reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
sama w domku wiec zasiadam i pisze...

Rankiem w I dzien swiat zauwazylam u Nastki na wewnetrznej stronie dloni takie czerwone plamki,lekko grudkowate... juz w nocy drapala sie po dloniach ale nie wiedzialam o co chodzi.
Nie wiem co to moze byc. Przyznam ze mleka to wogole nie pija od jakiegos czasu, zadnego, ostatnio malo serkow , jogurtow, jak dla mnie to prawie nic.

Co to moze byc ?

Smaruje ja Oilatum to to gu... pomaga... czy
moze ktoras miala cos podobnego u dzieciaczka ?
No noce to mamy zarane bo ona sie ciagle drapie...:baffled:
Po Nowym roku jak jej nie zejdzie pojde po GP, i juz bedziemy po Oilatum jeszcze ja myje w takim plynie na sucha skore wiec bedzie musiec nam cos innego zaproponowac niz OILATUM.

hejka
ja wlasnie dzwonilam do M, powiedzieli mu ze do konca roku jest zawieszony i ma do nich przyjechac 2 bo oni musza podjac decyzje co dalej robic:zawstydzona/y: wiec jeszcze jakas szansa jest:sorry2:teraz wraca do domku i powei mi co i jak dokladnie
kwiateczek u nich jest roznie raz maja grafik ustawiony na dwa tyg, raz na tydzien:zawstydzona/y: i to nie ma tak ze kazdy dostaje do reki tylko w pracy wisi i mozna sobie spisac a M nie mial jak bo przeciez byl chory, jak pojechal zawiesc zwolnienie to mu powiedzieli ze tylko 26 ma pracowac i tyle, ktos zle grafik napisal i w tamtym tyg go w ogole pomineli....:-(

lece bo Kondzio sie budzi:sorry2:

Pandorka nie sadze ze to potowki:no:nie na wewnetrznej stronie dloni:baffled:Kurzajki tez nie bo raczej nie swedza:no:nie mam pojecia.lekarz bedzie najlepszy:baffled:pewnie powie ze to rash ale moze da jakis krem na swedzenie:baffled:sprobuj tym czasem moze bepathen:sorry:
Ada oby sie skonczylo upomnieniem,moze tylko strasza:sorry:

pandorka - to nie sa potowki... plamki sa czerwone , takie pecherzykowate gdzie niegdzie schodzi jej skorka... i rozmiaru np 3mm/5mm...

Izka - no ma tylko na wewnetrznej stronie dloni... tak myslalam o plynach, o chemi ale ja juz wieki nie zmienialam nic, nabialu jadala ostatnio znikome ilosci, a w wigile jadla grzybowa ( to bylo cos nowego co jadla i pierogi z grzybami i nad ranem nastepnego dnia juz miala wysypane dlonie-moze to to ? ) ... no ale jakby mialo to byc od tego to chyba by juz zniknelo...:baffled:

Gosia- to co opisujesz to ja mialam. Jakis miesiac temu , na rekach, pomiedzy palcami taz mialam i wlasnie takie pecherzykowate cos i swedzialo. Niestety ze to u mnie to nawet do gp nie poszlam i po 4-5 dniach zniknelo. Nie wiem od czego? moge sie jedynie domyslac ze moze cos zjadlam, cos wirusowego (po dotknieciu czegos rowniez) czy proszek do prania lub plyn do mycia. Nie wiem. Jak ma to mala to idz z nia do gp moze tam powiedza co to jest.

Ostatnia edycja:
witam sie seredcznie :)

Kochane co do tego uczulenia to ja bardziej stawialabym na alergie z kontaktem... jesli to sa tylko dlonie moglo tak byc ze mala cos dotknela i to byl alergen... gdyby to byl proszek, czy jedzonko to mialaby to zapewne i w innych miejscach.... tak wiec poczekajcie kilka dni i obserwujcie mala co bierze do raczki... ja sama walcze od malego z AZS i mam to tylko na dloniach zawsze kiedy zaloze jakas sztuczna bizuterie itp.... namoczcie malej raczki w mace ziemniaczanej nie bedzie tak swedziec...

ada dobrze ze skonczylo sie na zawieszeniu zawsze jest jakas szansa ze wroci do pracy... trzymam && co by bylo wszytsko wporzadku..... tak na rozpoczecie nowego roku :)

reklama
Ech, dylemat mam znowu dziewczyny. Znowu do mnie zadzwonili z oferta pracy, tym razem w Krakowie:-(idealnie bo ja z Bielska jestem takze nie daleko, ale pytam sie o zarobki, a pani mi mowi ze klient im takich informacji szczegolowych nie podal bo to nie tak jak w Anglii. Tylko ze ja mam rodzine i przenosic sie do Polski zeby sie okazalo ze grosze bede zarabiac?! Pani powiedziala zebym sie zastanowila jaka kwota by mnie usatysfakcjonowala i zadzwoni do mnie w poniedzialek, cholera, jaka kwota? Tak sie zastanawiam i nie wiem, ale napewno potrzebuje na tyle zeby cala rodzine utrzymac bo zanim andy sie ogarnie w Polskim to minie troche czasu, ech...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry