reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

No ladnie ale tu pustki pewnie dlatego bo weekend:-)
My wczoraj spedzilismy milo dzien poszlam z Briankiem do kolezanki co ma dwie coreczki dzieciaki tak swietnie sie bawily ze szok poprostu rewelacja a my pilysmy kawusie i czas lecial:happy:
Dziewczyny mam takie pytanie do was:Jakie butki kupowalyscie tutaj swoim maluszka?bo przeciez butki dla dzieci ktore juz chodza musza byc odpowiednie zeby nie bylo plaskostopia.Troche mnie lekarz w pl postraszyl kazal kupic buty z "Bartka" ale ja nie kupilam bo dostalam od rodziny takie sztywne i okazalo sie ze sa za sztywne Brian w nich chodzi jak robot!wcale sie nie dziwie.Prosze o wszelkie opinie bo musze jakies kupic Brianowi takie dobre moze ktos z was jakas zna firme czy cos?
Myslalam o adidaskach ale nie wiem czy mozna takie butki zakladac:confused: bo z tego co wiem takie butki musza byc sztywne kolo kostek itd no ale tez miekkie do chodzenia wiec ja juz sama nie wiem doradzcie cos!;-)aha i jeszcze lekarz mi powiedzial ze dzieciaki musza w butkach chodzic w domu a ja nie zkladam butkow Briankowi po domku wiec chyba musze do tego sie ustosunkowac bo juz tyle sie naczytalam.

Maxinko jeszcze raz sie powtorze sukienka jest przepiekna niezl furore zrobi corcia w niej.My bedziemy chrzcic Brianka w lipcu i tez za niedlugo bede na etapie wybierania ubranka:-)
a co do balonu to wlasnie jak pekl to nie plakal troche sie zdziwil ostatnio mu pokazalm zeby go kopal lub ciagnol za sznureczek i to mu sie bardzo podoba :happy:

Joanna Z masz racje :blink: nie ma wiekszego szczescia od usmiechnietego dziecka bardzo ladnie napisane:-)mozesz mi napisac dlaczego Maya byla w szpitalu bo chyba cos przeoczylam:confused::baffled:Zycze zdroweczka!:yes:

Maja 1980 witaj na forum:-)

Izusia swietnie ze juz z mezem lepiej tak trzymac!:biggrin2:widze ze milusko spedzicie weekend i bardzo dobrze wszytsko napewno sie naprawi i ten wekeend bedzie lepszy od tamtego tzrymam kciuki glowka do gory:blink:

Tigeer jak sie czujesz?jutro wybija data twojego porodu!;-)pisz pisz co tam u ciebie jesli mozesz:happy:

Olis dziekujemy rowniez i tobie za zyczenia ciumaski slemy!:-)gratulacje dla Oliwierka swietnie ze juz raczkuje jeszcze troszke i zacznie chodzic:happy2:

Anetka chcialam sie zapytac czy ten blog co ma Patti to jest aktulany:confused:bo wchodze tam i zadne nowe notki mi sie nie wyswietlaja :unsure:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Czesc kobietki

Weekend sie zaczal a tu pustki jak co tydzien, ale ja musze cos na pisac i poprosic was byscie moze cos mi doradzily zanim w czwartek spotkam sie lekarzem.
Wczoraj znow zdarzylo sie to samo:-( Maya wymiotowala i znow z krwia. Z tego co teraz zobaczylismy to wymiotuje po podaniu jej mleka modyfikowanego. Za pierwszym razem bylo to troszke samego mleczka, drugim razem z kaszka ryzowa i wczoraj tez jej podalam wiec prawie na 100% wiem ze to nie zadna wirusowka tylko jakas nietolerancja mleka. Wciaz karmie piersia, ale czasem na wieczor chce je podac cos tresciwszego no i wiadomo wieczorem piersi nie sa tak pelne mleka jak rano. A tu niestety :no:
Podawalam jej Aptamil wczesniej nie wymiotowala, a teraz az sie serce kraje jak patrzylam i sama siebie obwinialam ze nie skojarzylam tego wczesniej:-( tak mi wszyd:zawstydzona/y:

