reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No nie,dziewczyny!moment czlowieka nie ma i juz sie polapac nie mozna:-D :-D :-D czytania zaleglosci to mialam ohoooho;-) :laugh2:
Melanie - ja tam od polityki w PL to stronie,nie slucham, nie czytam itp.jak dla mnie to ten pan nie powinien wogole sie na zaden temat wypowiadac bo nie nadaje sie do tego;-) :tak:
Dorcia - moja malutka caly czas tylko na cycu jedzie:tak: i to doslownie caly czas:baffled: ;-) ma 56cm i jak sie dzis okazalo ma 5740kg:-) :-) malutko w tym tygodniu przytyla ale i tak jest ok,a jaktwoja kruszyna?tylko cyc?czy cos dodajesz juz?
Maxin78 - moj skarbek to dziewuszka:tak: choc wszyscy wrozyli mi chlopaka;-) :-D
fotosy genialne a dzieciaczki PRZESLICZNE!!!!ale powaznie,co zrobilas zeby taka figurke miec???????:szok:
Malvina - tak sobie przeczytalam co piszesz i musze ci powiedziec,ze jak dzidzia sie szykuje nowa to nie ma co panikowac tylko sie cieszyc i ja ci SERDECZNIE GRATULUJE i na pewno sobie poradzisz bo niby dlaczego nie!ja mam wrazenie ze jak przezylam porod i pierwsze dni i kolki itp to dam rade wszystkiemu!bo mamy to tak maja;-) :-D przepraszam ze spytam,ale ile Majeczka juz jest na swiecie?
Maggusia - to masz ubaw jak tak broi,choc pewnie jak sie jest na miejscu to nie jest tak zabawnie...:baffled: ja juz nie moge sie doczekac az moja Weroniczka zacznie cos szperac po katach:-D :-D ;-) bobaski sa takie pocieszne:-) wiesz co?ja dopiero dzis odkrylam ze moja karuzelka tez sie wylacza po 20min.;-) :-p gapa jestem!ale i tak na noc to mi sie lampki nie oplaca wlaczyc,bo kupilismy taka malutka wsadzana bezposrednio do pradu lampeczke i swieci cale noce:confused: :happy: jakos w ciazy gdzies przeczytalam ze dobrze widziec cala noc malenstwo jak spi i tak juz zostalo;-)
Dominia_D - to ladnie ci Oskarus rosnie!gratulacje!!!duzy chlopak!ale to dobrze,jak dorodny to i zdrowy i fajnie:tak: :tak: :tak:

no my bylysmy dzis sie zwazyc i slonko ma 5740kg i super,wogole to mi plakala caly dzionek prawie:baffled: :dry: a teraz spi i ja ide sie przylaczyc;-) do jutra!milej nocki!!!!papa

reklama
uffffffff co za dlugi dzien!!!!!!!!!!!!!!!! dlugi ale inny od poprzednich i taki wesoluy pelen niespodzianek!!!!
dzis bylismy o paszport wizyte mielismy na 17 a stawilismy sie kilka minut po czwartej,wszyscy bardzo mili zalatwilismy sprawe bardzo szybko nie czekajac nawet do piatej,jezeli tylko posiadasz wymagane dokumenty to nie ma zadnych problemow,pytali nas zy planujemy wyjazd do polski bo jesli tak to przyspieszaja formalnosci i paszport pojawia sie znacznie szybciej w naszym przypadku bedzie na 7 a wyjezdzamy 14,takze wszystko sie dobrze ulozylo z czego bardzo sie ciesze bo wiem ze napewno jade po polski!!!Wracajac przez oxford weszlismy do drogerii gdzie zafudowalam sobie dosc drogi krem na rozstepy,bo uwierzcie mi mam ich od cholery albo i wiecej............a pani tak zachwalala ze sie skusilam,efekty gwarantowane po 5 tygodniach!!!takze zobaczymy!!!
no i wracajac zapalali lampki na oxford i zrobilo sie tak fajnie i swiatecznie,a oliwer myslalam ze mu oczeta wyjda taki byl zachwycony tyle swiecidelek naraz a pozniej poszlismy z mezulkiem na kawke takze bylo fajnie!!!!! i troche inaczej!!!!!
maxin-cudne foteczki,zabawki,dzieciaczki,wszystko jest takie kolorowe i piekne,widac ze wszystko sie pieknie uklada,i dobrze,bardzo sie ciesze !!!!!a co do ukladania menu dla dzieciaczkow -bo widze ze jestes w tym nie zastapiona;)))) to jak przeszlas z mala na mleko modyfikowane,bo ja zamierzam w sylwestra troszke poszalec i nie chcialabym malemu dac cyca,i co tu robic?????chcialabym karmic pol roku ale roznie bywa!!!czy moge mu podac na jedna dobe tylko mleko modyfikowane????czy mu to nie zaszkodzi jak pozniej wroce do cyca?????pomoz
maja- majeczko ja nic nie bede pisac wiem ze cie cholera bierze,i sni ci sie mala po nocach jak wyglada i jka to bedzie z nia w domciu,doskonale cie rozumiemy!!!kiedy w koncu zaczne rodzic,ja juz to pisalam nie raz,15 oczywiscie!!!!!!

