reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Gosia- ale ja małego nie noszę prawie wcale bo on nie lubi chustę kupiłam bo w niektóre miejsca ciezko mi jechać z wózkiem a tak zapakuje go w chuste i heja:tak: pare razy niosłam go na rekach i myslałam ze mi kregosłup chlasnie
Kwiateczek- a no cicho poumierały chyba ehehh

a ja kończe sprzatac mieszkanko i padam juz na pysk za okniem jak zwykle zimno i pada

reklama
Jezeli poinformowalas pracodawce ,ze jestes w ciazy to niema prawa cie zwolnic .Agencja powinna ci dac lzejsza prac.Ja takze pracowalam przez agencje, niezwolnili mnie ,dostalam lzejsza prace -siedzaca, i placa mi SMP>

Iwona, dziekuje za porade, ale to nie jest takie latwe... Agencja nie ma dla mnie innej pracy, chociaz ciagle do nich zagadam i pytam czy moze jednak cos znalezli. Moj manager z firmy podziekowal mi, bo maja za duzo pracownikow na moim dziale i musial przeprowadzic redukcje etatu. Oczywiscie, redukcja jednoosobowa... Nie jestem glupia, mam konkretne podstawy sadzic ze moim wylacznym 'przewinieniem' jest moja ciaza... Niestety, ponoc przez prace dla agencji nie moge nic zdzialac ani sie wyklocac. Firma to firma. A agencja mnie nie wyrzucila, po prostu nie maja dla mnie pracy. Czuje sie pokrzywdzona i nie jest to sprawiedliwe, ale niestety czuje sie jakbym miala zwiazane rece :-(

hello

mój mały dostal krople do oczu ja byłam u lekarza i juz jest super poprawa z czego bardzo sie ciesze!!!!!!!!! moze w koncu go zaszczepią....

dzis dotarła chusta i zaczynamy chustowanie bo kregosłup i plecy od noszenia mojego kloca juz mi padają ciekawe czy polubi taki system noszenia

co sie Twojemu synkowi z oczkami dzialo? bo kurcze ja z moim malym chodze juz do lekarzy i kaza mi woda z sola przemywac a z dnia na dzien ma coraz bardziej spuchniete. Mowia ze do pluki bialko oka jest biale to nie podaja antybiotyku a nic innego na to nie ma.:wściekła/y: noszzz kurcze biedny co chwile ma cale zaklejone oko a one woda z sola mi kaza dzialac juz 5ty tydzien :crazy:

co do chusty to tez taka zakupilam, elastyczna na ebayu i moj Maduś to kocha:-D co prawda rece masz wolne, ale kregoslup jak bolal tak bolec bedzie bo nadal dzwigasz :sorry2:

Za tydzien moje HEN [PARTY :-D:-D jutro ide kupoic pare gadzetow co juz obylo sie z protestem ale po kilku glebszych chyba nikt nie odmowi :-D:-D:-D
łooo ja mialam w zeszlym roku i bylo czadowo. Mialam nie miec bo niby to swiatkowa powinna organizowac (moja nawalila na 2tyg przed slubem, ze jej nie bedzie:no:) no wiec na szybko zorganizowalam sama:-D ja bylam aniolkiem a one diabelkami :-D:-D:-D bylo czadowo i Tobie tez tego zycze ;-) ehhh na bank bedzie:tak:

asiunia- my bylismy najpierw u jednego lekarza ,to nic nie dał bo samo ma przejsc po 3 dniach nie widziałam poprawy poszedł mój do innego i taka fajna babka przepisała mu antybioty do oczek nazwya sie chloramphenicol 0,5% w/v i po jednym dniu stosowania oczka duzo mniej ropiały dzis juz mu wogóle nie ropieją ale do wtroku mam mu podawac:tak: bo to są wirusy niestety Wiki też to miała.......

Izka- widzę ze zapracowana na maxa jestes heheh to sie ciesz ze cie plecy nie bolą ja mam to samo co z wiki po porodzie do 6 miesiesy umierałam mąz mnie maściami smaruje bo nie mogła bym normalnie funkcjonować......

jak dla mnie w chuście mniej mnie plecy bolą bo ciężar jakoś bardziej sie rozkłada zobaczymy jak to dalej bedzie.......

