reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy z U.K - wątek główny

minisia maz jest w uk a ja chwilowo a polsce, zobaczymy sie 10 grudnia bo ja lece do niego. u nas dluga historia...jakis czas temu podjelismy decyzje ze wracamy do polski, najpierw ja wrocilam...no i wszystko sie skomplikowalo. w zyciu nie przypuszczalam ze bedzie mi tak ciezko bez niego. no i w grudniu ja wracam do uk raczej na stale. nie moge sie doczekac bo teskni mi sie za nim i za anglia niesamowicie.

milego dnia dziewczyny

reklama
czesc dziewczyny ja nadaje z pracy:-p

Beta- no to juz niedługo zobaczysz jak to szybko zleci i bedziecie juz razem!!!!!!!!!

Agnieszka- zapracowana pewnie ehheheh

kwiateczek- odpoczywaj kochana:-D

a ja wczoraj od 17 jak dostałam znów ataku migreny ciazowej to myslałam iz zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: meeeeeega bół głowy nic nie pomagało:no: do tego mrowienie w dłoniach i mroczki przed oczyma cos strasznego mówie wam to juz 3 ci raz w ciagu 13 tygodni tylko wczoraj obyło sie bez wymiotów:cool: a dzis czuje sie jak by walec po mnie przejechał:happy2::eek: to dopiero polowa ciazy a ja mam juz dosccccccccccccc

A ja wygnalam meza z dzieckiem na playgroup (bo ma wolne) a ja oddycham.
Tak mi sie laski nic nie chce, ta pogoda mnie dobija, sama mysl o zimie mnie zabija.

POdczytalam was troche ale nie dam rady wam odpisac, za duzo tego a ja ostatnio wchodze na bb zadko bo jakos nie mam czasu, ciagle cos robie albo nie robie nic bo mi sie nie chce nawet otworzyc kompa i klliknac do was.
Troche mi szkoda ze mam juz tak dlugo takie ponure dni, bo wtedy zycie ucieka miedzy palcami, ale jakos nie moge sobie z tym pomoc i zastanawiam sie czy to nie sa jakies stany depresji. Calymi dniami bym mogla lezec pod koldra, patrzec sie w okno, nic nie jesc, nie pic... i wszytskich wyprosic z domu

A u Nas ni widu, ni slychu kolejnego potomka :-p i powiem wam ze mam juz dosyc, bo odkad zaczelismy sie starac o malucha ja czuje sie fatalnie. Przez 3lata jak mamy Nastke nie mialam zadnych takich objawow. Czasem mnie pobolewaly plecy przy @ i czulam owulacje ... a teraz gdy mam dni owulacji czuje sie fatalnie... przy jej koncowce piersi mam jak balony, co czasem mialam kilka dni przed @, teraz nie moge ich dotykac, jeszcze 12 dni do@ a mnie tak mierzi w podbrzuszu jakbym zaraz miala dostac @ . I tak co miesiac. Ja chyba sobie dam spokoj z tymi staraniami na jakis czas laski bo jak tak mam sie czuc, nie wiadomo ile jeszcze to ja dziekuje.
Moglabym przypisac to jakimis zmianami hormonalnymi, ale czyzby byl az taki zbieg okolicznosci ze wlasnie wszytsko zaczelo sie od tego gdy zaczelismy sie starac... ? Ah juz myslec mi sie nie chce.

Pozdrawiam kazda

minisia maz jest w uk a ja chwilowo a polsce, zobaczymy sie 10 grudnia bo ja lece do niego. u nas dluga historia...jakis czas temu podjelismy decyzje ze wracamy do polski, najpierw ja wrocilam...no i wszystko sie skomplikowalo. w zyciu nie przypuszczalam ze bedzie mi tak ciezko bez niego. no i w grudniu ja wracam do uk raczej na stale. nie moge sie doczekac bo teskni mi sie za nim i za anglia niesamowicie.

milego dnia dziewczyny
oj kochana to juz niedlugo :) mowisz ze w PL tak zle?? ja tam nie planuje powrotu ale az ciekawa jestem ze jak ktos sie decyduje na powrot do Pl a potem wraca do UK to co ta nasza ojczyzna nam funduje ze uciekamy poraz kolejny(znam kilka przypadkow)

czesc dziewczyny ja nadaje z pracy:-p

a ja wczoraj od 17 jak dostałam znów ataku migreny ciazowej to myslałam iz zwariuje:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: meeeeeega bół głowy nic nie pomagało:no: do tego mrowienie w dłoniach i mroczki przed oczyma cos strasznego mówie wam to juz 3 ci raz w ciagu 13 tygodni tylko wczoraj obyło sie bez wymiotów:cool: a dzis czuje sie jak by walec po mnie przejechał:happy2::eek: to dopiero polowa ciazy a ja mam juz dosccccccccccccc
ladnie sie pracuje :-D:-D:-D
oj wspolczuje ci naprawde!! skad to sie bierze!!???

