reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

HEJ..
witam was wszystkie te z humorkami i te bez humorkow...
widac ze deprecha dopada wszystkich u nas tez tak jakos dziwnie nie ma motywacji do niczego i nic sie nie chce...
Moj P pracuje teraz dluzej wiec wraca pozno a my sami owszem kupa znajomych odwiedza nas codziennie i to jakos powoduje ze dzien za dniem leci...a mi sie chce do domciu tego w polsce,nudzi mnie londyn i trafia mnie szlag jesli chodzi o klopoty eszedzie ich pelno..caly czas cos sie dzieje...
dobrze ze oli grzeczny i zdrowiutki bo to najwazniejsze
maggusia-z ta wysypka lepiej wybrac sie do lekarza...wiesz moze to od jedzonka...no i zazdroszcze ci tych nocek u nas oli zabkuje i budzi sie co troche..wyslij jakies nowe fotki z briankiem dawno go nie widzielismy
renata79-a ja jezeli chodzi o porod to opieke wspominam bardzo dobrze,byli przy mnie nono stop i moglam nanich liczyc
maja-u nas bylo dokladnie to samo na pocztku nic a pozniej placz nie do opanowania,jak leci w pracy...
mysz@-zyczymy wypoczynku w polsce i laduj akumlatory na londyn tu trzeba miec duuuzo sily
maxin-a ty gdzie sie podziewasz,nie ma sie co dolowac niedlugo jedziecie do polski co napewno ci dobrze zrobi spotkanie ze znajomymi,bedzie lepiej..
izusia-niech wroci usmiech i radosc wiesz doskonale cie rozumiem bo chyba przechodze to samo ale coz trzeba byc silnym dla naszych maluszkow,trzymaj sie:happy: :happy: :happy: :happy:

oki my wychodzimy na dworek sloneczko swieci wiec trzeba z niego skorzystac...

reklama
Piekna wiosenna pogoda,az sie zyc chce,tylko szkoda,ze czlowiek taki zajety, ciagle o czym mysli.Organizowanie imprezy na odleglosc jest trudne,przekonalam sie juz dwa lata temu jak planowalm nasz slub,ale niestety to mnie przeroslo,Tym razem jest lepiej,bo wiekszosc,zalatwilam sobie we wrzesniu ,teraz tylko dzwonie rezerwoje,wiekszosc zalatwiona,dzis juz zaproszenia wyslane,jeszcze zostal mi zakup stroju dla mnie i NATALCI.Ciezko wybrac,wciaz poluje na sukenek na ebay,byla idealna:-) ODLICZAM DNI DO WYJAZDU
Dzis dziunka zaskoczyla mnie SAM WYSZLA PO SCHODACH,szok:szok: ,obserwuje bacznie Georga co robi i potem sam probuje,musza ja teraz nauczyc jak schodzic tylem,bo na razie to rwie sie aby robic to przodem:confused: ,a ja mam strach w oczach.......
Humorek mam taki dziwny bo za duzo na mojej glowie.Maz tak ciezko pracuje,nawet nie ma czasu sobie zjesc.Zdaje sobie z tego sprawe,ale chciala bym aby mi tez toche pomogl z chrzcinami,wyjazdem,czasmu wydaje mi sie,ze wiekszosc jest na moje glowie,a W.tylko o pracy mysli,choc wiem,ze to bardzo wazne,czekam na dzien kiedy nie bedzie tak duzo pracowal,firma w koncu sie rozwinie i bedzie mial czas dla nas,ale chyba dlugo na ten dzien bede czekac..........Zycie co.....????????
No coz dobrze ze may takie cudne skarby,ktore tym ze,sa pomagaja nam przetrwac trudne chwile.
Olis kochana tak to wlasnie jest,jestemy tu to tesknimy za krajem,bedac w Pl chcialo by sie cos zmienic.I tak w kolko,wierze,ze wiosna bedzie nam lepiej i mobilizacja powroci:-)
Anya zycze wiec powodzenia w szukaniu,warto czasmi poczekac
Maggusia aby szybko wysypka znikla,zmienialas moze cos odtatnio w jego diecie,jada cos nowego,moze proszek inny,hmmm...ciezkwe czemu.......
Maja twoja corka to istny aniolek,wszytsko znosi bardzo dobrze,a czasmi sobie poplacze to zrozumiale,piekna waga:happy:
Mysz@ synke w przedszkolu szybko sie zaklimatyzuje,udanego pobytu w kraju

milego popoludnia kobietki
papa

Hej!!!

Renata- ja mam dobre wspomnienia z porodu i w jaki sposob prowadzono moja ciaze :tak: , chyba Mel ma tylko doświadczenia tu i w pl

Maxin- musisz byc bardzo podekscytowana wszystkim napewno wszystko sie pieknie uda a ja bede czekac z niecierpliwoscia na fotki z chrzcin:tak: Natalka napewno bedzie pieknie wygladac.
ciekawe jak bedzie podchodzic do chrztu, kurcze az ja czuje sie podekscytowana to taki cudowny moment. Kiedys mnie sie pytalas czy dlugo dojezdzam do pracy a wiec przy dobrych wiatrach 20min:-D , przy zlych 30, 35min
Olis- nie martw sie juz niedlugo wiosna zawita i wroci humorek jak nic bedzie dobrze
Izus - ja tez mam nadzieje ze u ciebie z humorkiem lepiej
Kasiula matula- ale ja nie dostalam zadnego listu tylko sama do nich poszlam wczoraj i mam wizyte na jutro ale tak jak dziewczyny pisza to tylko cytologia ktora wykonuje pielegniarka wiec dopiero zapytam sie o wiyte u gin:happy:
Anya -powodzenia w szukaniu domku:-)
Maggusia-napisz cos wiecej o tej wysypce bo moja Marta ma taka wlasnie kaszke ale nie widac tego za bardzo i gdzieniegdzie czerwone krosteczki na brzuszku i klatce piersiowej a Brianek gdzie ma najbardziej miala w sobote a teraz jak by ma codziennie coraz mniej i nien wiem od czego :confused:

U nas nawet fajnie Martusia troszke byla dzis jeszcze marudna chyba po wczorajszym szczepieniu ale w sumie nie bylo zle w parku spala a pozniej sie bawila

Witam kobietki

U nas coraz lepiej oby nie zapreszyc oczywiscie;-) choc jak na zlosc drugie oczko zaczyna ropiec:wściekła/y: a lekarz powiedzial ze poczekamy, to juz chyba taka koncowka bo tak napraede to nie wiemy od czego to moze byc bo to tylko powieki sa zaczerwienione bo samo oko ma sie oki. W piatek przylatuje moja siostra z czego bardzo sie ciesze w koncu sie nagadamy za wszystkie czasy.
Pogoda nareszcie wraca na wlasciwe tory, bedzie mozna chodzic na normalne dlugie spacery bez obaw ze zaraz zacznie padac.
Maya znow zaczela przesypiac noce, pomimo ze przestalam podawac jej butle i karmie ja znow tylko swoim mleczkiem, uff jaka ulga kiedy budze sie o 7 a ona spi w najlepsze.:tak: :-)

Maggusia i mAJA33 czy to jakas babyboomowa wysypka zapanowala, ja z taka walcze juz od kilku tygodni ale widac efekty. hurrra:-) . Moja Maya ma na policzkach ekzeme wiec smaruje jej Oliatum i to pomaga smaruje 3-4 razy dziennie po wczesniejszym umyciu buzki.

maxin fajnie ze zalatwianie imprezy idzie Ci dobrze, i mam nadzieje ze sie odprezysz jak pojedziesz do Polski:-) jesli to jest w ogole mozliwe. Co do mezow nie wiem jak u Ciebie, ale moj mysli ze jak juz pracuje to nic wiecej go nie interesuje, i wiekszosc spraw trzeba zalatwiac samemu

olis wiem co czujesz, niby tyle ludzi do okola a czlowiek jakos taki samotny sie czuje, ale glowa do gory moze byc przeciez tylkko lepiej, a mezowie niestety pracuja pracuja i pracuja. Trzymaj sie i nie poddawaj;-)

Przesylam pozdrowienia dla wszystkich ktorym nic nie napisalam :tak: niestety obowiazek wzywa Maya juz sie piekli na gorze :-)

