reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Witam Mamusie!

Jak tam przygotowania do swiat?
Ja zakupilam choinke w asdzie zlota ,ale wiecie poprostu efekt byl nie za bardzo zachwycajacy wiec ja oddalam:-p
Kupilam choinke biala ,ktorej galezie swieca na rozne kolory i w argosie ona kosztuje 50f natomiast ja u arabow kupilam za 15f:-)
Kolory bombek mam czerwone,pomaranczowe i zlote jest przepiekna zachwyacm sie nie hehe :-)
chyba nigdy sie tak nie cieszylam z choinki:-p

Ale zimno co?
sniegu u nas troche napadalo ,ale dzis juz nie ma tyle ,mam nadzieje ,ze choc troche na wigilie spadnie;-)
Ja dzis posprzatalam,wczoraj schowk troche oproznilam:eek:,a jutro musze wyczyscicm,wyszorowac krzesla ,pomyc podlogi i jeszcze duzo sprzatania mnie czeka ,a u nas wigilia jest i znajomych bede miec w domku musi byc blysk:cool2::-)

Ada maly sie przyzwyczaji ja kiedy malego przenioslam do pokoju zaczol mi lepiej spac ,a jak spalismy z nim coagle mi sie budzil:confused2:

Dziewczyny wiecie co ja tez czasem nie moglam czegos przy malym zrobic chowalam zabawke ,a np za pare dni pokazalam mu ja i jak nowa traktowal i bylo wielkie zajecie sie zabawka:-)

Kwiateczek ja pelno mam jasnych rzeczy i zawsze mowie nie nie kupie hehe ,a pozniej i tak kupuje moje jasne krzesla przy malym wygladaja jak szare co jakis czas musze je prac :szok:

Pozdrawiam i sle ciumaski!

reklama
Wiam was mauski z rana.
Co do przygotowan do swiat to ja jutro robie oststeczne przygotowania.
Bigosik juz mam, dzis odbieram karpia ze sklepu.

konrasia - gratuluje raczkowania
ostraszka- tez mamy te mandarynki sa pyszniutke, gratuluje zabka.

witam kochane
wieczorkiem przysiade to was poczytam :tak:ostatnio duzo spraw na glowie

ale musze sie pochwalic ze wygralam z corka konkurs na BB

Hej dziewczyny...
Chyba faktycznie wszystkie zabiegane przed swietami, troche sie tutaj ciszej zrobilo...
Minisia gratulujemy!!!
Maggusia ja tez czasami tak robie... Cos sie schowa na pare dni i potem mala ma zabawke jak nowa... Ale po swietach chyba nie bedzie tego problemu... Chcialybyscie widziec, jaka gora prezentow stoi u mnie w sypialni... Mala zostala rozpuszczona w tym roku przez wszystkich... Wujkowie, ciotki,a i naszej winy w tym sporo... Bo sie mowilo, a to ostatnia rzecz, a nastepne zakupy i wracalo sie z czyms nowym...
Tak m szkoda czasem, bo mowie mojemu, ze niektore dzieci to nawet jednej zabawki pod choinka miec nie beda, a my mala tak rozpieszczamy... I przykro sie mi robi z powodu tych wszystkich dzieci :-:)-:)-(
Kwiateczek co do jasnych rzeczy to my najwiekszy blad popelnilismy kupujac kremowe kanapy... Doczyscic teraz nie moge... Nie wspominajac o fakcie, ze jak mala tam za niedlugo wpadnie z kredkami lub czekolada to bede miec po kanapach... Ale coz...
Ok, mala zasnela, biegne sprzatac dalej... Pozdrawiam wszystkie...

Witam Mamusie!

Cicho tu troszke pewnie wszystkie porzadki robicie :-) ja zaraz ide czyscic krzesla.I musze wkoncu zabrac sie za pokoj Brianka,moze umyc szafy pronto:-p

Joklis Kwiateczek ja tez kupilam kremowa sofe ,ale skorzana i to byl dobry wybor ,bo przetre pare razy i jest po klopocie :-)
natomiast wlasnie krzesla mam z materialu kremowe i musze je czyscic co jakis czas juz szalu dostaje ,ale ja mowilam mojemu D ,zeby nie kupowal z materialu to sie uparl eh ostatnio widzialm ze skory wiec jak bedzie wiecej pieniazkow to chyba wymienie te krzesla.
Joklis co do prezentow to od nas maly dostaje na gwiazdke tego laptopika i tyle ,a od znajomych macqueena na sterowanie ,a od drugiej zanjomej ta zjezdzalnie hot weels chyba tak sie to pisze:-pz malym autkiem do tego i tyle.
Ja tez pokupowalam dzieciakom prezenty koleznakom te same dwa samoloty i tam wsadza sie ludziki do nich wydaje dzwieki itd bardzo fajne!
My jako dorolsi nie robimy sobie prezentow nawzajem zawsze robilismy sobie przyjaciolom ,a teraz nie.
Mi tez szkoda Joklis takich dzieci co nie maja:-(My znamy takich ludzi co ojciec pije dobry czlowiek ,ale pije i nie pracuje , matka nie wiem nie ma prespektyuw zadnych na zycie siedzi tak ,bo jejw ygodnie chyba benefity brac i mieszkaja w takim domu ,ze pozal sie Boze:confused2: tak mi szkoda tego dziecka ,ze szok..Wczoraj moj D kupil mu male autko na swieta to dzieciak tak sie cieszyl tak mocno trzymal ,ze szok...nawet nie wiem czy mu cos nie kupimy na swieta i zapukamy do nich i mu damy ,bo az lezka sie kreci!:zawstydzona/y:

Ok zmykam ,bo nie wyrobie -pozdrawiam i sle ciumaski!

Witam
Ale dzis mialam dzien:no:rano poszlam do banku a przechadzka straszna z wozkiem...dobrze ze mam ten wozek,sa szerokie kola bo w zeszlym roku jak graco chcialam przejsc po sniegu a tam waskie kola to juz wogole nie dalam rady:no:spowrotem jak wracalismy to Kondzio sie tak roaplakal ze plakal 3 godz,usnac nie mogl.zdrzemna sie pol godz w koncu,wstal nie dawno i zjadl troszke zupy bo tak rano o 8ej jadl:baffled:obiadu brak

reklama
A u nas choinka jeszcze nie ubrana. dzis mojemu D powiedzieli na 100%, ze nie ma pracy od stycznia.:no:
zostalo nam tylko szukanie domu w okolicach cambridge. macie jakies sprawdzone sposoby na kaszel? moj synek sie normalnie rozchorowal i ma taki kaszel jakby pluca mial zaraz wykaszlec. no i dlaczego przeziebione dzieci sa 100razy bardziej marudne:-(

Do góry