Maggusia Maya byla w szitalu bo wymiotowala do tego stopnia ze z krwia, ale jak to tu bywa wypisali nas po 24 godz do domku i stwierdzili ze nic nie jest a tu wsczoraj znow. Co do butkow to ogladalam ostatnio program gdzie wypowiadal sie fizjoterapeuta co do wyboru butow, mowil ze podeszwa buta nie moze byc za twarda musi sie zginac dokladnie tam gdzie stopa tuz kolo palcy:tak: , zapiecie buta nie moze ograniczac ruchow stopy,:baffled: latwo mowic, ale sa tu w Anglii fajne sklepy z butami dla dzieci fakt troszke drozsze, ale pomagaja dobrac but do stopy i potrzeb dziecka, kosztuje to kilka futnow wiecej, ale uwazam ze warto. Zycze powodzenia .

Udanego weekednu kobietki

pozdrawiam

jestem jeszcze Maggusiu:-)postaram sie teraz codziennie meldowac;-)niestety nie poradze ci nic w sprawie butkow, bo jeszcze nic na ten temat nie wiem...
Joanna_Z - biedna Maya, bardzo wam wspolczuje, wyobrazam sobie jak musicie sie denerwowac:-(skoro zaobserwowalas, ze to nietolerancja na mleko, to chyba powinno dac jakas wskazowke lekarzowi, jak ma postepowac w takiej sytuacji? zycze Mayeczce szybkiego wyzdrowienia:tak::-)

no a dzisiaj moja "godzina 0":-)ale nic sie nie dzieje, wkurzaja mnike tylko komentarze ludzi, ktorzy mysla, ze skoro na dzisiaj mam termin, to powinnam dzisiaj rodzic:-)a moja mama i tesciowa zachowuja sie, jakby kazda nie urodzila dwojki dzieci i strasznie sie dzisiaj ekscytuja, a ta data przeciez wlasciwie nic nie znaczy - podobno tylko 5% dzieci rodzi sie w dniu wyznaczonego terminu:-)

zdrowieje powoli, wiec wyszlam dzisiaj z domu zakupic nowe okulary. stare mi sie polamaly i chyba dobrze, bo wieki nie bylam u okulisty i okazalo sie, ze wada pogorszyla mi sie od ostatniego razu o 1,5 dioptrii:szok:
niezlym szokiem okazaly sie dla mnie tez tutejsze ceny:eek:ale moze mi sie wydaje, bo naprawde dawno nie bylam u optyka i byc moze w Polsce ceny tez wzrosly w tym czasie:confused:

a na rodzenie z mezem umowilam sie na wtorek albo srode;-):-Dzobaczymy co na to nasza ksiezniczka:laugh2:

witajcie dziewczyny:-) jesteśmy spowrotem po przerwie, nie było nas tak długo, bo oczywiście na internet zamiast 2 tygodnie, czekalismy aż 6 tygodni:wściekła/y: , ale na szczęście już nas podłączyli:-) :-) :-)
Fajnie znowu być na forum, wśród Was, nie wiedziałam, że tak bardzo będzie mi tego brakowało:happy:
Narazie muszę nadrobić czytanie, ale juz niedługo napisze co u nas nowego
Tak w ogóle to jestem w szoku jak te forumowe dzieciaczki urosły:szok:

Pozdrowionka:-) :-) :-)

hej!!!
dzis niedziela moj P w pracy my siedzimy sami zaraz przyjdzie dziadek wiec moze wyjdzie z malym na spacerek chco niewiem jaka pogoda na zewnatrz...
weekend minal jakby to ujac tresciwie...?????
piatek spedzilam super super super....(wtajemniczeni wiedza co mam na mysli.....:happy: :happy: :happy: :happy: :happy: :happy: )
a sobota do niej nie warto wracac...bo bylo ciezko nawet bardzo...
ale dzis pelna sil i energiii...
widac ze u nas totalna cisza chyba kazda spedza rodzinna niedziele...
tigger-nie przejmuj sie ludzmi widac ze malutkiej dobrze w brzuszku...sama bedzie wiedziala kiedy wyjsc z brzuszka....
joanna-kurde niewiem jak ci pomoc to straszne ze lekarze sa tacy zimni inie daja rady....musicie cos zrobic tylko pytanie co ja osobidcie podaje malemu aptamil i dobrze na to mleczko reaguje...daj znac co sie dzieje biedna ta mayeczka...
izusia-ciesze sie ze z mezem lepiej..a i czekam na grzeszki na blogu..he he
maggusia-co do bucilkow to ja tez nie mam pojecia maly jest jeszcze za maly na buciki,a co u ciebie dzwonila ta babka w sprawie pracy???
przyjemnej niedzieli babeczki!!!!!!!

