reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

hejka Dziewczyny!
czy moze ktoras z Was poslala swoje dziecko do szkoly anglikanskiej? zapisalam mojego malego do szkoly anglikanskiej i katolickiej i chcialam sie dowiedziec czym one sie roznia? moze ktos poslal swoje dziecko i mi pomoze :) czy w anglikanskiej jest komunia?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia ja mam USG 1 marca i podobno ostatnie heh no poprzednia położna ;-) była strasznie przewrażliwiona bo miałam 5 z góry narzucone a tu jak teraz wyjdzie, że dzidzia słabo rośnie to wtedy ewentualnie zapiszą mnie na następne. A tak to ja się wybieram na 3D albo 4D nie wiem bo to moja mama nalega jak będę w Polsce w kwietniu.

No a u nas dziś po kilku dniowej głodówce młody wstał i oznajmił, że chce banana :-) potem zjadł trzy małe jogurciki, truskawki, croissanta i nadgryzł marchewkę. Normalnie aż mi ulżyło, na pytanie czy boli Cię brzuszek jest odpowiedź nie mammy.

jak bede znowu prawie umierac,to moze zrobia cc,albo powiedza ,ze jest za pozno...no kurde....
Nie chce straszyc, ale z ginem rozmawialam o tym i potwierdzil moja teorie. Chodzi o to ze ja tez zastanawiam sie nad CC po ostatnim straszym porodzie i powiedzialam to im juz na wstepie (tym w szpitalu) decyzje mam podjac w 36tc na wizycie u nich. No i pytalam sie gina o zdanie (tego do ktorego chodze tutaj w UK - polak) no i powiedzial tak:
" Jak ja bym odbieral Twoj porod to zaczelibysmy SN i w trakcie jakbym widzial ze znowu zacznie dziac sie nie tak to bym ani chwili sie nie zawachal i poszlabys pod noz. Dzieki temu dziecko naturalnie by przygotowalo sie do wyjscia. Ale jak znam anglikow i ich pojecie jak zdecydujesz sie na porod SN to juz do konca musisz tak rodzic i nikt Cie CC nie poratuje, ale decyzje pozostawiam Tobie."
I wlasnie to przekonalo mnie ze powiem im ze chce CC i koniec. Nie beda sie bawic moim zdrowiem! Ot co to to nie!

hejka Dziewczyny!
czy moze ktoras z Was poslala swoje dziecko do szkoly anglikanskiej? zapisalam mojego malego do szkoly anglikanskiej i katolickiej i chcialam sie dowiedziec czym one sie roznia? moze ktos poslal swoje dziecko i mi pomoze :) czy w anglikanskiej jest komunia?
Mam sasiadow polakow - wiernych katolikow - i poslali oni syna wlasnie do anglikanskiej. Wnioskuje ze nie wiele musi sie roznic skoro taka decyzje podjely osoby siedzace w 1rzedzie co niedziele w kosciele. Co do komuni to nie wiem, musialabys zapytac.

Hej laski.

Olinda dzieki.Olivka dobrze,juz duza panna z niej i ciagle rozrabia :-) Co do mieszkania to w koncu wywalczylam i miesiac temu sie przeprowadzilismy:tak: Fajnie,ze w koncu dostaliscie mieszkanie,duze??Z tego co pamietam to wczesniej co ogladalas to byla za mala kuchnia? Co do ginekologa to niestety nie pomoge bo nigdy nie bylam tutaj.Pozdrawiam i buziaki dla dziewczynek:-)

Igasia tak jak Asiunia napisala wydaje mi sie ze jak sie zdecydujesz na porod naturalny to do ostatniej chwili beda Cie zmuszac zebys urodzila naturalnie wiec ja w takiej sytuacji wolala bym odrazu powiedziec ze chce cc i koniec.

Garbi wydaje mi sie ze lepiej jest miec przewrazliwiona polozna niz taka ktora wszystko olewa (a takich jest tu duzo).

Gosia,Igasia no to razem bedziecie swietowac:-) a jakiej plci chcialy byscie dzieciaczki??

asiula - a co masz ze zdrowiem ze chcesz CC ? Bo z tego co mi wiadomo to tak nie mozna sobie "zachciec" i poprostu ja miec
W UK jest o tyle dobrze ze porod traumatyczny zalicza sie jako wskazanie do CC. Oprocz tego ja pare miesiecy (3) dochodzilam do siebie po porodzie. Nie bede sie wdawac w szczegoly, ale nigdy nie odzyskalam pelnej sprawnosci seksualnej po ostatnim porodzie przez zdiagnozowana (przez polskiego gina) przepuchline pochwowa. Anglicy oczywiscie takowej przepuchliny nie widza:eek: ale ze wzgledu na moja traume i pozniejsza depresje zgodza sie na CC.

