reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

No i JULEK na TYDZIEN :-)

Kochane, ja jeszcze troche i zwariuje...JUZ :szok: Oboje z mezem nie wiemy co zrobic, bo niby przekarmic czlowiek nie chce ale ten wrzeszczy w nieboglosy...
Jak JUlian zje 90 ml to po 1,5 h jest juz placz, raczki tak ssie ze je niedlugo zje, smoczek je BE BE bo z niego nie leci mleko... i tak go "hustamy" godzine zeby podac mu nastepna butle...wtedy jest szczesliwy !
Wczoraj jak poszedl spac po wielkich perypetiach o 21.3o tak obudzil sie po 3am i musial zjesc 120 ml zeby buzia sie mu zamknela bo sie darl :szok:... potem wstal o 7.30am i jak maz dal mu 90 ml a JUlek sie darl po pol godzinie, ten nie wiedzial o co chodzi... a Julek sobie nie dojadal... i nie bujanie nie pomaga, i noszenie, poprostu musi byc BUTLA....
No on ma ponad 4kg... niby na opakowaniu pisze ze dzieci o wadze 3.9kg moga zjadac do 120ml...ale ja nie wiem czy to nie za duzo na jego brzuszek...:baffled: ...bo niby 4 kg maja miesieczne dzieci (przecietnie) normalnie mam takie dyematy jakbym miala pierwsze dzieko hehehehe

reklama
hejo

ja teraz mało czasu na bb bo zapisałam się na kurs foto;-) i latam klikam zdjęcia na zaliczenia a zakuwam materiały:-D już zapomniałam jak to jest się uczyć:tak:
a przy marudnym ząbkuącym Ericu to dość trudne,spokojny jest tylko wtedy kiedy na spacerze jest:-D:-D

Gosia- to dawaj mu tyle ile chce z czasem jak już sie naje to ureguluje mu sie ilośc wypijanego mleka i nie głodź go bo to nie mas senu:tak:
agata- ja podejrzewam ze u małego ujawniła sie nietolerancja na lactose:zawstydzona/y: bo kupy są luźne i strzelające( wodą) zaden sok z marchwi czy kleik nie pomaga:no: w środę ide do lekarza wiec zobaczymy co mi babka powie........
Igasia- co tam u was??? jak sobie dajesz rade??

a mój trolek niedługo kończy 5 miesięcy:-D i coraz lepiej siedzi:tak: ale ten czas leci

No i JULEK na TYDZIEN :-)

Kochane, ja jeszcze troche i zwariuje...JUZ :szok: Oboje z mezem nie wiemy co zrobic, bo niby przekarmic czlowiek nie chce ale ten wrzeszczy w nieboglosy...
Jak JUlian zje 90 ml to po 1,5 h jest juz placz, raczki tak ssie ze je niedlugo zje, smoczek je BE BE bo z niego nie leci mleko... i tak go "hustamy" godzine zeby podac mu nastepna butle...wtedy jest szczesliwy !
Wczoraj jak poszedl spac po wielkich perypetiach o 21.3o tak obudzil sie po 3am i musial zjesc 120 ml zeby buzia sie mu zamknela bo sie darl :szok:... potem wstal o 7.30am i jak maz dal mu 90 ml a JUlek sie darl po pol godzinie, ten nie wiedzial o co chodzi... a Julek sobie nie dojadal... i nie bujanie nie pomaga, i noszenie, poprostu musi byc BUTLA....
No on ma ponad 4kg... niby na opakowaniu pisze ze dzieci o wadze 3.9kg moga zjadac do 120ml...ale ja nie wiem czy to nie za duzo na jego brzuszek...:baffled: ...bo niby 4 kg maja miesieczne dzieci (przecietnie) normalnie mam takie dyematy jakbym miala pierwsze dzieko hehehehe

synek mojej kuzynki gdy miał 6 tygodni to ważył 6kg. jak się urodził to miał ok 4kg. Pamiętam, że jadł jak smok. Basia karmiła go piersią. Na początku według wytycznych położnej. niestety mały darł się jak wasz w wnibogłosy to zaczęła go karmić "na żądanie" i wtedy było dobrze. Teraz Kacper ma 8 lat i jest chlopcem o normalnej budowie ciała. Ani z gruby ani za chydy taki w sam raz.
A więc chyba nie ma co męczyć siebie i malucha :)
życzę Gosiu cierpliwości i wytrwałośći.
za kilka dni pewnie ja będę szukała u was rady i pomocy :)

PINKA - no wlasnie teraz dajemy ile chce i kiedy chce..bo on wtedy jest spokojny, polezy, popatrzy...a tak to jest nie dozniesienia.

Jak piszesz ze Eryk juz siada to az mnie zatyka...bo naprawde ten czas leci !!!! :szok:

Gosia u nas młody jak miał 2 dni tez jadł juz 60 ml gdzie połozne w szoku były:-D:-D teraz tez tak ma np zjadł o 9:00 miseczkę kaszki 150ml i po godzinie juz chciał mleko wypił 120ml na obiad zje słoiczek 125ml i po 1,5 h-2h już o mleko wrzeszczy:-D:-D obiadki wprowadziłam mu jak miał 3,5mc bo nie dawał rady na mleku:-D:tak:

wczoraj np jadł co 2h po 150ml powaliło go normalnie:-D:-D

idę zjesc sniadanie póki młody najedzony siedzi cicho:tak::-D

U nas wszystko wrocilo do normy, Phoebe ma nowe 3 zabki czyli raze mamy 5 (2 jedynki i 1 dwojka u gory oraz 2 jedynki na dole). Znowu ma apetyt i nie musze sie martwic ze ciagle siedzi przy cycku. Wazy 9700 i ma 77cm.
Za to pogoda do d... znowu pada dzieciaki siedza w domu i dostaja na glowe.

agatakat duzo zdrowka dla malej.

I musze sie pochwalic bo moj leniuch dzis po raz pierwszy sama usiadl. Tak to tylko wolala yyy i jak nikt nie zareagowal to krzyczala lub plakala zeby ja posadzic.

Ostatnia edycja:
irka gratulujemy kolejnych ząbków i samodzielnej nauki siadania;-) waga imponująca:-D:-D

u nas młodemu idzie górna 1 i wrzasku no nie miara nawet teraz juz 3 razy w nocy sie budzi a nie raz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jak bedzie tak dalej biadolił to czopek pójdzie w ruch,bo inaczej zzielenieje!!!!! pogoda do bani a wczoraj było tak ładnie ..........

reklama
Pinka moja jak jej ida zeby to sie w nocy budzi co godzine lub wyje przez sen ze nie idzie jej uspokoic. W dzien jest ok tylko ze nic nie je, pije tylko mleko z cyca przez to teraz stanela mi z waga przez miesiac nic nie przytyla.
Jak bylo juz tragicznie wieczorem to dawalam jej paracetamol, smarowalam dziasla zelem lub dawalam ten proszek ale to pomagalo tylko na chwilke. U nas te gorne wybijaly sie przez prawie miesiac wiec jazda byla niesamowita.

Do góry