reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka

no cosik tu pusto he he he
ja dopiero usiadlam od rana latanie - firma sprzatajaca, zamawianie mebli itp
ityle jeszcze trzeba zrobic ahhhh ale njwazniejsze ze na poczatku pazdziernika moge sie wprowadzic
at least 2 tyg przed porodem )planowany(
a wczoraj ogladalam program porody - calkiem pieknie to wyglada i ryczalam ze wrzuszenia jak bobr

Maxinka - baw sie dziecino baw i szalej - a jak tylko wrocisz spotkamy sie mam
nadzieje jeszcze przed moim rozwiazaniem
Agnes - wlasnie po przeczytaniu paru poradnikow i posluchaniu opowiesci paru mam i moj ulubiony program super niania!!!! wszyscy sa zgodni co do rutyny dzieci czuja sie bezpieczniej - moja tesciowa smieje sie ze mnie i mi dogryza slysze ,, no zobaczymy jak to bedzie,, ale ja to mam gdzies
mowia ze od pierwszego dnia dziecko powinno spac w swoim pokoju w swoim lozeczku - mozna je
w nocy przeniesc do pokoju rodzicow (moses basket itp) - spacery i kapiele tez o tej samej porze itp
ponopc dzieciatko czuje sie bezpieczniej;))))))
Sylwiasta - nawet w Londynie jest zroznicowanie cen i zalezy od tego gdzie i jak szukasz
ja mieszkalam na bethnal green przez 3 lata w 2 pokojowym mieszkaniu z salonem lazienka i kuchnia (jak po polsku 3 pokoje) i placilam 150 za tydzien(jak za darmo) 2 strefa a sa tez chatki za 300 za tydzien 1 pokojowe - zalezy od standartu itp - najlepiej wejdz na www.loot.co.uk i sama sobie sprawdz ceny - tam tez sa ogloszenia o prace
powodzenia
Maggusia - znalazlam Tobie cos dla Twojej pociechy na www.fisher-price.com/uk
smart stages 3-in-1 rocker swing do 18kg
lub
infant-to-Toddler Rocker do 18 kg
pozdrowka

buziaki

reklama
Hej babeczki!
A u nas z powrotem masakra, znowu zaczely Oskarusiowi wyskakiwac krosty, jestem wsciekla i ide w poniedzialek po skierowanie do szpitala jak to oni mowia do specjalisty.Juz sie tak cieszylismy ze Oskarus ma gladka i zdrowa skore a tu znowu to samo.Ja jednak podejrzewam ze to skaza ale ci "madrzy" lekarze tutejsi oczywiscie maja inne zdanie.Ide w poniedzialek i normalnie chyba wykrzycze im jacy sa kompetentni i jacy z nich specjalisci.Poza tym moje dziecko jest cudowne i pogodne, malo placze, slicznie spi w nocy, jest grzeczny az jestem w szoku.
Maxin-ciesze sie ze dobrze sie bawicie, mam ndzieje ze Natalcia juz dobrze sie czuje.Oskarek tez dzwiga glowe jak lezy na pleckach az sie dziwie bo w sumie nie ma jeszcze pelnych czterech miesiecy bo o tym jak trzyma glowke jak lezy na brzuchu to nie mowie, hehe tak fajnie wyglada.Maly strong man z niego rosnie.Chyba musimy poznac ze soba nasze dzieci, moze bedzie z nich para:):):)
Evoska-ty moja droga to nie mecz sie za bardzo i nie szalej z porzadkami itp bo wiesz jak to te ostatnie tygodnie, musisz wytrzymac.Buzki!
Sylwiasta-my mieszkamy w falcie 1 bedroom i placimy niecale 300f za miesiac plus 80f podatku no i wszystkie media oczywiscie.Ale to mieszkanie z councila wiec jest nieco taniej(wlasnie czekamy na domek bo majac dziecko przysluguje nam teraz wieszy dom).Jesli dwie osoby pracuja to nie jest zle i mozna normalnie dostatnio zyc, u nas tylko moj maz pracuje ale jest elektrykiem wiec nie narzekamy.Tazke nie martw sie , na pewno sobie poradzicie:)
Pozdrawiam was wszystkie:):):)

czesc dziewczyny!!zmeczona jestem jak nie wiem co!maz pracujhe caaaaaaaaaaaaaaaaaaaaly dzien i malo co moze mi pomoc choc w i tak pomaga jak moze!ale jestem tak wykonczona ze szok, bo Hafsa wymaga caly czas opieki, nie wiem, dlaczehgo, ale ona nie chce sie bawic sama, caly czas jest ze mna, nawet jak bawi sie sama to musi ktos na nia patrze, ktos czytaj mama, bo inaczej placze, za to pieknie smieje sie w glos i pieknie sie rozwija, za co Bogu jestem bardzo wdzieczna bardzo bardzo bardzo! Tak wiec kochane przepraszam ze nie odpisuje!!ale dziekuje za kopmpementy!!! pisze rowqniez do Anyi!! trzymaj sie kochana, mam nadzije,e ze synek zacznie jesc i mam nadzije ze to "tylko" zabki a nie cos powazniejszego! Izusia Jestes tak samo dumna ze swego synka jak i ja z corki!!to chyba przypadkosc wszystkich mamus szczesliwych hehe Evoska Hafsi rosnie jak na drozdzach czego i twemu Rocco zycze na przyszlosc:)Magguziu pyatlas o karmienie, tak nadal karmie tylko i wylacznie piersia bo Hasfa dobrze sie rozwija i przybiera pieknie na wadze a wiec skoro mozna karmic do 6tego miesuaca piersia to taki bede robic dopkoi Hafsa przybiera i dopko widze ze sie najada!

oki koncze juz! poizdrawiam was kochane i dozucam zdjatko jeszcze:)

hejka

no cosik cichutko sie zrobilo, nawet Maggusia zamilkla;(
ja dzisiaj powtorka z wczoraj he he he
latanie po sklepach he he he
dizsiaj mam w glowie zaslonki i lozko
meble juz zamowione - od wtorku zaczynam nowe zycie
ok
lece
buzka

dziewczyny mam pytanko
moja mama slyszlaa cos na tem,at ubezpieczenia ze jesli jest legalnie zatrudniona to ze moze miec tanie lub darmowe leczenie u polskich lekarzy za granica dokładnie w uk
prosze poradzcie jak to załatwic jakie trzeba miec dokumenty i komu je przedkładać???

Czesc mamusie :)

Nie bylo mnie tu chyba wieki cale i tyle mam do nadrobienia, ze glowa mala ale nadrobie nadrobie ;) jak tylko moj maz mi komputer znowu zlozy do kupy, bo go ulepsza i juz dwa tygodnie od powrotu z Polski stoi bez procesora.Zesz juz mowie, ze czasem nie jest dobrze miec meza, co sie zna na komputerach!!!

Widze, ze Dorcia urodzila corcie :) Sliczna jest i taka malenka.Gratulacje kochana.Spoznione ale szczere :)

Nie wiem co juz mialam napisac, bo mi sie wszystko pomieszalo.Pamietam, ze mialam napisac Anyi zeby sie nie martwila swoim Tadkiem Niejadkiem, bo to chyba kazdy maluch przechodzi taka faze buntu.Moja Julcia tez czasem nic nie chciala jesc.Mam nadzieje, ze jednak minie mu to i zacznie ci znowu jesc normalnie, bo wiem Anyu ile to nerwow cie kosztuje.Powodzenia i pamietaj nic na sile ;)

Maxin kochana widze, ze ja wrocilam z Polski a ty tam teraz odpoczywasz :) odpoczywaj i kozystaj ile sie da i usciskaj swoja Stokrotke :)

Evosiu kochana jak czytam twoje posty to mam wrazenie, ze nie pisze tego kobieta w zaawansowanej ciazy.Skad ty bierzesz sily na to wszytko??Odpoczywaj poki mozesz, bo jak Rocco sie pojawi to nici z relaksu :) Foteczki obiecane wysle ci jak juz bede miala swoj wlasny kompik, bo ten laptop, co go maz z pracy przytachal, to nie jest za wspanialy...Ale dobrze ze chociaz taki jest ;)

Izus wspolczuje bardzo tych problemow ze skora Oskarka.Ja sama wiem co to za koszmar, bo sama przechodzilam to z Julcia.Jak bys chciala jakies informacje jak my sie tego swinstwa pozbylysmy to pisz.Na pewno ci odpowiem.I trzymam kciuki aby zniknely te krosty paskudne!!!I wogole synus rosnie ci wspaniale.Duzy juz z niego chlopak!!!

