reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny na tylko na momencik, bo mąż zaraz z pracy wróci, więc idę kolacje robić :happy:

Chciałam Wam wszystkim życzyć już dzisiaj
ZDROWYCH, SPOKOJNYCH I RADOSNYCH ŚWIĄT BOŻEGO NARODZENIA :-)

Jutro lecimy do Pl a tam niestety nie mam internetu, więc nie wiem kiedy znowu tutaj zajrzę, chyba dopiero po powrocie, czyli 30 grudnia. Będzie mi Was napewno brakowało:-(

trzymajcie się cieplutko,pozdrowionka :happy: :happy: :happy:

reklama
Hej kochane mamusie ;-)

Nie pisalam chyba wieki cale albo mi sie tylko tak wydaje po ilosci postow, ktore tu napisalyscie!!!Matko kobiety ile mam do nadrobienia :szok:
Staralm sie kiedy moglam czytac, ale nie zawsze sie dalo.

Dzieki kobiety za dobre slowa.Brat sie juz pozbieral po tym przykrym wydarzeniu.Ja tez juz jakos przelknelam to co sie stalo.Ale zawsze jest ten niedosyt, ze sie chamowi upieklo, bo go nie zlapalismy za reke...Ale kiedys dostanie za swoje.Zlo wyrzadzone wraca do nas z podwojna sila.I mam nadzieje, ze ten typ to kiedys poczuje...

Agnes dzieki kochana za zyczenia.Jakos mi sie tak strasznie cieplo na sercu zrobilo jak je przeczytalam.Zazdroszcze ci bardzo swiat w Polsce.Marza mi sie swieta w domu rodzinnym...Spedzajcie milo czas i najedz sie za mnie polskich swiatecznych smakolykow :tak: Wesolych Swiat i "dozobaczenia" 30 :-)

Toola corcia piekna.Rosnie ci wspaniala mala kobietka :tak:

Maxin kochana ty mnie zadzwiasz.Skad u ciebie tyle energii???A fokti Natalci cudne.Szczegolnie jak spi na brzuszku.Poprostu aniolek ;-)

Melanie wiesz przeczytalam wczoraj bloga Maji.Ryczlam jak bobr.Ja nie wiem co mam powiedziec.Bol odbiera mi slowa.Ona jest prawie w wieku Julci.Tak bardzo mi jej szkoda i tak bardzo ja podziwiam.Mala superkobietka...a rodzicow podziwiam nawet bardziej...I ciagle zadaje sobie pytanie: dlaczego dzieci musza chorowac???To gorsze nic cokolwiek na tym swiecie.Cierpienie dziecka :-( Modle sie zeby sie im udalo.Juz jest lepiej :tak:

Dziewczynki wogole bylam fotki poogladac wczoraj i powiem, ze Pati i Natalcia to juz chyba cos powaznego ;-) haha piekne fotki...

Melanie twoja corcia cudnie je czekoladke.Moja Julcia mimo, ze ma juz dwa latka, tez wyglada podobnie po zjedzeniu czekolady.Ale co tam...Liczy sie efekt :tak:

U nas juz pomalu wszystko wraca do normy.Julcia jeszcze pokasluje ale jest juz lepiej.Ja tez juz moge oddychac przez nos.Kuracja czosnkowa pomogla :-D

Moje dziecko gada jak najete.Szczegolnie jak sie ukladamy do spania.Wtedy ma najlepsze pomysly.I spiewa na cale gardlo :-D
Czasem juz nie nadazam za nia i pod koniec dnia wysiadam.Ale wiem, ze mam wspaniala corcie i dziekuje za Nia codziennie Bogu.
Czasem jak spi tak slodko, to mysle sobie, jakim wielkim darem jest taki Maly Czlowiek.Ile dzieki takiemu Malemu Cudowi w czlwieku sily i checi do dzialania.