Witam!
No pogoda zza okna wyglada na ladna, swieci slonko, zeby sie tylko cieplej zrobilo. My spedzamy niedzielke w trojeczke, Malysz dzis na topie hehehe :-)
Olis to super, ze dobrze sie bawilyscie, a macie jakies fotki to wklejcie. No to niezla poszalalas, jak sobote taka ziezka byla ;-)
Agnes2606 witaj z powrotem na forum
Tigger no wybila godzina 0, ale masz racje, tylko nieweile dzieci rodzi sie w terminie. Pati tez sie urodzil po terimie, a dokladnie 5 dni pozniej. Co sie odwlecze to nie uciecze :-) Buziaczki dla brzuszka
Joanna_Z a moze sprobujecie podac malej jakis inny rodzaj mleka. Oj dlaczego te nasze malenstwa musza sie tak meczyc. Zycze Mayi duzo zdrowka :tak:
Maggusia blog jest aktualny, ale mnie jakos wena opuscila i chec do pisania, tym barzdiej, ze komp. nam sie wali i starsznie dlugo schodzi zanim sie fotki wkleja :baffled: co do butkow to my mamy te do biegania w domku z Polski, no i one wlasnie maja usztywniona pietke, nie za miekka i nie za twarda podeszwe. Ale Pati niezadlugo z nich wyrosnie i tez sie zastanawialam gdzie mu kupic dobre butki :confused:
Izusia super, ze z mezem juz wszystko git, no i tata przylatuje :-) a jak tam wasz nowy domek :confused: Pewnie malemu ida zabki, ze tak sie budzi w nocy :tak:
Maxin a Ty jeszcze pare dni pracy i wolne i Polska, ale fajnie :-) Ciekawe jak Natka sie bedzie sprawowac w samolocie, na pewno oki, Pati teraz byl super wszystkich zaczepial, smial sie :laugh2:
Laski cos mi sie dzieje z ta strona BB, czesto mnie z niej wyrzuca, pojawia sie jakis blad, na innych stronach nie :no: No i dlatego po 2, 3 wyrzuceniach ze strony, trace ochote na czytanie i pisanie jak mnie ma zznowu wywalic:dry: Czy moze ktoras z Was miala cos takiego, bo nie wiem jaka jest przyczyna :confused: :-(
Milej niedzielki

Witam Mamusie!

Widze ze troszke sie rozruszalo forum to fajnie:-)u mnie troszke nudno dzis bo juz pare dni jestesmy sami z Briankiem w domu moj jest w pl:tak:
Ostatnio czas spedzalismy u kolezanki do ktorej dlugo sie wybieralam.
Ona ma dwojke dzieci(dziewczynki dwa latka i osiem miesiecy) fajnie nam sie gada razem dzieciaczki zaprzyjaznily sie wiecej mozna poczytac na blogu Brianka:happy:Blog brianek na www.smyki.pl
Dzieki wszytskim za informacje w sprawie butkow wlasnie juz wiem gdzie mozna kupic takie pantofelki z twarda podeszwa:-)tylko jeszcze musze jakies adidaski wypatrzyc;-)

Anetka zycze przyjemnego ogladania Malysza hehe widze ze macie tv my niestety jeszcze nie a szkoda bo mi bardzop barkuje jedyne co to moge sobie poogladac w necie cosik jak np ostatnio Kuba Wojewodzki caly czas hehe:biggrin2:

Agnes witaj znow wsrod nas!:happy2:a z wszelkimi naprawami tak tutaj jest my czekamy juz miesiac na naprawe ogrzewania oraz swiatla w lazience i mam ochote ich wszystkich za to zagrysc:growl:

