reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam was bardzo serdecznie,wlasnie moja dzidzia spi i mam chwile czasu dla siebie.nic sie nie martwcie, ja rodzilam w Wittington Hospital na Archway Road. bylo super od razu spytali mnie jakie preferuje znieczulenie oczywiscie odpowiedzialam najsilniejsze, i dostalam epidural , porod przebegl spokojnie bez komplikacji, bylismy caly czas razem z mezem , pielegniarki zostawialy nas samych w pokoju gasily swiatlo zebysmy mogli sie zdrzemnac bylo ok. a co do benefitow to nie martwcie sie child benefit wam przysluguje i oczywiscie child tax credit, jezeli maz lub partner pracuje working tax credit[jeden formularz z child tax], a poza tym mozecie sie starac o duzo roznych innych benefitow income suport itp. to zalezy jakie macie dochody, ja juz jestem z moim baczkiem 2 lata w uk i wszystko idzie dobrze,wam tez tego zycze

reklama
Witam
U nas plany znowu runely w grozach,chcialam isc z nia na basen,moze na spiewy,ale zas ma katar i kaszle,rece opadaja,wstaje wczesnie dzis 5.40.Bardzo drazliwa jest,tak nie lubi wycierac noska,szkoda mi jej bo ma cale czerwone oczka,nosek:zawstydzona/y: :-( Ostatnio nic innego nie pisze tylko o chorobach,wrr........co za wstretna pora roku:wściekła/y: W domku bedziemy musieli wymsysli nowe zabawy:baffled: a wy co porabiacie z maluszkami w domu ,w co sie bawicie.Natka bardzo lubi jak ja rzucamy,stawiamy do gory nogami,lubi tanczyc,sam chetnie sie pobawi przez dluzy czas do 1h,lubi ogladac ksiazeczki.A wsze co lubia????????

BIANCA witaj ja tez rodzilam w tym samym szpitalu,bylam zadowolona z personelu,a gdzie mieszkasz i jak twoj szkrabek ma na imie???

Maggusia super Brajanek takie psotepy zrobil,juz niedlugo roczek i bedziemy chodzic:happy: A jak twoje samopoczucie po powrocie???????Pewnie steskniona za mezem????????

kallusia o a co Juleczka tak niespokojna.No i juz ma 3 MIESIACE,rosnie pannica,DUZO ZDROWK I RADOSCI DLA JULECZKI:happy:

Izusia dobrze myslicie,zycze4 powodzenia w szukaniu,na pewno bedzie sie ciezko zdecydowac,ale nie ma jak swoje;-) My tez myslimy pod koniec roku rozejrzec sie.A gdzie bedziecie szukac???Oskarek ma super pojazd,widac,ze duza frajda dla niego,rozbraja mnie jego usmiech

anetak jak u was,cos lepiej?????Moze teskni za tata??

a jak reszta laske,gdzie sie chowacie?????
ide do mojego skarba bo cos ciezko ma zasnac przez ten katar:no:

MAGGUSIA zadomowiłam sie na dobre tylko angielski mnie dobija ale zlozyłam papiery do szkoly wieczorowej takze bedzie ok
siedze w domciu ale od jutra zaczynam prace wlasnie dzis była u mnie mama z córcią poszukujące niani i od jutra mam prace w domu;-):tak:

MAXIN zyczymy zdrowcia dla Natalki

Emi w domciu lubi układać ze mna puzle to znaczy ja ukladam a ona sie przyglada lub rozwala, lubi tez grać piłką turlamy ja do siebie siedzac na ziemi lubi tłuc sie garami jak mam gotuje obiad:-)

maggusia sto lat z okazji urodzin duzo szczescia zdrówka i miłosci:tak:

teraz mieszkamy w Maidstone i na razie tu utknelismy:baffled: , ale na pewno w koncu sie stad wyprowadzimy:tak: ;-)