Uciekam bo maz wraca za chwilke.
Sciskam i pozdrawiam Was wszystkie bardzo mocno.Przepraszam, ze nie wymienilam wszystkich mamus, ale mysle o Was codziennie.

Buzka.

...
a my odebralismy dzis paszport!!!!
i nareszcie do polski tylko 5 dni zostalo:tak: :tak: :tak:
my dzis ponownie na zakupkach i co wydawalo mi sie ze zgubilam karte narobilam strachu i paniki jak typowa baba a jak sie okazalo karta byla w domciu ale przez chwile mialam niezlego pietra:nerd:
...
a moj synek nie do poznania dziecko sie zrobilo bardzo rozpieszczone kazdy na rekach nosi bawi a maly co:confused: nie chce sam polezec
och musze to zmienic tylko jak- pytanie:confused:
dzis z rana dal popalic i to niezle tu sie nam spieszylo na miasto a on nie chcial pobyc sam nawet 2 minut..:dry: :dry: :dry: :dry:

mam pytanko dziewczyny mozna korzystac z solarium jak sie karmi piersia,bo wybieramy sie na bal sylwestrowy i zamierzam skorzystac troszke ze sztucznego slonca i niewiem czy to bezpieczne???

agnes-ja rowniez skladam najlepsze zyczenia swiateczne odpoczywaj w polsce i nabierz sily na tutaj...bo wiadomo tu inaczej i bardziej ciezko
toola-corcia slodka calineczka a raczej mikolajeczka i pieknie siedzi,kiedy dolaczacie do meza:confused:
maxin-gratuluje postepow natalki!!!i co zycze aby szybko zaczela raczkowac,a ty cio szykowanie do swiat,no no przygotowania czas zaczac:happy: :happy: :happy:

pozdrawiam!!!

dziewczyny mam kolejne pytanko widzialyscie w jakims sklepie hustawke dla dzidzi zawieszana w drzwiach??
my mamy ten sprzet do skakania ale emi tego nie lubi
dajcie znac

My wrocilismy z zakupow,uff jak dobrze juz wszytko mam,choinka piekna stoi,prezety kupione,oprocz dla Natki bo niewiem co jej sprezentowac.Niunka od wczoraj macha papa oraz robi hmm jak to wytlumaczyc:paluszkiem,jezdzi po wargach,wydajac dzwieki robi,brr brrr wiecie o co mi chodzi,trenowalimsy to juz miesiac,wczoraj zalapal,ze musi wydac dzwiek aby ten smieszny brrrr wyszlo,dotej pory to ja urzyczalm palucha,a dzis sam juz zaczela,hahaha

Olis super,ze paszport doszedl,ja wciaz czekam na 10-tni,a co do solarium jak chodzilam jak karmilam,tylko zaslanialam plastrem sutki;-) Wiec stroj sie kochan i baw sie dobrze

Agnes tobie tez zycze udach SWIAT BOZEGO NARODZENIA,SPOKOJNYCH,WESOLYCH RODZINNYCH SWIAT

Ivonek,kochan,a ty skad bezesz tyle sily,hihihi chyba podobna nature mamy co????Zdrowiejcie panny bo cos dlugo was trzyma.

kasiula matula OCH NIEWIEM gdzie mona by bylo kupic taka hustawke??!!!Wszystkie jakie widzialm totakie stojace na ziemi,ale takie na drzwi powiem ci,ze nie, u nas w kraju sa,ale tu hmm...???Na ebay znalazma tylko cos takiego:
eBay.co.uk: TIGGER BABY BOUNCER SWING FOR DOORWAYS GOOD CONDITION (item 260061384130 end time 10-Dec-06 21:12:55 GMT)

Mykam jakis obiadek zrobic bo maz zaraz wraca
milego wikendu buzka

taka stojaca mialam w PL ale sie nie sprawdzila emi nie bardzo ja lubila
a takie cos mam tylko nie tygryska tez tak sobie sie sprawdza emi woli na hustawce

Hej kochane!I znowu troche mnie tu nie bylo, nie wiem kiedy nadrobie czytanie.Nio ale takie zycie , ciagle cos do zrobienia w domu przed swietami, no i tesciowie przylatuja w sobote wiec chce miec juz porzdaek na tip top, zreszta ja wogole lubie miec porzadek wiec codziennie biegam jak nie ze scierka to z odkurzaczem:-D
Pierwsza nowinka jaka chce sie z wami podzielic to:Oskarciowi idzie zabek i juz go niezle widac i czuc jak mu wloze palca do buzi.I to dlatego ostatnio tak marudzil i budzil sie czesto w nocy.Teraz smaruje mu dziaselka zelem, mam nadzieje zer to przynosi mu ulge.Nio i stoi slicznie , wogole tak najbardziej lubi-stac:-)
Ja jestem przeziebiona, zlapalo mnie pare dni temu, jutro ide do lekarza bo nie chce zarazic malego o ile juz go nie zarazilam bo cos pokasluje.Oczywiscie chcialam isc w piatek ale u nas trzeba sie umawiac na wizyte dzien wczesniej wiec ide jutro.
Co do pracy to bylam w czwartek na interview, byly dwie menadzerki, zadawaly mi mnostwo pytan, np. jak stworzyc dobra atmosfere w grupie, co zrobic aby dzieci sie lubily i nie nudzily w przedszkolu itp.Nio i wogole to powiedzialy ze mam bardzo dobre kwalifikacje bo pokazalam im moj dyplom przetlumaczony na angielski oraz oryginal.Nio ale zobaczymy bo mialy jeszcze kilka kandydatek.Powiedzialy ze do poniedzialku zdecyduja wiec jutro maja do mnie dzwonic i powiedziec czy dostalam te prace czy nie.Przestaje sie ludzic ze ja dostane, bo co z tego ze mam kwalifikacje jak cienko z jezykiem stojew, choc one mowily ze dobrze mi idzie.Zobaczymy, pewnie bede odbierala telefon z bijacym serduchem.
Choinka u nas juz stoi od wczoraj, dekoracje na oknach zrobione, jeszcze pare prezencikow musimy dokupic i juz wszystko gotowe:-)
Agnes-Radosnych Swiat dla ciebie i rodzinki,abyscie cudownie spedzili je w Polsce!
Toola-
Krysia jako maly pomocnik MIkolaja wyglada uroczo:-)
Nio i zmykam do niunka bo kapciu czeka, cos pozniej dzis niz zwykle bo ucial sobie drzemke:-D
Buziaki dla wszystkich i przepraszam ze nie odpisuje wszystkim ale postaram sie wkrotce nadrobic.

reklama
typowa niedziela totalna cisza na bb
niedziela deszczowa i taka jakas melancholijna jak dla nas
nam pozostalo 3 dni a jeszcze tyle do zrobienia,brak czasu oliwier zatrzymuje mi duzo czasu chce sie bawic i ciagle go cos interesuje a jka usnie to ja padam:zawstydzona/y:
chorubsko mozna powiedziec mamy za soba...to dobrze...
co poza tym od 2 dni siedze sama moj maz na treningach,dzis byl poza londynem i jeszcze go nie ma...ufffffff mowie wam czasem to mam dosc tej jego pilki,:wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:
zaczelam pakowanie no i ...bedzie ciezko???? jak zwylke zreszta..

maxin-niesamowita ta twoja stokrotka,widac ze robi duze postepy nic tylko sie cieszyc oby tak dalej!!!
kasiula matula-co do hustaweczki to ja sie nie orientuje moj synalek jeszcze zamaly na takie rzeczy:no: :no: :no: :no: :no:
izusia-gratuluje pierwszego zabka!!!no i trzymam kciuki za jutrzejszy telefon!!! oby odpowiedz byla pozytywna!!!

pozdrawiam

Do góry