Joanna Z dzieki za rozpiske:-)
:no: jeju to naprawde nieciekawie mieliscie z Maya ale mam nadziejke ze juz wszytsko wporzadku?:yes:a wiesz dlaczego tak wymiotowala jaka byla przyczyna tego:confused:

Olis no ladnie ladnie sie dzialo w piatek:-)

Tigeer trzymam kciuki za was:-)fajnie ze zdrowiejesz:biggrin2:a komentarzami ludzmisie nie przejmuj urodzisz kiedy bedzie trzeba :tak:juz nie moge doczekac sie zdjec!:happy2:zycze powodzenia i melduj tu sie nam.

Maxin oj ty ty!:laugh2:a tak myslalam kto mnie przywola do tablicy no dupsko ci zleje hehe :-D

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej, hej:-)
jestem juz oficjalnie ciezarowka przeterminowana;-):-D
dzieki dziewczyny za podtrzymywanie mnie na duchu:-)jeszcze sie nie niecierpliwie za bardzo, za to moj maz tak, bo myslal, ze jutro ma ostatni dzien pracy a potem wolne, ale zapomnial,ze we wtorek jeszcze tez pracuje:-(dosyc ma juz tego i chcialby, zeby sie coreczka na swiat pospieszyla:-)

ja juz nawet myslalam, ze moj czas nadchodzi, bo sie dzisiaj nie bardzo czulam, ale okazalo sie, ze po prostu znowu mam goraczke:-(szlag by to trafil, a juz myslalam, ze zdrowieje:wściekła/y::-(

ale dobrze przynajmniej, ze nam wiosna wraca:-)

Witam po przerwie,ja w koncu doszlam do siebie,choc miescnie wciaz bola,bo nie pamietam kiedy tak sie wytanczylam,laski poprostu bylo wstaniale,a nie usmialam sie tak juz dawno:rofl: :wink: :rofl2: :-D
Byla mama wiec wyciagla mie na spacer i dobrze mi to zrobilo,dzionia byla przekochana caly dzien sie przytulal,Maz do domu przyszedl chory,wiec od razu do lozka i tak zelciala sobota,a dzis spokojnie przez tv.Nic ciekawego,ja tylko odliczam dni do wyjazdu:-) przestawilismy czas i musze malje wszytsko poprzestawiac,pewnie pare dni i sie przestawi.

Tiegger no to mala sie dobrze tak zadomowila,na pewno juz niedlugo.A ta goraczka hmm....ciekawe
trzymamy kciuki:happy:

*Anetka* ciekawe czemu,u mnie ok??Jak Patti

Agnes2606 tak to jest z netem,ale juz jestes:happy: pisz co u was

Joanna_Z jejku ale macie przeboje no,moze wroc do aptamil,moja tez go poje,sms odrzucila

Maggusia wiem ze w clark mozna dziecia zmierzyc butki,pierwsze najlepiej wiedziec odpowiedni rozmiar, podbicie.A co z twoja praca?

Izusia co u was jak nma basenie?????

ok ide cos zjesc

milego popoludnia zycze
papa

acha mam do was pytanie czy nie uwazacie moze, ze powinnismy zalozyc watek na zamkniety "fotki z spotkan" i tam je wklejac????????

reklama
Ja tak na chybcika tylko, bo za moment wychodzimy na obiad. Chcialam Ci tylko napisac Maggusiu, ze jesli udasz sie do Clarks to w sposob profesjonalny mierza Briankowi nozke. Jesli kupujesz pierwsze buciki zrobia Wam zdjecie (przeciez to takie wazne wydarzenie :-) ) i dadza Wam karteczke (feet record) z aktualnym rozmiarem stop Briana, bedziesz miala tez zapisane, ze na nastepne mierzenie powinnas przyjsc za 6-8tygodni. Josh aktualnie ma rozmiar stopki 4.5 F. Numer 4.5 to oczywiscie dlugosc stopki a literka F to podbicie- bo jest takze mierzone. Zycze udanych zakupow :-)

Do góry