reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam :)
nazywam sie Marta , mam 21 lat i mam 5miesiecznego synka :) Mieszkamy na poludniu Anglii :) Czy mozemy przylaczyc sie do was? Pozdrawiam :)
p.s postow jest tak duzo , ze niestety nie jestem w stanie wszystkiego przeczytac , ale postaram sie byc na biezaco.

reklama
PINKA - wow, gratulacje kochana. Juz macie synka ze soba. No ale 7 min porodu to chyba nie zdazylas wyjsc z domu, nie mowiac zeby wsiasc do samochodu i ruszyc do szpitala :shocked2:
dokladnie:-D:-D:-D POBILA MOJA SASIADKE,caly porod trwal ok 30 min,karetka nie zdazyla przyjechac,mezusiowi jej tlumaczyli przez tel co ma robic i odebral porod:tak:zaraz potem przyjechal ambulans:tak:

Kamilalopez puscilam Kondzia:tak:prosilam zeby mialy na niego oko i zeby nie braly dzis go na dwor ale powiedzialy ze ubiora go dobrze i ze to tylko 10 min:sorry:.,Mam nadzieje ze bedzie dobrze.chyba nie pilnowaly bo jak przyszlam koszulka wyciagnieta,plecy gole:no:no ale to bylo w srodku wiec nie wiem.
Wkurzylam sie troche wczoraj bo kolejny raz pytalam o miejsce i powiedzialy miw oncu ze nie bedszie miejsca przez najblizszy rok:angry:musze teraz szukac drugiego zlobka,gdzies choc te nastepne 3 dni:baffled:

Witamy Kropeczke:-)oczywiscie,mozesz zawsze z nami pisac:tak:

hej dziewczyny
Ja mieszkam w Irl ale w wkrótce chyba bedziemy sie przeprowadzac do UK. Moj M od jutra zaczyna tam prace i jak narazie pojedzie sam. Czy macie jakies stronki z wynajmem mieszkan? czy mieszkanka tam sa faktycznie takie drogie? Czy z jedego wynagrodzenia mozna tam jakos przexyc? czy moze sa jakies dodatki do mieszkania? Piszcie wszystko co wiecie bede bardzo wdzieczna za informacje:-)

hej dziewczyny
Ja mieszkam w Irl ale w wkrótce chyba bedziemy sie przeprowadzac do UK. Moj M od jutra zaczyna tam prace i jak narazie pojedzie sam. Czy macie jakies stronki z wynajmem mieszkan? czy mieszkanka tam sa faktycznie takie drogie? Czy z jedego wynagrodzenia mozna tam jakos przexyc? czy moze sa jakies dodatki do mieszkania? Piszcie wszystko co wiecie bede bardzo wdzieczna za informacje:-)
wyGOOglUJ sobie domy do wynajecia i miasto ktore cie interesuje i powinny Ci wyskoczyc.
Ja kozystalam z
UK's number one property website for properties for sale and to rent albo FindaProperty.com Houses for sale, rent, estate agents & house prices

Gabrihahahaha,na to wyglada!!!! mOja mala urodzila sie 23 wrzesnia,przenoszona 2 tygodnie!!!:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny,Pinka napisala mi,ze urodzila prawie na chodniku,wiec niezla akcja musiala byc :tak::tak::tak:

Kasiula ceny wynajmu sa bardzo zroznicowane,to zalezy w jakim rejonie bedziecie mieszkac.

Ostatnia edycja:
No to wyglada na to ze Pinka bedzie miala niezle wspomnienia z porodu:-D

Kwiateczek placisz za zlobek?Napewno pisalas ale nie pamietam;-)

Kropeczka witaj :-)

Kasiuleczka witaj:-) Ceny mieszkan sa rozne-zalezy gdzie sie mieszka i jesli Twoj maz bedzie pracowal i bedzie mial wszystkie papiery ktore sa potrzebne do legalnej pracy to mozecie zlozyc aplikacje o housing benefit-czesto doplacaja duzo,czasem nawet placa calosc. Sa tez rozne benefity na dzieci.

Pandorka a co tam sie u Ciebie dzieje?Ostatnio mialas napisac:-)

Igasia Kacper przenoszony 3 dni i też 23 wrzesień :) O kurcze to nieźle ja się tego właśnie boję że do szpitala nie dojadę :baffled: mamy kawałek drogi bo 17 mil i na prawdę zastanawiam się nad porodem w birth center który jest w moim mieście nie wiem co gorsze poród bez lekarzy ale z położnymi czy poród w trakcie jazdy do szpitala z pomocą mojego M :-D

Kasiula tak jak już Igasia napisała zależy od rejonu.

reklama
Pinka moje gratulacje!!!!!

czekam na relacje od Pinki i zdjecie Eryczka :tak:

kochane ja dzis od 2-5 w nocy z lazienki nie wychodzilam strulam sie czyms na maksa juz mi lepiej ale to byl koszmar

wczoraj upieklam paczki :-) bo w tlusty czwartek pracowalam ale dopiero dzis bedzie test bo wczoraj byly za gorace;-)

Do góry