reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ikra- to tez miałas niezłą jazdę:sorry: nie dość ze mała umęczona to i ty...

no u nas to tak masakrycznie w dzień jest od 2 tygodni drze się jak opetany jak tylko czymś za mocno przygryzie ciągle drapie pazurami te dziąsła szok normalnie a tez ma takie napday ze nie je ostatnio tydzień przez zeby mało jadł i jak byłam na szczepieniu 2 tyg temu to miał 7,480kg przez miesiąc przytył tylko 420 gr .....teraz apetyt mu wrócił to nadrabia ciągle tylko by jadł nie ważne ze mu sie ulewa:rofl2:

reklama
Witam
Igasia gratuluje serdecznie i witamy nowe dzieciatko:-)
Irka gartuluej rowniez wam zabkow i siadania:tak:
Pinka Twoj swynus tez zdolniacha,gratki:tak:
Gosia ale masz glodomorka malego:-)jeszcze nie slyszalam zeby noworodek jadl tyle:-)ale skoro chce to trzeba dac:tak:

Troche nie mam czasu ostatnio.weekend bylam caly w pracy i odespac nie moglam bo ciagle cos.dzis dopiero sie przespalam po poludniu:sorry:ale pogoda taka deszczowa ze nie trzeba bylo wiele czasu.Do tego muli mnie ze szok,nidgy wiecej juz,mam dosc a jeszcze dobrze sie nie zaczelo:sorry:

kwiateczek w ogole gratulacje kochana!!!! :)))))

irka gratulacje nowych zabkow i siadania :))) a Phoebe wazy super :)))

Pinka Eric tez ma niezla wage :)))zauwazylas, ze juz podwoil swoja wage urodzeniowa :)))))

Gosia skoro tyle potrzebuje niech je, ja nie karmilam w sumie butelka, ale piersia na zadanie, i dzieciak sie nie przejadal :)

co do zabkow u nas tez ciezko wychodza, ostatnio wyszly wszystkie 3 naraz :szok:, wyrzynaly sie ze 2 miesiace :szok:, biedna te nasze malenstwa :(

a pogoda u nas bardzo letnia :), do tego deszcz co jakis czas, zeby troche odswiezyc to powietrze :)))

Dzis JUlian nie mial najlepszego poranka ani dopoludnia. Ciagle plakal i non stop zmienialam pieluchy bo robil kupe za kupa, az sie przestaraszylam ze cos mu jest bo kupy byly takie "ciekle" ale wsio unormowalao sie po poludniu.
On tak wogole to taki elegancik jest bo nie daj boze ma troche obsikana pieluche to juz bedzie sie darl... dopiero jak sie go przebierze sie uspokaja... takie male a takie cwane...

Nie wiem czy wiecie ale wprowadzili w konsulacie zapisy na paszporty...znowu... jutro jedziemy. Podobno juz nie trzeba przyjezdzac z dziecmi do 5 roku zycia.... no i oprocz ze dla Julka potrzebujemy paszport to ja tez musze wyrobic juz na nowe nazwisko, bo z tego co wiem wyjade z UK na starym nazwisku ale juz nie wroce do UK dlatego musze miec nowy paszport... i za moj paszport zycza sobie 96£ !!!!!!! :szok: Zodziejstwo !!! Normalnie nie moge uwierzyc !!!!!

PINKA - nie zieleniej nam :) Ja jak pomysle o wychodzeniu zabkow to mam dreszcze bo z Nastka przechodzilismy nocny HORROR !

Juanitek - czyzbys urodzila...?

Igasia - pewnie wdraza sie w nowe zycie :-)

Kwiateczek- no mnie tak mulilo w tej ciazy ze mialam tak dosyc - bo prawie 4 miesiace...ze tez mowilam ze juz nie namowie sie na kolejna ciaze... hehehehehe to byla jakas tragedia !

Heronek- tak wiem wiem ze podwoił;-) a ty sie kochana szykuj bo jak tak patzrę to jedyna zostałaś z 1 dzieckiem ha ha wszystkie albo już 2 mają albo są z 2-gim w ciązy....

Gosia-może u was nie będzie az tak źle z tymi ząbkami????

my wczoraj skończylismy 5 miesięcy po 6-tym pójdzie juz szybciutko do roczku.....:-D:-D

idę wstawic pościele obiad zrobić i na spacer z dzieciaczkami...........

