reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Monika ja pracowałam w prywatnym złobko przedszkolu z grupą najmłodszych czyli od 3 do 12 mcy. W sumie to nie wiem co można napisać bo to wszystko zależy od miejsca i opiekunów więc chyba musisz zrobić wywiad w okolicy i sama posprawdzać gdzie ci się spodoba.

Mam pytanie czy dostane tutaj dobry środek na ciemieniuche?
Małej sie zaczęła robić na główce i chcialabym czegośś lepszego spróbować niż tylko oliwke.

Mam pytanie czy dostane tutaj dobry środek na ciemieniuche?
Małej sie zaczęła robić na główce i chcialabym czegośś lepszego spróbować niż tylko oliwke.

Niestety chyba nie-mi zawsze kazali tylko oliwke uzywac i czesac czesto wloski.Wiem ze jest jakis szampon na ciemienuche co mozna kupic w Boots ale nie mam pojecia czy jest dobry czy nie.

Po spotkaniu z mami, mala troszke sie soba zajmuje wiec mam chwilke na bb :)

CIEMIENIUCHA - robi sie od przegrzewania dziecka. Taka jest nowa szkola i cos w tym jest napewno, u nas tak bylo.
Mnie sie wydaje ze oliwka wystarczy na ciemieniuche, nie ma co cudowac i szukac extra srodkow. Najwazniejsze zeby natrzec glowke jakies pol godziny przed myciem , a potem umyc dobrze glowke, splukac, umyc , splukac , zdejmowac w kapieli strupki, przeczesywac...i myc do zmycia oliwki. Nie zmyta oliwka pogorszy tylko sprawe, tak u nas bylo.

CIEMIENIUCHA - robi sie od przegrzewania dziecka. Taka jest nowa szkola i cos w tym jest napewno, u nas tak bylo.
Mnie sie wydaje ze oliwka wystarczy na ciemieniuche, nie ma co cudowac i szukac extra srodkow. Najwazniejsze zeby natrzec glowke jakies pol godziny przed myciem , a potem umyc dobrze glowke, splukac, umyc , splukac , zdejmowac w kapieli strupki, przeczesywac...i myc do zmycia oliwki. Nie zmyta oliwka pogorszy tylko sprawe, tak u nas bylo.

Zgadzam sie w 100%:tak::tak::tak:wystarczy naoliwic a potem w kapieli dobrze odmoczyc i samo zejdzie:tak::tak:

Witam
Wlasnie zadzwonili z JC ze mam jutro spotkanie 13 weeks check.znowu beda pouczac jak szukc pracy:sorry:
Poza tym odsmoczkujemy Kondzia.w sobote kazalam mu wyrzucic smoczek do kosza i wyrzucil:-)szybko go wyjelam bo sie zaraz po niego wrocil ale w dzien spal juz bez niego:tak:w nocy musialam dac ale wczoraj i w dzien i w nocy spal juz bez.teraz tez spi bez:tak::-)nie pokazuje mu go chco raz dzis sobie przypomnial i chodzil w kolko,kazal sie podnosic(zawsze trzymalam smoka na komodzie)pokazalam a on mowi ze nie ma i w bek:baffled:ale zabawilam go syzbko i zapomnial:-)mam nadzieje ze zapomni,gorzej bedzie jakgdzies zobaczy:sorry:

Kwiateczek- to trzymam kciuki za to zeby sie oduczył;-))) bo u nas raz z gorki raz pod górke nic nie dziala:no::no::no: ja juz stwierdzilam ze do 10 lat bedzie smoka brac do buzi i sikac w gacie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:u was juz niedlugo 2 latka;-)))

ide poprasowac do konca mala zasnela wiec chwila spokoju

kwiateczek no to powodzenia z odsmoczkowaniem:happy:moj w ogole smoka nie bierze bo go nie uczylismy:tak: a moglabys powiedziec cos wiecej o tym JA bo wlasnie dzis dzwonilismy zeby to zalatwic ale do konca nie wiem co trzeba robic, tzn wiem tylko tyle ze trzeba aktywne uczestniczyc w jakis spotkaniach, no i szukac pracy w JC ale nie wiem dokladnie jak to sie robi:-pi czy sa jakies wieksze szanse na prace? bede wdzieczna za odp:happy:

Dokladnie tak zgadzam sie w 100% ja powiem tak u nas bylo tak ciezko ze miekka szczoteczka do wloskow nie radzila sobie z ciemieniucha wiec kupilam szczoteczke do rak i delikatnie nia czesalam schodzilo wspaniale i nic maluta nie bolalo bo robilam to bardzo delikatnie

co do smoczka my juz miesiac nie mamy:tak:odbylo sie to z dnia na dzien mala ciagle wyrzucala z wozka wiec ktoregos razy jak wyrzucila powiedzialam nie ma skoro nie chcesz to nie bedzie i juz nie dostala wiecej powiemwamze wieczorkiem popiszczala ale usnela bez smoka i od tego czasu nie ma, z nocnikiem teraz walczymy ale po piciu 10 min po drzemce siadamy i robimy siusiu a jak cos sie grubszego szykuje lapiemy sie za tyleczek i lecimy do lazienki po nocnik
:tak:

reklama
A u nas nowina!!!!
Barnimek zrobil swoje pierwsze samodzielne kroki:-D:-D:-D:-D sam przeszedl okolo 60-70 cm bylo to wczoraj. Potem jeszcze kilka razy powtozyl wyczyn i to samo dzis:-D:-D:-D

kwiateczek powodzenia z odsmoczaniem, mnie to pewnie bedzie czekalo w przyszlosci:sorry:, , co tej wagi no masz racje, jeszcze 2 tyg i zobacze jak tam jego waga. Do Polski jedziemy pod koniec maja i wtedy zajedziemy do pediatry.

Do góry