oki spadam!!!bo maz dogadujeze bb wazniejsze od niego:baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled: :baffled:
pozdrawiam wszystkie mamy!!!!!!!!!!

Anetko,ale zabiegana z ciebie mama,ja wlasnie sie zastanawima jak to bedzie kiedy oboje zaczna raczkowac,och bedzie sie dzialo,ale jestem optymistka i zapanuje nad sytuacja;-) :-D :tak: Moze w poniedzilaek sie ugadamy na plotuchy i spacerek????

Olis kochana,ja osobiscie uwazam z mojego doswiadczenia,ze dziecku nie zaszkodzi jedzenie mleka modyfikowanego,jezeli Oliwerek chetnie bedzie jadla z butli i cyca to super,moja niunia tak wlasnie sie przestawila w 2 miesiacu,na noc karmilam cycem ,a w dzien butla i tak wytrzymalam miesiac,az pokarm sam zanikl,Jezeli chcesz poszalec w sylwestra,,radzila bym wczesniej sprobowac butli,czy bedzie chcial,ale musisz sie liczyc z tym,ze moze ja odrzuciz,albo tak polubi,ze nie bedzie chcial cyca.Albo wytrzyma na obu przez jakis czas.To wszytsko zalezy od ciebie ile chcesz karmic,Dla mnie osobiscie dzieci przez pierwsze 3 miechy dostaja to co najlepsze,zaleca sie karmic do 6 m-cy,po tym okresie mleko w sumie juz nic nie daje maluchowi,tylko satysfakcjie,jednej lub drugiej strony,albo oby:-) Sa to Olis wybory i za ktore uwazam nik nikogo nie powinien oceniac,czy karmi 2 tyg,czy 2 lata,choc tyle to juz uwazm,ze jest bardziej przyzwyczajenie obu stron niz potrzeba karmienia,bo dziecko dostaje solidne jedzenie,wiec ssa piers dla komfortu,a przy okazji zaspokaja pragnieie;-)

katarzyna_s nic nie robilam,poprostu mam tak przemiane materi i juz po 4 m-cy wrocilam do sylewtki z przed ciazy samoistnie,a mialam do zgubienia 20kg;-) A NO I DUZO SEXU,HI,HI,HI:-) :-) :-) Mam nadziej,ze Weronisa jutro bedzie weselsza,a ma moze kolki???Jak z nocnym karmienie,czesto sie buzdi???

Witam wszystkich
jejku ale naskrobalyscie dlugo siedzialam zanim przeczytalam wszystkie posty z dwoch dni :wściekła/y: :wściekła/y: :wściekła/y:

a wiec pokolei:
Miloku WIELKIE GRATULACJE z powodu zmiany stanu cywilnego i wszystkiego najlepszego :-)​

Malvina tobie takze WIELKIE GRATULACJE I ZYCZE Ci duzo wytrwalosci i usmiechu na twarzy. Zobaczysz ze wszystko sie ulozy.:tak:

Maja mam nadzieje ze juz jutro ujrzysz swoja kruszynke :tak:

Maxin78 ja to Cie bardzo podziwiam ze dwoma takimi maluchami potrafisz jednoczesnie sie zaopiekowac. myslalam ze ten Georg jest troszeczke starszy;-) i bardzo piekne zdjecia.Natalka jest sliczna dziewczynka i Ty tez bardzo ladnie wygladasz :-)​

Maggusia u nas tez wszystko inne jest bardziej interesujace niz zabawki. chyba musze dziecku kupic ze 2 metry kabelka i kubki :confused: . i jak Ty bidulko wytrzymasz w PL bez meza????? ja to chyba bym szybciej wrocila niz wyjechala :-D

