reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Hej moje maluchy wlasnie pojechaly do dziadkow wie pelen luz i ciszaaaaaaaaaaaaa......jednym slowem totalny relaks przez dwa tygodnie nie ukrywam ze bede tesknic Ahhhhh juz tesknie:szok:

Witam
Witam nowe mamy,nie moglam znalezc znowu tego watku....laptp byl w naprawie
Ja z walizka nie mialam problemu ale wlasnie z wozkiem.jechalam ze stansted i tuz na koncu,ostatnie wyjscie do samolotu schody:baffled:podreczny bagaz,torba od wozka,wiec nie bylo sznas zeby zlozyc wozek i jeszcze Pati wziac na rece....i tak stopien po stopniu wozkiem jade a bylo ze 30.Nikt mi sie pomogl zniesc.jeszce Konrad krzyczacy no mama chodz drzwi otwarte.....chodz:sorry2:cala mokra bylam.tylko nasz narod chyba talki jest...stali za mna bo blokowalam w sumie .jaka bylam wsciekla..wiecej sama nie jezdze.spowrotem lepiej.jakas dziewczyna co smiesznebo faceci byli.....wiela mi torbe:sorry2:z samolotu...bo jednak wasko zeby wyjsc,ten tlum kazdy na churra...Pati na rekach juz marudna bo do spania....i znow ta torba...Konrad chodz..........ech

Gingerka gratuluje :-)

hej dziewczyny!
przepraszam,ze Wam tu się wtrącam,ale szukam informacji na temat child benefit.
Mieszkaliśmy w UK jakis czas i tam też urodził się nasz syn. Na niego został nam przyznany child benefit. Niedawno wróciliśmy do PL,ale zapomniałam o wstrzymaniu tego benefitu i pieniążki ciągle nam wpływaja na angielskie konto. Chciałabym to zatrzymać, problem w tym,że w trakcie przeprowadzki pogubiłam gdzieś papiery i nie mam kontaktu, nr tel badź maila do tego biura gdzie się child benefit zgłasza

Czy któraś z mam mogła by mi pomóc?
No i czy któraś z Was miała podobną sytuację? jak to załatwić? (pewnie nie, bo to forum dla mam z UK,ale może któraś już wróciła do Pl ;-))

Będę wdzięczna za pomoc.
Pozdrawiam

Madzia wejdź na Google co uk wpisz child benefit tam bedą informacje i numer telefonu zadzwon i powiedz ze wyjezdzasz do pl chcesz wstrzymać świadczenie , nie mów ze juz jesteś bo mogą kazać ci oddawać "nadpłatę " nimi różnie bywa . Ale będziesz musiala zadzwonić wątpię ze mailowo o zalatwisz.
Powodzenia

Madzia,zwyczajnie zadzwon na infolinie i powiedz,ze z dniem tym i tym wrociliscie do kraju.
Raczej podaj bieżącą date inaczej byc może bedziecie musieli oddac zwrot,a możę nie,raczej z tym nie zwlekaj.
Tu masz numeros:
Child Benefit

Witam Wszystkie mamy;-)Mam bardzo ważne pytanie czy któraś z mam wie może jak załatwić sprawy urzędowe jeśli przenoszę dzieco ze szkoły z Polski do Anglii?Jakie są potrzebne dokumenty i na co zwracać uwage przy doborze szkoły?Dzieco ma 8 lat i nie zna języka.Proszę o rady.pozdrawiam:-)

Paulina najlepiej zadzwon do szkoły , logicznie rzecz biorąc to świadectwa ukończenia poprzednich klas , paszport ,a jezeli do szkoły katolickiej to akt chrztu bedze potrzebny . Nie wiem jak sie to ma bez języka kiedyś rzucali dzieci na głęboka wodę teraz ktoś wspominał ze najpierw jakiś Ala kurs dzieciom robią ? Nie wiem ,najlepiej zadzwon do council'u w swoim mieście na departament szkolnictwa i edukacji i zapytaj jak to wyglada , ja takiej procedury nie przechodzilam , moje dzieci tu rodzone .

Witam wszystkie mamy :-)
jestem nowa na forum i postanowilam przywitac sie ze wszystkimi mamami w UK :-) ja mieszkam w Corby, to takie srednie miasteczko pomiedzy Leicester a Peterborough i Kettering. Urodzilam 21.04.2013 wczesniaczka 7 tygodni przed terminem. Teraz Kaltom ma sie dobrze chociaz od jakis 2 tygodni mam z nia problemy zywieniowe, bo malo je i rosnie :-( mam nadzieje ze to tylko przejsciowe i sie jej niedlugo odwidzi ;-) Pozdrawiam wszystkie mamy :-)

reklama
Hej.
Witam nowe mamusie...
Madziulka witaj,nie daleko mnie jestes hehe biorac pod uwage inne mamy:sorry2:

U mnie remonty wiec mam malo czasu....nie moge sie ogarnac odkad przyjechalam z Polski do tego praca na nocki:baffled:

Do góry