reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Aneczka86 ale masz sliczna córeczke :-) a ile ma wlosków moja taki lysolek:-D a juz bym jej kiteczki chciala robic :-D
Weri u mnie z porodem bylo tak ze gaz dostalam bezproblemu ,epiduralu mialam napisane ze nie chce ale jak dostalam bóli krzyzowych do prosilam zeby mi dali:angry: . Oni oczywiscie nie chcieli bo bylo za pozno ale mój M powiedzial ze jego znajoma dostala wiec i mi dali. Ale ogolnie bylo zapozno:-( bo pomogl mi tylko na te bole krzyzowe bo reszte czulam nawet to jak mnie nacinali:crazy: az sie lekarka zdziwila:confused: i potem jeszcze zastosowali kleszcze:szok:.I wkoncu zobaczylam mojego aniolka po 18 h .
Mala-gorzata28 zabawy do bialego rana zycze :-)

reklama
Hejka!!!
Ja tez nie wspominam mojego najlepiej... Do szpitala pojechalam o 20tej z 3 cm, najpierw chjcieli, zebym jechala z powrotem do domu, bo jeszcze wczesnie, ale mialam wysokie cisnienie i kazali mi zostac w szpitalu... o 1szej zjechalam na porodowke, a urodzilam dopiero o 10.30... Ale w moim przypadku, ani gaz, ani zastrzyki bardzo nie pomogly... Oglupily mnie, pomogly sie zrelaksowac, ale bolu nie zwalczyly... ale dasz sobie rade...
Aneczka mala wyglada jak tatus...Moja nie chce jeszcze sama siedziec... Podnosi juz pupe i zabiera sie powoli za raczkowanie, ale bestyjka siedziec jeszcze nie chce... Pozdrawiam

Witaam
Porody nie sa latwe dla zadnej kobiety,zawsze troche bolu jestale dajemy rade wiec glowa do gory.nie ma sie co zamartwiac na zapas.za pierwszym razem nie wie sie dokonca na co idzie.drugi raz to juz wiadomo co czeka:sorry:
A ja padam,oczy mi sie kleja a na 17 do pracy.chyba sie drzemne poki Kondzio spi.papa

Hejka
U nas jakos leci czas,jeszcze tydzien wolnego i zacznie sie szkoła nareszcie.
Aneczka ale corcia śliczna na tym jednym zdjeciu jak laleczka duże oczy zrobiła.No jeszcze troche i bedzie raczkowac a ty wtedy za nia bedziesz biegac.
Weri nic się nie martw,ja obydwa porody przeszłam bez znieczulen.Przy pierwszym było gorzej ale to bylo w Pl,a tu jak rodziłam to nawet nie czulam,mnie pierwsze leciutkie bóle złapaly przed 6 rano.Najmocniejsze miałam ok 14 -15 ale wspominajac pierwszy poród myślalam ze tak bede chodzic jeszcze z 6 godz i wyslałam męża do domu.On pojechał do domu zdąrzył tylko wejsc i buty sciagnac a ja zdzwonie ze juz urodziłam.A nawet chcial byc przy porodzie.
Co do nacicania to ja nie bylam cieta tutaj przy tym drugim i bardzo sie ciesze.Są rózne zdania i opinie o nacinaniu,a w PL to tak tną wszystkich po koleji.
Jesli chodzi o kąpanie to i dobrze ze odrazu nie kąpią,bo w PL też tego nie robią dopiero na drugi dzien.Przecierają tylko maleństwa zaraz po porodzie.Poczytaj sobie w internecie o tym.
Kwiateczek ale zdolny ten twój mały,wiedział co zrobic zeby rodzicom odciac dostep do swiata. Moj mały za tydzien bedzie miał 2 lata a wszystko bierze do buzi i gryzie nie wiem jak go oduczyć tego.
Katarzynka piękne torty ,ale ty masz pomysły i zdolnosci.Szkoda własnie ze tak daleko mam.
Małogorzatka tobie się nie chce a ja bym poleciała jak by mnie tylko ktos zaprosił.Ale wiem ty nie lubisz wesel,ja uwielbia szczególnie te gdzie jest orkiestra dobra i dobrze sie wszyscy bawią znaczy sie tańczą.jeszcze ci nie teskno za UK,już za tydzien urodzinki naszych szkrabków to juz 2 lata ale ten czas leci szybko.
Joklis moj mały tez najpierw zaczał raczkowac a dopiero potem sam siedziec bez podparcia,a tak to musiaalm go poduszkami obkladac zeby siedzial.

