reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Dziewczyny dziekuje za gratulacje dla Brianka!:tak:
Staram sie napisac tego posta do was ale nasz maly rozrabiaka wszedzie wlazi i wszytskie kabelki:laugh2: sa w ruchu nie mowiac juz o tym ze probuje wszytsko zmajstrowac przy komputerze:-D
oczywiscie niektore swoje zabawki ma gdzies:szok:i bardziej go interesuje to co zakazane:eek:ciagle musze na niego uwazac i miec oczy na okolo glowy bo tak fika ze szok.Jest taki sprytny ze jak upada to podpiera sie lokaciami lub ratuje sie raczkami czasem mu sie to nie uda i jest wielkie bam i placz:baffled:a ja nie nadazam ze wszytskim i za nim:happy2:

Maxin ja to cie podziwiam!:-)widze ze niezle juz sobie radzisz w:happy: pracy to naprawde swietnie:tak:pewnie wybierzcie sie na mega zakupy z coreczka a co hehe dokladnie nalezy sie wam za ciezka prace ;-)

Izusia czasami malenstu sni sie cos w nocy i poprostu trzeba przytulic dobrze zrobilas ze wzielas synka do waszego lozka:tak:i wcale nie badz na siebie zla!bo on akurat wtedy ciebie potzrebowal jesli tak plakal.Ja tez biore Briana czasem do siebie bo wiem ze moze sie w nocy czasem bac jak to dziecko prawda:-)Wiesz nie wiem dokladnie na ile jade ale na dosc dlugo wroce dopiero wtedy kiedy moj M dostanie prace bo ja naprawde nie mam po co tutaj siedziec i zmaratwiac sie w takich warunkach z dzieckiem:eek:
A czy wy przyjezdzacie do Birmingham:confused:bo kiedys umawialysmy sie ze jak bedziesz to dasz mi znac jakos ale pozniej nie rozmawialysmy juz o tym:happy:
Oskarek rosnie rosnie jak na drozdzach:biggrin2:

Majeczko cos nie widac cie na forum czyzby Martusia chciala powitac swiat:confused::-)

Melanie oszolom z tego naszego prezydenta i nic wiecej!:wściekła/y::szok:
czy juz mamy nowy watek zamkniety:confused:
jak sie czujesz:confused::happy:

Malvina wow ale was dlugo nie bylo na forum!:szok:
Ogromne Gartulacje zafasolkowania!:-)kochana napewno dasz rade teraz to tylko sie cieszyc ze coreczka bedzie miala rodzenstwo:happy:
pewnie ju nie mozesz doczekac sie scanicu i ciekawa jestes co nosisz pod serduszkiem:tak:

Asia dzieki ci bardzo za rade:-) w sprawie tego abym zarejstrowala malego i miala opieke za darmo tylko bede musiala jakos sie popytac gdzie to sie znajduje:eek:

Katarzyna nasza karuzela wylacza sie po pieciu minutach :-) i bateri mi tak jakos nie zzera choc sie juz wyczerpaly :dry:i musze kupic nowe hehe:-Da jesli chodzi o swiatelko to w naszej tak jest ze moge go zgasic jak chce:happy:

Zmykam kochane jesli kogos pominelam to przepraszam ale Brian tak rozrabia ze musze ciagle na niego uwazac i przy nim byc postaram sie pozniej wam odpisac jak maly tylko pojdzie spac;-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Maxin, Maggusia

adminka pisala ze po weekendzie :dry:
ale jak widac jest inaczej
wiem ze ma teraz pewnien klopot ale zapytam co z tym naszym watkiem :confused:

a u nas wszystko ok

aaa i chcialam Wam powiedziec, ze widzialam dzisiaj z 3 m krolowa anglii

:-)

