reklama
http://www.photowedding.ecom.net.pl/photo/1/16502/2/normal/145951.jpg
http://www.photowedding.ecom.net.pl/photo/1/16502/2/normal/145952.jpg
http://www.photowedding.ecom.net.pl/photo/1/16502/1/normal/145950.jpg
moze traz bedzie widac zdjecia bo jakos na bb wgrac nie moge brrrrrrrrrr
Kik- to odpoczywaj kochana ja tez jak wracam z polski to sie odnalesc nie moge i zazwyczaj nic w domu nie robie bo nie mam natchnienia
http://www.photowedding.ecom.net.pl/photo/1/16502/2/normal/145952.jpg
http://www.photowedding.ecom.net.pl/photo/1/16502/1/normal/145950.jpg
moze traz bedzie widac zdjecia bo jakos na bb wgrac nie moge brrrrrrrrrr
Kik- to odpoczywaj kochana ja tez jak wracam z polski to sie odnalesc nie moge i zazwyczaj nic w domu nie robie bo nie mam natchnienia
Ostatnia edycja:
madziulina-bardzo zla
mama dwojki szkrabow
no to chyba mieliscie pecha, bo ja nie mam problemow.
natomiast jesli dziecko mialo by dziure w sercu, to raczej byloby pod opieka kardiologa. moze miala szmery w sercu? moja tez miala, miala robione ekg, usg i u znali, ze mina z wiekiem i minely. i to bylo w pl.
tutaj corka miala usuwane zeby pod 2 min narkoza i nic jej nie jest. syn mial zabieg pod narkoza i tez nic nie jest, ale wczesniej przeprowadzili szczegolowy wywiad prawie od poczecia. powiedzialam wsio, zapisali i dostosowali wszystko do potrzeb dziecka. wszedzie mozna trafic na taborety, ale ze wiem co chcem , to sie nie daje, jak nie ten to inny, az osiagne cel.:-)
nie tylko ja mam pecha ale i reszta pacjentow nalezaca do tej przychodni). W przychodni do ktorej naleze na papierku mam napisane, ze moim GP jest taki i taki lekarz, niestety dotychczas trafilam na niego dwa razy a tak przyjmuje nas inna GP, nie obrazajac lekarzy ale jej praca mija sie z powolaniem. Ten moj wlasciwy GP to spoko lekarz, bez problemu dal mi skierowanie na badania dla mojego synka kiedy powiedzialam mu, ze Maly widzi "czary-mary" nie zbagatelizowal tego i nie powiedzial, ze to byc moze dziecieca wyobraznia ale, ze poraz pierwszy w swojej praktyce lekarskiej spotyka sie z czyms takim, poza tym ten lekarz jakos budzi moja sympatie a to duzo. Z konefalami w Polsce tez mialam do czynienia pod nazwa "specjalisci".
madlen79 rowniez sie nasluchalam podobnych historii i dramatow. Mysle, ze najgorsza jest ta procedura jakiej trzymaja sie GP, za bardzo wczuli sie w swoja role ze stosowaniem metody "paracetamol". Jakis czas temu mialam bardzo nieprzyjemna sytuacje a raczej rozmowe z lekarka z "Centrum kliniki planowania rodziny" chodzilo o metode antykoncepcji, kobieta obruszyla sie bardzo bo nie zgodzilam sie na zalozenie spirali i poprosilam o mozliwosc wykonania badan aby dobrac wlasciwe pigulki, krotko przedstawilam jej moja historie z okropnymi skutkami ubocznymi brania pigulek i strachu zwiazanym z tym, ze poprzez niewlasciwy dobor sytuacja moze sie powtorzyc a ja chcialabym tego uniknac, deliktanie napomknelam, ze lekarze w Polsce odradzili mi zalozenie spirali i sie wtedy zaczelo, pani doktor napuszyla sie jak indor odburknela, ze w takim razie moge sobie isc do polskich lekarzy i szerokim gestem pokazala mi drzwi, burczala jeszcze pod nosem, ze ona zaklada na miejscu conajmnie piec spirali dziennie i zadna pacjentka nie wymyslala jakis badan. Moj Tz powstrzymal mnie od zlozenia na te kobiete skargi czego zalowalam dosyc dlugo. Sadze, ze w interesie tej lekarki bylo wyjasnienie mi pewnych szczegolow aby rozwiac moje watpliwosci, przeprowadzic rozmowe jak lekarz z pacjentka, ale to tylko byla moja mrzonka i znowu sobie cos ubzduralam, ze lekarze sa po to by doradzac i leczyc :-).
mala-gorzatka28
Fanka BB :)
Zagladam do was po dlugim czasie ale zaczynam sie teraz juz szykowac do 3 miesiecznego pobytu w PL, w tym takze psychicznego.
Mojemu szykuje "gorke" rzeczy krore ma zabrac (bo on pzyjezdza dopiero na slub) i ktoreych zapomniec nie moze...uffff...wlasnie, z ta pamiecia u facetow...ehhh Mojemu to czasem pod nogami lezarzczy i on nie widzi wrrrr
Izka - no powiem ci ze mam ciarki jak czytam ze twoj moze miec juz poczatki astmy. Wiesz mnie to najbardziej denerwuja takie diagnozy "na oko" Moze jakies wstepne badania by sie przydaly??? Pewnie jak to bedzie prawda to zaraz uslyszysz ze to normalne, nic strasznego i da sie z tym zyc....no jak patrzec przez ich pryzmat "da sie z tym zyc", zastanawiam sie czasem po co skladaja np zlamana kosc, bo przeciez jak zle sie zrosnie, bedzie krzywo i da sie z tym zyc, chociazby mialo sie byc na wozku inwalidzkim. Tutaj z astmy sobie nic nie robia. W PL podchodza do tego tematu troszke powazniej.
A byl alergikiem ? Czy myslisz ze to moze byc od leku na wszytsko czyli paracetamolu ?
KIK - dochodzisz do siebie, ale czy bylo tak starsznie rodzinnie jak przypuszczalas ze bedzie ? I wogole jak tam te powodzie?
Z lekarzami tutaj to jest tak....niedosyc ze zalezy do jakiej przychodni trafisz to potem zalezy ktory lekarz ci przyjmie.
Kolezanka z tego samego miasta co ja, nie moze isc do swojej przychodni z moczem dziecka i go poprostu dac do zbadania,a ja moge i nie musze zadnej wizyty z dzieckiem i zgody lekarza na badanie moczu. Dlaczego taka jest roznica kilka ulic dalej ???
Podobna sytuacja, koleznaka chodzila co jakis czas chodzila ze znamieniem do tej samej przychodni. Ma dwa w miejscach gdzie sie goli. Przez rok co jakis czas chodzila , chodzila, odsylano ja, ze to nic, ze nie ma takiej potrzeby.... az weszla na strone nhs i tam przeczytala ze jak jest w miejscu gdzie sie golisz to bedzie zabieg. Wydrukowala sobie i byla przygotowana na bitwe z lekarzem. Poszla, trafila na jakas nowa babke, ktora od razu, bez gadania zapisala ja na zabieg. I ...?
Normalnie szalu bym dostala.
Mojemu szykuje "gorke" rzeczy krore ma zabrac (bo on pzyjezdza dopiero na slub) i ktoreych zapomniec nie moze...uffff...wlasnie, z ta pamiecia u facetow...ehhh Mojemu to czasem pod nogami lezarzczy i on nie widzi wrrrr
Izka - no powiem ci ze mam ciarki jak czytam ze twoj moze miec juz poczatki astmy. Wiesz mnie to najbardziej denerwuja takie diagnozy "na oko" Moze jakies wstepne badania by sie przydaly??? Pewnie jak to bedzie prawda to zaraz uslyszysz ze to normalne, nic strasznego i da sie z tym zyc....no jak patrzec przez ich pryzmat "da sie z tym zyc", zastanawiam sie czasem po co skladaja np zlamana kosc, bo przeciez jak zle sie zrosnie, bedzie krzywo i da sie z tym zyc, chociazby mialo sie byc na wozku inwalidzkim. Tutaj z astmy sobie nic nie robia. W PL podchodza do tego tematu troszke powazniej.
A byl alergikiem ? Czy myslisz ze to moze byc od leku na wszytsko czyli paracetamolu ?
KIK - dochodzisz do siebie, ale czy bylo tak starsznie rodzinnie jak przypuszczalas ze bedzie ? I wogole jak tam te powodzie?
Z lekarzami tutaj to jest tak....niedosyc ze zalezy do jakiej przychodni trafisz to potem zalezy ktory lekarz ci przyjmie.
Kolezanka z tego samego miasta co ja, nie moze isc do swojej przychodni z moczem dziecka i go poprostu dac do zbadania,a ja moge i nie musze zadnej wizyty z dzieckiem i zgody lekarza na badanie moczu. Dlaczego taka jest roznica kilka ulic dalej ???
Podobna sytuacja, koleznaka chodzila co jakis czas chodzila ze znamieniem do tej samej przychodni. Ma dwa w miejscach gdzie sie goli. Przez rok co jakis czas chodzila , chodzila, odsylano ja, ze to nic, ze nie ma takiej potrzeby.... az weszla na strone nhs i tam przeczytala ze jak jest w miejscu gdzie sie golisz to bedzie zabieg. Wydrukowala sobie i byla przygotowana na bitwe z lekarzem. Poszla, trafila na jakas nowa babke, ktora od razu, bez gadania zapisala ja na zabieg. I ...?
Normalnie szalu bym dostala.
mala-gorzatka28
izka- a co to za czopki co podajesz ?
mala-gorzatka28
Izka- pakuje mu wszytsko w kartony, i stawiam jeden na drugim.... no ale sukni mu na kartonach nie poloze hehehehehehe czy jego gajerku...a jeszcze liste zadan musze mu zrobic heheheh czyli poprac dywany i takie tam
Hej hej czy ktos mnie jeszcze tu pamieta ?
Co tam u Was dziewczyny ??;-) Widze ze dzieciaczki juz nam wyrosly
Co u was nowego , pozdrawiam :-):-)
Co tam u Was dziewczyny ??;-) Widze ze dzieciaczki juz nam wyrosly
Co u was nowego , pozdrawiam :-):-)
witam wieczorkiem
Goska- jak ty swojemu taka liste walniesz co ma zrobic to chlop styrany do polski przyjedzie ahahhaha a swoja droga niezly byłby numer jak by twojej kiecki zapomniał.....
Izka- ty tez jak strus pedzi wiatr heheh biegasz...........
dziiewczyny kochane 2 dni temu znalazłam na necie taki fajny kalendarzyk zaznaczony bardzo fajnie kolorami dni w jakim mozna planowac plec dziecka no i nie zapisalam sobi teraz szukam i znalesc nie moge:-( moze ktoras z was ma cos podobnego poprosila bym lineczka
Goska- jak ty swojemu taka liste walniesz co ma zrobic to chlop styrany do polski przyjedzie ahahhaha a swoja droga niezly byłby numer jak by twojej kiecki zapomniał.....
Izka- ty tez jak strus pedzi wiatr heheh biegasz...........
dziiewczyny kochane 2 dni temu znalazłam na necie taki fajny kalendarzyk zaznaczony bardzo fajnie kolorami dni w jakim mozna planowac plec dziecka no i nie zapisalam sobi teraz szukam i znalesc nie moge:-( moze ktoras z was ma cos podobnego poprosila bym lineczka
mala-gorzatka28
PINKA - czyzby ktos planowal plec... ?
Izka - ja to juz sie zastanawiam jak Nastka ma goraczke co podac - paracetamol po ktorym moze dostanie astmy, czy nurofen ktory odbija sie na kosciach... i badz tu madry...
Izka - ja to juz sie zastanawiam jak Nastka ma goraczke co podac - paracetamol po ktorym moze dostanie astmy, czy nurofen ktory odbija sie na kosciach... i badz tu madry...
reklama
w dizsiejszym swiecie wszystko moze miesc jakis szkodliwy czynnik czy to powietrze, czy jedzenei. ja uzywam przeciwgoraczkowych , gdy diecko ma powyzej 38 goraczki i nurofen, wg mnie szybciej dziala, to wlasciwie dla starszych,a dl amaluchow eferalgan 120 lub 150 w czopkach, dziala po jakies 15-20 min.
Podziel się: