reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
ostraszka- trzymam kciuki. Z ty co i jak to zalezy bo kolezanka jest w polskim sklepie i mowila ze rozmowa o prace jest gorsza niz gdzie indziej. Miala najpierw rozmowe potem egzamin z anglika, potem znow jak to przeszla byla rozmowa z szefem no i wkoncu decyzja czy tak czy nie. No i 2 tyg probnego. Wiec POWODZONKA

Otraszka powodzeniaq;-)
Doveinred no normalnie w szoku jestem,to tylko sklep:baffled:czego oni tak az wymagaja:no:rozumie ze taka osobe trzeba obdarzyc zaufaniem ale kto by nie byl to trzeba dac kredyt zaufania niestety:sorry:a swoja droga to myslalam ze raczej znajomych beda brac:sorry:chociaz moj bvrat powiedzial ze jakby cos otworzyl to napewno nie znajomych a mnie by zatrudnil moze i za minimum i zaharowac mi kazal by sie:baffled:taki niby trening:-D:-D myslalby kto:-D:-D

OSTRASZKA trzymam kciuki :-)
DOVEINRED spoznione zyczonka dla BARNIMA :-) no szkoda slow na to co napisalas w polskim sklepie egzamin z angielskiego no powariowali (przeciez glownie polacy do takich sklepow chodza) wydaje mi sie ze podstawy wystarcza..... a poza tym legalnie to trening moze byc tylko 3 dni maximum......no chyba ze platny
KWIATECZEK ja bede dzisiaj bo moj E w pracy a pogoda licha i na dwor nie mam zamiaru wyjsc....ach ta pogoda ciekawe jak w polsce ? a nocke to pewnie po tym sheridansa mialas nie przespana heheh ja tak mam jak sama cos sobie pije pozniej sobie wkrecam glupoty ze ktos mi po domu lazi hehhehe:szok::-D:shocked2:
ZELACIA witaj i trzymam kciuki zeby wszystko ci sie ladnie ulozylo w zyciu :-)

Kornasia to bedziemy razem,U mnie tak leje ze szok:no:telefon mi sie posul domowy,musze isc kupic nowy:angry:a sheridansa wypilam tylko kieliszeczek maly:-pale fakt ze mialam stracha ze ktos wejdzie,zaryglowalam drzwi na wszytskie zamki,nigdy nie uzywane:sorry:
w Pl zimno,G mowil ze -5

hej dziewczyny,jestem tu nowa i nie bardzo wiem gdzie mogę spytać o parę rzeczy

już wyjasniam o co chodzi

w styczniu przeprowadzam sie do uk razem z synkiem.

mam kilka pytań odnosnie słuzby zdrowia.

chcę wyrobić synkowi europejską karte ubezpieczeniową(jakos tak)

czy któraś się orientuje,czy np wizyty u dentysty też są w to wliczone?

moj mały ma próchnicę i chciałabym tam kontynuowac leczenie

a nie za bardzo się w temacie orientuje

z góry dziekuję za odpowiedz i serdecznie pozdrawiam

no to pomarzna na cmentarzach ludziska... ja sie wzielam za robienie marcheweczki dla niuniulki ale cos mi nie idzie :-( nie moge tego zmiksowac tak jak jest w sloiczkach... a wy czego uzywalyscie jak robilyscie dzieciaczkom jedzonko?

XAZBETH niestety o takiej karcie nie slyszalam wiec nie pomoge, ale z mila checia przywitam sie na forum :-) i wszytskie go ajlepszego dla synka niedawno mial urodzinki :-)

xezbeth witaj, niestey nie orentuje sie w tym temacie:no:
kornasia ja mam w domu thermomixa i w tym robie mlodemu obiadki, normalnie cuda ta maszyna wyczynia:-) dostalam ja od mamy na prezent slubny, sama bym tego nie kupila bo drogie to jak cholera...:sorry2: a Ty w czym robisz? wiem ze mozna kupic specjalny zestaw, o taki znalazlamhttp://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/0986818/c_1/1|category_root|Nursery|14417537/c_2/2|cat_14417537|Feeding+and+bathing|14417596/c_3/3|cat_14417596|Baby+feeding+products|14417597.htm, mnie sie calkiem podoba no ale mam juz thermomix wiec nie potrzebuje:-p

reklama
Hej dziewczyny...
Ja dzis znowu na chwile, bo zagoniona jestem, ale juz po pracy dzieki Bogu... Bylismy wczoraj w toys r us i kupilismy malej troche rzeczy- juz pod choinke, bo jeszcze tanie, a wiadomo, ze przed swietami wszystko pojdzie w gore...
Kwiateczek no, ja tez zawsze sie boje, jak jestem sama w domu, szczegolnie wieczorami... A do tego jeszczewczoraj Halloween- nigdy nie wiadomo co komu odwali...
Xezbeth hajka, witamy na forum... Ja ta karte wyrabialam, ale jak jechalismy na wakacje na Cypr... Masz w nia wliczone podstawowe uslugi lekarskie, zalezy co dany kraj robi na kase chorych... Ale jezeli Ty, lub Twoj partner bedziecie pracowac, i wyrobisz NIN, to tej karty wcale miec nie musisz, bo skladki placisz tutaj... Wtedy, jesli w Pl skladek nie placisz, taka karta jesty przydatna, bo w dalszym ciagu mozesz sie leczyc...O ile sie orientuje, to dzieci maja dentyste za darmo, chyba do 16go roku zycia, ale pewna nie jestem... Potem placisz ok.46£ za cale leczenie (ile masz ubytkow, to za wszystko tyle)
Kornasia moja byla tylko na sloiczkach, teraz je juz wieksze kawalki, ale ja to bym chyba tym hand blenderem miksowala...
Doveinred spoznione, ale szczere zyczenia dla Barnimka!!!
Oki na razie lece, zajrze pozniej, pa

Do góry