reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Hejka
Ja tylko na chwile, bo zaraz pod prysznic i idziemy na zakupy... Chce kupic malej jakos ciemna zaluzje do pokoiku w jakims ladnym kolorze i powoli zaczynam kupowac dekoracje swiateczne, bo sa tansze teraz... Kochan swieta!!!
Ostraszka pewnie, ze Ci sie wiecej nalezy... Ja w tej sytuacji nie bylam, ale dosyc dobrze sie orientuje... Z tego co wiem, to mozesz dostac nawet 200£ tygodniowo, ale wszystko zalezy od zarobkow... Najlepiej jakbys pracowala tylko 16 godzin tygodniowo (min godzin jakie muszisz robic do working tax credit)... Dostaniesz workinga, podniosa ci child tax credit (niezaleznie od ilosci godzin), mozesz starac sie o mieszkanie z councila (jako samotna matka o niskich zarobkach bedziesz miec pierwszenstwo), lub housing benefit, zwroca ci takze oplaty za childcare, jesli musisz oddac dziecko do zlobka... Pierwsze radzilabym zadzwonic do inland revenue i poinformowac o zmianie sytuacji... Jesli masz jeszcze jakies pytania to pytaj...
Pinka No nie zapraszaj, bo jeszce przyjedziemy na darmowa sesje!!! Czekamy na nowy profil na nk...
Ada mieszkanko ladne, bardzo przytulne... A sypialni ile, jesli mozna spytac?
Beata Z co do paszportow, to sie nie orientuje, bo sama mialam wyrabiany angielski dla malej i nic takiego nie bylo potrzebne...
Oki dziewczyny lece na razie, pa

reklama
Witam Mamusie!

Dzis z rana juz bylam po now aklatke dla krolika,akurat facet z zzologicznego poszedl mi na to ,ze tamta oddam ,a do nowej doplace.
Zalezalo mi na ladnej klatce :-) i takiej zeby nie wysypywal mi trotwo na zewnatrz ,wiec ma z plastiku niebieskiego na dole ,a na gorze z przezroczystego -czyli plastikowe szyby ma od gory klatka jest swietna!do tego ma przyczepione plastikowe pojemniczki na jedzonko.Uwielbiam jak zwierzatko ma tez cos ladnego:-p,zeby to ladnie w domu wygladalo hehe.
Pozniej jak bede miala czas moze wkleje now klateczke krolika :-)

Po z atym bylam z Briankiem u dentysty na sprawdzeniu zabkow-dzielnie sie spilsal dostal naklejke i pani powiedziala,ze mam mu pomagac czyscic zabki ,a tak to wszystko jest OK:-)
Smialam sie ,bo po Brianku wszedl D na fotel dentystyczny i jak schodzil Brianek do dentystki taki tekst-A gsdzie naklejka dla mojego tatusia?:laugh2::laugh2:myslalam,ze padne ze smiechu haha:laugh2::laugh2:

Ada faje mieszkanko ,a wynajmujecie?
My tez urzadzamy sie juz chyba 3 lata i nadal nie mzoemy skonczyc :-p ale pomalu pomalu hehe.
Podoba mi sie to u was z boku blatu to kosz?

Pinka jak bedziesz miala nowe konto daj znac:-)

Pozdrawiam i sle ciumaski!

hej
pinka wiem ze ladne pare detali mi jeszcze nie pasuje:-pchlopaki wlasnie zaczeli remont pokoju dla Kondzia, ktos byl bardzo madry i na sciane sa 4 warstwy tapety i 3 warstwy farby:eek::eek: a moj M dokopal sie az do cegiel:sorry:w scianie znalazl nawet zagipsowana zdrapywaczke:szok::-D beda mieli troche roboty:tak: z calej chaty najbardziej mi sie podobaja wlasnie salon i kuchnia:tak:
doveinred dzieki:happy:
joklis 3 sypialnie, ale jak na razie w stanie do remontu, przynajmniej malowanie scian, w pierwszej kolejnosci pokoj mlodego:-p
maggusia tak wynajmujemyod jakis dwoch tyg:happy:a to z boku blatu to pojemnik na reklamowki, jak sie wprowadzilismy to dwa dni zastanawialam sie do czego to sluzy:-D

