reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Kopka moze jeszcze zapytaj w banku ze chcesz aby wyslali ci listem secure albo registered i ze zaplacisz ,wtedy odbierzesz tylko z podpisem.Nie wiem tylko czy mozna tak u nich.Tez tak kiedys mialam ale doszla mi za 2 razem.

Verita ja tez placiam za sprawdzenie bo jak nie jestes pewna to moze lepiej ale z ta metryka to tez chcieli od kolezanki mojej.Ale p60 misisz wyslac.Szkoda ze nie powiedziaalas ze rozmawialas z biurem paszportowym i ze kazali ci wyslac .Napewno beda wolac bo nie mamy brytyjskiego pochodzenia.No chyba ze twoja polowka ma.to wtedy nie koniecznie,.Ja wlozylam wszytko,p60,rezydenta ,pozwolenie na prace.naszuch metryk nie b o wcale nie trzeba.nasze dokumenty.wyslalam swoj nie wazny paszport juz i nic nie powiedzieli.ja placilam za sprawdzenie 11f chyba,nie pamietam juz,49f za paszport a teraz kosztuje 47f.plus przesylka secure zeby dokumenty mi przyszly ok70 f chyba bylo razem

Zadne z nas nie ma , oboje polacy do tego ja nie mam zadnego dokumentu, bo i paszport i dowod mi sie skonczyl i czekam na zrobienie a stary mi zabrali. Chyba ze stary dowod im dam. Ta cholera w okienku mi oddala wszystkie p-iles ze nie potrzeba po prostu teraz ide na inna poczte lub jak ona bedzie to udam ze dziecko marudzi i kogos przepuszcze. Na razie czekam na akt urodzenia bo nie mam tutaj

reklama
wymoglam w banku zeby kolejna karte,trzecia juz odebrac w placowce. Chyba z godzine sie produkowalam i wkoncu sie zgodzili zaznaczajac chyba,ze sto razy,ze to wyjatek.
A my znwou walczymy z katarem. W nocy tak mala meczylo,ze dzisiaj prawie do 9.30 spala. Glupi katar,a tak daje popalic;/

Wyjątek?! To gdzie ty masz konto? Toc to standardowa procedura naniesiona przez FSA ( financial services authority ) jezeli adres nie jest bezpieczny to obowiązkiem banku jest znalezienie wraz z zainteresowanym klientem rozwiązania ... Alez oni robią z ludzi ... Az se noz w kieszeni otwiera

Verita twój akt urodzenia? A po co?
No właśnie po co i do tego dziadków. Bo tam na drugiej stronie jest napisane ze jak rodzice są urodzeni poza granicami to dziadków też potrzeba. Ale ja nie będę tego robic. Dolacze moj akt i wysylam zwykła pocztą be sprawdzenia bo szkoda czasu jak maja dać to dadzą a jak nie to kij z nimi. Wk.... jestem ze szok.

Ja z tego co sie orientuje tez poza granicami sie urodziłam ;) a żadnego aktu nie wysłałam ani swojego a już na pewno nie dziadków ... No kpina !
Idź normalnie na początek zajęli kopertę w domu i wyślij recorded a jak o coś zapyta to powiedz ze to koleżanki nie twoje i oba wie co robi zeby nie tłumaczyć . No w szoku jestem! Pewnie ciapata co?

wlasnie nie, stara Angielka, jak ja zobaczylam to wiedzialam ze ona sie nie zna. a wypelnialas sekcje 8 ? to o jakis adnotcjach,? zastanawiam sie czy nie wpisac ze wysylam payslipy czy co tam itd?

Verita ja wyslalam malej metryke,nasze p60 z 5 lat(nie po koleji bo nie moglam znalezc:baffled:)WRS-y ,niebieskie ksiazeczki rezydenta,moj stary paszport,meza dowod.TYLE.JA MAM MILE BABKI NA POCZCIE.jedna chciala metryke ale powiedzialam ze rozmawialam z biurem paszportowym i powiedzieli ze tylko to chca.no i kasa za paszport,aaaa 2 zdjecia no i ta aplikacja.placilam za przesylke bo chcialam zeby mi to wsyztko przyszlo za potwierdzeniem bo najwazniejsze dokumenty.a roznie bywa z ta pozcta.tylko zeby za potweidzeniem przyslali tp ty musisz za to zaplacic.nie daj sie we wiecej wrbic.a jak cos to powiedz ze ty wysylasz na swoja odpowiedzialnosc.

sytraszne uparte sa baby.U nas przenosili poczte,tydz byla zamnkinieta a wysylalam papiery do DVLA wiec pojechalam do spara tam tez jest poczta,Pierwsza babka nie chciala mnie przyjac ze zwykla aplikacja na prawko:no:ciemna masa.powiedziala ze musze na glownej.wybuchalam smiechem,tak nie kontrowlowanie:sorry2:ta sie pyta drugiej...tamta tez nie bardzo ale zaczela czytac aplikacje.Mowie jej ze to tylko wymiana,ze tam wszytko jest ,nie jestem pewna tylko do ceny?!bo jak wymienialam sobie przy zmianie adresu to pierwsza byla za darmo.to byla aplikacja meza ale on zmienial z pl na uk.no lae tez pierwszy raz w sumie no ale nic mowie ze zaplace...a ta czyta i czyta.....50 dych kosztowalo.....ja jak zaplacilam za wymiane to mi odeslali kase wiec mysle ciul zaplace jak cos odesla.....a ta czyta i czyta .cala przeczytala.najgorsze ze skasowala mnie 2 razy za przesylke po 9.50 myslalam ze to juz przyjdzie zwrotny i wyslalny jest tez secure.a ta ***** wziela mi za zwykl.potem polecony ale tylko do wysylki.no i przyszlo zwyklym listem.Poszlam z rachunkiem na glowna poczte i pytam sie jej jak one mi wziely....no i w bambuko wziely bo te nie wiedzialy czemu 2 razy tyle wziely.powinno byc ok 1f i 9.50 za jedna strone secure.jakos tak bylo.Samo mowi siedzialy we dwie,najpierw nie chcialy zwyklej aplik przyjac potem nie wiedzialy co zrobic.tak sa wyszkolone :no:masakra.

Verita nie pamietam nie chyba.
A co do wyszkolenia pan na poczcie... Ja w tamtym roku robiłam formal complaine ... Bo poszłam wykupić Road Tax na auto i ciemna masa wypisana mi na miesiąc krócej biorąc pieniądze za film, oczywiście wróciłam do domu kapnelam sie ze namieszala i pojechałam spowrotem to ze ona nic nie może zrobić bla bla ze ja moge napisać formalny list do dvla i zażądać investigation! No myślałam ze wyjdę z siebie, złożyłam complaine pani od tamtej pory do rany przyłoż , jeszcze nie wejdę dobrze już dziendobry krzyczy i dostałam rekompensate pieniężna za straty bo akurat na wakacje jechaliśmy a Tax wychodził i zamiast sie szykować to walczyłem zeby auto miało ważne papiery no komedia ! Tyle co do wykształcenia pań na poczcie.... ja nigdy im nie daje nic sprawdzać wszystko robie sama i nigdy nic nie było odmowione

reklama
A mozna dowod wysłać zamiast paszportu mojego jo paszport w konsulacie . A tak to dziś bym wysłała bo mam wszystko inne.

Do góry