reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ostraszka ja mam to samo choc powoli przechodzi.dawaj mu duzo pic,cieplego(ja dawalam herbate ale rozwodniona:tak:).sa syropy na kaszle wszedzie mozesz kupic:tak:juz od 3 mies mozna dawac:tak:ja mu dawal na poczatku.zrobilam jeszcze cebule, czosnek pokroilam i posypalam cukrem i dawalam 3 razy dziennie po lyzeczce ten sok:tak:nawet chetnie pil no ale Twoj maly mlodszy i nie wiadomo czy moze,czy nie uczulony:sorry:jak chcesz to wyprobuj,zobaczysz czy go nie wysypie:sorry:

reklama
Wczoraj odbieralismy dziadka z lotniska.

U nas miescie i okolicach spadlo troche sniegu (BERKSHIRE) a Anglicy juz trzymaja kierownice za twarzy i nie jada bo leza grudki tu i owdzie. Jakis koszmar ! Wszytscy na lysych oponach (my mieslimy zimowki) ...a pisza jaki to snieg, a jaki mroz...i jak samochodu utknely w nocy.... no z lysymi oponami to tylko po plazy mozna sobie poszalec! Przeciez oni utkneli na wlasne zyczenie.
Wogole to uwazam ze powinni ci co maja nieodsniezone samochody dostawac duze mandaty bo ludzie maja mala wyobraznie. Kazdy mysli tylko o sobie. Tylko nie mysla ze jakby w czasie jazdy ten snieg spadl im na przednia szybe z samochodu co jedzie przed nimi to wypadek gotowy , a potem szpital i skladanie kosci. I wogole to powinni wprowadzic obowiazek opon zimowych juz od 2-3 lat. No ale zaden Anglik nie mysli o zimowych oponach s
tak sam z siebie zeby bezpiecznie dotrzec do domu, tylko najwazniejsze jest zeby miec na piwko w drodze powrotnej z pracy.... cwoki.

A tak wogole Laski to WESOLYCH I BIALYCH SWIAT ZYCZE.

kwiateczku- specjalne cieple caluski dla Kondzia od Nas CMOK CMOK

Gosia zgadzam sie z Toba w pelni:tak:tak sa leniwi ze tylko szybe odsniezaja a na masce tyle sniegu:no:ale prawnie masz miec szybe i lusterka czyste:sorry:
Dziekuje za buziaki.wrocilismy od lekarza wlasnie i oczywiscie nic nie wywalczylam,zadnego badania krwi,moczu i kalu:no:no ale wysle mnie do pediatry ale mam czekac kilka tyg:angry::angry:normalnie zalamka:no:wtedy po jego opini moze zrobimy jakies badania.
Orietujecie sie w czy w Londynie mozna sie od tak umowic na wizyte do pediatry i alerogologa??nie wiecie ile sobie licza??moze tu bysmy sie umowili,wzielam bym odrazu macz i kal na wszelki wypadek!mysle zeby jechgac do Polski ale moze do Londynu bedzie lepiej.ewentualnie zostalibysmy na noc w jakims hotelu.tak dalej byc nie moze:no:dziecko cierpi i nie wiadomo czego.od czsu do czsu ma plamy na buzi,mowie do lekarza ze jestem pewna ze to alergia a on ze nie:angry:i tak w kolo to przerabiamy.do tego ma takie gazy:no:

Kwiateczek to nieciekawie masz. mysle ze mozesz zadzwonic do londynu do polskiej przychodni i spytac sie cz takie badania robia i kiedy moglabys przyjechac. u nas jest taka gazetka cogito ktora wychodzi w londynie a w niej masa reklamujacych sie polsskich lekarzy. u ciebie tez ona jest? albo sprobuj na watku dziewczyn z londynu one powinny cie pokierowac.
U nas tez nocka byla koszmarna. maly co rusz sie budzil i musialam go wziac do lozka bo niedalby nam spac. Kaszel jeszcze go meczy pomimo syropku, i rozwolnienie dostal bo juz 3 raz musze mu pampersa zmienic od rana :no:
Co do angielskich "kierowcow" to macie racie. ostatnio czekalam na autobus a sypalo niezienko sniegiem, i nie jeden idio...a bez zapalonych swiatel, z zasniezonymi szybami jechal:wściekła/y:
A o rowerzystach wogole nie wspomne. Maja oni wyobraznie jechac w taki snieg na rowerze, bez swiatel czy tez jakiejkolwiek kamizelki. Oni maja tu jakies pokrecone prawo.
Minisia jeszcze ci nie gratulowalam wygrania konkursu. widzialam ta kartke internetowa i twoja coreczke chyba. Swoja droga ciekawa jestem jak sie robi takie kartki bo z checia bym sie pobawila w zrobienie dla D lub rodzicow takiej kartki;-)
Juz maruda sie odzywa wiec uciekam. trzymajcie sie cieplo dziewczyny

Załączniki

• 26112009(002).jpg
    26112009(002).jpg
    16 KB · Wyświetleń: 31
reklama
Hej dziewczyny
Kwiateczek tutaj masz linka do polskiej przychodni w Londynie-pediatra, alergologa chyba nie maja, ale sobie przejrzyj... Cennik jest na dole...
POLSKA PRYWATNA PRZYCHODNIA LEKARSKA w Londynie i Coventry - Stomatolog, Ginekolog, Internista, Pediatra, Kardiolog - Lekarz pediatra
Maggusia ja tez kanapy mam skorzane, ale nie zmienia to faktu, ze sa okropne w czyszczeniu... Ale mam to juz za soba ;-)
My w dalszym ciagu sprzatamy, ale juz nieduzo mi zostalo... Mala chyba wlasnie zasnela, wiec uciekam, buziaki

Do góry