reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
izka ale dzisiaj wene na sprzatanie dostalas :szok:..ja dzisiaj do poludnia biegalam po sklepach w poszukiwaniu rzeczy dla siebie..bo brak u mnie letnich bluzek :-(no cos tam kupilam,ale i tak bede musiala jeszce w nastepnym tygodniu pobiegac po sklepach...a bardzo tego nie lubie..ale jak mus to mus.u nas dzisiaj slonce przeplatane z deszczem..ale ogolnie to jest duszno..uciekam zaraz z dziecmi do parku,bo juz stoja mi nad glowa i marudza.

madziulina, my nie mielsmy praktyczni ezadnych objawow, ale ze uwazalam na lekcji, to wiedzialam , ze to krup i odrazu nie czekajac polecialam do lekarza, opisalam co sie dzieje i dzieku temu lekarz wiedziam co robi.
z doswiadczenia wiem, sporo polakow ma problemy z lekarzami wlasnei z przyczyn jezykowych. albo sie nie dogaduja, albo zle opisuja co im dolega.
ja nie mam z nikim problemow, odpukac w neimalowane:-)
choroba powazna, ale na szczescie do wyleczenia. z reszta jak kazda, jak w pore sie zareaguje.

lucy, co do sklepow, zalezy czego potrzebujesz, najlepiej zajrzec do ksiazki telefonicznej, do tej samej rubryki co jest b&q,

kiki :-) Mysle, ze tutaj nie chodzi o dobra znajomosc jezyka angielskiego by dogadac sie z lekarzami ale podejscie lekarzy i ich wiedza ogolna na temat danej choroby. Bo jesli mowie, ze dolega mi to i to juz od dluzszego czasu a lekarze mowia, ze to normalne w UK bo taki klimat albo przepisuja paracetamol to jest to juz bagatelizowanie sprawy albo udaja, ze "sprawy" nie ma:-).

Hej mamuski wpadam na chwile zyczyc pieknej pogody i milego weekendu.
Madziulina narazie lekarz dal mu tylko to to wdychania i za jakis czas mamy isc na kontrole wtedy bedziemy dalej cos robic.Ja juz wczoraj pytalam o jakies specjalistyczne badania,bo sie na tym nie znam ale lekarz powiedzial ze narazie nie da zadnego skierowania dalej.
Ja jestem cala obolala,zawsze przed @ boli mnie wszystko co jest mozliwe, a do tego dzis wpadlam w wir pracy i od rana sprzątalam,prałam nawet z kanapy posiciagalam te pokrowce i popralam.A teraz siedze i ledwo zyje.
Spadam wypic kawke pa.

Nie wiem moze przesadzam ale dziwny ten lekarz:-) chociaz czemu ja sie dziwie:baffled: zapomnialam, ze tutaj skierowania wypisuja jak juz pacjent przyjdzie z glowa pod pacha, Izka a moze tak do polskiego lekarza?

kiki :-) Mysle, ze tutaj nie chodzi o dobra znajomosc jezyka angielskiego by dogadac sie z lekarzami ale podejscie lekarzy i ich wiedza ogolna na temat danej choroby. Bo jesli mowie, ze dolega mi to i to juz od dluzszego czasu a lekarze mowia, ze to normalne w UK bo taki klimat albo przepisuja paracetamol to jest to juz bagatelizowanie sprawy albo udaja, ze "sprawy" nie ma:-).

tez tak mysle...oni maja swoj sposob leczenia,ktory mi akurat totalnie nie pasuje..ostatnio nawet mialam przypadek na swojej osobie...zaczelo robic mi sie zakarzenei w nodze,wiec poszlam do szpitala,a p.doktor stwierdzil,ze z moja noga jest wszystko o k,na odchodne powiedzial,ze jak mnie az tak bardzo boli,to moze dac mi paracetamol:wściekła/y::wściekła/y:,na drugi dzien poszlam do innego lekarza ,a ten od razu zapisal mi 2 antybiotyki ,bardzo silne z reszta..bo powazna infekcja,szkoda tylko ze ten pierwszy lekarz tego nie widzial..drugi przypadek...moja corka miala miec wyrywane zeby,a tutaj wiadomo,ze tylko pod narkoza...poszlam do lekarza i mowie,ze chce skierowanie na echo,bo jak byla mala miala miedzyprzedsionkami dziure i nie dam uspac dziecka ,jak nie sprawdze jej serca...a p.doktor osluchala tylko sluchawkami,w dodatku przez podkoszulek i uznala ,ze jest wszystko dobrze..rece mi opadaly,ale nie dalam za wygrana i wyklocilam sie o skierowanie do szpitala..nie bylo latwo je dostac,ale po mojej minie juz wiedzial lekarz,ze ze mna nie wygra...teraz czekam na wizyte w szpitalu

no to chyba mieliscie pecha, bo ja nie mam problemow.

