reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Cześć Dziewczyny :-)
Jestem z Coventry w centralnej Anglii :-) Czy można do Was dołączyć? ;-)

Mamusią dopiero zostanę w grudniu tego roku :tak: Ale już niestety dopadła mnie szara rzeczywistość pracownika agencji - po informacji o ciąży kilka dni później zwolniono mnie z pracy :sad: Teraz staram się o Jobseeker's Allowance i przy okazji wypełniania aplikacji online znalazłam fajną stronę, na której wpisujecie dane o sobie (bez podawania adresu i danych - czysto informacyjnie) i system oblicza czy przysługują nam jakieś zasiłki, a jeśli tak - które i jak można się o nie ubiegać :tak: Dodaję tutaj linka, gdyby któraś z Was chciała sobie to sprawdzić :tak:
Benefits adviser service : Directgov - Do it online

klikamy na "start benefits adviser" i wypełniamy ;-)

reklama
Cześć Dziewczyny :-)
Jestem z Coventry w centralnej Anglii :-) Czy można do Was dołączyć? ;-)

Mamusią dopiero zostanę w grudniu tego roku :tak: Ale już niestety dopadła mnie szara rzeczywistość pracownika agencji - po informacji o ciąży kilka dni później zwolniono mnie z pracy :sad: Teraz staram się o Jobseeker's Allowance i przy okazji wypełniania aplikacji online znalazłam fajną stronę, na której wpisujecie dane o sobie (bez podawania adresu i danych - czysto informacyjnie) i system oblicza czy przysługują nam jakieś zasiłki, a jeśli tak - które i jak można się o nie ubiegać :tak: Dodaję tutaj linka, gdyby któraś z Was chciała sobie to sprawdzić :tak:
Benefits adviser service : Directgov - Do it online

klikamy na "start benefits adviser" i wypełniamy ;-)
Jezeli poinformowalas pracodawce ,ze jestes w ciazy to niema prawa cie zwolnic .Agencja powinna ci dac lzejsza prac.Ja takze pracowalam przez agencje, niezwolnili mnie ,dostalam lzejsza prace -siedzaca, i placa mi SMP>
Co do alimentow to w Angli sa ,pewnie nieraz zauwazylyscie wypelniajac rozne formy o benefity, taxy ,ze jest pytanie o MAINTENANCE.-czyli alimenty.Jest specjalna agencja ktora zajmuje sie sciaganiem i negocjowaniem alimentow dla dziecka,nazywa sie CHILD SUPPORT AGENCY.PRZYSLALI MI DUZO INFO .co i jak ,w jezyku polskim..

Iwonka - ja CHB dostalam szybkoooo przy pierwszym dziecku. My dopiero po jakims czasie skapnelismy sie ze ta kasa na koncie co wplywa to wlasnie CHB :rofl2:

Kwiateczek- a no czas leci... coraz blizej. Tak mysle czasem ze jeszcze raz chcialabym to przezyc, ale jak pomysle o calych przygotowywaniach, szykowaniach, organizowaniu to mi sie odechciewa hehehehhe A jak wogole...lapie ci tremka ?

Uciekam do ogrodka rwac chwasty, kwiatki podlac...i takie tam.

Za 3 tyg zamierzamy sie wybrac do Paultons Park - swiata Peppa Pig na weekend...podobno fajnie. Nastka bedzie miala raj...karuzele, zjezdzalnie...na cale dwa dni :))))

hello

mój mały dostal krople do oczu ja byłam u lekarza i juz jest super poprawa z czego bardzo sie ciesze!!!!!!!!! moze w koncu go zaszczepią....

dzis dotarła chusta i zaczynamy chustowanie bo kregosłup i plecy od noszenia mojego kloca juz mi padają ciekawe czy polubi taki system noszenia

Pinka mialam kilka znajomych co uzywali chusty i byli zachwyceni:tak:jedna chyba nie:sorry:

Za tydzien moje HEN [PARTY :-D:-D jutro ide kupoic pare gadzetow co juz obylo sie z protestem ale po kilku glebszych chyba nikt nie odmowi :-D:-D:-D

reklama
PINKa- pamietam jak nosilas corcie jak byla mala i powiedzialas ze przy drugim juz tego bledu nie popelnisz...

kwiateczek - no pamietaj o zdjeciach dla nas :-)

Do góry