reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dziewczyny dziekuje za gratulacje dla Brianka!:tak:
Staram sie napisac tego posta do was ale nasz maly rozrabiaka wszedzie wlazi i wszytskie kabelki:laugh2: sa w ruchu nie mowiac juz o tym ze probuje wszytsko zmajstrowac przy komputerze:-D
oczywiscie niektore swoje zabawki ma gdzies:szok:i bardziej go interesuje to co zakazane:eek:ciagle musze na niego uwazac i miec oczy na okolo glowy bo tak fika ze szok.Jest taki sprytny ze jak upada to podpiera sie lokaciami lub ratuje sie raczkami czasem mu sie to nie uda i jest wielkie bam i placz:baffled:a ja nie nadazam ze wszytskim i za nim:happy2:

Maxin ja to cie podziwiam!:-)widze ze niezle juz sobie radzisz w:happy: pracy to naprawde swietnie:tak:pewnie wybierzcie sie na mega zakupy z coreczka a co hehe dokladnie nalezy sie wam za ciezka prace ;-)

Izusia czasami malenstu sni sie cos w nocy i poprostu trzeba przytulic dobrze zrobilas ze wzielas synka do waszego lozka:tak:i wcale nie badz na siebie zla!bo on akurat wtedy ciebie potzrebowal jesli tak plakal.Ja tez biore Briana czasem do siebie bo wiem ze moze sie w nocy czasem bac jak to dziecko prawda:-)Wiesz nie wiem dokladnie na ile jade ale na dosc dlugo wroce dopiero wtedy kiedy moj M dostanie prace bo ja naprawde nie mam po co tutaj siedziec i zmaratwiac sie w takich warunkach z dzieckiem:eek:
A czy wy przyjezdzacie do Birmingham:confused:bo kiedys umawialysmy sie ze jak bedziesz to dasz mi znac jakos ale pozniej nie rozmawialysmy juz o tym:happy:
Oskarek rosnie rosnie jak na drozdzach:biggrin2:

Majeczko cos nie widac cie na forum czyzby Martusia chciala powitac swiat:confused::-)

Melanie oszolom z tego naszego prezydenta i nic wiecej!:wściekła/y::szok:
czy juz mamy nowy watek zamkniety:confused:
jak sie czujesz:confused::happy:

Malvina wow ale was dlugo nie bylo na forum!:szok:
Ogromne Gartulacje zafasolkowania!:-)kochana napewno dasz rade teraz to tylko sie cieszyc ze coreczka bedzie miala rodzenstwo:happy:
pewnie ju nie mozesz doczekac sie scanicu i ciekawa jestes co nosisz pod serduszkiem:tak:

Asia dzieki ci bardzo za rade:-) w sprawie tego abym zarejstrowala malego i miala opieke za darmo tylko bede musiala jakos sie popytac gdzie to sie znajduje:eek:

Katarzyna nasza karuzela wylacza sie po pieciu minutach :-) i bateri mi tak jakos nie zzera choc sie juz wyczerpaly :dry:i musze kupic nowe hehe:-Da jesli chodzi o swiatelko to w naszej tak jest ze moge go zgasic jak chce:happy:

Zmykam kochane jesli kogos pominelam to przepraszam ale Brian tak rozrabia ze musze ciagle na niego uwazac i przy nim byc postaram sie pozniej wam odpisac jak maly tylko pojdzie spac;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Maxin, Maggusia

adminka pisala ze po weekendzie :dry:
ale jak widac jest inaczej
wiem ze ma teraz pewnien klopot ale zapytam co z tym naszym watkiem :confused:

a u nas wszystko ok

aaa i chcialam Wam powiedziec, ze widzialam dzisiaj z 3 m krolowa anglii

:-)

czesc dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witam WAS serdecznie po dlugachnej przerwie!
i od razu donosze ze nie wracam z pustymi rekami:-) :-) :-) :-) :-) :-) !!!!! Dziewczyny!!! JA JESTEM ZNOWU W CIAZY!!!!!!:szok: co wy na to??????????????????????????:tak:
Bo ja bardzo spanikowana i zalamana na poczatku no bo jak ja sobie poradze z dwoma maluchami i to tu na obczyznie w dodatku! no i bede musiala zrezygnowac z bardzo dobrej pracy jaka tu mam no i studiow na ktorych tez dobrze mi idzie, wiec nie wesolo....no ale teraz, juz po dwoch dniach od kiedy zobaczylam druga blada rozowa kreseczke na tescie, obawy schodza na plan dalszy, i radosc zaglusza rozum!!!! Maiunia bedzie miala rodzenstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pewnie niejedna z was pomysli ze glupia jestem ze zaliczylam wpadke tak wczesnie ale coz - zdarzylo sie - trzeba to zaakceptowac no nie? a tym co na pewno nie planuja jescze drugiej dzidzi od razu radze zeby sie nie ociagac z tabletkami antykoncepcyjnymi bo inaczej kusicie los, i moze wam sie przytrafic to co mi...
pozdrawiam mocno- w natepna srode mam juz usg wiec dam znac- znaczy potwierdze newsa!

bedziemy mialy dzieci w identyczym odstepie czasu :-D
i ja tez mam pierwsza core
a teraz bede tez miala synka :-)

serdecznie gratuluje !!!

hej Mamuśki,Byłam dziś z moim małym słoneczkiem na ważeniu i z przyjemnością mogę stwierdzić,że nasza kruszynka ma juz 6.1 kg-rośnie jak na drozdzach :) A jak sie urodzil to mial ... 4,035 kg.... polozna sie smiala,ze jest najwiekszym dzieciatkiem na porodowce hihihi...MAJECZKO - nic sie nie martw - urodzisz napewno.... ja tez myslalam, ze nie dam rady (urodzilam 10 dni po terminie), mialam juz lozko w szpitalu zarezerwowane na indukcje, ale na szczescie w przeddzien urodzilam...hehe...trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno - dasz rade :)OLIS - jak tam spotkanko w konsulacie? czy wszystko sie udalo? Jak to wyglada... prosze napisz kilka szczegulow, bo ja mam to spotkanie 28 listopada :)MALWINA - gratuluje bardzo mocno twojej malej niespodzianki w brzuszku. Zycze wszystkiego dobrego :) A jak sie czujesz?IZUSIA - alr twoj oskarunio slodziutko wyglada, a jak on juz pieknie siedzi.... ciekawe kiedy moj oskarus zacznie siedziec, na razie zaczyna dopiero gloweczke sam prosto trzymac :)Pozdrawiam wszystkie mamunie i caluje ich pociechy :)PS.... Kurcze cos mi sie stalo, bo nie moge zadnej emotikonki wstawic, ani kolorku czcionki zmienic itp - zadna opcja nie dziala.... Macie moze pomysl co sie stalo???Buziaki

Hej mamuski:-)
Jak milo byc juz w domku.Odpoczynek uff nalezy sie nam,wydaje mi sie ze nastepny bedzie lepszy:-) Natalka z dnia na dzien coraz lepiej sie zadomawia z czego bardzo sie ciesze.Maam tylko nadziej,ze po 4 dniach bedzie pamietac Georga i sytuacja z placzem sie nie powtorzy:baffled:

Malvinka kochana GRTAULACJIE,super nowinki,Majeczka bedzie miala rodzenstwo,a ty na 100% sobie poradzisz,trzymaj sie zdrowo i niech rosnie fasolka spokojnie pod serduszkiem

Melanie zapomnialm wczesniej napisac,szkoda slow co u nas sie dzieje,prezydenta mamy pioprostu FATALNEGO I CO TY DUZO GADAC:wściekła/y:

Dominia-D WAZSA KRUSZYNKA TO WACLENIE TAKA KRUSZYNKA;-) piekna waga,szok ma prwie 3 miechy i wazy ciut mniej niz moja,duzy dzidzius,jak go urodzilas to ja niewiem,podziwiam babki ktore rodza takl duze dzieci,wysilek musi byc ogromny:szok:

Maggusia to wrecipietka z twojego szkraba,fajnie ze tak dobrze sie rozwija,kiedy mowisz jedziecie do kraju?
Mam nadzieje,ze bedziesz do nas pisac,bo bedziemy tesknic;-)