Izusia sliczny Twoj Oskarek i jak ladnie juz siedzi. a czy juz nauczylas go samodzielnego zasypiania w lozeczku??? :confused: bo ja jakos nie moge Zuzi tego nauczyc i jak ja tylko poloze w lozeczku to zaczyna sie "koncert" i nie da sie nawet uspokoic dopoki nie poloze ja w naszym lozku.. i tak spi z nami bo az mi szkoda jak ona tak bardzo placze.a poza tym nie chce nc z butelki pic.wiec pozostaje mi tylko karmienie piersia aby jak najwiecej mleczka wypila bo zaczyna sie wdawac w mamusie ze mleczko jest blleeeee :cool2: jedyna postacia w jakiej przyjmuje mleko sztuczne to razem z kaszka na gesto.​

Agnes jak to mozliwe ze Health Visitor nie chce Was umowic na szczepionke przeciw gruzlicy???? :szok: oni maja obowiazek zrobienia jej do ukonczenia przez dziecko 1 roku zycia. wiec domagaj sie jej i pytaj ciagle o nia​

Melani czy ja takze moge miec dostep do watku zamknietego?????

a u nas juz wszystko wraca do normy. Zuzia juz jest zdrowa-ani katarku ani kaszlu juz nie ma i bylismy dzisiaj w koncu na spacerku. ale strasznie zimno sie zrobilo i tak krociotko.
ja zaczelam chodzic na silownie(wykupilam karnet) bo trzeba w koncu wziac sie za siebie i zaczynam lapac dola ze miesnie oczywiscie zaczynaja sie robic na brzuchu bo czuc ale jak maja byc widoczne skoro tluszcz je przyslania :confused: :baffled: i w zaden sposob nawet nie chce nawet powoli znikac???? moze macie jakies wskazowki co do spalenia tluszczu dla matki karmiacej bo zadnej diety nie chce jeszcze zaczynac aby Zuzia na tym nie ucierpiala.​

wiesz co maxin oliwier jada mleczko sciagniete w buteleczce i mu to nie przeszkadza,nie widzi roznicy w ciagnieciu ja no wiesz czasami mam ochote sie czegos napic jakiego s piwka grzanego ale nie chce zaszkodzic tez malemu,i w tym tkwi moj problem!!!nie da sie zadowolic 2 rzeczy naraz, kurde jade do polski zawsze to starzy znajomi..............

zuzia-ja jestem narazie na etepie usuwania rozstepow a oponce wokol brzuszka ...................ach narazie nie mysle!!!!!!!!!!!!!!!!!!ale doskonale cie rozumiem mozna zlapac dola przez te dodatkowe boczki,recepta??????????nie mam pojecia,moze ktoras wie!!!!!!!!!!!!!!!:confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused: :confused:

uwaga ! uwaga ! :-)

zapraszam mamy z uk

jest juz wątek mam z uk

wszystkie mamy, ktore jeszcze nie maja dostepu prosze, zeby napisaly do mnie na pv
poniewaz tutaj moge cos przegapic a na wlasnej poczcie to bedzie bardzo trudne :-)
narazie wiem tylko ze mam dopisac :

Asia26

reklama
czesc dziewczyny:)

u nas dalej zab rosnie:) katarek mamy, nie wychodzimy z domu , zeby nie zalapac czegos wiecej, a tak poza tym to ciagle to samo, poza tym ze niedlugo sie wybieramy na weekend do przyjaciol do birmingham.

Maggusia my czekalismy tylko 2tygodnie na ta karte!!!!wypelnmilam online iza 2tyg przyslali ja dla mnie i dla Hafsy. a keidy jedziesz?

MAxin!Ciesze sei , ze dobrze ci sie uklada!!to podstawa!mysle ze twoja organizacja to klucz do sukcesu!!!no i ten zapal!:)bomba! super sie bawia!!widac ze juz sie do siebie przyzwyczaili co?tzn przynajmniej na zdjeciqch!!!naprawde wygladaja jak brat z siostra!super!!!a ile George ma miesiecy?

Malvina!!sereczne gratulacje!!i powiem ci ze wcale nie jest to takie zadkie chyba!!moja kuzynka tez zaszla w ciaze wlasnie w tym czasie co ty!i jest bardzi z tego zadowolona bo juz niedlugo bedzie mial odchowane dzieci!

Maja!!!nie zalamuj sie!!w swoim czasie urodzisz!

buziaczki papatki:)

Do góry