Asiunia a to swiadkowa ci calkiem odmowila,czy na slub przyszla i zostala swiadkowa.Chyba bym padla z nerowow jakby mi tak swiadek odmwoil 2 tyg przed slubem.
ehhh to wogole bylo tak ze mialam miec swiatkowa i druhne. Swiatkowa to moja najlepsza psiapsióła jeszcze z czasow LO. Wybralysmy razem sukienki (bo chcialy miec rowne), ja je kupilam , wyslalam jej i jeszcze przed slubem zobaczylam foty na FB jej w tej sukience na rozdaniu jakis nagrod czy co... Lekko mnie zdziwilo ale ze do najbogatszych nie nalezy a sukienki byly przecudne to wybaczylam.
Zblizal sie slub a jej ani widu ani slychu. Umawialysmy sie ze przyjedzie do nas pare dni przed ceremonia zeby pomoc mi sie ogarnac (no bo wrzeszczacy 2latek na chacie :-D ).
Ja do niej wydzwaniam - nic. Pisze - nic. Echo. Wkoncu laskawie napisala ze siedzi w polsce od miesiaca bo miala kryzys i chyba nie wraca juz do Uk.
Mysle sobie spoko, nie wyszlo jej nie chce sie tu dalej uczyc nie moja sprawa, ale pytam to kiedy w takim razie planuje przyleciec jak nie ma jej na miejscu.
No i juz nie dostalam odpowiedzi...
Na 2 tyg przed slubem (panienski) juz domyslilam sie ze jej nie bedzie dlatego wzielam sprawe w swoje rece.
Plakalam duzo i gesto. No bo to moja przyjaciola byla. A najgorsze bylo znalesc kogos w ciagu tygodnia.... Wzielam sasiadke...
Uslyszlam juz przepraszam, ale do znajomosci z nia juz nie powrocilam... a szkoda bo brakuje mi jej...
asiunia- my bylismy najpierw u jednego lekarza ,to nic nie dał bo samo ma przejsc po 3 dniach nie widziałam poprawy poszedł mój do innego i taka fajna babka przepisała mu antybioty do oczek nazwya sie chloramphenicol 0,5% w/v i po jednym dniu stosowania oczka duzo mniej ropiały dzis juz mu wogóle nie ropieją ale do wtroku mam mu podawac:tak: bo to są wirusy niestety Wiki też to miała.......
Nosz kurcze mojemu od urodzenia ropieja, teraz to juz jest masakra i do tego spuchnely mu powieki i sa czerwone!
Dzieki ze mi powiedzialas! W poniedzialek zrobie tam rozpierduche :-D

Severgna mysle ze powinnas sie udac do CB bo oni kreca,przeciez wcale nie musza ci placic macierzynskiego,to samo dostaniesz MA.co za ludzie.....moze im powioedz ze nie bedziesz chciala od nich,ze zlozysz w Job centre o MA to moze znajda ci.jesli o to im chodzi a raczej tak....
Asiunia no mialas nie ciekawie:sorry:pewnie nerwowka nie samowita byla ale powiem ci ze nie zaluj ze zerwania znajomosci.Skoro bylyscie tyle lat przyjacolkami to powinna sie byla odezwac,przeprosic i powiedziec o co chodzi a nie zostawic cie bez odzewu:no:Ja moze tez ze swoimi nie rozmawiam zbyt czesto ale jak jade ro zawsze sie jakos spotkamy,rozumie ze nie moga do mie zadzwonic bo z Pl rozmowy kosztuja majatek,same wiecie ale mam NK i sie odzywaja,sms-y...to nie koniec swiata a zwlaszcza ze tu byla.....Tak wiec nie przejmuj sie:tak:
co do oczu idz moze znowu do lekarza i umow sie do innego....za dlugo 5 tyg,powinno przejsc,albo zapytaj w aptece ale pewnie ci nic nie dadza:sorry:

Co do party to nic szczegolnego nie bedzie,jedna angilka i tak ona mnie namowila wiec pare gadzetow bedzie,cos na glowe,szarfy i kiliszki na szyje ze niby free drinki beda:-p:-D:-D tROCHE ZA STARA SIE CZUJE NA FANCY dress,RACZEJ CHYBA NIE W NASZEJ NATURZE.....oni sie tak tu wychowuja wiec im latwiej:sorry:

tROCHE ZA STARA SIE CZUJE NA FANCY dress,RACZEJ CHYBA NIE W NASZEJ NATURZE.....oni sie tak tu wychowuja wiec im latwiej:sorry:
eee tam za stara! glupoty gadasz! Jak szaleć to szaleć! Ja na te noc zapomnialam nawet o zbednych kilogramach. :-D
Pokaze Ci fotke :-D
a tez mloda nie jestem...

foto juz z koncowki wiec wybaczcie rozmazane make-up'y ;-)

reklama
Do góry