Izusia,nie moge sie nadziwic jaki on przystojny co fotki to wychodzi jego uroda,och nie odgonisz sie dziewczyno od lasek:-)

Maja no ty apartako,widze ze tylko o jednym myslisz i zapominasz o wizytach w szpitalu:-) Jutro pewnie powiedza ci ze jak nie urodzisz do 10 dni to beda dzialac ,ale wierze,ze urodzisz juz nieldugo, moze dzis w nocy???!!!!!

miloku juz puchniesz,jak wogole znosisz ciaze???I jak w malzenstwie???Pewnie wiel sie nie zmienilo co??!!!A ile byliscie wczesniej razem???

zaraz dolacze fotki z naszego pierwszego tygodnia w parcy
zycze milej nocki i sle buziaczki

MAXIM - hehe....a ile wazy twoja corcia? .... ja rodzilam jedyne 31 godzin :) i epidural byl nieodlacznym elementem mojego porodu...i jakos sie udalo :)Kurcze nic mi nie dziala - buzki, pogrubienia - zadne funkcje...nie wiem co sie stalo :(

hejka, tyle nowych osób, że aż się już pogubiłam w tym wszystkim
Po pierwsze witam wszystkie nowe mamusie:-) , dopiero dzisiaj, ale wczorajszego posta gdzieś mi wcieło:zawstydzona/y:

Maxin super, że w pracy wszystko się układa, podziwiam Cię, że tak świetnie sobie radzisz z dwoma maluchami

Maja, ojejku to chyba wkurzające jak ludzie cały czas pytają czy już:-) , dlatego trzymam kciuki, oby maleńka jak najszybciej znalazła się w Twoich ramionach

Izusia Oskarek śliczny:-) , niestety nie poradzę Ci w sprawie butelki, bo nie mam jeszcze doświadczenia, ale gdzieś czytałam, że jak dzieci jedzą w nocy, w takim półśnie, to są rozluźnione i wtedy nie połykają powietrza, więc nie trzeba trzymać do odbicia, w każdym bądz razie nie wiem czy to prawda:happy: , to super, że mały tak wszystko ładnie wcina, a podajesz mu swoje mleczko z butelki czy modyfikowane?

Melanie też to właśnie słyszałam w telewizji o tym prezydencie i mam podobne zdanie jak Izusia, aż mi się nie chce wracać do Polski jak widzę tego pożal sie Boże prezydenta i jego daremny rząd

Malwina GRATULACJE:-) :-) :-)

Dominia to Twój Oskarek to kawał chłopa:-) , moja mała, tyle ważyła miesiąc temu a też się duża urodziła

Maggusia a kiedy wyjeżdasz, bo chyba gdzieś pominęłam, już się pakujesz to pewnie niedługo, a jak zamierzasz wziąć ten fotelik samochodowy, bo ja się tak zastanawiam czy on jest wliczany w bagaż czy jak, aha a załatwiłaś tą kartę zdrowia dla Braianka??

Miloku gratulacje z okazji ślubu, a w której części Anglii mieszkacie?

A u nas wszystko dobrze, Karolinka już zaczyna siadać, nie chce leżeć na leżaczku, tylko się cały czas rwie do siedzenia:-) , od tygodnia podaję jej baby rice i nawet ładnie je:happy: ,dałam jej też jabłuszko, ale chyba ją brzuszek bolał, bo prawie całą noc nie spała:-(
acha nie wiem czy już pisałam, ale health visitor powiedziała nam , ze Karolinka nie dostanie szczepionki na gruźlicę:wściekła/y: , bo podobno w Polsce nie ma zagrożenia tą chorobą, z czym się nie zgadzam:no: i jestem zła, nie wiem co teraz zrobić..

Pozdrawiam wszystkich, dobrej nocki papapapapapa:-) :-) :-)

reklama
a to foteczki:
Och pierwszy dzien i ktos tak piszczy:
pierszykontaktbd4.jpg

Czytamy razem bajke
czytamybajegv4.jpg

Ale mamy radoche,George ciagnie mnie za skarpetke:
alesmiesznieof2.jpg

Do góry