czesc dziewczyny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
witam WAS serdecznie po dlugachnej przerwie!
i od razu donosze ze nie wracam z pustymi rekami:-) :-) :-) :-) :-) :-) !!!!! Dziewczyny!!! JA JESTEM ZNOWU W CIAZY!!!!!!:szok: co wy na to??????????????????????????:tak:
Bo ja bardzo spanikowana i zalamana na poczatku no bo jak ja sobie poradze z dwoma maluchami i to tu na obczyznie w dodatku! no i bede musiala zrezygnowac z bardzo dobrej pracy jaka tu mam no i studiow na ktorych tez dobrze mi idzie, wiec nie wesolo....no ale teraz, juz po dwoch dniach od kiedy zobaczylam druga blada rozowa kreseczke na tescie, obawy schodza na plan dalszy, i radosc zaglusza rozum!!!! Maiunia bedzie miala rodzenstwo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
pewnie niejedna z was pomysli ze glupia jestem ze zaliczylam wpadke tak wczesnie ale coz - zdarzylo sie - trzeba to zaakceptowac no nie? a tym co na pewno nie planuja jescze drugiej dzidzi od razu radze zeby sie nie ociagac z tabletkami antykoncepcyjnymi bo inaczej kusicie los, i moze wam sie przytrafic to co mi...
pozdrawiam mocno- w natepna srode mam juz usg wiec dam znac- znaczy potwierdze newsa!

bedziemy mialy dzieci w identyczym odstepie czasu :-D
i ja tez mam pierwsza core
a teraz bede tez miala synka :-)

serdecznie gratuluje !!!

hej Mamuśki,Byłam dziś z moim małym słoneczkiem na ważeniu i z przyjemnością mogę stwierdzić,że nasza kruszynka ma juz 6.1 kg-rośnie jak na drozdzach :) A jak sie urodzil to mial ... 4,035 kg.... polozna sie smiala,ze jest najwiekszym dzieciatkiem na porodowce hihihi...MAJECZKO - nic sie nie martw - urodzisz napewno.... ja tez myslalam, ze nie dam rady (urodzilam 10 dni po terminie), mialam juz lozko w szpitalu zarezerwowane na indukcje, ale na szczescie w przeddzien urodzilam...hehe...trzymam za ciebie kciuki bardzo mocno - dasz rade :)OLIS - jak tam spotkanko w konsulacie? czy wszystko sie udalo? Jak to wyglada... prosze napisz kilka szczegulow, bo ja mam to spotkanie 28 listopada :)MALWINA - gratuluje bardzo mocno twojej malej niespodzianki w brzuszku. Zycze wszystkiego dobrego :) A jak sie czujesz?IZUSIA - alr twoj oskarunio slodziutko wyglada, a jak on juz pieknie siedzi.... ciekawe kiedy moj oskarus zacznie siedziec, na razie zaczyna dopiero gloweczke sam prosto trzymac :)Pozdrawiam wszystkie mamunie i caluje ich pociechy :)PS.... Kurcze cos mi sie stalo, bo nie moge zadnej emotikonki wstawic, ani kolorku czcionki zmienic itp - zadna opcja nie dziala.... Macie moze pomysl co sie stalo???Buziaki

Hej mamuski:-)
Jak milo byc juz w domku.Odpoczynek uff nalezy sie nam,wydaje mi sie ze nastepny bedzie lepszy:-) Natalka z dnia na dzien coraz lepiej sie zadomawia z czego bardzo sie ciesze.Maam tylko nadziej,ze po 4 dniach bedzie pamietac Georga i sytuacja z placzem sie nie powtorzy:baffled:

Malvinka kochana GRTAULACJIE,super nowinki,Majeczka bedzie miala rodzenstwo,a ty na 100% sobie poradzisz,trzymaj sie zdrowo i niech rosnie fasolka spokojnie pod serduszkiem

Melanie zapomnialm wczesniej napisac,szkoda slow co u nas sie dzieje,prezydenta mamy pioprostu FATALNEGO I CO TY DUZO GADAC:wściekła/y:

Dominia-D WAZSA KRUSZYNKA TO WACLENIE TAKA KRUSZYNKA;-) piekna waga,szok ma prwie 3 miechy i wazy ciut mniej niz moja,duzy dzidzius,jak go urodzilas to ja niewiem,podziwiam babki ktore rodza takl duze dzieci,wysilek musi byc ogromny:szok:

Maggusia to wrecipietka z twojego szkraba,fajnie ze tak dobrze sie rozwija,kiedy mowisz jedziecie do kraju?
Mam nadzieje,ze bedziesz do nas pisac,bo bedziemy tesknic;-)