wlasnie wrocilismy ze spacerku, musze juz uciekac bo Kondzio placze:sorry:

witam, po dluuuugiej nieobecnosci :-)
niestety i tym razem na chwile :-)
OSTRASZKA wiem ze musisz podacd wszedzie ze Twoja sytuacja sie zmienila. i oni rozpatza jeszcze raz Twoj wniosek (troche papierow do wypelniania, ale pieniazki powinny byc wieksze :-) ) mozesz zlozyc takze wniosek o income support. to jest dodatek wlasnie dla rodzicow samotnie wychowujacych dzieci i tez mozesz pracowac na part time :-)
ADA mieszkanie supper i wdze ze papuzki sie juz zaklimatyzowaly :-) no i dla nich nowy domek znalazlas :-) ja tez jestem w trakcie szukania mieszkania :-) nie wiem czy to jest dobry pomysl przeprowadzac sie zima z malym dzieckiem ale teraz mamy 4 pokoje (2 sypiaqlnie salon jadalnie) i troche duuuuzo by bylo na ogrzanie ) a po za tym dach ostatnio nam przeciekal a land lord do tej pory nikogo nie przyslal....
JOKLIS czekamy na fotki z zakupow :-) ja tez uwielbaim swieta :-) szkoda ze tak daleko od rodziny :-(
JULITA Z wiem o czym mowisz tez dojezdzalam do mojego partenra ale ciagle cos bylo do zalatwienia w polsce i termin wylotu sie przesuwal, ale mam nadzieje ze u ciebie wszystko sie szybciutko ulozy i juz niedlugo bedziecie jesc rodzinne sniadanko :-)
PINKA widze nowe zdjecie na sygnaturze :-) slicznie :-) ach rzeczywiscie jak ten czas szybko leci.... gratulacje z okazji 2 miesiecznicy :-) a no i pochwal sie albumem :-)

Ostatnia edycja:
kornasia to niedobrze ze landlord sie nie interesuje, szczegolnie cieknacym dachem, my natrafilismy na super landlorda, jezeli cos jest nie tak to zaraz przyjezdza i na drugi dzien problemu nie ma:tak: na waszym miejcu przeprowadzilabym sie, chyba ze wasz maluszek zle znosi przeprowadzki:-pa papugi juz na drugi dzien sie zaaklimatyzowaly, szkoda tylko ze nas sie jeszcze boja i obawiam sie ze szybko sie z nami nie oswoja, kilka razy byly lapane w rece, jedna sie troche mniej boi i wychodzi z klatki ale druga nawet wychodzic nie chce, wczoraj wyjatek nam zrobila:zawstydzona/y:

Proszę o szybką poradę. Przy odprawie SAMOLOTOWEJ online, jak jest pytanie o kraj wydania dziecku paszportu a paszport był załatwiany przez polski konsulat to mam wpisac Anglia czy Polska, nie wiem, bo niby konsulat jest "POLSKA", na ale w UK?

Witam ja tylko na chwilke pozniej napisze wiecej
Ada mieszkanko fajne:tak:
Otraszka dzwon do Ravenue szybko i powiedz wszytsko,jestes sama,niedlugo konczyu ci sie macierzynskie ale pamietasz ze masz jeszcze nie platne 3 mies???!!!Podniosa

reklama
cos mi znowu post poszedl:angry:
CHTax,I DOSTANIESZ iNCOME SUPORT:tak:to tylko 64 f ale razem ci sie uzbiera:tak:potem jak juz bedziesz miala decyzje z Ravenue lec do cansilu,dostaniesz Hause benefit.Zalezy jakie masz mieszkanie ale max na 2 bedroom jest 96 f(tak ma moja kolezanka do tego nie placi cansil tax:tak:)ona placi 115 wiec musi reszte tylko doplacac sama.Do tego ravenu da ci karte i bedziesz nmiala bezpalten leczenie,recepty i dentyste:tak:takze talony na mleko itp ale to juz hv zapytasz.Tylko najpierw zadzwon do ravenue,jak najszybciej.Kiedy ci sie konczy macierzynskie platne???bo to wszystko ma zanczenie?!

Do góry