reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czarnula-dokladnie jest tak jak pisze tigger, ja kozystalam z tej karty juz trzy razy bylam u dentysty i jeszcze raz pojde na pewno a moze dwa:-) , aby dostac lekarstwa za darmo musisz miec recepte ktora dostajesz od GP o ille wiem to CB dostaje tylko matka ale jesli matka jest w pl a ojciec tu to sklada wniosek ojciec
powodzenia na scanie, a co ci sie marzy chlopczyk czy dziewczynka:-D

Tigger- no ty juz bliziutko powodzonka i szybkiego porodu lepzy szybki i bolacy niz dlugi i bolacy:-D (zawsze boli) sorki :-)
cfcgirl-super masz przyjaciol w pracy, na pewno bedzie juz tylko lepiej:-)
Joanno- a jak dawalas ta marcheweczke i jabuszko ze sloiczka czy sama robilas bo ja kpilam w sloiczku od 4m-6m dzisiaj mala skonczyla 18tydz a sadny dzien jutro w poludnie:-D , bo musimy miec wolny czas :-D jutro wszystko opisze az sie boje haha
kalusia- no pieknie u was juz jabuszka maliny a ja dopiero marchewke, superasnie ze tak fajniew pl ja mam nadzieje ze u mnie tez tak bedzie my dopiero w czerwcu lecimy, smieszne z tymi 2F a jakimi lecialas liniami:confused:
maggusia-powodzenia w szukaniu pracy napewno cos znajdziesz:tak:

maxin-mam nadzieje ze nozki malej sie wygoja szybciutko:tak:

olis- och mi tez chce sie zyc jak taka cudna pogoda
miloku-ja tez na poczatku plakalam z byle powodu to normalne ale mialas ciezka koncowke najwazniejsze ze synus juz jest z wami:tak:

uciekam bo padam a tyle mam jeszcze zaleglosci w czytaniu o blogach nie wspomne ale jutro zajze do was kobitki

reklama
maja a korzystalas ze znieczulenia u stomatologa czy nie mozna? placilas moze cos czy wszysciutko masz za darmo (stoma.)

plec jest mi obojetna hehe maz chcialby dziewczynke ale ja mysle ze to facet bedzie i tak sie zwracam zreszta hehe

ufff
nareszcie sama mlody ze starym na dworku:-) :-) :-)
he he a ja sama zamiast odpoczac to ja na necie buszuje!!!!
masz ci los to silniejsze
u nas tak sobie ja zmeczona chyba albo lekko wkurzona oli cala noc palkunial w nocy przez sen a moj ani drgnal nie ma to tamto twardy sen ma rzecz moze zrozumiala ale nie dla mnie ....brrr
zaczynam myslec czy to zabki czy to moze ten upadek??? normalnie spal i plakal,nieiwem co myslec bede dzis go bacznie obserwowac
dzis moj tatko ma imieniny bo dzis zbigniewa wiec ruszamy na imprezke...he he jak tak to mozna nazwac...:nerd: :nerd: :nerd:
poza tym jakos leci ..
brakmi weny cosik mi dzis dokucza zmykam troszke pospac
glowa peka.......
milego weekendu babeczki

WITAJCIE
U nas sobota jak zasze zakupy,spacer,gotowanie i czekanie na tate,mala busze i dzis znowu sie udezyla w tyl glowy mowie wam dzis plakala z nia,tak sie sama z biolu przytulala,bidny aniolek,dobrze tak glowa tak silna:tak: z mezem postanowilismy ogladac dzis i jutro filmy,a co trzeba leniuchowac,mielismy isc do padu bo swieto Partyka,a pod nosem super knajpka,z jeziorekiem rybami,ale co nie ma z kim mala zostawic:baffled: wiec siedzimy w domu.Dotarla w koncu paczka z plaszcde wiec sie ciesze niunia wyglada bosko.Fotki na zamkinietym.Czekamy jeszcze na kiecke:tak:
ok ja uciekam i nie moge sie doczekac piatku;-) ;-) :tak: :tak: :-D :-D

milej soboty i niedzieli
buzka

cześć dziewczynki :happy:

juz nie nadrobię zaległości tak jak Miloku :sorry2:

rzuciłam sobie okiem kilka stronek wstecz i widziałam, że pytacie jak Pariska zareagowała na brata
otóż...
ona ogólnie nie jest z natury zazdrosna, próbowaliśmy ją zanim sie Maddox urodził tzn przytulaliśmy się i czekalismy na reakcję
albo ja przytulałam jej zabawki...
córa nigdy nie reagowała zazdrością

no i w przypadku braciszka było podobnie
jak przyniesliśmy go do domu, to marszczyła czoło wiedziała, że coś ważnego się dzieje

Pariska była od kilku dni bardzo chora, złapała ostrą angine w przedszkolu i biedna straciła głos, miała zaropiałe gardełko i wysoką temp. do tego wszystkiego zmieniliśmy miejsce zamieszkania
i sądzę, że to wszystko wpłynęło na to, że była mega marudna

Jako takich oznak zazdrości o brata widać nie było

teraz zachowuje się fajnie, bo go ignoruje
tzn czasem podejdzie i powie, że : - dzidzi aaaaa - czyli, że mały śpi :-)
ale nie rusza go i to mi się bardzo podoba, że nie muszę uważać, żeby mu czegoś nie zrobiła :-)

Co by tu jeszcze ....
wybaczcie, ze nie odpisuję na Wasze posty ale obiecuję poprawę :zawstydzona/y::tak:

Pozdrawiam serdecznie i życzę udanej niedzieli :-)

P.S. Bardzo się cieszę, że blog się podoba :-)

dla moje kochanej MAMAUSI
MD1.gif
,DLA WSZYSTKICH WSPANIALAYCH MAM

MD6b.gif

Dziękuję Ci za to,
Że dopasowywałaś swoje życie do mojego.
Dziękuję za poczucie,
Że nie ma dla Ciebie na tym świecie nic droższego,
Niż nasza miłość
(Oprócz Twojej miłości do mego Taty).
Dzięki Tobie czuję się chcianym dzieckiem,
Potrzebnym i wartościowym człowiekiem.
Dziękuję Ci za to, że jesteś.

