maja 1980 - my nie szczepiliśmy Karolinki na gruźlice, bo nikt nas także nie poinformował o tym , że możemy a wręcz odmówili nam szczepienia, bo niby w PL nie ma juz zagrożenia. Jak bylismy w Pl to dowiedzieliśmy się tego samego, powiedzieli, że juz nie trzeba szczepić:confused: , no więc nie szczepiliśmy :happy:

Nathalie w Anglii pneumokoki są bezpłatne, w Polsce niestety trzeba płacić i to chyba dosyć sporo a co do wózka to przewóz jest bezpłatny, więc może warto wziąc ze sobą, będzie Ci wygodniej jezeli lecisz sama:happy:

reklama
Maggusia mieszkamy w Croydon ... mam nadzieje ze znajde jakas mamuske tu w okolicy bo szczerze mowiac to ze wszystkich noich kumpelek ja pierwsza i jedyna mam dzidziusia. A milo czasem byloby spotkac sie i porozmawiac o bobaskach ... tym bardziej ze to jak wiadomo najciekawszy temat dla mlodej mamusi. Jak narazie ciesze sie ze znalazlam to forum. A Ty gdzie mieszkasz?
Pozdrowionka.

Agnes2606 dziwne ... kazdy mowi co innego. Nam w Pl powiredziano ze trzeba ja zaszczepic.zeczywiscie wedlug danych z zeszlego roku Pl nie nalezy juz do krajow zagrozonych gruzlica.
Zobaczymy co ty powiedza ... na piatek jestem umowiona z Health Visitor. A co z Zoltaczka (WZW)?

Nathalie ja lecialam zmala jak miala 8 tygodni i musze przyznac ze wozek bardzo mi sie przydal w podrozy. Mozesz go oddac dopiero przed wejsciem o samolotu i tak samo odebrac wiec nie musisz dzwigac malenstwa i podrecznego jednoczesnie. A poza tym mysle ze dziecku jezt wygodniej ... wez pod uwage ze na lotnisku bedziesz musiala sporo poczekac zanim odlecisz.

Agnes i Maja ogromne dzięki za tak ekspresową i szczegółową odpowiedź.
h050.gif

hej!!!

witam wszystkie nowe mamuski na forum bardzo serdecznie i te ktore mialy problem z netem super ze juz jestescie

czytam wszystko ale czasem brak czasu na napisanie posta za co przepraszam postarm sie teraz juz pisac nabierzaco:-)

my dzis bylysmy na wazeniu i mala wazy 6050 co sie nie spodobalo HV i kazala mi ja dokarmiac wieczorami mleczkie modyfikowanym:-(, mam jej dac aptimil i kiedys myslalam ze ona nie lubi tego mleka bo sprawdzalm na wasna reke wszystkie rodzaje a dzis sie okazalo ze owszem lubi ale nie umie pic z butelki i musiala podawac jej z lyzeczki HV radzila ze w takich przypadkachkubeczek niekapek jest najlepszy wiec jutro zakupie i zobacze:confused:
mamy jeszcze jedna kontrolna wizyte zbadania bioderek :happy: z czego sie ciesze bo mam nadzieje ze rowieja moje watpliwosci

a tak po za tym super mala uwielbia papki :-) kurczaczek z ryzem ulubiony i marchewka z ziemniaczkami i chyba przerwe wczesniej karmienie piersia niz planowalam ale nie jestem jeszcze pewna;-)

pozdrawiam was wszystkie i dzieciaczkow i czekam z niecierpliwoscia na wiesci od Tiggera moze to juz buziaczki pappap

