reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

no laseczki, test wyszedl ujemny... ale z nastka tez tak bylo.... dopiero gdy minal ponad tydzien po terminie miesiaczki na tescie krwi w koncu wyszlo bardzo male prawdopodobienstwo ze jest ciaza, ale to nie pewne- tak mi pani mi powiedziala. I dopiero tydzien po tescie krwi na tescie paskowym wyszla mi ciaza...:baffled: takze 2 tygodnie po terminie dopiero mialam wynik ciazy.... moze teraz tez tak bedzie...

Na basenach juz bylam 3 razy... i nie chce za bardzo schizowac-ciaza, nie ciaza. poki nie mam gwarancji , nie chce sie zbyt ograniczac. Bardzo sie ograniczalam jak staralismy sie o Nastke, bo ciagle myslalam ze moze jestem w ciazy, ze moze tego nie powinnam tylko tamto. W rezultacie sie to bardzo odbilo sie tak, ze mialam "blokade antyciazawa"...i dopiero gdy wlazlam na luz zaszlam w ciaze.
A baseny termalne, maja rozna temperature, kazdy inna wiec chyba nie jest tak zle, zreszta w zbyt gorace ja sie nie laduje bo mi za duszno by sie zrobilo. Wiem ze cieplota nie jest wskazana przy ciazy :tak:
Ja ogolnie nie jestem za basenami w czasie ciazy...jak bede to napewno nie bede chodzic :tak:...ale poki co... :happy:...no....

reklama
Witam
Gosia poczekaj jeszcze,zrob test za jakies 2 tyg:tak:
Heronek,wspolczuje nocek wiem cos o tym wiec nie zycze ci takich jak my mamy:no:czyli przez ponad 2 lata spal moze 7 nocy i to nie wiem czy aby tyle:baffled:ostatnio znowu sie pogorszylo czyli budzi sie srednio co pol godz:no:mam dosc,jestem wykonczona.nic mi sie juz nie chce:no:

Witam po weekendzie.
Kwiateczek ty jeszcze sie meczysz z tymi nieprzespanymi nockami.Boże moze jemu cos dolega.A mzoe ma jakies poduszki czy materaz co go uczula i dlatego spac nie moze?
W tym wieku to juz raczej dzieci przesypiaja nocki.ja nie spotkalam sie z takim przypadkiem nawet u znajomych czy rodziny.Ale chyba cos musi byc jesli takie dziecko nie przesypia choc pol nocy.A probowlas zmienaic mu pokoj czy chocby lozeczko przestawic.A w dzien spi? moze spi w dzien i sie w dzien wysypia.
heronek u Was to moze od zabkow bo maly w takim wieku ,moje tez mialy kilka ciezkich nocy jak zeby szly.Ale na szczescie bylo to po kilka nocek i w odstepach czasu.No i budzil isie tam ze 2 razy w nocy albo tylko jeczeli przez sen.
Gosia ale Ci dobrze taki urlop. Trzymam kciuki moze cos sie okaze, moze ty tez sie parki doczekasz.
Pinka ale tez czas leci ty juz masz polowe ciazy a niedawno robilas testy.
Ok spadam bo sie nasprzatalam dzis i troche plecy bola. ja sobie wymyslilam ze od jutra zaczynam biegac.Ale tylko z 3 razy w tyg.Wiecej nie moge bo brak czasu.Od kilku dni nie jem slodyczy i gotuje inaczej troche niz zwykle.Mam andzieje ze troche zgubie tego co zostalo jeszcze.Chociaz wszystkie kalkulatory poakzuja ze moaj waga jest ok do wzrostu ale ja sie tak zle czuje.

Izka ponrobowalismy juz wszystkiego.z nami jak spi to wcale nie jes inaczj.pytam sie go czy cos go boli a on nic,czasemn sie zlosci czasem tylko sie budzi i sie polozy to za chwile jest to samo.nie wiem co jest grane:no:nie mam sily juz.

kOCHANE NIE MAM CZASU PISAC,bo jestesmy ju w Polsce!
tyle spraw i przygotowan i wogole pieniedzy ,ze szok!
Jestem ciagle zalatana...
Wybalismy obraczki beda w piatek,garniak D jutro,mam przedluzone wlosy,a jutro juz zobacze moja sukienke-nie moge sie doczekac :p
Jutro tez jedziemy do restauracji...
u nas maja byc 42 osoby ,ale szefowa restauracji mowi ,ze liczy za 50 ,bo tak mialo byc wiec chyba jej powiem ,ze musi dac w zamian za to alkochol dla gosci no ,bo jak inaczej????

