reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

fajne te pokrowce nie wpadlam na to :tak: ja odkupilam uzywany fotelik ale byl jak nowy (prawie nie uzywany) posciagalam wszystko i popralam recznie teraz nie rozni sie niczym od nowego w sumie bardzo szybko wysechl ile taki pokrowiec kosztuje? bo z czasem jak sie zabrudzi mozna zowu wyprac:sorry:

Ceny są od Ł25-30 mniej więcej. Są drogie- to prawda, ale mimo wszystko uważam, że warto. Niestety nie ze wszystkich fotelików tak łatwo ściąga się te oryginalne pokrowce. Na święta BN była u mnie moja siostra z rodzinką. Pożyczyłam nieco ufajdany fotelik od koleżanki i postanowiłam przed użytkowaniem wyprać pokrowiec. Co ja się namęczyłam z jego ściągnięciem :szok: już nie wspomnę nawet o ponownym zakładaniu :crazy:

reklama
HELLO kobietki ;-)

Wtrącam się do WAS bo ja też z UK...
chyba pisałam juz co nieco jakis czas temu na tym watku,
ale potem przyszły wakacje...
i juz całkiem nie pamiętam na czym skończyła, więc przedstawiam się raz jeszcz Madzia...mamuśka Antolka, mieszkamy w Oxfordzie...
:-):-):-)
W zasadzie to mamy mało tu znajomych...bo w kwietni u przeprowadziliśmy się z Aldershot...i tam znajomych zostawiliśmy :zawstydzona/y:

PS a może ktos jest z moich okolic???

Widze że sporo ciężarówek...
byc może i ja niedługo do WAS dołączę...
mam na mysli cięzaróweczki...
Staramy się z mężem o drugiego dzidziunia...
dopiero po pierwszym cyklu jestesmy....
@ się nie pojawia juz drugi dzień, zobaczymy,
narazie się nie nakręcam.;-);-);-)

Pozdrawiam...i mam nadzieje że przyjmiecie mnie do grona!!!:cool2:

Mamuśka z Oxfordu .

mala-gorzatka28 jak na razie ani mysle o odpoczynku dom caly zaniedbany caly czas pracowalam i nie mialam sily na sprzatanie moj facet robi po 12 h prawie codziennie i niewiele moze pomoc, a poza tym trzeba wszstko dla dzidziusia poprac porozwieszac i poprasowac, poukladac w szafach....ech nie dam rady nawet wszytskiego wymienic mam tylko nadzieje ze te 10 tygodni wystarczy he he:-Dacha oczekujemy dziewczynki :tak:
pandorka ja mam maxi cosi cabriofix calkiem latwo sie sciaga i zaklada pokrowiec, kupilam go za 40£ zeby zaoszczedzic wiec raczej nie wydam 30 funtow na sam pokrowiec zeby sie czasem nie pobrudzil najwyzej wyloze jakas flanelka albo pieluszka:sorry: a dzidzia szybko wyrosnie i trzeba bedzie nowy fotelik, sama nie wiem fajna sprawa ale jak dla mnie to zadrogo kiedy nie bylo by problemu ale teraz chcemy oszczedzac ile sie da;-)
madziula82 witamy zycze powodzenia w starankach o dzidziusia! oby wam poszlo tak szybko jak nam hi hi (ja lezalam nawet z nogami do gory zeby tam nic nie wylecialo:laugh2:) za 3 razem sie udalo ale z drugim dzidzusiem chcemy zeby zajelo to jak najdluzej :-D za szybko poszlo...

Czesc dziewczynom...
Dzieki Bogu dzisiaj ladna pogoda, wiec mysle, ze wybierzemy sie na jakis spacerek...
weri 10 tygodni na pewno Ci wystarczy... Ja jak przestalam pracowac, to z nudow zrobiam wszystko w tydzien, a potem leniuchowalam... Ale sie oplacalo, bo ostatnie tygodnie nic nie moglam zrobic, bylam tak wielka, ze ledwo chodzilam :-D:-D:-D... Co do fotelika, jak i ogolnie rzeczy dla dziecka, to czasami nie warto oszczedzac... My kupilismy teraz wiekszy fotelik, bo mala wyrosla i tez chcialam przyoszczedzic, bo z kasa troche gorzej, i juz tego zaluje... Myslalam, ze niepotrzegnie wydawac 100£ na fotelik... Ale nie pomyslalam, ze bedzie na nastepnych kilka lat (bo to wiekszy do 18 kg), kupilam polowe tanszy i widac-wiekszosc zrobiona z plastiku, pokrytego tylko cienka warstwa gabki-twardy nie wiem, czy wygodny dla malutkiej, i tak pewnie za niedlugo trzeba bedzie wymienic... Cale szczescie mala nie spedza godzin w samochodzie...
Witam tez nowa mame-madziule!!!
A tak ogolnie to zblizaja sie urodziny mojego i szukam pomyslu na fajny prezent... Jakies propozycje? Pozdrawiam

hihi witam z rańca...
No niestety @ przyszła dzisiaj jako ranny ptaszyk...małpa cholerna o 5 nad rańcem...abuuuuuuuuuuu :crazy::crazy::crazy::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No ale co zrobić...
Będziem się starać dalej...
My na Antośka naszego bardzo długo czekaliśmy w tym, raz poroniłam :-(
ale jak się skończy @ to bierzemy się znowu dpo słodkiej roboty :-)
Joklis witam...hmmm mówisz urodziny...zależy co Twój lubi....jakieś hobby...może coś w tym temacie go zadowoli
Weri racja...pokrowiec do fotelika za Ł30 wrrrr :rofl2:
Dzieki za powitanko dziewczyny, życzę miłego weekendu!!!

Witam
Madziula welkome back:-pzycze powodzonka:tak:ale jesli tuz przed okresem zrobiliscie cos to wiesz ze @@@normalnie jest:tak:okaze sie pozniej:tak:
Ja fotelik kupilam na alegro za 250 zl.moj akurat byl w Pl i nadal mi go na busa.do 20kg -20poud.:tak:fotelik jest to 3-4 lat:tak:poszukajcie sobie powoli.my na poczatku uzywalismy tego nosidelka a fotelik kupilismy od 9 mies.ma tez wkladke na mniejsze dzieci(jesli takowe jest.Kondzio byl malutki.teraz troche smignal:tak:
oki lece po prezent kolezance.ciekawe czy uda mi sie isc:sorry:

JOKLIS mam ten sam problem!! tylko ze moj E ma dzis urodziny a mi sie wczoraj przypomialo :-) wiec na pewno zrobie jakis fajny obiad winko, mala ubiore w tshirt my dad is the best .a prezent niech sam sobie wybierze :p no chyba ze cos znajde dzis w sklepach fajnego :-) ale jak macie jakies pomysly to piszcie kobitki piszcie :-)

MADZIULA82 przykro mi ze sie nie udalo ale bedziemy trzymac ciuki za nastepny raz :-) no i zycze duzo przyjemnosci :-)

weri- napewno zdazysz ze sprzataniem i prasowaniem. Ale nie forsuj sie , rob powoli, po troszku kazdego dnia zebys codzienie mogla sobie odpoczac bo potem to juz czasu na odpoczynekmic nie bedziesz.

Joklis - nie wiem do ilu lat powinien starczyc fotelik do 18 kg.... ale wlasnie rozgladamy sie za tym z booster'em , bo ten do 18 kg jest juz na nasza Nastke za MALY !!!! Mala ma dwa latka wazy 16,5 kg i pol glowy wystaje jej poza fotelik :szok:

Kobietki z UK ratunku :-)
we wtorek lece do Angli na wakacje a że nigdy tam jeszcze nie byłam...
byłam wczoraj w kantorze, kupiłam sobie trochę funtów
mam 1 stary banknot 20 funtowy, reszta nowych ciemnofioletowych, prawdopodobnie wszystko ok
tylko że byłam u koleżanki w kantorze i poprosiła mnie o przysługę, dała mi 2 banknoty 10 funtowe. Jeden nowy (w obiegu) z hologramem srebrnym... a drugi podobno z obiegu wycofany, na którym zamiast srebrnego hologramu jest... jakaś pani na fotelu z dzidą :-) mówiła że podobno w Anglii bez problemu wymienią mi ten banknot na nowy. Czy to prawda? Nie chcę mieć jakiś nieprzyjemności jak sie w sklepie z takim banknotem pojawie :eek:

reklama
Joklis ja mam ten sam problem bo Andy ma 30 za kilka tygodni takze przydaloby sie cos wyjatkowego, nie mam jednak pojecia co:-:)-(Tez bym byla wdzieczna za pomysly.

Bylam wczoraj na wypadzie i powiem szczerze ze spoko bylo, co prawda nothing special ale fajnie sie tak czasem wyrwac z kolezankami i poplotkowac przy kilku browarkach :tak:

Reni-ferek przepraszam ale pomoc nie moge bo nie mam pojecia czy wymienia, chociaz jestem tu juz ponad cztery lata nigdy sie z takim banknotem nie spotkalam.

Do góry