reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

czesc. dzieki za mile powitanie. tak, jestem z Bham :) Dokladniej z Yardley , ale pracuje w okolicy Bearwood i Harborne. Zdarza mi sie i do Halesowen wpadac ...
A ty maggusia skad dokladniej ? jesli mozna wiedziec :)

reklama
maggusia możesz powiedzie jak się żyje w Birmingham??
my zastanawiamy się nad przeprowadzką i bierzemy właśnie pod uwage to miasto.

pozdrawiam

Witam Was dziewczyny wszystkie bardzo goraco :-)
Jak zwykle troche sie nie odzywalam, ale to juz u mnie normalne, niestety nie mam tak duzo wolnego czasu aby tu zagladac..
Wlasnie wrocilysmy z Olivcia z Polski po dwutygodniowych feriach u babci, niestety nie mialysmy okazji poszalec na sniegu, gdyz zima zawitala do nas w przeddzien naszego powrotu do domu:-( ( a tak liczylam, na jazde na sankach;) Z jednej strony bardzo chcialam jeszcze poleniuchowac w Polsce, z drugiej tesknilam za mezem i musialam zdazyc na imprezke u Oliviera Lwicy... wiec trzeba bylo wracac.
Za kazdym razem gdy wracam z Polski lapie dola, bo mi sie okropnie teskni, z kolei jak jestem w Polsce tesknie za Londynem i tak naprawde nie wiem gdzie jest moje miejsce: czy tu, czy tam:-( - wy tez tak macie?
Poza tym czujemy sie dobrze Olivka rosnie jak na drozdzach, coraz wiecej mowi, wogole jest bardzo cwana, co chce musi miec. Wie dokladnie co robic aby dostac to co chce (buziak w same usteczka). Na cale szcescie nie choruje
aha koniec mojego pisania bo corus sie obudzila a z nia pisanie jest nie mozliwe... postaram sie zagladnac pozniej

Witam Mamusie!

Dzis sa moje urodzinki!:happy:rano sie lenilam hehe a pozniej zrobilam pranie teraz Brian jest na spacerku chwilke z tatusiem :-)wiec odpoczywam spedzam je tak zwyczajnie poniewaz pieniazki zainwestowalam w lodowke i dobrze zrobilam tak wlasnie siedze i mysle :tak:
Od kolegi dostalam w prezencie mokrofalowke wiec sie ciesze bo takie sprzety to mi sa najbardziej potrzebne ;-)
Brianek powolutku przyzwyczaja sie nawet kolo poludnia zasnol sam w lozeczku HURA!:-)mam nadzieje ze tez tak bedzie w nocy bo ostatnio zle spi poniewaz ma ten ochydny katar i kaszel biedaczek no i nie chce go meczyc metodami samego usypiania a chcialam juz zaczac znow ale zasypia przy mnie a pozniej wkladam go do lozeczka:eek:dobrze ze dzis jest juz lepiej z tym katarem bo tak mu sie lalo z noska ze szok:dry:ale przywiozlam pare lekow z pl i kropelek do noska dla niemowlat wiec zadzialalam szybko tak to by sie maliznota meczyla bo same wiecie jak to jest tutaj w uk tak powoli dzialaja.
W srode mamy pierwsza szczepionke na pneumococcal nareszcie!:-)bo tak walczylam o to aby synek wreszcie ja dostal.Wiec musze wszytsko robic aby byl zdrowy bo musi przyjac pierwsza dawke:tak:

Kasiulka0901 a teraz gdzie mieszkacie?
Powiem ci ze mi sie bardzo podoba Birmingham:tak:wszytsko tutaj jest kazdy sklep duze markety itp taki maly Londyn hehe tylko mniej halasliwie nie wiem co mam ci jeszcze napisac o ty miescie :laugh2: jak zapytasz to chetnie odpowiem ci na pytania:happy:

Harsharani gratuluje zafasolkowania!:-)
Ja jestem z Handsworth ale krece sie czesto po miescie a tak wogole to mozemy sie spotkac jak bedziesz kiedys miala ochote:tak:

Lwica sto lat sto lat!dla Oliwierka i mega ciumasy:-)

Maja jak tam malutka sie chowa:confused::-)

Maxin co u was pewnie natka juz pannica!:happy:

Anetka czy Pati juz chodzi:confused:;-)moze twoj maluszek przechodzi zabkowanie jesli sie tak slini:confused:a robi takie rzadkie kupki:confused:bo Briankowi jak szly zeby to robil kupki po pachy i tylko prysznic nas ratowal wtedy:szok:ale co biedak sie nameczyl i ja to szok a teraz pewnie nastepne ida no bo czasem takie robi:baffled:oh juz czasami mysle niech wyleza mu wszytkie hehe ale wiem ze tak sie nie da i kazda to znas musi przejsc:happy:a pozniej jak wyjda to taka ulga ze szok;-)Brianek to nawet te swoje zabki pokazuje z usmiechem jak mu zagladamy do buzki:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Czesc kobietki

Duzo zdrowka i radosci dla | Mai i Oliwierka

Maggusia i Tobie radosci spokoju i zdrowka

maxin gratuluje postepow coreczki tez juz sie nie moge doczekac, choc ja sie smieje ze Maya bedzie od razu biegac bo ona to taka wiercipietka nawet minuty nie usiedzi spokojnie to reka to noga ale musi ruszac :-)

U nas po staremu chociaz nie, Mayi oczko ma sie o niebo lepiej, antybiotyk i masaz pomogl i mm nadzieje ze na stale. Wczoraj i dzisiaj byla przesliczna pogoda, z tej radosci kupilam juz kwiatki do ogrodka, po prostu slonce nastraja mnie optymizmem.
Moj mezulek pracuje calymi dniami, czasem zastanawiam sie czy ja jeszcze kiedys pojde miedzy ludzi;-) czasem sobie mysle ze ten rok maternity leave powinien byc tydzien na tydzien dla mamy i taty coby mamusia mogla sie odchmic;-) ale nie jest tak dobrze.
Na marzec zaewnilam sobie towrzystwo mojej ciezarnej siostry pogadamy sobie za wszystkie czasy :-)

Milego tygodnia kobietki:happy:

hEJ BABECZKI JA NA MOMENT

u NAS SPOCZKO DZIEN MALA NIC INNEGO NIE ROBI TYLKO PROBUJE RACZKOWAC,A DO PRZODU SIE CZOLGA,HAHAHA,JEST ZABAWNA.dZIEN BYL SPOKOJNY I BEZ WIEKSZYCH WRAZEN.w NOCY SIE BUDZI,ALE TO ZABKI,LADA DZIEN WYJDA.

MAGGUSIA DLA CIEBIE STO LAT STO LAT
W dniu tak pięknym i wspaniałym
Życzę Tobie sercem całym
Zdrówka szczęścia pomyślności
I w nauce i w miłości
Bądź radosna wesolutka,
piękna zgrabna i śliczniutka
No i tak na dowidzenia
Niech się spełnią Twe marzenia

MAGDAK MILO,ZE SIE ODEZWALA,PANNICA ROSNIE CIO.FAJNIE ODPOCZAC W KRAJU

JOANNA NIEH ZDROWIEJE POCIECHA:-) FAJNIE ZE JUZ LEPIEJ OCZKA.

ANETKA MAM NADZIEJ,ZE ZE BEIDY PATRYCZEK JUZ LEPIEJ,SZKODA MI GO,WIESZ.BUZKA OD NAS.:-)

ANULKA MAM NDZIEJ,ZE I TEOJ SZKRAB JUZ LEPIEJ,A TY JAK SIE CZUJESZ??PRAWKO W DRODZE WIDZE:happy:

MAJA FAJNIE,ZE MAAM SIE PODOBA I SPARWIE JEJ TYLE FRAJDY,A TY MASZ CZAS DLA SIEBIE,NIECH SIE UCZY,ZE MOZE SIE SAM BAWIC;-)

OK MYKAM SIE KAPAC I COS OBEJRZEC:-)
MILEJ NOCKI

Maggusia-Sto lat sto lat z okazji urodzinek!I wogole super ze juz do nas wrocilas.
Lwica-duzo zdrowka i usmiechu dla Oliwierka!
Harsharani-witaj na forum!
Joanna Z- ciesze sie ze coreczka ma sie juz lepiej.A kwiatki ja tez lubie kupowac i chcialabym hodowac je jak bede miala ogrodek:-)
Mysz@-duzo zdrowka dla Kubusia, niech szybko wraca do zdrowia.
A u nas lepiej, maly bryka jak szalony,raczkuje juz zaawansowanie, wspina sie wszedzie, otwiera wszystkie szafki i wogole jest fantastyczny.A najbardziej upatrzyl sobie kacik w lazience i tam lubi zawedrowac staje sobie przy wannie trzyma sie jej raczkami i ja gryzie.Musze zamykac na kazdym kroku drzwi do lazienki bo to nie jest dobre dla niego, jeszcze do wc wpadnie a i jak gryzie zabkami wanne to moze sobie je uszkodzic.Ale generalnie jest juz zdrowy.A my z mezem wciaz kaszlemy, ja juz sie czuje ok ale michal wciaz srednio.A do pracy musi chodzic.A co do newsow to powiem tyle ze ogladamy domy bo chcemy jakis kupic.Juz nie moge sie doczekac kiedy cos znajdziemy i sie stad wyprowadzimy.To znaczy tutaj jest ok, okolica super , mieszkanioe wyremontowalismy i urzadzilismy na tip top ale jest za male i to jest najwiekszy bol.Tak wiec decyzja zapadla i na bank cos kupimy!
Spadam tuningowac blog!
DObrej nocki dla wszystkich!

