reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

a my juz po roczku. Pogoda byla super,wiec wszystko sie udalo. Tylko mialam ogromny problem z dostaniem patyczkow do saszlykow...zjezdzilam cale miasto i nic w zadnym sklepie. Dopiero w innym miescie kupilismy i to tez z ogromnym szczesciem bo ostatnia paczka byla. Wszedzie mowili,ze juz po sezonie i ludzie nie griluja...Zaprosilismy tez sasiadow i byli zachwycani polska kuchnia i tradycyjnoscia.

reklama
Czesc dziewczny jestem nowa na forum , mam 3 cudownych synkow :-) i mieszkamy w irlandii polnocnej ale planujemy przeprowadzke do Anglii . Mieszkamy tutaj juz ponad 6 lat i czas cos zmienic hi hi ;-).

Ostatnia edycja:
Kopka widze ze jestes z Plymouth my wlasnie myslelismy nad przeprowadzka tam :-) ale jeszcze nie wiemy gdzie wiemy tylko ze na poludnie . Mogla bys cos wiecej napisac jak Wam sie tam zyje ? :rolleyes2:

mumof3,Plymouth jest bardzo ladnym,fajnym miastem,dosc dymanicznym. Sa 4 polskie sklepy,polski fryzjer i kosmetyczka,a takze polska szkola na weekend w soboty. Co miesiac sa odprawiane polskie msze. Co do pracy to duzo latwiej ja znalezc w okresie letnim,gdyz wtedy w takich miejscach jak hotele,reustauracje,prlanie potrzebuja do pracy,po sezonie jest znacznie trudniej. Duzo polakow pracuje w fabrykach miesnych,ktore niestety sa dosc daleko od Plymouth ok 50 mil,no ale praca to praca;) ceny mieszkan sa rozne,w zaleznosci od dzielnicy i standardu. Mniej wiecej 1 bedroom flat kosztuje od 400 funtow wzwyz,a 2 bedroom ok 500 wzwyz,ale jak pisalam duzo zalezy,gdzie,czy umeblowane itp. w urzedach czy u lekarza,mozna liczyc na polskiego tlumacza,wiec nawet jak ktos nie zna jezyka to smialo moze poprosic i transletera:) hmm nie wiem co jeszcze bys chciala wiedziec?

Kopka dzieki wielkie za odpowiedz :-)
co jeszcze chiala bym wiedziec hymmm jesli chodzi o mieszkana to my bedziemy szukac takiego 4 bed to najmniejsze , i napewno w dobrej dzielnicy fajnie gdyby bylo na nowym osiedlu gdybys mogla napiasac jakie sa ceny wynajmu takiego domu bylo by super :tak: Pisalas ze sa 4 polskie sklepy ale ile Polakow mieszka w Plymouth? i jeszcze powiedz jak z pogoda czesto pada jakie sa temperatury? bo u nas to jest maskra leje calymi dniami a maxymalna tem to bylo w tym roku 20st :-( i to tylko kilka dni :baffled: teraz to jest zimno jak cholera i leje mam nadzieje ze u was jest chodz troszke lepiej ;-) jak jest z Parkami macie tam duzo fajnych miejsc gdzie mozna zabrac dzieci ? no to chyba wszystko hi hi ;-)
Widze ze mamy dzieci w podobnym wieku :-)

Witajcie

Dziewczyny mieszkam w Uk i chciałabym kupić kanapę (narożnik) i poszukuję namiarów na firmy mogą być polskie które sprzedają właśnie takie meble w dobrej cenie z dostawą do UK.Bardzo proszę o namiary.Z góry wielkie dzięki :-)

reklama
mumof3 taki 4 bed to juz ok 700 wzwyz. Parkow czy placow zabaw jest mnostwo,takze na spacery jest gdzie chodzic. Jest tez ocean,ale niestety plaz piaszczystych w samym Plymouth nie ma,tylko sa za miastem:)pogoda no jak to w Uk rozna,ale wczesniej mieszkalam w Walii i tutaj jest o niebo lepiej,znacznie mniej pada. Obecnie temperatura utrzymyje sie tak ok 18 stopni i nie pada wiec nie jest zle:)kiedys czytalam,ze polakow jest ok 10 tys w samym Plymouth,ale to sa wiesz takie dane przypuszczalne:)jak byscie sie zdecydowali na przeprowadzke to moze wspolny spacerek z dziecmi?
agnieszka kk,ja zamawialam mebloscianke z spelendo tu masz ich strone internetowa SPLENDO - POLSKIE MEBLE W UK

Do góry