reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Już od dłuższego czasu zbieram sie żeby coś napisać wiecej ale tu takie zwarte grono, że jakoś mi głupio było sie udzielać.

Jeśli chodzi o mnie to w Anglii jestem już 6 lat. Cały czas rejon północny wschód. Pracuje w domu spokojnej starości jako opiekun do osób starszych. Mój synek Joschka za niedługo skończy 9 miesięcy. Ciężki z niego charakter. Do tego wiele przejść już za nami, ma nietolerancje białka mleka krowiego i AZS i niejadek z niego przeogromny. Nie ma lekko. Wizyty u dietetyka, pediatry i takie tam.

Monika - ja bym też zakropiła nos i ma mam tzw katarek do ściągania kataru za pomocą odkurzacza. I w razie podwyższonej temperatury paracetamol na noc. I maść majerankowa pod nos.

reklama
Pupui witaj :-)a gdzie dokladnie mieszkasz?
Mloda mama Monika...spokojnie,katar najgorszy ale trzeba sobie jakos radzic.kilka dni i przejdzie...kiedys bylo w aptece otrivin baby,rewelacja ale jakims cudem wycofali...chyba ze w polskim sklepie kupisz nasze.Jesli nie to kup calpol baby chyba sie tak nazywa,w bootsie kupowalam,tez dobre ,w sprayu na katar....do tego sa takie olejki...na chusteczke sie kropi i pod posciel np pduszi tak zeby dziecko nie dostalo....ja smarowalam troszke szczebelki od lozeczka...:zawstydzona/y:katar to paskudstwo bo dziecko nie moze oddychac i sie wybudza czesto...niestety trzeba to przezyc...przy zebach bedzie nie raz....:baffled:

Olusiaaa - to chociaż tyle, że Konradek zupki wcina.
Ja sie śmieje, że Jocha to już tak dla zasady nie je. Zrobi dzióbek (śmiejemy się, że to dzióbek Kaczyńskiego) i koniec z jedzeniem.
Joschka może jeść tylko bezmleczne produkty. Tu nazywają sie dairy free. Dziś byłam w GP zapytać czy dostanę coś na receptę (tak mi HV poleciła) i mam czekać na telefon.
Dawałam mu Oat Drink ale wydaje mi sie że ma kupę taką luźna, nie wiecie dziewczyny czy można podawać to Rice Drink 9 miesięcznym dzieciom?

ja na katarek dawalam malej calpol baby,chyba najlepszy z tych wszystkich,a ze mala nie daje sobie za bardzo psiknac,to kupilam takie kropelki co sie daje na pizamke czy husteczke i katrek juz tak jej nie meczyl. Prawda,ze katar u dziecka to zgroza. Nadia przy zabkowaniu nigdy katarku nie maiala,no ale jak przeziebiona to zwsze katar dawal we znaki. Pupi nie wiem czy ten rice drink mozna podawac dziecku 9 miesiecznemu,ale ja dawalam Nadii ryz na mleku,ktory sama gotowalam jak byla w takim wieku.

Pupui wpisz sobie w google schemat zywienia niemowlat karmionych piersia lub sztucznie i bedziesz widziala liste co w danym miesiacu dziecku sie daje.oczywscie troche z przymruzeniem oka bo ja dawalam wiecej.oczywiscie jesli twoje dziecko ma alergie na mleko krowei to wspolczuje,bedziesz musiala uwazac,oby nie mialo:baffled:popatrz po sloiczkach w sklepie co jest w danym miesiacu co oni oferuja.moja ma corka ma rok i prky=tycznie je wszystko.wczoraj bratu zwinela kanapke z pasztetem i zjadla:sorry2:

reklama
Do góry