hejka, jak zwykle nie mam czasu podczytac was, melduje sie tylko ze zyjemy, powoli zabkujemy, juz coraz blizej zeby wyszly pierwsze zabki:-) poza tym nic nowego, M nadal pracuje choc wczoraj byl kryzys bo niby go zwolnili ale dzisiaj zostalo wszystko wytlumaczone i okazalo sie ze nie jego mieli zwolnic a kogos innego:sorry2: M sie wczoraj wkurzyl i ja przy okazji tez bo glupoty z tego wszystkiego zaczal gadac:baffled:
jutro planuje podac Kondziowi pierwszy posilek z prawdziwego zdarzenia tzn marcheweczke utarta:-)zobaczymy czy mu zasmakuje:-)
a to najnowsze zdjecie mlodego:-D
34e1e138.jpg

Witam
iZA ja na drugi dzien powiedzialam zeby mi pokazali jak apac i nie bylo problemu,z przyjemnoscia mi wykapali:tak:balam sie jednak i tak,pozniej polozna przyszla do domu to tez mi umyla go bosie balam jeszcze:sorry:a ona za to mnie wysciskala ze jej pozwolilam:tak:fajna mialam midwife:tak:
Ada Kondzio juz taki duzy:szok::tak:moj Kondzik tez ma taki dres:-D:-D:-D
ale [pogoda dzis,zaraz lunie a ja do sklepu musze

Dzien dobry mamusiom!!!
U nas tez pogoda straszna, a ja musze na miasto jechac... Bylam wczoraj na zakupach, ale sobie powiedzialam, ze nie bede kupowac wszystkiego, bo przeciez "jutro tez jest dzien", a teraz zaluje...
Ada maly rosnie okropnie szybko... U nas sie wlasnie trzeci zabek zaczal przebijac, wiec nocki sa nieciekawe... Ale moglo byc gorzej...
Oki dziewczyny biegne na razie, bo musze sie wyszykowac zanim mala spi... Make-up itd ;-);-);-) Zajrze jeszcze pozniej... Wie ktos kiedy Pinka wraca? Bo nie moge sie na zdjecia doczekac... Buziole

Dziewczyny pomocy!
Moj synek ma 3 m-ce i karmie go Aptamil 2 dla bardzo glodnych. Przyswaja go dobrze, ale od dluzszego czasu ma problem z kupka (kiedys robil 1 na dzien teraz na 2 dni i tylko wtedy gdy podam mu colief) i jest ona zielona. Macie moze jakies sposoby ma czestrze wyproznianie sie? Dodam ze podaje mu herbatke koperkowa.

ostraszka 90 ml przegotowanej schlodzonej wody , dodaj 30 ml nieslodzonego 100% soku jablkowego, i to podaj dziecku, u mnie dzialalo, za kazdym razem... A zielone kupki tez sie zdarzaja... Ale jesli sie boisz to moze zmien mleko/ Ja podawalam sma white, dla glodnych dzieci-nigdy nie mialam wiekszych problemow...

reklama
Ja tez mam problem z zielona kupka... tylko ja karmie piersia i ogolnie robi czesto kupki nawet bardzo czesto... a tak naprawde to o oznaczaja zielone kupki? ze cos w organizmie maluszak jest nie tak? teraz musze leciec bo ide zalozyc implant (przy okazji zapytam o kupki )

Do góry