reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!
Musialam dzis do was zagladnac:tak: i poslac zyczenia :happy:
U nas nawet sniegu nie widac cieplutko.
Brian przeziebiony ale po lekach coraz lepiej tylko kaszel i katar go meczy najbardziej w nocy:baffled: ale niedlugo zapewne sie wykuruje;-)
Postaram sie do was czesciej juz zagladac przynajmniej na pare minut lecz nadal nie mam dostepu do internetu w domu wiec tylko u kogos jak jestem to moge chwilke poklikac:-) ale lepsze i to niz wcale:tak:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH DZIECIACZKOW Z OKAZJI DNIA SWIETEGO MIKOLAJA ZYCZYMY DUZO USMIECHU I PREZENTOW!:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
witajcie, Karolinka zrobiła mi niespodziankę i poszła dzisiaj spać o 19:15, więc mam tyle wolnego czasu, że nie wiem co z nim zrobić:-) , dałam jej na noc kaszkę, więc mam nadzieje, że trochę pośpi i nie będzie wstawać o 6 rano:happy:

Kasiula musisz się niestety przyzwyczaić do tej służby zdrowia, mnie to cały czas dziwi, że oni tak wszystko olewają, złoty srodek na wszelkie dolegliwości to niestety tylko paracetamol:baffled: .
Naprawdę chcą zlikwidować te bezpłatne szkoły angielskiego:confused: , to niefajnie, chyba też będę sie musiała zmobilizować, póki jeszcze są

Izusia to znaczy, że Ty już nie karmisz Oskarka i jak Ci poszło odstawianie? Ja właśnie chciałam małej tak stopniowo zacząć dawać mleko modyfikowane, bo jak jej daję baby rice to nie jestem w stanie ściągnąć tyle mleka ile ona by chciała zjeść, no ale health visitor powiedziała, że jeszcze miesiąc i mi powie jakie mleczko, troszkę mnie to wkurzyło, bo przecież to moja decyzja czy chcę karmić czy nie, a wydaje mi się, że im później tym będzie mi ciężej odstawić małą

Maxin ślicznego macie mikołaja:-D , ja też się zastanawiam co małej kupić, nie mam narazie pomysłu, ale raczej chyba nic dużego, bo ciężko będzie z Pl przywieść i pewnie dużo prezentów od rodzinki dostanie:-)

Pozdrawiam gorąco:-) :-) :-)

Wszystkim dzidziusiom i ich mamusiom sle zyczenia Mikolajkowe i zycze trafionych prezentow:-):-):-)

My wczoraj mielismy drugie szczepienie,moja malenka byla calkiem dzielna i bardzo nie plakala,ale tatusiowi i mamusi lezka w oku sie krecila:-:)-:)-(
LUCY wazy juz 5740 i robi sie z niej niezla pucia,uwielbiam z nia rozmawiac, to gugania jest takie slodkie:happy: moglabym sluchac jej godzinami. PATRYK zawziecie chodzi do szkoly nawet przeziebiony niedaje sie namowic na zostanie w domu(dziwne co?) Powoli mysle o swietach, w sobote ubierzemy choinke i udekorujemy okna zeby bylo milusio juz nie moge sie doczekac ,to beda pierwsze swieta we wlasnym domu i pierwsze swieta z lucy i juz wiem ze beda wyjatkowe:tak:

Dzisiaj nie odpisze wszystkim,ale jutro nadrobie zaleglosci i napewno to zrobie.

DOBREJ NOCKI ZYCZE

ja tylko na chwileczke czas szybko goni i brak go na wszystko!!!
za tydzien do polski i teraz urwanie glowy czy jak to sie tam mowi kapelusza...
ja schorowana- sprawka mego synka,nos czerwony i kipa do kolan:-) doszla tez temperatura...ach szkoda gadac
dzis bylismy na wazeniu i maly a raczej moj duzy synek jak to okreslila healt visitor ma 7100 i ma sie niczego sobie poprosilam o porade w mleku modyfikowanym i zaczynam od jutra raz dziennie aptamil first...
dzis mikolaj dokladnie rok temu...
w ten sam dzien zrobilam test i dowiedzialam sie ze jestem w ciazy...:zawstydzona/y:
w tym roku chyba tez bylam grzeczna bo mikolaj tez mnie odwiedzil:-) :-) :-)
a moj synek,och oliwier dostal mase prezentow,w szczegolnosci od chrzestnych ktorzy takze tu przebywaja;-)
fajnie minal dzien jakos tak po polsku

my tez przesylamy zyczenia mikojkowe i zyczymy wszystkim dzieciaczkom beztroskiego dziecinstwa a mamusiom duzo sily i cierpliwosci

zycze wszystkim dobrej nocki i zmykam do lozka

Hej dziewczyny...
Dziekuje za pamiec.Jak zwykle kochane:-):-):-):-):-):-):-)
Ja nadal 2w1...tak czekam i czekam i doczekac sie nie moge(6 dni do termina i nic sie nie dzieje)...Takze nie sidze z dzidziolkiem przy cycu,bo nadal sie trzyma pepowinki jak przystalo na terminowego szkrabka.

Anya,Maxin,Izusia..przyjmijcie i odemnie najszczersze zyczonka..kochaniutkie.Milion pozytywnych mysli i jak najmniej zmartwien
Mikolajki tez polecialy w sina dal i do nastepnego roku trzeba teraz czekac a tu tyle prezentow rozdano...a do tego Mikolajkowa Natalcia.Suuuper:-)
Na forum az wrze od postow..uhh,ale jestem w miare na bierzaco.Chociaz malo siedze przy kompie,bo jakas taka snieta jestem i ogolnie w dzien najczesciej przyduszam komara.
Na forum mamus grudniowych tez zrobil sie szalony ruch.Dzieci zaczely wymarsz juz od pierwszego i nie ma przestoju...zaczela sie lawina porodow.To dop emocje...hihihihi
A ja nadal nic!!!!
Dni leca jak szalone.Dzis(tzn juz wczoraj)na przyklad spedzilam pol dnia na zakupach i lazeniu po sklepach w poszukiwaniu prezentu dla 11 latka,ktory wedle mojego rozeznania ma wszystko co tylko dusza zapragnie.06.12 sa jego urodzinki... i kupilam mu ksiazki.O dziwo byl uradowany.Mega prezenty szykuje na gwiazdke.
Wieczorkiem zawitalam nawet do szpitala.Niby nic,ale...cos te moje dziecie takie jakies niemrawe bylo i wogole sie nie ruszalo..spanikowalam.Na szczescie wszystko jest dobrze i nadal czekam...czekam ...czekam
Maly terrorysta..w dzien robi sobie jajka z mamusi a teraz sie tak wierci jakby go cos swedzialo..hihihi

No coz..uciekam spac
Sciskam was waszystkie bardzo mocno i posylam buziaczki.:tak::tak::tak::tak:

MAGGUSIA ja tez tak mialam jak tu przyjechalam bez dostepu do BB
ale na chwilke zawsze warto zerknac i cosik napisac:tak:
zdrowka dla brianka moja emi tez zasmakana

AGNES tak czytalam w tym polish expres czy jakiejs tam innej naszej gazecie

chce isc dzis na wazenie ale troche sie stresuje tylko ze emi juz nie byla z dwa miesiaca albo i trzy wazona musze sie dowiedziec czy jest oki

witam wszystkie mamuski!!!!
co za pogoda ...niewiem czy u was ale u nas przeszla burza z gradem,siedzimy w domciu a do tego telewizja przestala nam dzialac
buuuuuuuuuu:-( :-( :-( :-(
a wy kobitki gdzie sie podziewcie???

Witam w ten dziwny dzien,wlasnie wrocilismy ze spacerku,udalo nam sie przed deszczem w parku i tak musielismy sie schowac bo kropilo,a na wozek nie mam przeciwdeszczowego pokrowca.Maluchy zmeczone usnely,bo dzis dzien zaczol sie inaczej niz zwyke,rano tata George zabral go do lekarza,meczylo mnie to,ze tak ciagle kaszle i nic mu nie podaja a na dodatek wczoraj jeszcze oczka zaczely ropiec,katar nie ustaje.Wrocil z mascia do oczu i antybitykiem,ale lekarka stwierdzila,ze ona nic w gardelku nie widzi,pluca czyste,poprostu niewiem czemu on tak kaszele,a meczy sie maluch juz 4 miechy,SZOK:szok: :no: :szok: lekarze co??!!!Po dwoch tygodniach jak nie przejdzie to maja isc do pediatry,czujecie.Ja mysle ze ma to z alergi,zamiast zrobi testy i sie przekonac to tak i lekarze i rodzice czekaj niewiem na co:confused: Szkoda mi tylko malego bo widac,ze go to meczy.No i boje sie o Natke aby oczka jej sie nie zaraziy bo to zakazne,wiec chodze i myje zabawki,ale wszytskiego nie upilnujesz:no: :wściekła/y: :dry:
Jutro ide po choinke bo chce juz poczuc klimat swiat,Do kraju na bank nie jedziemy wogole,wiec trzeb sobie czas umilic.Myszka wciaz spi na brzuszku,ale jestem spokojnieszka bo dzis glowke miala juz ladnie na boczku i jena nozke podkurczona:laugh2: Dobrze,ze juz jutro wolne.

Asia ja to myslam ,ze ty juz urodzilas,oj mala cos sie nie spieszy ostatnio forumowe dziewczynki sa leniwe,hahaha,trzymaj sie i szybkiego rozwiazania i jka naj mniej bolu.dzieki za zyczenia

Oli ale on szybko przybiera,super,a ty zdrowiej moja droga,kazdego dopado co,kuruj sie bo juz nieglugo jedziesz.

Dorcia szybko rosnie Lucy i juz ma 14 tyg,ale czas ucieka.A syn hahaha chyba w szkole ma jakas milos co,bo jak nawet chory idzie do szkoly;-)
Milo dekorowac wlasny dom,ja juz sie nie moge doczekac wasnego kata,caly czas w glowie planuje jak urzadze,minimum wszytskiego,bo gratow nie lubie:no:

Agnes oby wiecej takich nocek,a jak jej kapiel lepiej cos???

Maggusia och synek dlugo choruje,kurcze no,a ty jak malo piszesz o sobie,pewnie tesknisz za mezem co???

Izusia dzis masz ta rozmowe???Daj znac jak poszlo,mam nadziej,ze Oskarek lepiej spi.Pozadki juz rozpoczete,ja dopiero bede sprzatac od 18,ufff dobrze,z nie ma tego duzo.

na razie mykam papa

dziewczyny a mam pytanko co do uzyskania mieszkania od panstwa czy macie o tym jakies pojecie nasza ksiegowa ma skladac o to papiery ale jakie sa kryteria i jak wybieraja rejon w ktorym sie dostaje mieszkanie wiecie cos to piszcie
albo poradzcie gdzie o tym szukac:confused:

OLIS
u nas tez burza przeszla ale bez gradu
telewizor tez sie blokuje na czas deszczu :-p bez sensu wlasnie wtedy kiedy jest potrzebny hih

reklama
Do góry