Hej Babeczki :-)
Maz w pracy,Niunka spi a ja wkoncu mam chwile na napisanie ;-)
Maggusia WSZYSTKIEGO NAJ NAJ DUZO ZDROWKA, POMYSLNOSCI NO I RADOSCI,A TAKZE SLICZNY KUFERECZEK STOWECZEK ;-)

Joanno super ze corcia juz lepiej sie czuje,ja tez uwielbiam kwiatuszki,mojego chlopa to krew zalewa jak ciagle jakies kupuje:laugh2: mowi ze za naniedlugo busz bedziemy mieli w domu.

Harsharani WITAMY NA FORUM !!!!

Dziewczyny mala sie obudzila :dry: mowie wam mam urwanie glowy od wczoraj ;) jakis dziwny okres niunka przechodzi:baffled:
napisze pozniej

MAGGUSIA wszystkiego co najlepsze i wymarzone życzymy:tak:

KALLUSIA pamietasz mowiłam ci o tych okresach przejsciowych u maluchów moja emi co jakis czas maial jakies fazy;-)bedzie ok

reklama
Witam Mamusie!

Kochane jestescie!dziekuje za zyczenia:happy:
Brianek chyba wczoraj na moje urodziny chcial mamie prezent zrobic bo wyobrazcie sobie ze synek sam sie puszcza a nawet sam wstaje juz tak pewniej i zrobi pare kroczkow i bec na pupe przedtem nie bardzo mu to wychodzilo a od 2-3 dni jest extra!:-)Dzis nasz maluszek taki jest z rana ze nie wie o co chce i dopiero taka godzina a juz jestem zmeczona:szok:piszczy nie chce sie sam bawic i placze maruda mala:dry:

Kallusia u nas tez jakis dziwny okres Brian przechodzi tylko MAMA jest w jego glowce ciagle chodzi za mna lub wspina sie po mnie przytula itp a jak np tatus mnie obejmie to taka jest zazdrosc ze go ode mnie odpycha:eek: i Brian mnie przytula i caluje:-)
Rano wstanie i jest taki marudny jakby wogole nie spal nie wie co chce pobawi sie chwile pobroi ale zaraz zaczyna plakac itp:szok:Ciagle by chcial sie ze mna bawic a ja wlasnie w taki sposob nie moge nic w domu zrobic a tym bardziej juz przy sobie:baffled:wiec czasami go wkladam do lozeczka poszlocha utuli sie i zasnie ale gdy dluzej placze to kompletnie rece zalamuje i nie wiem o co mu chodzi:dry:

Kasiula Matula jak ci sie mieszka w UK?:-)pracujesz gdzies czy z mala siedzisz?

Izusia widze ze przeziebienie nie tylo nas zaatakowalo ale i was zycze powrotu do zdrowka:tak:
Wiesz Brianek tez uwielbia w lazience przebywac stracac wszystko co jest na wannie bawic sie kranem no i wc musze pilnowac a najbardziej uwielbia brudne rzeczy z kosza na pranie wyciagac:eek:i rozwalac po calym domu hehe:laugh2:dlatego tez nie daje mu wchodzic tam tylko ze spryciaz maly wie ze jak sie u nas popchnie drzwi to sie otworza :-Da najbardziej go cieszy jak mowie "nie wolno" on wtedy kreci glowka tak jakby robil "nie nie nie" usmiech szeroki na twarzy i broi jeszcze bardziej :baffled:a latania przy nim mam co nie miara bo sciaga wszystko:eek:

Maxin gratulacje dla Natalki postepow!:-)a jak tam twoja praca?

Pozdrawiam i sle ciumaski!

Do góry