reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
STO LATEK DLA JOSHA:-) :-)

STO LATEK DLA ANULKI:-) :-)

NO TO SIE IMPREZEK MNOZY !!!

Swieta , Swieta i juz po swoetach !!

dosyc aktywnie je spedzilismy i chyba dlatego tak szybko nam zlecialy.
ale na obzarstwo czas sie znalazl:tak: :-)

mamy jeszcze troche wolnego wiec smigamy na dalsze wycieczki i odwiedziny znajomych. poprostu przedluzamy sobie swieta A CO!:tak:

Tamarunia-ja zmila checia od polowy stycznia tylko myslalam o conajmniej 3, 4 dniach, bardzo mi przykro ale nie znam zadnej opiekunki do dzidzi,:-( ,mam nadzieje ze ci sie uda znalezc kogos a jesli cjcialabys wiecej dni to ja jestem chetna:tak:

Witam wszystkie Mamusie:)
Tradycja juz stalo sie, ze odzywam sie "raz na ruski rok", wybaczcie mi prosze, ale nie mam tak duzo czasu na siedzenie przed kompem.
Moj maz, corcia i dom pochlaniaja mi tak duzo czasu... doba powinna miec przynajmniej 30h;-)

Olivka z dnia na dzien staje sie madrzejsza, wieksza, lecz ciagle jest corusia trzymajaca sie mamusi spodnicy. Domaga sie wiecej uwagi, karze sobie czytac ksiazeczki, albo budowac wierze. Uwielbia tanczyc przy swojej muzyce, a nawet jest to jej sposob na usypianie.
Jedyny problem jaki teraz mamy sa zabki - pchaja sie prawie wszystkie na raz! W samym tylko grudniu uroslo jej az 3 :szok: Bie dulka meczy sie przy tym niesamowicie, jedyne co jej pomaga to czopek paracetamolu.
Tuz przed Wigilia miala nawet wysoka temperature i wymiotowala - jak czlowiek musi sie nameczyc w swoim zyciu juz od wczesnej malenkosci...
Poza tym jest wczystko ok.

Swieta spedzilysmy bardzo spokojnie w naszym domku i tak samo spokojnie myslimy spedzic sylwestra... Z racji tego, ze moja Olivcia ciagle sobie cycusia w nocy, nigdzie nie mozemy sie wybrac:-(
Powaznie mysle o odstawieniu jej juz od piersi, tylko zawsze cos stanie nam na przeszkodzie: a to jej choroba, a to zabkowanie i jak tu zabrac dziecku cos co tak kocha??? jest to naprawde trudne! Zaraz po nowym roku wybieram sie do Polski i mam nadzieje, ze moja mama i siostry mi w tym pomoga..
Wiem jednak jedno:drugie dziecko bede karmic gora do 6 miesiaca, bo pozniej jest naprawde ciezko oduczyc od cycucha.

Jejku, ale sie rozpisalam:-D
To by bylo tyle na teraz.
Pogladalam juz fotki i widze ze, wiele sie zmienilo:
po pierwsze:

100 LAT DLA JOSHUA Z OKAZJI ROCZKU - jak ten czas szybko leci, dopiero ogladalam jego zdjecia jak sie urodzil a tu juz roczek...
oraz dla Ani z okazji urodzin wszystkiego naj naj najlepszego :)

Maxin twoja Natalka wyglada przeslodko i jak fajnie sie usmiecha:)
Szkoda, ze nie moglysmy spotkac sie z wami 15.12 ale wtedy mialysmy zamowionego pana do czyszczenia dywanow. m Mam nadzieje, ze na nastepnym spotkaniu sie zobaczymy:tak:

Maju twoja Martusia rosnie jak na drozdzach dopiero byla tak maciupenka a tu juz taka pannica;-)

Evciu a jak tam Rocco?? Mam nadzieje, ze oboje czujecie sie dobrze.
Dzieki za ostatnie spotkanko. Bylo przemilo:) Niesamowicie podobalo mi sie miejsce;-) winko wysmienite a ciacho pycha. Nie wspomne juz o Twoich panach...

Dziewczyny zycze Wam wszystkim wszystkiego najlepszego w NOWYM 2007 ROKU, aby nowy rok okazal sie lepszy od poprzedniego no i oczywiscie szampanskiej zabawy na sylwestra

Buziaki dla wszystkich mam i ich pociech.

Maja niestety nie potrzbujemy na pare dni, wlasnie ciezko jest znalezckogos na 1dzien, ale staramy sie jakmozemy!!

Pzodrawiam bardzo!
Magda ja tez juz teraz nie mam jak pisac tak czesto, praktycznie zagladam tylko zeby zdjecia poogladac i musze powiedziec, ze dzieciaczki sa przesliczne i super rosna!

Szczeslwiego nowego roku!

Magdak25 no sliczna panna rosnie:tak: :tak:

tamarunia ja niestety tez nie pomoge . nie mam pojecie gdzie sie szuka opiekunek , a pozatym to nie jestem z londunu i raczej malo ludzi tam znam , a przynajmiej takich co by pracy opiekunki szukali.Ale zucze powodzenia moze akurat ktos sie znajdzie. a moze do przedszkola dzidize dacie:dry:

a ja poraz kolejny na kompie przed 5 jestem, cos spac nei moge . smuje sie jak nocny marek.
brzuch mi sie na boki wygina . wczoraj synus tak mi w boczek sie wsunal ze rano wstalam z rozstepami wlasnei na tym boczku:baffled: :baffled: wygladalam jak alien jakies z brzuchem na jednej stronie . niezla beke mieli ze mnie:tak:

Asia jak sobie radzi kolejna mloda mamusia. pewnei zaganiana swietami i rodzinka.

dziewczyny w jakim wieku mniej wiecej robi sie chrzciny bobaskowi?:confused:

i jeszcze mialam sie pytac : czy jeste jakis sposob nauczyc dziecko zeby niesciagalo rzeczy zes tolu z ozdob jakis ? bo ostatnio mielismy dzien po dniu wizyte znajomych z dziecmi takie 1,5 roczku. i co te dzieci nam z domem zrobily to szok.

ja wiem i spodziewam sie tego ,ale moze jest jakis sposob zeby dziciaczka tego oduczyc. oni niby krzyczeli i po lapkach trzaskali ale ten chlopiec ( jednego dnia jeden , a za pare dni drugi z wizyta przyszedl) jakby jeszcze bardziej na zlosc robil:baffled:

reklama
Do góry