PINKA - tak sobie wczoraj pomyslalam... ze masz jeszcze sile na jakis kurs :rofl2:... ale to good for you - jak mawiaja Anglicy

Ide oddech zlapac bo jestem wykonczona po wizycie w konsulacie....

Witam
Gosia jam mam juz dosc,wczoraj kanapki chcialam zronbic i mnie odrzucilo tak ze poszlam zygac:no:katastrofa.chetnie poszlabym spac na jakies 3 tyg:sorry:
co do paszportu toczemu nie zlozylas zaraz po weselu podania o dowod???ja zlozylam teraz we wrzesniu jedziemy to odbiore.zreszta byla mozliwosc napisania upowaznienia mamie i ona by odebrala ale i tak musimy jechac wiec nie bylo potrzeby.i jeszcze jedno,dowody sa za darmo od nowego roku:tak:Kondziowi tez zrobilismy bo sie nas czepiali juz o zdjecie:sorry:teraz paszport w Polsce sobie wyrobie jak juz dowod dostane.

Pinka ty masz sile:tak:

Kwiateczek-- biedactwo;-( tule mocno jak mdłośći nie mialam ale od 10 tygodnia migrene ciążową masakra do 7 miesiąca mnie trzymało:cool::cool:
Gosia- jak Erciowi zabki nie dokuczają to na wszystko mam czas:tak: dałam mu czopek i powiem wam rewelka dziś prawie wcale nie marudzi no chyba ze jesc che:-D

Pinka hehehehe...mi ten moj Redanek wystarcza :))), nadal spi jak niemowle (czytaj nie spi), wiec niepredko chce mi sie miec dwoch takich ;) zazdroszcze kwiateczkowi sily, bo jak dla mnie to za duzo to niewyspanie ciagle :(

kwiateczek w ogole wspolczuje tych mdlosci, sama mialam w 1 trymestrze - cos okropnego, no i to mnie zdradzilo, ze lecialam do kibla za kazdym razem jak poczulam kawe, etc...bo nawet nie chcialam mowic do 4 miesiaca nikomu w pracy ;P

Gosia to i tak nie podrozal ten paszport, bo ja tyle samo placilam 2 lata temu :(, ja to w ogole musialam wymienic paszport zaraz przed slubem, bo mi sie konczyla waznosc, a trzeba bylo na miodowy leciec ;), wiec zaraz po 2 miesiacach zmienialam na kolejny, z juz nowym nazwiskiem ;)

reklama
PINKA - a jaki czopek mu dajesz ? Ja pamietam ze jak nastka zabkowala to mialam VIRBUCOL na wyciszenie, ale uzylam chyba raz ...
Ja to ci powiem ze nawet jakby Julek ladnie znosil zabkowanie.... to Nastka nie da mi nic poczytac wiec jakbym chciala " czegos sie uczyc" to marnie by to szlo. Ona ma jakas FAZE na chodzenie po placykach. My pod domem mamy plac zabaw wiec jak ona tylko kogos tam wypatrzy.... o BOze ty moj co sie dzieje, jak ona chce wyjsc. Ona cale dnie gdzies jest- soft play, basen, parki... a jak wraca to jeszcze na nasz placyk musi zajsc bo zrobi awanture... ma tyle energii...ale ja pamietam ze kiedys sama taka bylam :sorry: Tata od pn idzie do pracy i normalnie starch pomyslec jak bede wygladac nasze spacery :zawstydzona/y: przeciez nie moge z nia cale dnie byc na dworzu...nie wiem jak ja to rozwiaze...

Kwiateczek- Nastce wyrobilismy dowod na 5 lat w zeszle lato (jeszcze przed slubem)...a sobie nie zrobilam bo zaraz w niedziele po slubie jechalismy w podroz i jak z niej wrocilimsy to bylo pozno w piatek a w sobote juz wracalismy do UK ... a poza tym w naszym urzedzie we Wloclawku wsio trzeba osobiscie, zadne upowaznienia nie wchodza w gre. Tam jest jakis koszmar ! Dlatego tez musialam teraz wyrabiac paszport :( NO nic kasa poszla...£85 za paszport 10-letni :crazy:

Do góry