ja siedze i czekam az maz sie obudzi:-Dobiadek naszykowany czeka az dzieci wroca ze szkoly, a ja chyba zaraz zwine mala i pojde sie polozyc do meza:-p

hej dziewczyny:)
orientuje się któraś z Was jak wygląda sprawa żłobków w UK, chodzi mi konkretnie jakie to są koszty no i czy to dość bezpieczne miejsce dla naszych najdroższych, bo różnie się słyszy o tym co się tam dzieje, będę wdzięczna za każdą informację:)
minisia wszystko idzie w górę, oprócz zarobków ehh:(, każdy kolejny rząd obiecuje poprawę a tu raczej w drugą stronę jak tylko wybory miną!

Czesc dziewczyny.

Ja ostatnio wogole nie mialam czsu do was zagladac.Moj D wrocil,odebralismy nasz samochod i tak jezdzilismy wszedzie-to zakupy to pozalatwiac inne rzeczy,itd.Kompletnie na nic czasu ostatnio nie mialam.Postaram sie was nadrobic:-)

agnieszka a co ty taka zabiegana??

Agnieszka- zapracowana pewnie ehheheh

hej hej
Jak chodzę do pracy to jestem mega zabiegana i na komputer brakuje mi czasu więc tylko czasami wpadam witam się i uciekam.
Dziś niestety mam wolne,takie uroki pracy przez agencje,nie ukrywam że po woli bierze mnie już jasna cholera...
A co u was dziewczyny?

A wkoncu udalo mi sie zebrac do mojego postanowienia i bycia z Wami czesciej :)

U mnie ogolnie to dobrze, troche podzielam bole Pinki bo od 2 tyg ledwo chodze bo miednica i dolna czesc kregoslupa mnie tak boli ze hej. Nie pamietam takiego bolu z Barnimkiem , wiem ze sie rozszezala ale nie tak bolalo. Kazdy ruch jest straszny, najgorzej jest po calym dniu chodzenia potem jeszcze chodzic w pracy. Jak zastygne tak o 1 rano na fotelu i ktos mi dzwoni to ledwo wstaje:sorry2::no:...
Do tego ten kregoslup... a Barnim nie pomaga bo chce na opka i opka. Czasami go na chwilke wezme ale po chwili wymiekam a on w placz.
Ostatno kurcze znow zaczol sie rzucac na podloge i uderzac glowa w podloge. Wczoraj nawet przez takie cos zdarl sobie troche skory z czolo:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Minelo mu to i niewiem dla czego znowu to sie w nim pojawilo.:confused2:
Barnimek powoli wola na nocnik, to znaczy jak sie mu przypomni:sorry2:, ale nie jest zle. Czasami wola 6 razy dziennie "kaku" i wtedy robi przewaznie pisku. Do jeszcze niedawna oznaczalo to obydwie rzeczy ale ostatnio zaczol mowic-kupka i wtedy chce ja zrobic i isc na nocnik- zuch chlopak.

Heronek- No kilogramy pewnie wyskocza troche pozniej. W pierwszej to przytylam 22kg to teraz pewnie bedzie podobnie.
kamilalopez - rowniez Cie witam;-)
ucitielka -Tez nie wiem co Ci napisac. Sa plusy i minusy mieszkania tu i kazdy przekonuje sie jakos na wlasnej skorze co i jak jest nie tak. Ja mieszkalam kiedys w Burton on trent to troche wyzej od Birmingham (jakies 10 minut pociagem). Tam okolice sa jak pamietam takie sobie, teren dosc plaski i zadnych atrakcji do okola. Nie wiem dokladnie jak to bedzie tam gdzie sie przeniesiecie ale to moje miasteczko bylo dosc starym miastem przemyslowym, duzo ludzi z pakistanu,, male angielskie domki. Co do zycia to nie bylo tam zle , mialo to swoj klimat.
Pinka- ach kregoslup...:sorry2:, sproboj polezec w cieplej wodzie a jak bedzie mocno Cie bolec to wes paracetamol (tak mi doradzono). A co z ta migrena? kurcze powaznie....
Widze ze macie juz imie wybrane dla synka... fajne:tak:
Jak pisze malgorzadka to te mroczki to lepiej zglos, moze to byc zwiazane z cisnieniem.
polaa- witam nowa mamusie.

No czas konczys. Pozdrowionka , milej srody :)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia- teraz na wizycie jej powiem o tych mroczka ale pewnie znów i powie ze to przez moje niskie cisnienie:confused:
Doveinred- tak imie wybrane bedzie Eryk Wiktoria tak zdecydowała to to jej sie najbardziej podobało.....

a co do migreny to ja mam bardzo niskie cisnienie wczoraj mialam 109/73 wiec prawie nieboszczyk ale tak juz mam nic na to nie poradze dzis juz lepsze bo 120/83

Do góry