reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
pinka - a jeszcze mialam spytac jak spanie calineczki teraz wyglada ... w jej pokoju... w jej lozku ? My od dwoch tygodni czytamy bajke , ja wychodze a ona zasypia sama :szok:

Pinka... mnie się wydaje, że te ich pomiary, to zależą od tego jak się maluch ułoży, bo 12go moja macica miała 32cm, a wczoraj 17go 36cm. Przy czym wczoraj brzuch mi tak wywaliło, że wyglądam na 50tc.

Pinka... mnie się wydaje, że te ich pomiary, to zależą od tego jak się maluch ułoży, bo 12go moja macica miała 32cm, a wczoraj 17go 36cm. Przy czym wczoraj brzuch mi tak wywaliło, że wyglądam na 50tc.
hahaha niezle :-D

a tak na powaznie to Pandorka ma racje. Mi w szpitalu gin powiedzial ze to mierzenie brzucha jest tylko takie teoretyczne. Nigdy nie wychodzi dokladnie. To jest tylko orientacyjne zeby wiedziec czy dzidzia nie jest za duza/mala, lub wód jest za duzo/malo. Nie mamy tego brac do siebie do pluki nie ma zadnych anomali i cala reszta jest ok. :-) wiec uszy do gory i hula hop zacznij krecic :-D

hejo

ale mialam noc do pozna nie mogłam zasnąc tak mnie brzuch pobolewał juz myslałam ze sie coś rozkręci ale dupa po 2 h przeszło:rofl2::rofl2:

dzięki dziewczyny macie racje nie ma co sie martwic tymi pomiarami skoro one takie nie dokładne co ma byc to bedzie:tak::tak:

Gosia- mała zasypia w swoim pokoju chetnie ale niestety przytulona do mnie czesto w nocy sie budzi 2-3 razy wiec do niej ide przytulam i zasypia dalej a zazwyczaj około 6:00 do nas przychodzi..... trzymam kciuki za operacje taty;-)

Gosia,nie martw sie, na pewno bedzie wszystko dobrze z tatusiem!!!!
Ale Ty masz zdolnosci piekarskie!!!!:szok::szok::tak::tak::tak::tak:
Pinka,no,no...Ty juz na mecie!!!
bez sensu jest to mierzenie!!!!tylko mnie tym wkurzaja...
Gdy bylam w ciazy z Emilia,cos czulam,ze bedzie wielkie to moje dziecko...a baba po zmierzeniu brzuszka -stwierdzila,ze male bedzie dziecko!!ot wrozka!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Emilia wazyla 4.260,mnie rozerwlao na wszystkie strony swiata!!
Mialam szwy wew i zew!!!I golym okiem bylo widac,ze brzuszek jest na maxa wielki!!!ech!!!:szok::szok::szok:
Ale sie zdenerwowalam...a najgorsze jest to ze teraz mam te sama midwife!!!
wtedy prosilam o cc...

Ostatnia edycja:
Gdy bylam w ciazy z Emilia,cos czulam,ze bedzie wielkie to moje dziecko...a baba po zmierzeniu brzuszka -stwierdzila,ze male bedzie dziecko!!ot wrozka!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Emilia wazyla 4.260,mnie rozerwlao na wszystkie strony swiata!!
Mialam szwy wew i zew!!!I golym okiem bylo widac,ze brzuszek jest na maxa wielki!!!ech!!!:szok::szok::szok:
Ale sie zdenerwowalam...a najgorsze jest to ze teraz mam te sama midwife!!!
wtedy prosilam o cc...
ja mialam wlasnie tak samo chora polozna i teraz poprosilam o zmiane. Jako ze u nas w przechodni innej nie bylo to wielkie zdziwione miny ze "ale o co chodzi?" "jak to?". Powiedzialam ze wali mnie to ze oni maja problemy ale albo ja dostane inna polozna albo u tej nie zjawie sie ani razu i jak cos stanie sie mi i dziecku to ich pozwe. No to zalatwili mi wizyty w innej przychodni :-D teraz mam babke aniola :-) Kochana kobieta
Ty tez zmien jak Ci nie pasuje! Masz prawo!

Witam Was wszystkie, zarejestrowałam się jakiś czas temu i czasem do Waszego wątku zaglądam ale czasu brakuje na pisanie. Chociaż się już przedstawiłam w wątku poznajmy się zrobię to jeszcze raz :) Mam na imię Agata, jestem mamą 3,5 letniego Kacpra i oczekuję na następną pociechę która ma się pojawić wg USG 20 lipca :) Mieszkamy póki co w High Wycombe. No to tyle o mnie.

Gosiu trzymam kciuki za tatę a co do wypieków to Ciebie podziwiam kiedyś muszę na szkolenie przyjechać ;-) Widzę, że Nastka w swoim pokoju już zasypia my znów dzielimy z młodym sypialnie :baffled: ale zasypia sam na szczęście po książeczce. Kurcze jakiś złoty środek na rota wirusy by mi si przydał, młody już 2 raz w ciągu 2,5 tyg. to ma masakra.

Igsia boże ale dużą córę urodziłaś , to rzeczywiste jakaś nie teges położna mi mówili, że dziecko będzie duże w 37tc i jak na mnie młody 3.700g był duży i mnie nacięli, ale ja się przed CC broniłam rękoma i nogami bo moja położna od początku mi przepowiadała że naturalnie nie urodzę a tu proszę niespodziankę jej zrobiłam

A niedawno wrocilysmy od koloezanki... nagadane, wybawione.

Wczoraj sie wkurzylam bo prosilam polozna zeby zrobila mi badania czy chorowalam na chicken pox czy nie i poszlam wczoraj po wyniki i slysze ze "nie ma reakcji" czyli ze obecnie moj organizm nie jest chory na chickenpox a czy bylam chora czy nie nadal nie wiedza !!! Szlag mnie trafii !!!

Igasia - ty taka drobniutka i urodzilas takie duze dziecko :szok: normalnie trudno mi sobie to wyobrazic.

Agata - No witaj witaj u Nas :) No jakos nam sie udalo z Anastazja (odpukac w niemalowane), wzielismy sie za to bo przeraza mnie wizja usypiania wkrotce dwoch smykow. Nastka wie ze dopiero jak jest jasno to moze przyjsc i nas obudzic i tak robi. Baardzo zadko wola nas w nocy gdy sie przebudzi wiec z tym tez jest dobrze. Tylko jak przyjdzie przestawianie zegarow to jasno bedzie juz o 4 nad ranem hehehehe i planujemy kupic dodatkowo taki zegar ktory pokazuje kiedy spimy a kiedy juz pora wstawac.

reklama
Wczoraj sie wkurzylam bo prosilam polozna zeby zrobila mi badania czy chorowalam na chicken pox czy nie i poszlam wczoraj po wyniki i slysze ze "nie ma reakcji" czyli ze obecnie moj organizm nie jest chory na chickenpox a czy bylam chora czy nie nadal nie wiedza !!! Szlag mnie trafii !!!
hehe skad ja to znam ;) na poczatku ciazy poprosilam o test na toxo z racji ze mam kota. to tez dostalam wynik ze nie choruje w tej chwili ale czy bylam juz chora i mam sie nie martwic czy nie, tego to nie wiedza...

Do góry