reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam
Igasia to prawda ja mam tylko czwartki wiec luz,przychodza jakies zrzedy i robia kartki:baffled:wszystko im przeszkadza,zobaczymy nastepnym razem.
Kamilalopez poczekaj jeszcze i zrob jak piszesz:tak:
Ja dzis troche lepiej.prawie dobrze,mam nadzieje ze jutro bedzie ok:tak:zimno u nas bardzo.caly dzien -5:baffled:taka zamarznieta mgla jest w powietrzu ze ledwo widac na kilka metrow.jutro tez tak ma byc.w nocy chyba z -7 bylo brrr

reklama
Witam :)
Chętnie się przyłączę do dyskusji.
Mieszkam w Londynie z moją cudowną rodzinką. Moje dziecko ma już prawie 7 miesięcy :)

Dziewczyny czy któraś z Was stosuje mleczko Hipp Organic?
Przez prawie dwa miesiące nasz maluch pił Aptamil ale postanowiłam zmienić mu w końcu te mleko bo od początku strasznie ulewa!!Byliśmy u GP i kazał zmienić mleko,ponieważ prawie dwa miesiące ulewania to za długo,no i dziś podaję mu już Mleko Hipp,mam nadzieję że będzie lepiej.

Mój Synuś pije Hippa prawie od 2 m-ca życia . Pił inne mleka ale po tym mleku najlepiej się czuł. Ja na początku kupowałam mleko w płynie ( jest bardziej sterylne.) . Ostatnio odkryłam ,że na amazonie mlek oi pieluchy są tansze , zwłaszcza jak zrobisz subskrybcję , którą można w każdej chwili skasować Beauty , home , nutrition ..... - HiPP Organic 1 from birth onwards First Infant Milk 6 x 200 ml (Pack of 2)

hejka!!
Nie moge isc do councilu,bo to wlasnie baba z councilu do mnie dzwoni,w imieniu tej wariatki!!!:no:Wczoraj o 20.30 znowu walnela nam w sciane,a Emilka sie poplakala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mowilam tej babie z urzedu,ze sasiadka ma zmienic droge komunikacji ze mna,a ta dalej wali w sufit z ogromnym impetem i agresja!!!:-:)-:)-(
U nas ostatnio bylo -11!!!!sluchajcie,wietrzylam dom,a potem nie moglam okien zamkanac..zamarzly,zdeformowaly sie....
Witaj Calineczko, jaki wdzieczny nick:-)

Igasia
pisz listy do Councilu - to jedyna metoda. Bo jak nic nie zrobisz to oni mają na papierze to co tamta babka napisała/nagadała.
W UK dokumenty/listy /papierowa robota to bardzo wazna spraw

hejka!!
Nie moge isc do councilu,bo to wlasnie baba z councilu do mnie dzwoni,w imieniu tej wariatki!!!:no:Wczoraj o 20.30 znowu walnela nam w sciane,a Emilka sie poplakala:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
mowilam tej babie z urzedu,ze sasiadka ma zmienic droge komunikacji ze mna,a ta dalej wali w sufit z ogromnym impetem i agresja!!!:-:)-:)-(
U nas ostatnio bylo -11!!!!sluchajcie,wietrzylam dom,a potem nie moglam okien zamkanac..zamarzly,zdeformowaly sie....
Witaj Calineczko, jaki wdzieczny nick:-)

To,ze babka z counsilu dzwoni do Ciebie przez tamta babe to nie znaczy ze nie mozesz nic zrobic.Musisz cos zrobic inaczej oni stwierdza ze faktycznie jestes winna.Najlepiej jak zrobisz wlasnie tak jak Calineczka napisala-pisz listy i najlepiej jeszcze osobiscie idz i zanies.Nie daj sie tej glupiej babie i opowiedz-napisz jak to wszystko wyglada z Twojej strony!!!
A na marginesie to gdyby jakas sasiadka walila mi w sufit bezczelnie to ja bym jej tupnela kilka razy noga-mam straszny charakter i takiej bym nigdy nie popuscila:-D

Calineczka witaj wsrod nas-my sie spotkalysmy wczesniej na "ciezarnych na wyspach";-)

Poza tym gdzie wszystkie mamuski sie podzialy????????

Ostatnia edycja:
Witam ponownie
Pewnie się tam spotkałyśmy , ja się cześciej udzielam na Vitalii , tam mam swój pamiętnik.
Ale czas w koncu popisać o dzieciach i nie tylko :) , bo życie w UK czasami niespodzianki przynosi :)

Witajcie!!!

Igasia wspolczuje z ta sasiadka, ale rzeczywiscie zrob cos, bo moze wyjsc przeciwko Tobie....

kamilalopez przeczekaj troche o zrob test pozniej, trzymam kciuki!

calineczka witaj!!!

Alez mroz ostatnio znowu...bbbrrrrrrr....Mam znowu problemy z nockami, niewyspani jestesmy, oczywiscie oprocz Redanka, ktory ma niespozyte zapasy energii...ech...Probuje uczyc samodzielnego zasypiania, ale nie daje rady sama z tym placzem, no i wychodzi jak wychodzi....a za 2 tygodnie juz zlobek...Ale jestem pozytywnej mysli!

Milego Dzionka!

Dziwczyny czy wiecie moze czy tu w uk jest cos takiego jak bilans dwulatka?
I czy mam sama to załatwiac czy dostane jakies powiadomienie?

reklama
Igasia
pisz listy do Councilu - to jedyna metoda. Bo jak nic nie zrobisz to oni mają na papierze to co tamta babka napisała/nagadała.
W UK dokumenty/listy /papierowa robota to bardzo wazna spraw

Dokladnie,pisz i to szybko bo jak juz Kamilalopez napisala jesli nic nie zrobisz to bedzie ze Twoja wina,do tego dolacz ze ciagle wali ci w sufit z byle powodu az dziecko sie boi i placze.Tergo napewno nie zignoruja.Dziecko to dziecko.Bac sie w swoim domu ma ze ktos bedzie walil za kazdym razem jak sie np zasmieje?!!!!W koncu nic nie robisz,prace domowe i tyle.Kazdy ma do tego prawo.Cisza nocna jest chyba po 22ej.Jak juz pisalam nie skaczesz,chodzisz normalnie a jesli ona to nawet slyszy to niech do landrolda Twojego dzwonia zeby podlogi zrobil bo ty latac nie umiesz.nie daj sie bo z gory bedzie uznana twoja wina.Potem jeszcze beda kazac ci sie wyprowadzac.a jak ta baba polakow nie lubi to niech ja eksmituja.

Anoli witaj.Ja mialam bilans,przyslali mi list ale mojej kolezance nie i sama zadzwonila i sie umowila:tak:czyli nie koniecznie sie odezwa.Na moim nic spaecjalnego.pielegniarka byla tylko,sprawdzila wage,wzrost zapytala sie czy sika do nocnika i takie ogolne pytania i tyle.

Do góry