reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Verita tylko oryginały . Jak chcesz płacić karta to wypełniają ten wlasnie druczek ostatnia strona guide. Ja ze względu zawodu polecam carte kredytowa ze względu na fraud protection ;) najszybciej a jak wolisz to wypisz chq ;)

reklama
Dziekuje bardzo. Ja nie uzywam kredytowki bo zapomnialam pinu a nie raz by sie przydala, a w banku to wiesz jak sie zalatwia wiec lezy... Czek chyba bylby najlepszy tylko czy moge zaplacic moim jak aplikacja jest na chlopa??

Możesz ty zapłacić nie ma problemu tylko wpisujesz swoje dane. A Kochana z pinem to nie do banku tylko trzeba zadzwonić do card services- numer na odwrocie karty i poprosić o replacment pin. Przysla poczta w ciagu 3-5 dni ;) a do płacenia np poprzez aplikacje czy internet nie potrzebujesz pinu ;)

Dostałam i odpisalam nie dostałas ???? Ja sprawdze na kompie pózniej ale na 99.9% odpisalam od razu

a ja mam nie maly problem. jakies 2 tyg temu P zgubil moja karte debetowa.wiec ja poszlam do banku i zablokowalam stara i zamoiwlam nowa. Pani poinformowala mnie,ze bede czekac za nowa karta do 4 dni. Niestety karta nie przyszla. Poszlam do banku i mowie,ze karty nie otrzymalam wiec znowu zablokowali i zamowilam kolejna,ktora takze nie doszla,albo doszla tylko ktos przejal. Tlumaczulam w banku,ze nie chce by mi ciagle na adres wysylano,bo skoro kolejne karty nie dochodza to cos musi byc nie tak,albo ktos przejmuje,albo poczta poprostu nie dostarcza;/ ale w banku powiedziano mi,ze takie sa procedury i karty sa wysylane na adres i w zadnym wypadku nie moge odebrac karty w siedzibie banku;/ i co ja mam teraz zrobic? myslalam zeby podac inny adres,ale nie mam tutaj nikogo takiego zaufanego;/ wiec nie mam pojecia co teraz zrobic;/ moge zamawiac kolejne karty,ale to do niczego nie doprowadzi bo juz dwie nie doszly,wiec mysle,ze kolejne tez nie,a bez karty jak bez reki;/

niezle, ja sie nie znam ale ktos na pewno ci pomoze ;-)
Ja tez dzis problemowa. Bylam na poczcie z paszportem dla corki, nie chciala zadnycghp-45 p-60 tylko kazala mi przyniesc moj akt urodzenia i skasowala mnie prawie 10funta za sprawdzenie co to jest do wszystkich?????jestem tak wkurzona ze szok

Hahah dzięki Verita ! Pedze kropce z odsiecza ;-)
Kropka no więc tak : idź do banku zamów kartę na " collect in the branch" po 3 dniach zostanie przesłana karta do twojego branchu musisz mieć id zeby odebrać . Ale jezeli podejrzewasz ze ktoś przejął kartę to noże i przejąć statmenty a to już problem bo na statmenty można otwierać umowy np z sieciami telefonicznymi! Ja proponuje założyć sobie internet banking - zeby mieć kontrole nad bierzacymi statmentami i kliknąć " go statmentless" czyli nie będziesz dostawać statmentow do domu. Jest tez możliwość zaladowania tzw indicator na konto zeby nie wysyłali ci kart statmentow na domowy adres. Mam nadzieje ze pomoglam :) a i polecam iść do recepcji / wieloma desk do banku i powiedzieć jakie masz podejrzenia i poprosić aby wpisano ci notatek na konto która wodzie tam dożywotnio , o tym co podejrzewasz . Jak by doszło do extremalnej sytuacji to ci powiem co robić ;) pozdrawiam

Verita , było jej nie dawać ! Ale paranoja ... Wykozystywacze ...Ja żadnego nie dawałam sprawdzać mówiłam ze robilam to już wcześniej i wiem co potrzeba i klientka sie zamykala :) a jakby coś brakowało to i tak napiszą do ciebie więc lighcik!

reklama
Kopka moze jeszcze zapytaj w banku ze chcesz aby wyslali ci listem secure albo registered i ze zaplacisz ,wtedy odbierzesz tylko z podpisem.Nie wiem tylko czy mozna tak u nich.Tez tak kiedys mialam ale doszla mi za 2 razem.

Verita ja tez placiam za sprawdzenie bo jak nie jestes pewna to moze lepiej ale z ta metryka to tez chcieli od kolezanki mojej.Ale p60 misisz wyslac.Szkoda ze nie powiedziaalas ze rozmawialas z biurem paszportowym i ze kazali ci wyslac .Napewno beda wolac bo nie mamy brytyjskiego pochodzenia.No chyba ze twoja polowka ma.to wtedy nie koniecznie,.Ja wlozylam wszytko,p60,rezydenta ,pozwolenie na prace.naszuch metryk nie b o wcale nie trzeba.nasze dokumenty.wyslalam swoj nie wazny paszport juz i nic nie powiedzieli.ja placilam za sprawdzenie 11f chyba,nie pamietam juz,49f za paszport a teraz kosztuje 47f.plus przesylka secure zeby dokumenty mi przyszly ok70 f chyba bylo razem

Do góry