reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

kopka fajna twoja corcia :tak:
ja tez chce do pl leciec na wakacje troche do nas troche do tesciow jak pomysle ze moze byc pogoda jak w tamtym roku to trzeba uciekac a uk :-D

reklama
witajcie mamy w UK!
Może któraś z Was będzie wiedzieć co na temat paszportu dla dziecka urodzonego tutaj. Próbuję dodzwonić się do ambasady, ale tam chyba nikt nie pracuje!!!
Chodzi mi o to czy mogę wyrobić dziecku polski paszport w polskiej ambasadzie mając tylko angielski akt urodzenia? Mój syn urodził się 31 stycznia, teraz w maju mamy umówioną wizytę w ambasadzie, ale nie wiem dokładnie czy uda nam się to załatwić. I boję się, że jak mi braknie jakiegoś dokumentu czy będę miała nieodpowiedni to każą nam znowu umawiać się na kolejną wizytę, a te wizyty mają dość odległe terminy, a nam zalezy na wyjeździe do Polski w sierpniu.
Czy któraś z Was wie jak to jest? można wyrobić taki paszport? jak tak, to ile on jest ważny?
Z góry dziękuję za każdą informację!!!

witajcie mamy w UK!
Może któraś z Was będzie wiedzieć co na temat paszportu dla dziecka urodzonego tutaj. Próbuję dodzwonić się do ambasady, ale tam chyba nikt nie pracuje!!!
Chodzi mi o to czy mogę wyrobić dziecku polski paszport w polskiej ambasadzie mając tylko angielski akt urodzenia? Mój syn urodził się 31 stycznia, teraz w maju mamy umówioną wizytę w ambasadzie, ale nie wiem dokładnie czy uda nam się to załatwić. I boję się, że jak mi braknie jakiegoś dokumentu czy będę miała nieodpowiedni to każą nam znowu umawiać się na kolejną wizytę, a te wizyty mają dość odległe terminy, a nam zalezy na wyjeździe do Polski w sierpniu.
Czy któraś z Was wie jak to jest? można wyrobić taki paszport? jak tak, to ile on jest ważny?
Z góry dziękuję za każdą informację!!!
Mozna. Wez ten duzy akt urodzenia z waszymi imionami itd zrob zdjecie dziecku otwsrte oczy zamknięta buzia wezcie wasze dokumenty wazne jak paszport czy dowód osobisty i ok 32 funtow. Ja tak zalatwialam

agusiakemisia ja tez sie wzruszylam i nie bylam w stanie opanowac lez,ta kobieta zaczela plakac jeszcze bardziej i caly czas powtarzala "niech bog ja blogoslawi"
katiuszka79 pewnie,ze mozesz,tak jak pisala verita wezcie akt urodzenia dziecka,wasze dokumenty,potwierdzenie adresu zamieszkania,2 zdjecia dziecka na bialym tle (czyli paszportowe) my za pierwszy paszport placilismy 16 funtow,ze wzgledu,ze jest tylko na tok czasu. Za kolejny,ktory jest na 5 lat placilismy 32 funty. Wydanie paszportu 5-letniego, małoletniemu do 5 roku życia tu masz linka w ktorym jest wszystko o paszportach

no to duzo mniej daliscie za paszport , moze za kuriera zalplacilismy wiecej bo chcialam zeby do domu przywioz? na razie czekam 2 tydzien i nic nie przychodzi:no:

Mamy po paszport wysylalayscie orginaly p45 i p60? a placilysice jak ? wypelnia sie ten druczek z tylu pouczenia? czy mozna jakos inaczej?i tez to trzeba odeslac?

reklama
Do góry