LoveMuch.gif

SpecMom.gif

Witam,od wczoraj jestem znowu zla na siebie i bloga.Wrrr...wiec obraza i nic nie dziala,nawet pierwsza strona sie nie pokazuje i nie moge wyjsc z tej sytacji,wiec pisalam do adminstratora.Ale niewiem kiedy zadziala,buuu...Dzi dzien Matki ja w sunmie zawsze obchodze 26 maja tak jak u nas,ale skoro niunia urodzila sie tutaj to w sumie powinnam sietowac dzis,albo dwa razy,hahaha.Nocka byla cienka,trzy pobudki:wściekła/y: A jak wialo ,przez bloga spac nie mogla myslam co zrobic.

Cisza na forum gzie jestescie???????

Izusia juz dlugo cie nie ma,wszytsko ok,na gg tez nie moge cie lapnac???Daj znac

Melanie super corcia, fajnie przyjela brata:happy: A ty jak sie czujesz po w nowym domku:)

olis mialas chwilke dla siebie,extra,odpoczelas,mi potrzeba tachich chwil dla siebie:-)

czarnula83 ja bym nie ryzykjowala,zreszta nawet chyba nuie daja kobieta w ciazy.

Tegger jak samopoczucie???To juz tuz tuz

maja33 co u was wszytsko ok,w opisie Ewy przeczytalam ze Martusia chora???Tak???Co sie stalo???

kallusia co z waszymi chrzcinami???Odpoczywaj w kraju,ja juz za dwa tyg lece,super sie ciesze:-)

Leedsana u lekarza jednak nie bylam ,braklo wolnych miejsc,ale mam isc w pono 6.00,coz z tego jak jej nozki sa ok,posmarowalm kreme E45 i slicznie wszytko zeszlo,pytalam farmaceuty i mowi,ze to nie infekcja wiec dobrze,jak sie pogorszy to pojde do GP.a JAK TWOJ SYNEK SIE CZUJE??

Maggusia co u was,ja rozrabiaka,rozwiesila ogloszenia???

MILEJ NIEDZIELI PAPA
BUZKA:happy:

hej
ja tylko na chwilke dzis dzien matki tu w londynie wiecie ze nawet otym zapomnialam a tu bach... z rana prezencik z karteczka jakie to bylo mile moj P naprawde sie postaral...dostalam kubeczek ze mna i oliwierkiem,fajniusko tak no i skoro dzis moj dzien to moge sobie wybrac co chce....he he
pozdrawiam was kobitki wiecej opisze na blogu wieczorkiem
i zapomnialam dodac jak oliwierek dawal mi prezent to wcale go nie chcial z rak wypuscic fajnie to wygladalo..
pa
maxin wlasnie nie da sie otworzyc twojeje stronki nie martw sie admin napewno ci wszystko prywroci pamietasz ja mialam to samo!!!juz pisalam na blogu ubranko dla niuni poprostu cudo...
melanie -to fajnie ze malutka tak pozytywnie reaguje na braciszka,a jak uciebie i jak nocki???doszlas do siebie

no wlasnie a co z reszta kobitek gdzie sie podziewacie???
oki mykam

reklama
Ja jakos bardziej do majowego swieta Mamy jestesm przekonana ale poniewaz tu mieszkamy to takze zycze:
Wszystkiego najlepszego Mamusie, cudownego macierzynstwa i pociechy z maluszkow!

Maxin-dzieki za troske, a jakos malo mnie na forum, a na gadu chyba sie mijamy.W weekendy to sama wiesz jak jest, z rodzinka najchetniej, gdy maz jest w domu.Choc dzis....a poklocilismy sie i nic mi sie nie chce...Nie znosze takich momentow:wściekła/y:
A niunio nadal budzi sie po trzy, cztery razy w nocy, na chwile ale sie budzi.Nie wiem jaka jest tego przyczyna.Zebolki juz coraz bardziej widac, zwlaszcza gorne jedynki:-)
Wczoraj spedzilismy mily wieczor u znajomych, misio pospal a potem byl taki radosny, wszyscy sie nim zachwycali, nikogo sie nie bal, a bylo sporo gosci.Ale ciesze sie ze nie jest dzikuskiem i ze nie boi sie ludzi.A i wczoraj tez bylismy na basenie po raz drugi, maly jeszcze bardziej sie cieszyl niz za pierwszym razem.Gadal sobie, smial sie i wogole bylo milusio.A dzis a nic mi sie nie chce bo wiem ze teraz beda ciche dni, bo ja sadze ze to wina meza a on ze moja.Ciekawe kto pierwszy wyciagnie reke bo ja na razie obiecuje sobie ze to nie ja bede...A i ta pogoda do d...., w nocy tak wialo, ze myslalam ze okna wyleca, a teraz nadal wieje masakrycznie i leje deszcz, ohyda...
Niech chociaz wasza niedziela bedzie udana, zycze wam tego!
Buziaczki

Do góry