reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

reklama
Cześć dziewczynki:tak:
Dzięki wszystkim za dobre rady :-)
Czuję się dziś troszkę lepiej ale to zasługa leżenia w łóżku i smarowania amolem, dużo piję wody z cytryną i jakoś wychodzę na prostą.
Kik1976 rzeczywiście aspiryna jest dobra na takie rzeczy ale niestety nie w ciąży. Pamiętam jeszcze z poprzedniej ciąży ostrzeżenia mojego lekarza co do aspiryny, polopiryny i wszystkich leków na przeziębienie bez recepty więc jedyne co biorę to jedna tabletka na parę godzin apapu na ból głowy. Normalnie też się leczę aspiryną lub polopiryną S ale niestety, nie tym razem.
Mam nadzieję, że już niedługo będę mogła wyjść z domu!! Kubuś już wyzdrowiał i dziś miał pierwszy spacerek z tatą po chorobie a ja się jeszcze boję.
Pozdrawam i ślę całuski ;-)

sara - chcialam sie zapytac, bo pisalas ze stosuje amol a jestes w ciazy. Pamietam jak ja bylam w ciazy czasem mialam bole glowy a zbytnio nie chcialam prac paracetamolu i chcialam stosowac amol, ale kilkakrotnie przeczytalam ze w ciazy nie jest zbytnio zalecany :baffled: czy pytalas moze sama o lekarza o ten amol i ciaze ?

Mała-gorzatka jest to jeden z niewielu leków jakie mozna stosować w ciąży. Ale nie do picia tylko do smarowania, to są przecież różne zioła na bazie alkoholu ale nie w stężeniu do picia. Po smarowaniu rozgrzewa ale i wyparowuje więc niewiele go się wchłania do organizmu. W tamtej ciąży jak miałam bóle pleców czy zaziębienie też stosowałam amol zamiast maści przeciwbólowych, na plecy i na zatoki. Na przeziębienie najlepiej się smarować na noc, założyć ciepłą piżamę i pod kołdrę. Od razu jest inhalacja a na zatoki to po smarowaniu położyć gazę na czoło i założyć na noc czapkę. Gorąco i nie wygodnie ale po dwóch, trzech nocach wszystko schodzi. Mój lekarz potwierdzał bo ja też nie jestem za przyjmowaniem leków w ciąży no chyba, że już jest bardzo poważna sytuacja. Jeżeli chodzi o takie "nie zaziębieniowe" bóle głowy to nie wiem czy pomaga, ja stosowałam na przeziebienia.

Siemka:-D
Madziula fajnie wyszło z naszymi dzieciaczkami, Kubuś sie urodził 14.05.2006 ale niestety w niedzielę!!!;-) Teraz mieszkamy w Szkocji w Wishaw a wogóle to jesteśmy z Radomia :-) Szkoda, że tak daleko bo pewnie by się nasze chłopaki nieźle bawili razem. Mało Kubuś ma tu kolegów ale całe szczęście mój M też jest czasami jak trzylatek;-)
A no szkoda że tak daleko mieszkamy od siebie...no w PL byłoby bliżej bo ja z Warszawy jestem, a Tu w UK Oxford ;-)
To równe dwa tygodnie jest róznicy między naszymi chłopakami ;-)
Małgorzatak współczuje niezmiernie tego rozwolnienia...może to jakiś wirus, jakaś grypa zołądkowa....ech...
kornasia, niestety paszport 5-letni może dostać tylko wówczas gdy masz PESEL dla dziecka...a to moesz dosta tylko w PL...ja juz to przechodziam, prosiam sié dzwoniam jezdziam i nic...
pierwszy paszport jest zawsz roczny, drugi moe by 5 letni (nie ma juz 10-letnich) ale 5 letni tylko z PESEL :baffled:
Taki e wymogi tego naszego kraju absurdu :confused:

My dzisiaj mamy dzie azenia i ostatnich zakupów...ech naaziam sié i nóg nie czuje, a moje dziecko powera ma nie z tej ziemi :-)

Kornasia;-);-)
My mielismy pierwszy paszport potem dowod zrobilismy w Pl i mamy spokuj teraz na 5 lat tez chyba,nie jestem pewna:sorry:

Sara ja bralam tab przeciwbolowe w ciazy na bole glowy choc nie zdarzaly sie czesto ale....bralam tez antybiotyk bo sie rozchorowalam,sa takie ktore mozna brac w ciazy,Wiem ze sie boicie ale moja kolezanka cala ciaze miala straszne bole glowy i tez sie bala brac:baffled:ale po co sie meczyc,dzieckotez sie meczy czasem lepiej poprostu wziac te tabletke czy naewt trzy:tak:ja baralam do 3 na dzien jesli juz musialam nie wiecej choc tutaj mowili ze moge wiecej:sorry:tez sie balam:sorry:

Malgorzatka nie wiem nic o amolu ale ma alkohol w sobie ktory w jakims stpniu wchlania sie do organizmu chyba-tak myslama:sorry:

lece sie kapac bo juz mi sie len zalacza:baffled:trzeba wygladac jak czlowiek jutro:sorry::-D:-D:-D
milego wieczoru kobiety:tak:

ja nie chce 5 letniego paszportu tylko roczny (tymczssowy).
wiem ze na ten 5 letni dlugo sie czeka, a my chcemy do polski na wakacje :D dobrejnocy kobietki :-*

witam z rana.

sara, rzeczywiscie w ciazy nie wolno,nie zauwazyla paska:sorry2:
mnie tez czeka wyrabianie paszportu , ale 5 letniego i jakos nie moge dojechac do londynu.:-D pozatym narazie nei chce mi sie nigdzie jechac, no chybaze na plaze.
marzy mi sie domek w hiszpani, albo francji:-):-):-) moze kiedys to sie spelni:dry:
lece, musze dzieciarnie wyszykowac.

reklama
Moj Oliver ma ospe:baffled:mielismy jechac do lancaster i spedzic dzien nad morzem a tu nici z naszych planow:wściekła/y:no ale coz, mam nadzieje ze mu przejdzie w miare szybko.

Do góry