reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Dziewczyny nie bylo mnie tylko pare godzin a wy juz tak rozpisalyscie jestem w szoku!:szok::-)Brian usnol na lezaczku ogladajac bajeczke na kompie:happy:swoja ulubiona nic go tak nie interesuje jak Epoka Lodowcowa 2 haha:laugh2:

Maja hehe chyba wyslalysmy prawie w tym samym czasie posty a ja juz myslalam ze ty na porodowce jestes;-)Zycze ci abys jak najszybciej juz ujzala swojego Skarbelka!:-)

Zuzia wiem ze brzuszki pomagaja ale trzeba byc wytrwalym hehe a ja raczej stosuje dietki choc roznie mi to wychodzi:eek:fajnie tak sobie na silownie pochodzic zawsze cos innego niz siedzenie w domciu:tak:
Wiesz ja tez nie wiem czy tyle wytrzymam z dala od M no ale coz musze jade tylko po to aby bylo nam lepiej aby cos mogl odlozyc i wreszcie jakies remonty zrobic :happy:musze byc dobrej mysli ;-)

Olis witaj w klubie! ja tez mam ten sam problem co ty z rozstepami:dry:ciagle walcze z nimi i juz jest poprawa i to wielka:tak:jesli moge ci cos doradzic to ja uzywalam wiele kremow ale najlepszy okazal sie Zel Galenic Elancyl stosuje go niecaly miesiac a widze duza poprawe!:happy: teraz jak pojade do pl i bede miala jakies pieniadze ide na laser usuniecia tego cholerstwa:-( wiem ze takich laserow trzeba pare ale rozmawialam z wieloma dziewczynami na ten temat i widzialam zdjecia przed zabiegiem i po wiec efekty sa i ja zyje nadzieja ze pozbede sie ich:-)a ty co stosujesz:confused:;-)

Maxin piekne zdjecia dzieciaczkow!:-)a corcia coraz sliczniejsza:tak:
Do kraju jedziemy juz w ta niedziele;-)
Postaram sie o interenet w domu a jesli nie to pozostaje caffe hehe a ja napewno do was bede zagladac mze nie tak czesto ale na tyle ile bede mogla bo jakos nie wytrzymam:-D

Agnes mi tez odmowila lekarka szczepionki na gruzlice i na zoltaczke dla Briana wiec mam ich w d....i zaszczepie go w pl jak bedzie taka mozliwosc:eek:i to samo powiedziala co tobie te same argumenty przedstawila:dry:troche to dziwne bo u nas szczepia aha i na pneumooki sie domagalam szczepionki wiec powiedziala ze przyjdzie mi list a listu do tej pory nie ma:wściekła/y:poprostu jestem taka zla na nich ze szok:szok:bo wszytsko bede musiala zalatwiac w pl i nie wiadomo czy nie bede za to placic!
Karty zdrowia nie zalatwilam poniewaz wyplenialam formularz na internecie a tam pisze ze trzeba taki formularz wypelnic dwa miesiace przed wyjazdem i rozkladam rece nie wiem co robic:no:bo bardzo mi jest potrzebny a ty moze wiesz jak inaczej ten formularz zdobyc:confused:albo ktoras z dziewczyn moze cos wie na ten temat pomozcie!:baffled:
Jesli chodzi o fotelik to ja mam taki wozek ze wszytsko jest w jednym spacreowk+fotelik i jak lecialam kiedys to wszytsko razem bylo i nie placilam no bo to wozek prawda;-)

Anetka wlasnie ja tez w czerwcu bylam w pl szkoda ze nie zgadalysmy sie hehe:happy:i tez bylam zaskoczona ze tyko 15 kg mozna :szok:i wyobraz sobie musialam zaplacic nadbagaz spora sumke:baffled:
Mozesz mi napisac jakie sa teraz przepisy chodzi mi o bagaz podreczny czy mam miec przezroczysta torbe reklamowke czy moge miec plecak lub torebke:confused:
no i chyba mleko mozna dziecku wziasc na poklad i kocyk:confused:Bede wdzieczna za informacje:happy:
Widze ze tobie tez Pati psoci w domku hehe to takie slodkie :tak:

Katarzyna no widzisz hehe wiec twoja karuzela moze dzialac i dzialac;-)
Mi znow powiedziala tutaj lekarka zeby lepiej gasic swiatlo malenstwu w nocy poniewaz lepiej spi i wie ze to jest pora snu :-)
Izusia milych zzakupkow!:tak:aha i nie odpowiedzialas mi na pytanie z poprzedniego postu hehe chyba przeoczylas :-)
Dominika ladnie ci Oskarek przybiera no no chlopaczyna rosnie:-)
Tamarunia no to mnie zasmucilas:-(bo wybieracie sie do Birmingham a jakbys tu byla to ja bym nawet na piec minutek sie z toba spotkala:happy:a kiedy bedziecie sobota czy niedziela:confused:i czy to w ten weekend:confused:bo fajnie by bylo jakbym cie zobaczyla na real:tak:jesli znalazlabys chwilke czasu.I wlasnie na tej stronie co podalas mi tam piszez e trzeba dwa miesiace wczesniej wyplenic formularz zeby go dostac wiec nie wiem teraz kompletnie co robic a ja juz jade w niedziele.Wiesz moglby mi to moj M wyslac tylko nie wiem gdzie mam wyplenic taki formularz aby przyszlo mit o tak szybko:confused:;-)
Melanie ta strona sie nie otwiera wyskakuje mi takie cos :happy:
Strona o podanym przez Ciebie adresie nie istnieje na naszym serwerze. Być może jest to związane z przeniesieniem artykułu do innego działu.:eek:

Zycze milej nocki i przespanej:happy:
Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
dziendoberek!

kochane mamusie z UK! dziekuje serdecznie za gratulacje i wsparcie!!:-) juz powoli dochodze do siebie po szoku jakiego doznalam i przestaje panikowac. wiem ze jakos to bedzie ale ten pierwszy rok po prostu mnie przeraza! ja jeszcze wstaje do Majki dwa razy w nocy a tu za 9 miesiecy znowu cale noce nie przespane....chcialam troche odsapnac pomiedzy jednym a drugim dzieckiem dlatego jescze nie planowalismy dzidzi. no i ta moja praca.... naprawde szkoda mi z niej rezygnowac- a raczej bede musiala bo inaczej sobie nie wyobrazam powrotu do pracy z dwoma szkrabami w domu. placa mi w tej pracy za studia ktore sa strasznie drogie i samej mnie nie byloby stac zeby je finansowac, wiec jak zrezygnuje z pracy to moge sie juz z nimi pozegnac- tym samym z tak zwana KARIERA ZAWODOWA;-) z drugiej strony tlumacze sobie kariera nie zajac nie ucieknie, zawsze mozna wrocic do pracy jak sie odchowa maluchy....
pozdrawiam mocno- niestety nie moge za duzo sobie popisac bo w pracy siedze;-) i zaraz mi tu manager pewnie przylezie...
jescze tylko pare slow co u mojej ukochanej coreczki . Maiunia ma sie swietnie (ma juz 9 i pol miesiaca) jest zdrowa jak rybka, odpukac i dziekowac Bogu nawer katarku nie miala od samiutkiego urodzenia!!! ma dopiero tylko dwa zabki, jescze sama nie chodzi ale za raczki to lata jak fryga!!! ze nadazyc za nia nie mozna! gada juz po swojemu, mama tata baba i takie tam rozne...no wogole jest strasznie slodka, pocieszna i grzeczna! no gdyby jescze przesypiala cale nocki to by bylo idealnie ale przeciez idealnie to w bajkach tylko jest:-) no nie?
pozdrawiam serdecznie mamusie z UK i ich pociechy !!!!
dam znac jak juz bede znac termin

Maggusia no wlasnie doszly mnie sluchy ze cos jest jeszcze nie tak :confused:
poczekajmy jeszcze trochę, już napisałam do adm., ze jest bubel ;-)

dzien dobry mamuski!!!!!
my po przespanej noce,czekamy na moja kolezanke z pracy,co do watku zamknietego mi tez ciezko otworzyc!!!!!!!
maggusiaja uzywalam w trakcie ciazy i po wszystkiego chyba i nic wczoraj zakupilam krem ktory nazywa sie STRIAGE i ma sie nim smarowac rao i wieczorem przez 5 tyg i mam by b.duza poprawa,zobaczymy!!! a jak jest z tym laserem ile razy trzeba wykonac taki zabieg no i jest drogi???????

oki spadam sie wyszykowac,odezwe sie pozniej!!

wysylam ostatnie osiagniecia mojego synka!!!!!!!!!!!!!!

dsc05104jt7.jpg

Witam wszystkich w ten sliczny dzionek :-)
Moje malenstwo wlasnie ucina sobie drzemke wiec mamusia ma czas dla siebie :happy:
Malvina no pewnie, ze praca i kariera nie ucieknie :tak: Najwazniejsze teraz sa dzieciaczki :-) A jak twoja Maja znosi zabkowanie :confused: Pati jest mlodszy o miesiac i tez ma dwa zabki no i czekamy na reszte, bo juz je widac, ale cos nie chca sie przebic przez dziaselka :no: A czy ona jeszcze je w nocy, ze musisz do niej wstawac :confused:
Maggusia to daj mi jakies namiary na siebie w Polsce, moze wyslij na priv :confused: to sie jakos umowimy jak ja juz przylece :tak: Wiesz co ja 2 dni temu wypelnilam ten formularz o karte zdrowia i wyslali mi potwierdzenie na maila, ze po tygodniu powinna byc :dry: Ale mysle, ze najlepiej zrobisz jak sie zarejestrujesz w Urzedzie Pracy i wyrobisz ksiazeczke ubezpieczeniowa :tak: Bo ta karta zdrowia to jest tylko w naglych wypadkach, no i jak bys chciala tylko isc do lekarza np. sprawdzic zdrowko malego to moga ci tego nie uwzglednic :baffled: A tu ci podaje link do stony, na ktorej mozesz poczytac o tych nowych przepisach dot. bezpieczenstwa na lotniskach
Ryanair.com - CHEAP FLIGHTS - Fly Cheaper, Car hire, Hotels, Travel Insurance
Tamarunia a wy jakos leczycie katarek u Hafsy :confused: bo maly non stop dostje katar, co mu przejdziue to za chwilke od nowa :baffled: Taki bidulka jest ciezko mu spac i oddychac w nocy :-( A jak tam u Hafsy z jedzonkiem :confused: juz ladnie je warzywka :confused:
Olis mysle, ze spokojnie mozesz podac malemu mleko modyfikowane i zobaczyc reakcje :tak: Wszystko zalezy od niego czy mu posmakuje :confused: No ale jak chcesz pobawic na sylwestra to musisz koniecznie wczesniej sprawdzic jego reakcje na mleko :happy: A jak w ogole Oliwierek dalej taki spokojniutki :confused: Pytalas kiedys o nasz wyjezd do PL, my lecimy z Patim juz po raz 3. W sumie rodzinka juz go widziala, no ale wiadomo, ze on sie teraz tak szybko zmienia, ze nie wiadomo czy go poznaja ;-)
Zuzia24 super, ze sie zapisalas na silownie :tak: Ja juz dawno mialam to zrobic, ale cos daleko mam do silowni i sie wybrac nie moge ;-) Nawet kupilam rower treningowy, hmmmm, ale tez cos czasu brak na jazde ;-) :-D W sumie zrzucilam nadmiar kg po ciazy, ale przydalo by sie troszke umiesnic tu i owdzie :laugh2: A jak czesto chodzisz ciwczyc :confused:
Maxin pewnie my zawsze jestesmy chetni na spacerek i spotkanko z wami :-) A pogoda taka przesliczna, ze az milo gdzies sie wybrac :laugh2: Powiedz mi skad ty czerpiesz takie poklady energii :confused: :-D ze po tygodniu pracy masz jeszcze sile na zakupki i spacerki :laugh2: :laugh2: :confused:
Milego dzionka mamunie :cool2:

witam:-D:-D:-D
melanie
-ja juz nowy watek odwiedzilam:-)

malvina-moje gratulacje:tak::-):tak:

maggusia- wyjazd juz w ta niedziele,trzymaj sie dzielnie i zagladaj do nas my zawsze pocieszymy:tak: ucaluj Brianka

tamarunia-zycze Hafsie zdrowka,i szybkiego wyjscia zabka:tak:

olis-rozstepy to zmora wiekszosci mam,mi sie porobily w pierwszej ciazy byly duze i prawie wszedzie,normalnie koszmar:baffled:,z czase zbladly i juz tak nie przeszkadzaly(a moze sie przyzwyczailam?),w drugiej ciazy nie zrobil nawet jedem:-) mam nadzieje ze ten krem ci pomoze

zuzia24-ale ci zazdroszcze tej silowni,sama chetnie bym pochodzila booponka wisi:baffled:

maxin- super fotki i jakie kolorowe zabawki

katarzyna_s-ja caly czas cycem karmie i jesli bedzie dobrze przybierac na wadze to tak do 6 miesiecy napewno zostanie,wczesniej moze sprobuje z jabluszkiem,i dawalam jej tylko kilka razy herbatke z kopru

anetka-teraz to masz dopiero gimnastyke musisz ciagle biegac za patim,ale fajnie ze jest taki ruchliwy

agnes2606-ja Lucy zaszczepilam przeciw gruzlicy ale sama health visitor mnie namawiala na te szczepionke ,poniewaz w polsce nadal sie szczepi a pozatym my chcemy jezdzic do polski dlatego mowila ze lepiej ja zrobic. MUsisz sie chyba o nia wyklucic,(nikt tego niie lubi),zycze powodzenia

miloku-mam nadzieje glowa juz nie boli

izusia-buziaki dla Oskarka

maja-trzymam kciuki
moja dzidzia dzisiaj sie rozgadala:happy: wiec sobie siedzimy i gruchamy:-)

pozdrawiam wszystkie mamusie

Olis chyba pisalysmy w tym samym czasie. Brawo dla syneczka, alez on silny, super podnosi glowke :-)

A to fotki z cudnej jesieni:
jesiennypati2li7.jpg

jesiennypati3ke7.jpg

reklama
Do góry