witam!!
narezszcie troszke tloczno sie na forum zrobilo i fajnie...pogoda sie spisuje na 5 wiec nic tylko spedzac czas na dworze...Oli wczoraj wbil mnie w osupienie niewiem czy znacie ten program jaka to melodia powtarzaja go codziennie okolo 13 i tak tez bylo wczoraj OLi obejrzal caly program normalnie siedzial i patrzyl w telewizor myslalam ze nie wytrzymam...
duzo sie dzieje ja wczoraj bylam w pracy moj P wrocil wczresniej (musialam odrobic sobote w ktora nie przyszlam)ale bylo spoko,dzis przychodzi moja znajoma z miasta w polsce nie widzialysmy kope czasu napewno bedzie fajnie...a pozniej dziewczyny staram sie o dofinansowanie do mieszkania bylismy u ksiegowego i powiedzial ze nam sie nalezy..wiec zaczynamy starania...oby sie udalo,pogoda cudna...az sie chce wstac z ranca
maja-my tez mielismy przejscia z butelka ale w koncu maly zalapal ale pamietam kosztowalo nas to duzzo wysilku,moze sprobuj oszukac wkladajac na przyklad smoczka a ukradkiem butelke,fajnie ze mala przyjmuje juz sloiczki
maja1980-witaj wsrod nas...
joanna z-ciesze sie ze sie wszystko poukladalo i maya wrocila ta sama,powodzonka z tym paszportem...
nathalie-witaj z powrotem... iproponuje wziac ze soba wozek pn nie jest wliczany przeciez w dodatkowe kilogramy...a napewno sie przyda
oki mykam ogarnac troche chate bo az wstyd jak kolezanka przyjdzie...
pozdrawiam

Maja33 a Ty karmisz piersią? Jeśli tak, to może spróbuj małą dokarmiać przez cewnik do karmienia. Ja zaczęłam dokarmiać Ingę przez butlę i niestety odrzuciła pierś (leniuszek śmierdzący ;) ), połozna mi poleciła ten sposób i bardzo dobrze się sprawdził. :happy: Przygotowujesz mleczko w pojemniczku i jak przystawiasz maleństwo do piersi wkładasz 1 koniec cewniczka do buźki dziecka wraz z piersią, a drugi oczywiście do pojemniczka z mlekiem. Cewnik to taka cieniutka rurka długości kilkunatsu cm z dziurkami na końcach, dostałam ją w poradni laktacyjnej. Postaram się wyszperać zdjęcie.

Witam Mamusie!
oraz nowe forumowiczki fajnie ze jest nas coraz wiecej:-)

Wczoraj chodzilam dumna z siebie poszlam pierwszy raz sama z Brianem do przychodni bez nikogo i poradzilam sobie nawet jezykowo;-)hehe musialam wam sie pochwalic:-D
Brianek na szczepienu troszke poplakal przytulilam go odrazu ja to razem z nim tak przezywam szczepionki ze szok:szok: pozniej na pania doktor popatrzyl z krzywa minka i zabieranl nozki poprostu uciekal bylo widac ze chce juz stamtad isc:laugh2:
Pogoda popisuje wiec duzo przebywamy na polku i u kolezanki ktora ma coreczki:-)dzieciaki swietnie sie razem bawia a po za tym duzo mamus tam przychodzi wiec jest o czym pogadac a dzieci zadowolone:happy2:

Maja zycze powodzenia w karmieniu:happy:fajnie ze mala lubi takie papkowe nowosci bo Brian ze sloiczkow tylko owoce lub pudingi reszte jak np:obiadki musze gotowac;-)

Maja 1980 mieszkam w Birmingham:-)bardzo dobrze wiem jak potrzebujesz spotkan z mamami bo ja to normlanie nie moglam wysiedziec duzo spedzalam na BB bo tylko tutaj moglam pogadac o dzieciach moze poszukasz w necie jakiejs stronki twojej miejscowosci ja tak ostatnio szukalam i znalazlam mnostwo mam co maja ochote sie spotkac nawet sama zalozylam jeden watek hehe :-Di juz nawet wiem gdzie jest klub dla dzieci i spotkania:tak:no ale oczywiscie na BB zagladam bardzo czesto to chyba juz nalog:-D

