reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

cfcgirl bardzo nam przykro :-( z powodu tego co sie stalo, przepraszam ze dopiero teraz, trzymaj sie Slonko i badz dobrych mysli, bo wszystko bedzie juz tylko dobrze:tak:

Czesc kobietki

Podczytuje Was uwaznie, ale jak wiecie jest moja siostra wiec nie bardzo mam czas pisac.
U nas jak i u Was pogoda piekna, az chce sie zyc, wczoraj bylismy w Hastings cudne miejsce jezdzimy tam by sobie odetchnac od pracy. MAYA zeby nie zapeszyc jest cudowna choc dzis w nocy budzila sie 3 razy ale ostatni tydzien szla spac o 20 i budzila sie o 6 na szybkie jedzonko i dalej spac. Z oczkiem juz ok od kiedy zaczelam przecierac solo fizjologiczna. (dzieki za rade dziewczyny). I tak w ogole jakos lepiej, z siostra nie mozemy przestac gadac. Ona czuje sie swietnie, dzidzia rozwija sie dobrze, a i Anglia jej sie podoba, mowi ze tutaj tak bez stresu;-) .

Maggusia badz dobrej mysli, pewnie niedlugo przeczytamy ze znalazlas prace, szkoda ze nie mieszkasz blizej bo moze zajelabys sie moja niunia jak wroce do pracy:-) ale bedzie dobrze zobaczysz

maja33 i jak z marchewka, bo niestety moje podanie jabluszka skonczylo sie 3 godzinnym placzem wieczorem malej, darla sie strasznie, juz nawet myslalam ze to zabki, ale na drugi dzien jak tylko zrobila kupke to przeszlo, a zaznaczam ze nigdy nie miala kolek. Wiec daj znac jak poszlo.

izusia a jak ty sie czujesz, fajne ze maly tak raczkuje to tyle radosci przynosi mamusi:tak:

maxin WSZYSTKIEGO NAJ DLA STOKROTKI Z OKAZJI 10 MIESIACZKA NIECH ROSNIE ZDROWO
fajnie ze ustalilas juz termin na ten zabieg bede trzymala kciuki by wszystko sprawnie poszlo

Nie odpisalam wszystkim, ale sami rozumiecie siostra:zawstydzona/y: az mi wszyd. Pozdrawiam wszystkie kobietki cieplutko

reklama
Witajcie dziewczyny
no ja to juz chyba tych zaleglosci nie nadrobie

w skrucie wam zdam relacje co u mnie
wiec lezalam w szpitalu jakis czas
jak juz wam pislam zatrucie ciazowe
stan przedrzucawkowy wiec
dotrzymali mnie do 38 tyg i wywolywali porod

masakryczny porod ciezka sprawa 23 godziny bole krzyzowo brzusne
przerwy nie czulam miedzy skurczami
ale na koniec dostalam mojego skarba na raczki i juz mnie nic nie bolalo:tak:

Wiec mamy synka Tristanka :tak: :-) :-) :-) :-) :-) :-)

najkochansze moje sloneczko

teraz walcze jescze z plecami bo mi sie jakis uraz zrobil i po porodzie i musze brac leki rozkurczowe :confused:
szwy jeszcze troche czsami odczuwam ale juz pomalutku dochodze do siebie
i juz nawet zaczynam wpadac w akis tam rytm
chociaz ciezko bylo
beczalam byle powodu
chyba kryzys juz minal
przynajmiej mam nadzije:tak: :tak:

a jeszcze caly czas walcze o pokarm
i nie poddaje sie
maly nie chce cycka bo malo z niego leci
wiec ja pompuje i cisne cycochy do bolu
wyciskam z nic kazda kropelke
a dzisiaj kupila te silikonowe nasadki na sutki zobaczymy czy zadziala
moze maluszek sie wessie :tak: :-D :-D :-D
wiec u nas jest najpierw mleko mamy wyssane pompka
a potem flaszke z mleka z proszku:baffled:

Tristan to glodomorek i lakomczuch straszny
on chce ciagle jesc
i wymiotuje tez ciagle
bo za duzo zjada :szok:

ale jest najkochanszym chlopakiem na swuecie
acha jeszcze dzisja przebieral go calego juz 6 razy
pielucha sucha a plecy zasikane
jak on to robi:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

juz chyba wiem
zalozylam mu 2 pampersow i chyba sa jeszcze na niego za duze

pozdrawiam was dziwczyny
jak tylko bede miala chwilke to napewno zajrze do was
wybaczcie ze do was nei pisze ale nawet nie mam czasu poczytac

tzrymajcie sie cieplo
buzka :tak:

witam kobitki
pogoda dopisuje wiec humorki lepsze jednym slowem az chce sie zyc...
mi brak czasu doslownie na wszsytko-oli jest wszedzie jest dzieckiem bardzo aktywnym i doslownie musze miec oczy dookola glowa,a pisze tak bo ostatnio spadl mi z lozka ile strachu sie najadlam...to wam mowie-najwazniejsze ze mu sie nic nie stalo ale mialam cykora na maxa...
Synus poza tym zdrowy prawie siedzi sam zdarzaja mu sie w trakcie upadki na bok,raczkuje do tylu...
U mnie tez dobrze i jakos leci \z amiesiac do polski i to chyba mnie trzyma...
my dzis wybieamy sie na zakupki czekamy tylko na ciotke a inaczej mowiac matke chrzestna oliwierka i ruszamy ja ostatnio wygladajak...kupa, no imalemu trzeba tez cos sprawic...
niespimy od 7 sloneczko grzeje prosto w nasze okna wiec nie da sie tez spac ...ale fajnie
cfcgirl -licze ze dochodzisz powolutku do siebie,i dajesz jakos rade,mili ci ludzie z twojej pracy
maxin-napisz co tam z nozkami malej,bo sie martwie,co do wstawania w nocy,ech... szkoda gadac..mi to w ogole moj P dziala ujemnie na mnie...he
miloku-tristianek cudo,a co deprechy to martw kazda z nas to przeszla na swoj spsob zobaczysz ze za kilka tygodni to bedziesz sie z tego smiala,trzymaj sie ...
joanna z -fajnie ze siostra u was zawsze to inaczej gratuluje postepow Mai
maggusia-widac ze brianek robi z dnia na dzien coraz to wieksze postepy,gratulacje a ty widze wciaz szukasz pracy,.trzymam kciuki zebys cos w koncu znalazla,no ifajnie ze ten kolega sie wyprowadza powinnas sie cieszyc..
maja-no i jak martuni smakowala marchewka???
izusia-widac ze maly robi postepy z dnia na dzien,no i zabki 4 na raz,ufff
melanie-no no porod musial byc ciezki...ale malenstwo juz toba napisz jak sie czujesz i jak mala zaareagowala na taka mala istotke w domku ??

pa pa

witam,kolejny cudowny dzien,ja cieplo,szok.My mamy wolne,odpoczywaly.Do lekarza jednak pojdziemy w poniedzialek,na dzis juz nic wolnego nie ma,no ci,bede czekac w sumie nie wyglada to zle,ale skora wciaz sie loszczy.Po poludniu idziemy do znajomej na ciacho,mala bedzie szalec z Greace.Czekam na wekend w koncu odpoczne,po tyg.pracy padnieta jestem i nie wyspana,choc dzis w nocy nie bylo zle,tylko dwa razy wstawalam.Dzis w skrocie ide jak zawsze w piatek sprzatac,mala spi wiec trzeba ten czas wykorzystac:tak:

Olis to masz teraz urwanie glowy z malym,tak to jest jak zaczynaja sie poruszac,upadki sa nie uniknione,wiec co czulas,ja maly spadl,moja juz pare razy tak ladowala,strach w oczach,ale im nic sie nie dzieje

miloku poczatki sa trudne,ale juz niedlugo wbijesz sie w rutyne i bedzie dobrze.Glodomorek z niego powiadasz:-D Na pewno jet rozkoszny,buzka dla was

Joanna_Z super milo czas spedzasz z siora,nie ma to jak dobre pogaduszki:-) Twoja mala to aniolek,wiesz.

a jak u reszty bo jakos tak cicho????!!!!!!!

wekend sie zbliza wiec cisza nasteje

do pozniej
papa

Witam Mamusie!

Napisalam takiego dlugiego posta i mi skasowalo!wr:wściekła/y:
Jaka wczoraj chodzilam zla to wam mowie bo znalazlam ogloszenie do opiekni nad dzieckiem odbieranie tylko ze szkoly i zaopiekowanie sie dotad az mama po niego przyjdzie i nie byla podana miejscowosc wiec napisalam do tej pani majac nadzieje ze to jest u mnie.Wyobrazcie sobie ze znow Londyn!:dry:
U was jest tyle pracy ze szok:szok:a u nas nie ma z tego co widze musialam no niestety zrezygnowac powiedziec pani ze ja mieszkam gdzie indziej.
No ale dzis juz swieci sloneczko moze bedzie lepszy dzionek jeszcze mam nadzieje jakas ze znajde ta prace.Wybieramy sie na spacerek i ja do szkoly jezyka angielskiego :tak: sie zapisac nie bede tak siedziec w domku poprostu musze cos robic :-)

Maxin o jak wam fajnie kawusia u kolezanki pogaduszki zycze milego dnia ;-)

Miloku nie martw sie depresja przejdzie ja tez taka mialam i chyba kazda z nas na dodatek czasami jeszcze mam przez te moje rozstepy ale wazne ze dziecie zdrowe:-)

Joanna Z a no widzisz mi by bylo bardzo milusko i przyjemnie zaopiekowac sie wasza malutka :happy:

Izusia fajnie ze pogawedzilysmy troszke na gg ;-) odzywaj sie czesciej:happy:

Cfcgirl swietnie ze ludzie z pracy zrobili ci taka niespodzianke to bardzo ladnie i milo z ich strony:tak:

Olis wiem slonce co czulas ja tez tak kiedys mialam ale dobrze ze wszytsko z malym ok i nic mu sie nie stalo :-)glowka do gory:tak:teraz szkraby sa bardzo ruchliwe Brian potrafi juz z samego rana zrobic mi takie przemeblowanie w domu ze szok:laugh2:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej dziewczynki :)

cfcgirl przykro mi z powodu utraty dzidziusia :(

mam do Was pytania :)
dzisiaj dostalam karte (ze moge chodzic do stomatologa czy cos takiego),
powiedzcie mi czy korzystalyscie z tego i czy nic za to nie placilyscie nawet wtedy jak nie mialyscie insurance?
czy zeby leki kupic to trzeba miec recepte czy na ta karte?
dziewczyny ktore nie mialyscie insurancu podchodzilyscie Wy pod child benefit czy mezowie? bo ja chcialabym podejsc zeby dostac ten nin i ciekawa jestem czy moge czy musi maz.
co uzywalyscie podczas krwawienia dziasel? bo ja jeszcze nie bylam u stomatologa bo dopiero dzisiaj dostalam ta karte i uzywam CORSODYL.

w nastepnym tygodniu mam skan i pewnie dowiem sie czy bedzie chlopak czy dziewczynka :) pozatym staramy sie o chate cansilowska. mam nadzieje ze niedlugo cos sie uda zlowic i sie wyprowadzimy.

pozdrawiam wszystkich i buzka

czesc Kobitki..
u nas po staremu :-) ..
chociaz nie ;-) .. wczoraj udalo mi sie zlapac gume i dzis wloczylam sie po wulkanizacjach ;-) .. to tyle z nowosci ..

Maggus.. a gdzie szukasz pracy?? i jakiej???
Maju.. no i jak marchewka?
Asiu.. fajnie, ze masz towarzystwo :-)
Miloku.. zdrowka dla maluszka.. zuch Dziewczyna :-) .. itrzymam kciuki za laktacje ;-)
Olis.. wiem co czujesz.. niestety to dopiero poczatke kiedy bedziesz musiala miec oczy dookola glowy ;-) .. fajnie, ze wszytsko skonczylo sie dobrze..
Maxin.. daj znac co powiedzial lekarz..
Czarnula.. a masz w domu moze dentosept?? co do karty nie pomoge.. a wniosek o CB zlozyl moj maz..

buziaki dla reszty Mamusiek i Dzieciaczkow..

Leedsana pracy szukam w Birmingham:tak:

Czarnula niestety w sprawie stomatologow nic nie pomoge bo nie wiem zeby robie w pl :-)

kolejny piekny wiosenny dzien:-)
ja nadal w dwupaku i chyba jeszcze troche tak pozostanie - 8 dni do terminu, ale jak dla mnie, to mala moglaby juz wyjsc;-):-)przedwczoraj w nocy mialam skurcze, ale na razie nic z tego, musimy chyba poczekac az corcia sama zdecyduje sie na opuszczenie mojego brzuszka:-D
poza tym czuje sie dobrze i troche juz sie nudze...

Maggusiu - powodzenia w szukaniu pracy, na pewno cos sie w koncu trafi:-)
czarnula - jezeli ta karta o ktorej mowisz to maternity exemption certificate, to tak, uprawnia ciebie ona do darmowego dentysty i darmowych lekow na recepte - NIN nie ma nic do tego:-)z tego co sie orientuje mozesz zlozyc podanie o child benefit, wtedy zorganizuja dla ciebie spotkanie, zeby przyznac ci NIN, ale najlepiej zapytaj sie w job centre:-)
maxin - zycze Natalce szybkiego wyzdrowienia stopek i milego popoludnia na kawusi:-)
olis - zazdroszcze ci wyjazdu do Polski, ja to pewnie pojade dopiero jesienia, bo probuje sie umowic na spotkanie w sprawie paszportu i strona konsulatu caly czas w przebudowie:szok:a najblizszy wolny termin to 19 czerwca...:wściekła/y:

reklama
Hej dziewczyny ! j tylko na unos momentos :laugh2: niestety nie dam rady nic poczytac ale nadrobie obiecuje :happy:
U nas super babcie ciocie sasiedzi bomba mamy grafik kto kiedy z Jula na spacer wychodzi :laugh2: :laugh2: :laugh2: podroz calkiem fajnie ale babka przy odprawie mnie zaszczelila :eek: wiecie ze normalnie kiedys kobiety z dziecmi wchodzily pierwsze :cool2: no to koniec tego dobrobytu :baffled: teraz za taka usluge yrzeba zaplacic 2FUNTY :wściekła/y: PARANOJA:wściekła/y: lot spoko mala przespala:cool2: teraz jest troszke przeziebiona ale dostala syropek i jest lepiej :happy: pogoda jest superek wiec ciagle jestesmy na spacerkach;)aaaa mala zaczela jesc jabuszko i nawet nawet ale kaszka malinowa bije rekordy :laugh2: wcina tak az sie jej uszy trzesa:laugh2: no ale nawet jak zje wieczorkiem to glodomor dluzej nie pospi i budzi sie o tej 4 :dry: no ale coz

pozdrawiam was serdecznie i przepraszam za byki ale pisze na kolanie :-p
CALUSKI DLA WSZYSTKICH :-)

Do góry