Kochane wybaczcie mohego posta takiego ,ale ja musze sie wyspac jutro znow latanie!
Juz nie moge doczekac sie SOBOTY NASZEGO DNIA!
KISS FOR ALL!

Witajcie!

kwiatuszek
wspolczuje Ci, nawet sobie nie wyobrazam jak przezyliscie te 2 lata bez snu...u mnie te nocki zaczely sie jak Mlodemu wyszly zeby, przedtem nauczyl sie tylko budzic 2 razy w nocy. Teraz juz od 2 miesiecy budzi sie co chwila, moze to rzeczywiscie kolejne zeby ida....na razie wyprobowuje wsyzstkie mozliwe sposoby, zeby choc dluzej spal. Dziwne to, bo w dzien potrafi ze 2 godzinki przespac, a w nocy tylko godzine najwyzej...

izka to zycze wytrwalosci, tez musze sie za swoj brzuchol i tylek wziac!

U nas pogoda troche sie pogorszyla, ale nadal slonecznie....

Milego Dnia!

Heronek oby ci sie uspokoil bo u nas dookladnie tak sie zaczelo,chyba bo juz stracilam rachube,najpierw budzil sie na cyca,potem butle potem zeby i tak zostalo,bez zadnej przerwy:no:
Magusia powodzonka:-)odpocznij przed sobota,wyspij sie bo potem nie bedziesz miala sily:sorry:

czesc moje kochane

Gosia- w takim razie czekamy na wynik testu;-))
Maggusia- miłej zabawy zycze;-)
Heronek bo podobno w nocy dziąsła/ząbki bardziej dokuczaja niż w dzien moze dlatego sie tak budzi....a smarujesz mu dziąsełka???
Kwiateczek- kurcze to masz nie ciekawie hmmmmmm a moze on sie czugos boi albo co???? sama juz nie wiem???
Izka- to prawda niedawno test robilam a to juz 16 tygodni eheheh ale ten czas ucieka

u na wiki sie tez budzi jak sie jej cos przysni albo obudzi sie o 4:00 i wlazi do nas i spi do rana ale tak jak u ciebie co chwilke to nie.............

kurde u nas pada brrrrrrrrr nigdzie wyjsc nie mozna;-( 17 pazdziernika lece do polski na tydzien ciekawa jestem jak zniose ten lot heheh bo pierwszy raz polece w ciazy;-))) ide cos zjesc bo glodna jestem..........

a mowilam wam??????/ jak narazie przytylam tylko 3 kg huraaaaaaaaaaa

reklama
Witam

Heronek,Kwiateczek wspolczuje wam tych nocek nie przespanych,jak Olivka ze 2 razy w nocy nie spala mi po 2 godzinki to myslalam ze wyjde z siebie a wy tak macie codziennie:baffled:Heronek u Ciebie to faktycznie prawdopodbne jest ze przez zeby.Kwiateczek a nie probowalas pytac sie lekarza czy cos zeby Ci cos poradzili?Bo to nie jest normalne ze tak duze dziecko nie spi po nocach,Ty pewnie chodzisz jak Zombie:sorry:

Maggusia to normalne ze na nic czasu nie masz,w koncu musisz wszystko dopiac na ostatni guzik a czasu masz juz nie wiele.Co do tego alkoholu to pewnie-dlaczego masz placic za dodatkowych 8 osob ktorych nie bedzie.

Pinka25 u nas tez pogoda do bani:eek: Ile przytylas w poprzedniej ciazy??

Wogole to znacie jakies skuteczne sposoby na schudniecie bez specjalnej diety?Ja juz na siebie nie moge patrzec a karmie jeszcze piersia wiec nie moge isc na jakas drastyczna diete.ostatnio kupilam sobie Hula hoop i zobaczymy czy cos pomoze.Jeszcze w tym roku zamierzam sie starac o nastepnego bobasa wiec chciala bym troszke schudnac zanim zajde w kolejna ciaze bo wogole bede jak slon wygladac:zawstydzona/y:

Do góry