Tamaruniu Hafsa piekna dziewczynka.A jaka duza.Matko kiedy te dzieci tak porosly??W sumie tylko kilka tygodni mnie nie bylo a tu wszystkie maluchy to juz nie maluchy tylko duze dzieciaczki...Alez ten czas leci!!!

Maggusia synus sliczny, zreszta jak i mama :)

Kasiula Matula ja ci nie pomoge w tym wzgledzie.Ja nie slyszalam o czyms takim.Sami mamy ubezpieczenie angielskie w NHS i prywatne w BUPA i nie mam zielonego pojecia jak ci pomoc :( Mam nadzieje, ze jednak znajdziesz odpowiedz na swoje pytanie.Ale z drugiej strony jak pracujesz tu legalnie to przysluguje ci angielskie ubezpieczenie w NHS....Powodzenia.

Martuska a co u Was??Ara jak kotka??Powiekszy sie wam rodzinka ;)
Beta jak ty sie masz???Jak sie czujesz, jak Tomus???

Dziewczyny a u nas wszystko ok.Wrocilismy z Polski i spedzilismy tam wspaniale czas.Spotkalam sie z siostra i jej rodzina i wogole bylo super...az nie chcialo sie wyjezdzac...Julcia za dwa miesiace konczy dwa latak!!!SZOK!!!Kiedy ten czas minal??Nie mam pojecia...Jest poprostu wspanialym dzieckiem!!Gada duzo.Wszystko powtarza.Czasem tworzy wlasne wyrazy.Poprostu mala pociecha :) W nastepnym roku chcemy ja poslac do przeczkola ale tylko na pol dnia na tzw. morning sesions.Na trzy godzinki.Niech sie uczy jezyka i przebywania z dziecmi bo niedlugo szkola nas czeka...

Dziewczynki uciekam, bo zaraz pewnie Julcia wstanie.Sciskam wszytskie mamusie i maluszki nasze kochane :)
Aha.Zdjecia wkleje jak juz moj komputer bedzie sprawny.Pa.

Hej

Mam na imie Ola, moja córeczka Krystynka ma 4 miesiące i od 2 miesięcy mieszkamy w Londynie (przyjechałyśmy do tatusia bo nie potrafiliśmy żyć oddzielnie).
Bardzo bym chciala poznać jakąś mamę, z którą mogłabym się czasem spotkać na żywo na zakupach albo zabawie z dziećmi.

Pozdrawiam wszystkie mamy w UK.

reklama
czesc kobitki!!!!!

Wracam na nasze forum po miesiacu ale juz mam w domu komputer a mialabym go o 10 dni wczesniej ale ktos zapomnial wpisac do systemu ze nasz komputer juz na nas czeka wrrrrrr..... ale nie ma tego co by na dobre nie wyszlo, przeczytalam troche postow oczywiscie wszystko mi sie chyba pomieszalo ale zaczynam;

evoska- kochana ale jestes zajeta hmmm ale za to jakie gniastko szykujecie dla waszej rodzinki, tylko pewnie jestes wykonczona i nie dziwie sie ze nie masz czasu sie chocby na 5 min spotkac ale jak juz bedzie wszystko ok to napewno sie spotkamy ,

ivonek- po wakacjach wypoczeta swietnie ja dopiero w lipcu do polski zaitam

maxin- Natalince napewno sie podoba w polsce wszystkie ciocie i wujki he he nie wspomne o dziatkach ucaluj ja ode mnie a jak wrocisz to musimy sie spotkac

anya- mam nadzieje ze twoj tadek niejadek zacznie jesc i nie bedzie martwil mamy

witam wszystkie nowe mamuski chyba nie jestem wstanie wszystkich wymienic ale napewno postaram sie w przyszlosci

pozdrawiam wszystkich goraco i ciesze sie ze uz jestem na forum buziaki pa

Do góry