pozdrawiam

MELANI TYSIACE CALUSKOW DLA CIEBIE I MADOXA !!!!!!!:tak: DUZO ZDROWKA I SZCZESCIA ZYCZYMY !!!:happy:
Maxim superasnie ze Natalka taka ruchliwa ale pewnie teraz to oczy musisz miec do okola glowy:laugh2: Co do wyjazdu to u mnie to samo :laugh2: wszystko na mojej glowie:baffled: ale coz ZYCIE:happy: my leciny 10 (szkoda bo nie bede na spotkaniu:sick: ale odbije sobie jak wroce :happy: )nie mamy jeszcze nic zalatwione a tak jak ty potrzebujemy jakiejs restauracyjki :dry: (hmmm duzzaa rodzina :dry: )ale mamy kiecuszke:happy: kupilam w next clearance (cudny sklep ale w portsmounth :baffled: )za 10:-p .Niemartw sie napewno pojdzie wszystko dobrze :-p
Majusia u mnie tez wczoraj szczepienie:baffled: ale bylo calkiem niezle troche wieczorkiem pomarudzila ale juz jest OK:-)
Joanna powiedz mi jakim mleczkiem dokarmialas mala???bo u mnie tez glodomor rosnie:happy: zaczelam dawac jej jabuszko:happy: i chyba jej smakuje,ale trzeba jej chyba czegos wiecej bo tez mi sie w nocy budzi :eek:
Maggusia gratulacje dla Brajanka niech robi coraz wiecej postepow i spi slicznie .a wysypka niech ucieka :laugh2:
Dziewczyny juz niedlugo wiosna i mam nadzieje ze usmiechy i dobre nastroje wroca :tak:
Kasiula matula sprobuj podejsc do GP i poprostu popros o cyto.mysle ze bez problemu ci zrobia :tak:
aaaa mam jeszcze jedno pytanko:confused: dlaczego nie moge wklejac zdjec:baffled: :dry: :confused: jak probuje to wyskakuje Exceeds your quota by 1,42 MB. Click here to view your attachment no i jak klikam to pokazuja sie wszystkie zalaczniki jakie dalam:baffled: to co ma je skasowac:confused: ale wtedy znikna wszystkie stare zdjecia:baffled: :sick:

AAA zapomnialam dodac ze nasza klucha ma 7200 :szok: PYZUSIA :laugh2: a ja mam jakies cholerne zapalenie ucha :dry: ale juz przynajmniej nie boli :happy:

Caluski dla wszystkich

kallusiadawalam Mayi Aptamil 1, i bardzo jej smakowal, jednak na razie skoro go nie potrzebuje to zostajemy przy moim melczku, owocow jeszcze jej nie podaje, za to kaszke ryzowa na moim mleczku je z lyzeczki co bardzo ja cieszy. Ten Aptamil mozna kupic w kartonikach 200ml wiec mozesz kupic ze 2 i sprawdzic czy jej smakuja. Twoja malutka to naprawde kluseczka hihi, ale to dobrze niech dzieci nam rosna. A co do spania to na pazdziernikowych zauwazylam ze wszytkie maluszki na poczatku 4 miesiaca maja problem ze spaniem :).

Zycze powodzenia:-)

Joanno- a gdzie to mozna kupic te Oliatum bo wlasnie HV kazala mi tym smarowac a mala nadal ma na klatce piersiowej z brzucholka jej zeszlo jak bedzie w bootsie to dzis kupie
kalusia kurcze a ja sie ciesze ze Marta ma 5730 hahahhaha a twoja niunia taka kluseczka slicznosci , zdjecia musisz zmniejszyc do 500 na 500 pewnie dlatego ci wyskakuje
z cytologia dokladnie ja tak mialam zapytalam i juz i mam dzis

uciekam niunia spi ale niedlugo do pracy pappapa

reklama
maja w boods mozna kupic ten krem;-) Pewnie odpiczasz dni do waszego wyjadu:-)

oby wszytkie uczulenia szybko znikly,tego zycze maluszka:happy:

kallusia na pewno zalatwisz wszystko na czas,Juleczka pieknie rosnie,ty chyba ja kotletami karmisz:-D wiesz wydaje mi sie,ze juz powoli mozesz dac jej kaszke skoro taki glodomorek:happy:

A my wlasnie wrocilismy z spacerku,Nataka caly przespala,hahaha,poranna drzemka byla za krotka,Przynajmniej z Georgem moglam na spokojnie potrenowac chodzenie idzie mu bardzo dobrze,lada dzien bedzie smigal.Moja kruszynka ma kolejne dwa zabki,gorne dwojki:happy: ,mam nadzieje,ze teraz bedzie przerwa i wrocimy do spokojnych nocek ide bo moej trzpiotki,ta zas nic innego nie robi tylko stoi i na wszytsko sie spina.

maggusia a jak u was???????Jak z praca ???w piatek napisze ci ogloszenie;-) :tak: A twoj luby kiedy jedzie do kraju???

Olis a u was jak sprawy,humorek lepiej????

izusia skarbie jak u ciebie,pracuje nie ma mnie na gg,tak to bym cie rozweselila:happy: Tymaj sie

buaka papa

Do góry