Hej mamusie!
Dziekujemy za troske, Pati juz miewa sie lepiej. Wczoraj rano sie przestraszylam bo obudzil sie z bardzo zaropialym oczkiem i straszna opuchlizna :-( No ale na sczescie po poludniu opuchlizna zaczela troche schodzic, a dzis oczko jest juz ladniutkie. W sumie nie wiem co sie dzialo :confused: Dobrze, ze mialam sol fizjologiczna z polski to mu przemywalam :tak: Dzis bylismy na sprawdzonku u Health Visitor, Pati wazy juz ponad 10kg, klocuszek hehe ;-) No ale wszystko oki, rozwija sie doskonale :-)
Kasiula Matula fajnie, ze zaczynasz pracke, no i malutka bedzie miala sie z kim bawic :-) Powodzonka :tak: A jak wasza corcia ile juz wazy :confused: :happy:
Maxin dzieki za troske, kochana jestes zawsze o wszystkich pamietasz :tak: Pati juz ma sie dobrze, w sumie nie wiem moze tak plakusial przez to oczko bo go bolalo :confused: Gratulacje dla Natalki, juz smiga po calym mieszkanku, hehe i wyciaga wszystko z katow, niezla jazda, no nie ;-) Duzo zdrwocia dla Natalki, moze jak sie lepiej poczuje to razem skoczymy na ten basen? :happy: Pati w domku uwielbia tanczyc, jak mu spiewam, albo jak jest jakas muzyczka. Lubi jak mu buduje wieze z klockow, ktora zaraz moze zburzyc :-D No i przepada ze szalenstwami z tatusiem na lozku, bo wie, ze tam mieciutko i nic mu nie grozi po upadku ;-)
Bianca witaj wsrod nas :-)
Maggusia no nasze brzdace maja czasem gorsze dni. Gratulacje dla Brianka, a czy on juz probuje sam chodzic :confused: Pati non stop sie wszedzie podciaga, staje i chodzi ale tylko za raczke. Pare razy sie juz zagapil, puscil i postal przez chwilke bez trzymanki, ale jak sie zorientowal to zaraz bec na pupe :laugh2: Jeszcze sie troszke boi sam stac :-)
Kallusia a co sie dzieje z malutka, nie chce spac :confused:
Izusia no to tez masz fajniutko z Oskarkiem, Pati tez lubi sie bawic w lazience, ale tylko jak ja tam jestem :-) Powodzonka w szukaniu domku, pewnie, ze zawsze lepiej miec juz cos wlasnego, oj tylko te domy tutaj takie drogie, ze szok :szok: zwlaszcza w Lodnynie :baffled: My moze tez kiedys. A jesli mozna spytac to bierzecie kredyt z jakiejs firmy, bo cos slyszalam, ze maja lepsze kredyty niz banki :confused:
Buziaczki :elvis:

MAGGUSIU WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI URODZINEK, POCIECHY Z TWOICH CHLOPAKOW, TEGO DUZEGO I TEGO MALUTKIEGO, DUZO ZDROWKA I SPELNIENIA NAJSKRYTSZYCH MARZEN :rofl2: :biggrin2: :happy2:

Witamy po jakze dlugiej przerwie.
Na samym poczatku serdecznie dziekujemy za pamiec i wszystkie zyczenia,jestescie niesamowite ze pamietalyscie pomimo ze nie bylo mnie tak dlugo.
MAXIM Ty to masz pamiec naprawde jestem w szoku i wielkie dzieki,szkoda ze przegapilysmy spotkanie,napewno wybralybysmy sie z Magda i naszymi dzieciaczkami.

Zycze wszystkim spelnienia marzen,zdrowych dzieciaczkow i szczesliwych porodow w nowym roku,bo jak do tej pory to niestety nie mialam okazji zlozyc,planowalam zlozyc swiateczne zyczenia ale niestety moj kochany tesc byl umierajacy wiec szybko zebralismy sie i polecielismy do Polski,niestety po naszej wizycie w szpitalu zmarl tak wiec to byly najsmutniejsze swieta jakie do tej pory mielismy.
Po powrocie natomiast mialam mnostwo zalatwien i Olivierka urodzinki wiec nie bylo czasu.

Synus rosnie,ale wloskow nadal ma niewiele za to juz chodz,pierwszy raz sie puscil jak mial 10 miesiecy ale to tak tylko kawalek,a od soboty juz chodzi i oczywiscie pochlania jak gabka moj caly wolny czas.

Przesylamy gorace buziaczki dla mamusiek i wszystkich dzieciaczkow.

Malwina NAJSERDECZNIEJSZE ZYCZENIA DLA tWOJEJ CORCI Z OKAZJI ROCZKU,niech sie zdrowo chowa.

witajcie, ja dosłownie tylko na momencik, muszę wracać zaraz do sprzątania, bo jutro jacyś ludzie mają przyjść oglądać nasz dom,chcą wynająć, bo my prawdopodobnie w sobotę wyprowadzamy się:happy: , a wiadomo pierwsze wrażenie sie liczy ( a jak wynajmą to agencja zwróci nam część kaski za luty, więc same rozumiecie, czysto byc musi:-D )

W czwartek idziemy na kontrolną wizytę do lekarza, przysłali nam list ,że mamy się zgłosić z małą

Maggusia witaj, cieszę się, że do nas wróciłaś:-) , pewnie się stęskniłaś za Anglią:happy: . Składam Ci nieco spóźnione życzonka urodzinkowe:-)

Bianca witaj wśród nas, napisz coś więcej o sobie:happy:

Izusia dobry pomysł z tym domkiem, my też właśnie się zastanawiamy nad kupnem domku, narazie jeszcze przez pół roku chcemy wynajmować, ale w tym czasie będziemy szukać czegoś odpowiedniego do kupienia

Dziewczyny jak tak czytam jak wasze maluszki rozrabiają :-D:-) to już się boję co będzie jak Karolinka stanie na własne nóżki, ale też nie mogę się doczekać kiedy to nastąpi:happy:

zmykam sprzątać, miłych snów, papapa:-)

Hej!!!

Byłyśmy dzis na drugim szczepieniu i było całkiem niezle tzn był płacz ale w domu super nie tak jak ostatnim razem, malutka troszke marudzila a pozniej jej calkiem przeszlo :-)

Magda lwica- dziewczyny fajnie byloby sie znowu spotkac i pogadac moze dajcie jakis termin jak wam pasuje :tak:

Lwica-bardzo mi przykro z powodu twojego tescia:-(

Bianca- witaj na forum:tak:

Maxin- biedna twoja Natka ciągle jej się chorubska czepiają maz racje to ta pogoda
Maggusia - wszystkiego naj z okazji urodzinek:tak:

Agnes- fajnie ze znalezliscie odpowiednie lokum dla siebie

izus- zdrowiej kobieto nie daj sie chorobie, a z domem swietny pomysl moze i my kiedys sobie kupimy:tak:

kalusia-a jak Juleczka po szczepieniu?:confused:

Anetka- no ponad dziesiec kilo ho ho ho dwa razy wiecej jak moja kluska hahha

kasiula matula-gratulacje pracy super:tak:

zbieralam sie dzis caly dzien aby cos napisac na forum i ciagle jakies przeszkody wrrr.....

ale udalo sie chociaz kilka słow
dziewczyny milej nocki buziaki

reklama
hej!!!!
u nas zawrot glowy i brak czasu na wszystko oli zajmuje caly moj czas a ja no coz kuchnia skonczona wiec sprzatanie trwa....
codziennie jestesmy na dworku bo pogoda sprzyja wiec trzeb ja wykorzystac a ja @ przyszla dizs poraz pierwszy od porodu i czuje sie fatalnie:baffled:
lwica
sto lat dla olivierka
anetka-no no Patti niedlugo urodzinki jakie masz plany do jego imprezki???
kasiula matula-gratulacje pracy,napewno poczujesz sie inaczej wiem to po sobie zawsze to inaczej jak wpadnie dodatkowa kaska jeszcze swoja:-)
maggusia-tylko patrzec jak maly zacznie sam chodzic a ty jak sie czujesz spowrotem w ladku????
maxin-jak natalka czytalam na blogu ze marudna malutka,oby katarek i kaszelek przeszedl szybko,moze sie powtorze ale bosko wyglada w tych kucyczkach
maja-a jak tam u ciebie planujesz wprowadzic jakis sloiczek po 4 miesiacu
izusia-ale wam fajnie nie ma jak wlasna chatka,gratuluje decyzji napewno jest sluszna,no i zawze to swoje

a my wybieramy sie na dworek choc nie wiem czy tatko nie pojdzie a ja zostane w domku strasznie zmeczona jestem oli budzi sie w nocy kilka razy i wogole daje popalic caly czas chce sie ze mna bawic....
do zobaczenai pozniej

Do góry