reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hej,

U nas troche posypalo....troche... i dzis mielismy wizyte na USG u polsiego lekarza... zamiast jechac pol godziny...jechalismy ponad godziny. Ulice czyste, no ale snieg lezy gdzies tam na chodniku i juz trzeba zrobic korek, trzeba stac i najliepj poczekac do wiosny....jakis koszmar co za kraj !

Igasie- bedzie dobrze...musi byc dobrze ! NO a sasiadka to chyba przesadza... wiesz sa tacy ludzie ktorym mnostwo rzeczy przeszkadza i najlepiej jakby mieszkali na bezludnej wyspie.

No wiec chwale sie wynikami USG. Dzicia ma 2,5 cm....pieknie sie ruszala :)..serduszko slicznie bilo... i jest duze na ponad 9 tygodni :)

reklama
Igasia sasiadka Twoja to jakas paranoja.Bez przesady,zeby sie czepiala o to ze dziecko odglosy wydaje:szok: Co masz dziecko na smyczy trzymac?Wiesz co,ja na Twoim miejscu jak by zadzwonili do mnie to bym im powiedziala,ze ta sasiadka to ma cos z mozgiem nie tak i chyba widza ze z byle czym ciagle do nich dzwoni.A do sasiadki bym sie przeszla i zapytala o co jej biega-co to bedzie jak urodzisz i maluch bedzie plakal czasami,wtedy to wogole counsil kilka razy dziennie bedzie dzwonil??

Gosia tak to juz jest tutaj.Wiesz co,my nie raz jechalismy gdzies i widzialam ze angole to korek z niczego potrafia zrobic-bardzo czesto ulice sa puste a trzeba stac w korku.Kiedys to myslalam ze wyjde z siebie jak stalismy godzine czasu na rondzie bo samochody staly i ruszaly sie w slimaczym tempie,co najlepsze od ronda prowadzily 4 ulice i wszystkie byly pusciutkie wiec dlaczego byl korek?:szok:
Zdjecie super:-)Ja czasami patrze na Olivki zdjecie z 9 tygodnia usg to az mi sie wierzyc nie chce ze ona juz taka duza:-)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy któraś z Was stosuje mleczko Hipp Organic?
Przez prawie dwa miesiące nasz maluch pił Aptamil ale postanowiłam zmienić mu w końcu te mleko bo od początku strasznie ulewa!!Byliśmy u GP i kazał zmienić mleko,ponieważ prawie dwa miesiące ulewania to za długo,no i dziś podaję mu już Mleko Hipp,mam nadzieję że będzie lepiej.

ehhhh.....Mielismy jechac na zakupy a od rana snieg u nas sypie.Wyjechalismy na glowna ulice-korek jak cholera i samochody sie praktycznie wcale nie ruszaja,wiec postanowilismy jechac inna droga ktora jest praktycznie pusta zawsze a tam tez korek i tez stoja w miejscu wiec wrocilismy do domu i bedzie trzeba jechac kiedy indziej,masakra.

Witam
Gosia jaka fasoleczka mala:-)az zatesknilam:sorry:
Igasia powinnas isc do counsilu i prozmawiac z nimi ze nie zakleisz dziecku buzi zeby dzwiekow nie wydawalo:no:masz chyba prawo w swoim domu zyc normalnie,robic prace domowe,dziecko moze sie bawic itp.My tak mamy ostatnio,sklep pod nami.w czwartki jakies baby sie zbieraja i kartki robia.dwa razy jakies babsko bylo ze u nas za glosno,raz G odkurzal i zaczeli walis w sufit:angry:nigdy nie bylo problemow a teraz jakies baby dorabiaja i ja cokolwiek robie zaraz pokaja.nastepnym razem sie do nich przejde bo to przesada:no:nikt nie skacze tylko robie swoje prace domowe:angry:wkrotce bedziesz miala to samo.Jeszcze do counsilu nie dzwonia moze to tez kwestia czasu:sorry:
Cambria nie wiem czemu lekarz ci tak powiedzial ale ja bym mleka nie zmieniala.jesli nie placze,kupki robi ito to jest ok.Moj synek tez tak mial.Ulewalo mu sie prawie do 5 mies.tez mialam aptamil.Czytalam ze tak sie dzieje wlasnie i moze trwac do 6 mies.Moja kolezanka karmila piersia potem SMA tez mu sie odpoczatku ulewalo i u niej trawo do 6 mies,potem przeszlo.Nam lekrz powiedzial ze przejdzie samo,ale wiadomo ze sie nie wierzy patrzac na sluzbe zdrowia:sorry:poczytalam i mial racje.Nie koniecznie musi byc tak dlugo,to kwestia tego jak dziecko ma wyksztalcony przelyk itd....obie mialysmy dzieci wyciagane wiec tez moze dobrze nie udroznione,nie wiem czy to ma wplyw w kazdym razie samo przeszlo.uporczywe ale uwazam ze zmiana mleka nic nie da.

U nas mroz,ja od wczoraj chora,strulam sie czyms ze szok.wczoraj lezalam plackiem,brzuch mnie tak bolal,w sumie dalej boli ale juz nie tak.temperatura 39:no:masakra.dzis sie podnioslam ale slaba jestem:baffled:jakis bakcyl mnie dopadl.

Cambria ulewanie u maluchów to jest normalka, bo taki maluch nie umie sobie ograniczyć jedzonka i po prostu zwraca nadmiar. U nas tez tak było. Przestałam się przejmować i problem sam zniknął. Aptamil to dobre i delikatne mleczko i nie sądze aby hipp organic był lepszy. Ja bym nie zmieniała.

hej dziewczeta!!
wiem,wiem,przerabane mam z ta sasiadka...ale ona musi naprawde byc niezrownowazona psychicznie:szok:
A Ty Kwiateczek,tez masz nieprzyjemnie z tymi swoimi babami na dole.
Ta moja sasiadka dzownila do counsilu,gdy tylko ktos nas odwiedzil i siedzial u nas wieczorem...powiedziala ,ze zachowujemy sie antysocjalnie:-(...Jejku,mydli oczy wszystkim sasiadom i babom w counsilu,rozpowiada na nasz temat jakies beznadziejne rzeczy i zbiera petycje.Do tego niektorzy sasiedzi przestali nam odpowiadac -dzien dobry:no: Tragedia... a podobno jej bracia to mordercy...brak slow,normalnie.
Gosia,jakie pieknosci masz tam w brzusiu,suuuuper!!!Ja czekam na kolejne usg z niecierpliwoscia,mam nadzieje,ze moje tez zaczelo ladnie rosnac.

reklama
Kwiateczek to tez masz fajnie widze-dobrze ze Ty tylko w czwartki:tak:Na Twoim miejscu tez bym sie do nich przeszla jak by mi walili bo to naprawde przesada.

Igasia widze,ze masz jeszcze gorzej niz myslalam z ta sasiadka.W takiej sytuacji to tak jak Kwiateczek napisala-przeszla bym sie do counsilu i powiedziala jak jest z ta sasiadka naprawde i co ona wyprawia bo to jest przegiecie:szok:

A ja dzis zrobilam test ciazowy i wyszedl negatywny.Zastanawiam sie czy dla pewnosci nie zrobic znow za kilka dni jesli dalej nie bede miec okresu.Poprzednim razem robilam test i wyszedl negatywny ale jakies przeczucie mialam i po tygodniu znow zrobilam i wyszedl pozytywny wiec kto wie.

Do góry