Izusia,nie moge sie nadziwic jaki on przystojny co fotki to wychodzi jego uroda,och nie odgonisz sie dziewczyno od lasek:-)

Maja no ty apartako,widze ze tylko o jednym myslisz i zapominasz o wizytach w szpitalu:-) Jutro pewnie powiedza ci ze jak nie urodzisz do 10 dni to beda dzialac ,ale wierze,ze urodzisz juz nieldugo, moze dzis w nocy???!!!!!

miloku juz puchniesz,jak wogole znosisz ciaze???I jak w malzenstwie???Pewnie wiel sie nie zmienilo co??!!!A ile byliscie wczesniej razem???

zaraz dolacze fotki z naszego pierwszego tygodnia w parcy
zycze milej nocki i sle buziaczki

MAXIM - hehe....a ile wazy twoja corcia? .... ja rodzilam jedyne 31 godzin :) i epidural byl nieodlacznym elementem mojego porodu...i jakos sie udalo :)Kurcze nic mi nie dziala - buzki, pogrubienia - zadne funkcje...nie wiem co sie stalo :(

hejka, tyle nowych osób, że aż się już pogubiłam w tym wszystkim
Po pierwsze witam wszystkie nowe mamusie:-) , dopiero dzisiaj, ale wczorajszego posta gdzieś mi wcieło:zawstydzona/y:

Maxin super, że w pracy wszystko się układa, podziwiam Cię, że tak świetnie sobie radzisz z dwoma maluchami

Maja, ojejku to chyba wkurzające jak ludzie cały czas pytają czy już:-) , dlatego trzymam kciuki, oby maleńka jak najszybciej znalazła się w Twoich ramionach

Izusia Oskarek śliczny:-) , niestety nie poradzę Ci w sprawie butelki, bo nie mam jeszcze doświadczenia, ale gdzieś czytałam, że jak dzieci jedzą w nocy, w takim półśnie, to są rozluźnione i wtedy nie połykają powietrza, więc nie trzeba trzymać do odbicia, w każdym bądz razie nie wiem czy to prawda:happy: , to super, że mały tak wszystko ładnie wcina, a podajesz mu swoje mleczko z butelki czy modyfikowane?

Melanie też to właśnie słyszałam w telewizji o tym prezydencie i mam podobne zdanie jak Izusia, aż mi się nie chce wracać do Polski jak widzę tego pożal sie Boże prezydenta i jego daremny rząd

Malwina GRATULACJE:-) :-) :-)

Dominia to Twój Oskarek to kawał chłopa:-) , moja mała, tyle ważyła miesiąc temu a też się duża urodziła

Maggusia a kiedy wyjeżdasz, bo chyba gdzieś pominęłam, już się pakujesz to pewnie niedługo, a jak zamierzasz wziąć ten fotelik samochodowy, bo ja się tak zastanawiam czy on jest wliczany w bagaż czy jak, aha a załatwiłaś tą kartę zdrowia dla Braianka??

Miloku gratulacje z okazji ślubu, a w której części Anglii mieszkacie?

A u nas wszystko dobrze, Karolinka już zaczyna siadać, nie chce leżeć na leżaczku, tylko się cały czas rwie do siedzenia:-) , od tygodnia podaję jej baby rice i nawet ładnie je:happy: ,dałam jej też jabłuszko, ale chyba ją brzuszek bolał, bo prawie całą noc nie spała:-(
acha nie wiem czy już pisałam, ale health visitor powiedziała nam , ze Karolinka nie dostanie szczepionki na gruźlicę:wściekła/y: , bo podobno w Polsce nie ma zagrożenia tą chorobą, z czym się nie zgadzam:no: i jestem zła, nie wiem co teraz zrobić..

Pozdrawiam wszystkich, dobrej nocki papapapapapa:-) :-) :-)

reklama
a to foteczki:
Och pierwszy dzien i ktos tak piszczy:
pierszykontaktbd4.jpg

Czytamy razem bajke
czytamybajegv4.jpg

Ale mamy radoche,George ciagnie mnie za skarpetke:
alesmiesznieof2.jpg

Do góry