Ojej...Asiunia,wspolczuje Ci.
Ale nie wiedzialam ,ze jesli jest trauma,to bedzie i cc,musze sie na tym oprzec!!!!:tak::tak:
Ja caly czas chcialam cc,ciagle sie upieralam a i tak kazano mi rodzic naturalnie,i naturalnie sie prawie wykrwawic...i naturalnie uzyc kleszczy!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A teraz tez mowie wszem i wobec o cc,a oni znowu nie chca sie sgodzic...dziewczyny rece mi opadaja:crazy::crazy::crazy:
Kwiateczek po cichu licze na chlopca,tak aby bylo nas po rowno:-):-),ale jak bedzie druga dziewczynka...to nic,najwazniejsze ,zeby bylo zdrowe malenstwo:tak:

A teraz tez mowie wszem i wobec o cc,a oni znowu nie chca sie sgodzic...dziewczyny rece mi opadaja:crazy::crazy::crazy:
Wiesz ja im powiedzialam, ze przez to mialam spraszna depresje i poprostu sie boje. No i szczerze łzy mi przy tejpani doktor po policzkach splynely i dopiero wtedy powiedziala ze trauma to wskazanie do CC. Ale o tym nie rozmawiasz z polozna tylko z tymi lekarzami w szpitalu. To oni Ciebie kieruja na dodatkowe USG czy wlasnie podejmuja decyzje o CC - nie polozna. Takze jak bedziesz miala w 20tc to USG i po spotkanie z OP to powiedz im co Cie boli a napewno tego nie zlekceważa :-)

Gosia głodówkę to on sam sobie robi bo nic nie chce zjeść konkretnego nawet rosołku, wczoraj tylko sucharki zjadł i kilka ciastek dla niemowląt, na razie jest dobrze i oby tak dalej bo w pieluchach chodzi i zadowolony z tego ie jest i mówi, że one są (wskazuje na mój brzuch) dla dzidzi i on jest duży i nie chce :-) Kiedy idziesz na USG i jak się czujesz?

Przy takim wirusie najlpiej wcale nie jesc.Moj lekarz jeszcze jest normalny,zawsze dobrze mi radzi,z antybiotykiem tez nie ma problemow.Powiedzial mi jak Kondzio mial biegunke,tydzien trwalo,zeby nie jadl to szybciej przejdzie bo w ten sposob karmi sie chorobsko.to prawda,co zjadl zaraz wylecialo,ja nie sluchalam bbo jak ma glodzic dziecko i wcalym finale 7 dni glodowal,czyscilo go i szpital na koncu.wazne by pic przy biegunce.

Gosiu trzymam kciuki za tatę a co do wypieków to Ciebie podziwiam kiedyś muszę na szkolenie przyjechać ;-) Widzę, że Nastka w swoim pokoju już zasypia my znów dzielimy z młodym sypialnie :baffled: ale zasypia sam na szczęście po książeczce. Kurcze jakiś złoty środek na rota wirusy by mi si przydał, młody już 2 raz w ciągu 2,5 tyg. to ma masakra.

Igsia boże ale dużą córę urodziłaś , to rzeczywiste jakaś nie teges położna mi mówili, że dziecko będzie duże w 37tc i jak na mnie młody 3.700g był duży i mnie nacięli, ale ja się przed CC broniłam rękoma i nogami bo moja położna od początku mi przepowiadała że naturalnie nie urodzę a tu proszę niespodziankę jej zrobiłam

Ja tez bronilam sie pazurami.w szpitalu jak lezalam i juz podjeli decyzje ze dadza mi zaszczyk do kregoslup[a to dalej nie chcialam ale powiedzieli ze najpierew wyprobuja vacum,potem kleszczy i na koncu cc.udalo sie przy kleszczach.nie mam traumy,cieszylam sie z dziecka i ze mu nic nie jest.sama pocieta bylam cala w dwie strony,zagoilo sie..

Kwiateczek po cichu licze na chlopca,tak aby bylo nas po rowno:-):-),ale jak bedzie druga dziewczynka...to nic,najwazniejsze ,zeby bylo zdrowe malenstwo:tak:

masz racje,ja chcialabym miec jeszcze jedno dziecko,dziewczynke ale co bedzie to nbedzie jesli bedzie:sorry:

Co do zlobka to nam sie polepszylo.jeszcze placze ale sam idzie i mowi dobla mamus,idz:sorry:

reklama
Kamilalopez- tak tamto mieszkanie bylo jakby byla tam wczesniej melina no i ta kuchnia byla straszna a teraz dostalismy domek parterowy z ogrodeczkiem. Pozdrawiam i buziaki dla Olivki

Do góry