Nathalie no jasne ze wez wozek ze soba naprawde ci sie przyda :tak:za to nic nie placisz:-)

Agnes fajnie ze mala sie tak pieknie rozwija :tak:

Joanna Z to naprawde nieciekawa sprawa :eek: ale mam nadzieje ze juz z mala lepiej zycze szybkiego powrotu do zdrowka i wielu sil:-)

Dziewczyny jesli chodzi o szczepionke na zoltaczke to ja zaszczepilam Briana w pl poniewaz tutaj powiedzieli ze trudno ja dostac:eek:jesli chodzi o gruzlice w uk powiedziano mi ze male jest ryzyko:baffled:i nie szczepia a w pl wycofali ta szczepionke na dodatek pani doktor w pl powiedziala mi ze to sie ropi i zostaje blizna boli raczka i takie tam wiec odradzila.
Co do przeswietlenia bioderek to ja wykonalam to badanie w pl bo tutaj nie dostalam zadnego listu i stwierdzilam ze tutaj nie robia w sumie duzo dziewczyn mi tak mowilo wiec teraz sadze ze Maja masz wielkie szczescie hehe:happy2:
A jak pokazalam karte po przyjezdzie z pl pani doktor w uk to mnie pochwalila i powiedziala ze polacy to najlepsze rekordy ze szczepionkami robia:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam laski
u nas praca praca,czasu na nic nie mam ostatnie przygotowania do chrzcin,zakupy bo juz w poniedzialek lecimy i bardzo sie ciesze,odliczam dni:-) Natka smieszka jest bardzo miny szczela nieziemskie,spi juz od dwoch dni cale nocki,przez sen tylko gada.A dzis widze ze ma lekkio katar:confused: ja tez cos mam z gardlem,wrr.....pewnie jeszcze na wyjaz dostane @.

wogole slyszalyscie o tej SEPSIE,KURCZE STRASZE RZECZY SIE DZIEJA:-) Osstatnio dziewczynka umarla 14 lat,od nowego roku chyba 11 osob umarlo jak sie nie myle.
Sepsa

WITAM NOWEK LASKI,FAJNIE ,ZE PISZECIE NA PEWNO BEDZIE WAM TU MILO:tak: ;-) :-)

MAGGUSIA super w koncfu masz gdzie chodzic i z kim pogadac jezyk podszkoliosz,Braianek bedzie mial sie z kim bawic,super:-)

Olis dalas rade do pracy w niedziele,podziwiam.milego wieczorku z kumpela,na pewno sie nagadacie,ja czekam na i juz za tydzien zobacze sie z moimi psiapiolkami:-)

maja probuj a na pewno sie w koncu przekona,moze codziennie po troszku jej daj.Zreszta sama zobaczysz,powodzenia;-)

Izusia to super juz niedlugo zamieszacie u siebie.Oskarek swietnie zaraz bedzie biegal.Moja jeszcze sie nie kwapi za reke chodzic.

maja_1980 doskonale cie rozumiem,ja tez w gronie moich znajomych mam dziecko,wiec czasami ciezko sie spotkac,zapraszamy na watek spotkan mam z Londynu,tam dosc czesto sie spotykamy w Posku Na Hammersmith;-)

Agnes2606 witaj fajnie ze juz zadomowiona w nowym gniazdku,cora fajnie rosnie:-)

Nathalie my mamy zalozony prywatny watek w ktorym jest pare tematow,jak dziewczyny uwazaja ze mozna dac ci dostep do nich ,pisze do moderatora;-) Zajmowalam sie tym Melanie ale teraz malo sie tu pokazuje,nowe dzidzi,pozdrawiamy ja i rodzinke.Wiec jak chcecie moge napisac:happy:

ok mykam mala kapc po zmianie czasu trzeba wszystko powoli przestawic,ale zauwazylam ze jak idze spac o 8.00 to spi cala noc .A jak wasze maluszki sie przestawily???

mykam buzka papa:happy:

reklama
Do góry