natomiast jesli dziecko mialo by dziure w sercu, to raczej byloby pod opieka kardiologa. moze miala szmery w sercu? moja tez miala, miala robione ekg, usg i u znali, ze mina z wiekiem i minely. i to bylo w pl.
tutaj corka miala usuwane zeby pod 2 min narkoza i nic jej nie jest. syn mial zabieg pod narkoza i tez nic nie jest, ale wczesniej przeprowadzili szczegolowy wywiad prawie od poczecia. powiedzialam wsio, zapisali i dostosowali wszystko do potrzeb dziecka. wszedzie mozna trafic na taborety, ale ze wiem co chcem , to sie nie daje, jak nie ten to inny, az osiagne cel.:-)

natomiast jesli dziecko mialo by dziure w sercu, to raczej byloby pod opieka kardiologa. moze miala szmery w sercu? moja tez miala, miala robione ekg, usg i u znali, ze mina z wiekiem i minely. i to bylo w pl.

nie miala szmerow,tylko dziure miedzyprzedsionkami,zreszta w pl.byla leczona kardiologicznie..dziurka zamknela sie i bylo dobrze,ale teraz jak mam ja uspac,wolalabym sprawdzic jej serce..a sluchawkami nie da sie zajrzec w glab serca,szczegolnie kiedy bada sie przez podkoszulek...jaka kolwiek zmiane serca moze wykryc tylko echo!!!na temat tutejszej sluzby zdrowia wole sie nie wypowiadac,bo oni maja inne zdanie niz ja i wiele moich znajomych..paracetamol-cudowny lek na wszystko!!!

a twoj gp wie o tym? takei dziecko powino mic chyba jakies kontrolne badania. ja na samym poczatki przy wywiadzie, wszystko podalam co tylko pamiealam, pytali nawet o choroby w rodzinie , leki itd. historie chorib do jedno pokolenia wstecz, a teraz gdy zdiagnozowano autyzm u mojego syna , tez wypytywali o wszystko, czy ktos w rodzinie chorowal itp. podawalam wszystko bardzo szegowlowo nawet jak nie pytali, to mowilam i pilnowalam zeby zapisywali. zwiedzilam naprawde duzo lekarzy i jak narazie nie moge narzekac na brak kompetencji.
ale nei mowie, ze sa tacy co se olewaja, zreszta tak samo w pl. jak nie poczuja kasy, to palcem nie kiwna. moze mam szczescie, ze trafilam na takich lekarzy co znaja sie na rzeczy.:-)
masz racje, ze o swoje trzeba walczyc, takie jest zycie.

kik nie mowilam tego mojemu GP,bo nim przylecialam na wyspy,bylam zmoja cora u kardiologa i na tamten czas bylo o k,zdrowa..ale teraz jak miala miec wyrywane zeby i powiedzialam to na wywiadzie jak bylam u stomatologa (spotkanie przed wizyta w szpitalu ),to ona sama kazala mi sprawdzic jej serce,bo powiedziala ze bez podpisu lekarza,nie wyraza zgody na narkoze...ale moj Gp,nie widzial koniecznosci skierowania na echo..jednak sie uparlam i mam,wyslal wiadomosc do szpitala,teraz czekam na termin.

reklama
czesc laseczki

widze ze cisza tu zapanowała na dobre Stare babeczki gdzies sie wykruszyl wogole znaku zycia nie daja;-((((( gdzie sie podziewacie dziewczyny????????????????????????

ja za 2 h do pracy mykam bo dzis towar wiec do 20 stej zapierdziel no ale przynajmniej sie nie nudze ,teraz w nidziele mialam sesje z 3 miesiecznym chlopcem i powiem wam ze super sprawa pracowac z takimi maluchami........
pokaze wam jakiego slodziaka mialam hihii

Do góry