reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Anya tylko ze wlasnie sie zastanawaim czy ten sklep jest u nas poszukam na stronkach internetowych:happy:dziekuje za informacje juz nie moge sie doczekac kupienia tych butkow:tak:

Olis Maxin babka w sprawie pracy ma dzwonic 28 marca wiec trzymajcie kciuki!:-)

Tigeer a nie wyznaczyli ci lekarze np daty wstawienia sie w szpitalu:confused::-)ja mialam tak ze czy rodzilabym czy nie mialam sie wstawic i tak w szpitalu tego dnia co jest termin planowany ;-)
No a ja sie nie dziwie ze juz nie mozecie sie doczekac to taka piekna chwila niezpomnianana!:happy:ja jak sobie przypominam ciagle sie wzruszam:tak:albo jak Brian zrobi cos nowego.

Pozdrawiam i sle ciumaski zycze wszytskim milego wieczoru!

reklama
Maggusiadzieki za przywitanie na forum.
Jestem nowa i jeszcze nie bardzo sie orentuje co i jak na tym forum.
Milo poczytac ze tak sie razem trzymacie ... MATKI POLKI NA OBCZYZNIE.
Pozdrawiam wszystkie mamuski a szczegolnie te z Londynu.

Dziewczyny ja jutro ide z Brianem na szczepienie mial juz jedna dawke pneumokoki i nie wiem czy to jest druga dawka probuje wyznac sie ze skrotu ale nie wychodzi moze wy pomozecie:confused: podaje nazwe skroty:
Hib Bstr
MenC Booster
dlatego was pytam bo juz raz mi przyszedl list na te same szczepionki i gdybym sie nie skapnela ze ja Brian juz mial to nie wiem:wściekła/y:no ale tej nazwy nie widze w ksiazce dlatego was pytam plis o odpowiedz.

Maja 1980 pisz do nas jak najwiecej :tak:dziewczyny sa przyjazne naprawde skad jestes?:-)

hej laseczki
ja nareszcie sie doczekalam pierwszej odpowiedzi od CHB dzis lece wyslac specjal delivery paszporty malej i meza czy wy tez wysylalyscie i po jakim czasie wam odeslai bo my do polski lecimy za 3tygodnie mam nadziejenze sie wyrobia

chyba ponownie wychodzi slonko oby juz zostalo bo wiosna pachnie a jej nie widac

Hej babeczki!
Weekend minal milo, w sobote basenik a wieczorkiem znajomi nas odwiedzili.W niedziele bylismy w Mancheterze u znajomych a pozniej z nimi w takim super olbrzymim parku w centrum miasta praktycznie.Pospacerowalismy, zarzylismy troszke slonka choc wialo okrutnie.Nio i zlecialo.Dzis pogoda iscie wiosenna, zaraz wyhcodzimy na spacerek.A co do domku to dostalismy ostateczna oferte, sprawdzilismy cala, wszystko sie zgadza.Dostalismy juz umowe do podpisania.Wiec to juz chyba bedzie koncowka zalatwiania papierkow.Mam nadzieje ze juz niebawem bedziemy w nowym domku,.A poki co tata przylatuje we czwartek wiec juz nie moge sie doczekac.A nasz nin, nienadarzam za nim.Coraz dluzej potrafi sam stac nio i chodzi coraz pewniej za jedna raczke.A dzis...spal cala noc bez pobudek do 6.30.Jestem w szoku ale i zadowolona, mam nadzieje ze juz tak bedzie kazdej nocki!
Milego dnia!

cześć dziewczyny
Nie bylo mnie bo mieliśmy pracowity weekend. w sobotę mieliśmy koncert charytatywny a w niedziele w związku z piękną pogoda pojechaliśmy na przejażdżkę. W czarwtek juz lece i nie mogę się już doczekać.
Znowu mi sie krew pojawila,ale lekarz mówi,że tak może być. Znaczy że się oczyszczam
Mąż dalej nie pali i cieszę się bardzo. I tęsknie juz za przytulankami
Mam nadzieje,że już nie dlugo.
W środe na jeden dzień ide do pracy. Już tęsknię za dziewczynami.
Maggusia przesyłam ci stronkę , może tam coś znajdziesz:
http://http://www.nhsdirect.nhs.uk/encyclopaedia/
Znalazłam jeszcze yo
Age at vaccination Vaccine 2 months DTaP/IPV/Hib+pneumococcal conjugate vaccine (PCV) 3 months DTaP/IPV/Hib+MenC vaccine 4 months DTaP/IPV/Hib+MenC+pneumococcal conjugate vaccine (PCV) 12 months Hib/MenC 13 months MMR+pneumococcal conjugate vaccine (PCV)
znalazłam jeszcze inne informacje . Utworzylam nowy tema bo za duze na ten post.
pozdrawiam

Czesc kobietki

Witam wszystkie mamusie i ich pociechy w ten sloneczny i cieply marcowy dzien. U nas w koncu ok. Nawet nie probuje juz podawac malej niczego innego przynajmniej na razie. Jutro jedziemy do LOndynu brrr, nie przepadam za tym tlocznym miastem:no: jak wiecie jedziemy zlozyc wniosek o paszport. Mam nadzieje ze oboejdzie sie bez zandych problemow. Maya dzis tryska energia, az nadazyc nie moge tylko sie turla w jedna i druga strone z gryzaczkiem w reku, smiejemy sie, ze to gimnastyka artystyczna z przyzadem :-D ;-) , ale dobrze widziec takie usmiechniete dziecko po tym wszystkim.

tigger choc mam nadzieje ze juz sie rozdwoilas to jesli nie musze Ci powiedziec ze moja malutka spoznila sie cale 12 dni a porod zaczal sie dzien przed terminem wywolywania, chyba sie troszke wystraszyla ;-) :-) i postanowila juz stamtad wyjsc, wiec trzymaj sie i obys nie musiala tyle czekac powodzenia

izusia bardzo sie cieszymy, ze juz tak blisko do przeprowadzki, troszke Ci zazdroscimy, ale mamy nadzieje ze niedlugo tez bedziemy mieli wlasny a nie wynajety, bo to jednak zupelnie co innego

maja_1980 witaj na naszym forum i mam nadzieje ze Ci sie tu spodoba

maxin super ze sie tak wybawilas , a tak w ogole to namieszalam w tym moim ostatnim poscie bo mialo byc ze ja odkad zaczelam co jakis czas podawac formule to podawalam aptamil i te ostatnie razy tez, 2 razy z kaszka i raz samo i te 3 razy wymiotowala, wiec stad mysle ze od tego moze jakas partia mleka byla felerna:-( dowiem sie w czwartek choc czasem sobie mysle ze w tym kraju to i ja moglabym byc lekarzem diagnosta patrzac na to co oni wyprawiaja ;-)

maggusia w szpitalu powiedzieli ze to wirusowka, ale mi sie wydaje ze to od mleka modyfikowanego sama juz nie wiem. I co kupilas buciki Briankowi?

olis widze ze Twoj P tez pracuje w niedziele:-) moj zawsze tak, ale nie jest zle choc z domu bylismy nauczeni ze niedziela to taki rodzinny dzionek. A co do Mayi to ona tez od czasu do czasu kiedy bylo trzeba pila Aptamil tylko ostantnie trzy razy jakos tak nie wyszly:-( ale juz ok

KObietki dzieki za wsparcie jestescie super
pozdrawiamy cieplutko. oby takiej pogody bylo jak najwiecej

MAGGUSIA- Hib to szczepienie przeciw paleczce grypy podaje sie ja w 2,3,4,12 miesiacu czyli 4 razy.
Men C to Meningokoki ktore podaje sie w 3,4,12 a booster oznacza zwiakszona dawke.
Natomiast pneumokoki podaje sie w 2,4,13,miesiacu zycia.

MAM JESZCZE WANE PYTANKO ODNOSNIE SZCZEPIONEK
czy szczepilyscie swoje maluszki przeciwko gruzlicy (BCG) i zoltaczce wszczepiennel(WZW B) tak jak to robi sie w Pl?
Wlasnie doczytalam ze tutaj jest mozliwosc zaszczepienia ale nikt ze sluzby zdrowia mi tego nie zaproponowal. Jak bylam z Marika w Pl to pediatra powiedzial ze jesli bedzie czasami tam przebywala to koniecznie trzeba ja zaszczepic. Co prawda wedlug Andlikow Pl nie jest krajem o podwyzszonejliczbie zachorowan na te schorzenia ale ja chyba chcialabym ja zaszczepic. Co o tym myslicie?

JOANNA_Z Juz mi sie podoba na tym forum. Milo podzielic sie swoimi doswiadczeniami i troskami z mamuskami na obczyznie.
Pozdrawiam

Witajcie kobitki po przerwie, niestety przymusowej... Wyobraźcie sobie, że popsuł mi się monitor, i 2 komputery NA RAZ!!! Nie wiem jak to możliwe, chyba monitor uszkodził 1 kompa a ten drugi się zepsuł już chyba za ciosem. :wściekła/y: Tak więc byłam na odwyku przez kilka ładnych dni...

Maxin fajnie byłoby mieć taki wątek dostępny tylko dla nas. Mogłybyśmy tam wklejać wszystkie zdjęcia, nie tylko ze spotkań.

Powiedzcie mi czy w UK pneumokoki sa bezpłatnie? Nie wiem czy zaszczepić Inge jeszcze tu w Polsce czy już w UK.

Mój Tomek jest już w nowym pokju. Mieszka z Polakami, mówi, że są przesympatyczni. Najwazniejsze, że będzie miał stały dostęp do internetu i będziemy mogli sobie gadać do woli na skype.

A my zarezerwowałyśmy już lot na 6 lipca!!! :tak: Hurra!!!!! W związku z tym mam do Was pytanko - czy radziłybyście mi brać wózek czy raczej nie (mam taki leciutki chicco ponee xs o wadze niecałe 6 kg)? Będę leciała sama z małą, bo Tomek pojedzie wcześniej z transportem naszych rzeczy.

Maju witaj na forum. :happy:

reklama
:happy:witajcie dziewczyny:-)
W koncu znalazłam czas i mogę nadrobić moje zaległości

Po pierwsze: gratulacje dla szczęśliwych mamuś z okazji narodzin dzieciaczków

Po drugie : serdeczne życzenia dla małych solenizantów z okazji roczka i dla tych dużych z okazji urodzin także ( nie wymieniam, bo nie chcę nikogo pominąć):happy:

Po trzecie : witam wszystkie nowe mamusie na forum ( nie wymieniam, bo nie jestem jeszcze w stanie wszystkich zapamiętać ):happy:

A teraz co u nas nowego, no więc nowy domek nam się bardzo podoba, duzo więcej w nim miejsca niż w tym starym, Karolinka rosnie jak na drożdzach , waży już 9 kilo i jest bardzo ruchliwa, wstaje ( w łóżeczku), siada i w ogóle wszędzie jej pełno, no i najważniejsze w końcu mamy pierwszy ząbek ( hurrrra! ) - górna prawa dwójka:happy:

No to chyba narazie na tyle, cieszę się, że znowu mam dostęp do BB :happy:

Pozdrawiam wszystkie mamusie:-) :-) :-)

Do góry