reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

SARA dzwonilam juz ale oczywiscie nasluchalam sie melodyjek a i spora kaske stracilam :-( wyslalam tez maila (tydzien temu) i nikt nie odpisal.no mamu 2 godz jazdy do londynu wiec blisko nie jest ale mam siostre w lond.to zostajemy na noc :-)
dam znac co i jak.a moze ktos wie jak to jest ???

reklama
a jeszcze takie pytanie mam czy skladajac wniosek o paszport nadal trzeba sie jakos rejestrowac czytalam na forum ze tak ale posty byly sprzed 2 lat a na stronie konsulatu o rejestracji nic nie mowia.z m chcemy jechac we wtorek i mam nadzieje ze ktos nas tam przyjmie :-(
kornasia musisz zadzwonic do ambasady i umowia cie tam na konkretna date i godzine Niestety trzeba poswiecic troche czasu i pieniedzy zeby sie tam dodzwonic:baffled:

Kornasia jeżeli siostra mieszka w UK, to niech kupi sobie krem na popękane brodawki LANSINOH (fioletowe opakowanie) - krem ten jest drogi, bo kosztuje ponad 9 funtów, ale na prawdę jest niezastąpiony. Na pewno dostanie go w Boots i w aptekach. Krem ten poleca każda karmiąca mama, ja go używałam i jest rewelacyjny. Brodawki goją się bardzo szybko i można nim się smarować do woli i nie trzeba myć piersi przed karmieniem. Poza tym tak jak dziewczyny pisały: okłady z liści kapusty (schłodzone w lodówce) + smarowanie brodawek własnym mlekiem. Kapturki są pomocne, ale trzeba pamiętać żeby nie karmić przez nie za długo, bo dzieciaczki szybko się do nich przyzwyczajają i potem może być problem z karmieniem bez kapturków. Trzymam kciuki za sisostrę i na pewno wszystko będzie dobrze :-)

Chyba o tym wlasnie pisalam,pamietam tylko kolor opakowania ale wiem ze baaaardzo szybko goi:tak::tak::tak:moze w Polsce jest jakis odpowiednik bo wazne ze przy nim normalnie mozna karmic;-)nie wiem jak przy betaphenie:confused:

syla dziekuje :-) niestety nie mieszka w uk a o tym kremie slyszalam...ale powiem jej niech sprawdza w aptece a mozeeeee....

a jeszcze takie pytanie mam czy skladajac wniosek o paszport nadal trzeba sie jakos rejestrowac czytalam na forum ze tak ale posty byly sprzed 2 lat a na stronie konsulatu o rejestracji nic nie mowia.z m chcemy jechac we wtorek i mam nadzieje ze ktos nas tam przyjmie :-(

Ja robilam w zeszlym roku i juz nie rejestrowali:no::no:poprostu jedziesz i stoisz w kolejce:baffled:trudno powiedxziec ile bedzie ludzi ale teraz sa dwa kosulaty bo drugi w Menchesterze chyba wiec nie jest zle;-)zobacz gdzie macie blizej bo moga was nieobsluzyc:no::no::no:ja tez mialam ponad 2 godz a tam w Londynie bylismy ok godz:tak::tak::tak:bardzo szybko.sciagnij z internetu wniosek,wypelnijcie i bedzie jeszxcze szybciej.mozesz tez na miejscu bo i tak jest jedna kartka tam do wypelnienia o ile pamietam:sorry2:moi znajomi byli nie dawno i tez poszlo szybko:tak::tak::-)

jA Z PASEM VIBROACTION SIEDZE:sorry2:mam go od zeszlego roku a nie uzywam regularnie:baffled:musze zaczac i zobaczyc czy brzusio troche spadnie:sorry2:

ide kobiety bo cos weny brak.:baffled:

a moja jakiego rozwolnienia dostala do rana....tak z niej lecialo ze rawie cale dopoludnia spedzilysmy w wannie bo tam zmienialysmy zabagnione pieluszki a robilismy to co 5 min.

Probowalam jej dac ta popularna smecte - ale plula (wcale sie nie dziwie bo to obrzydliwe), potem chcialam jej dac jakis ostralit czy jakos tak niby o smaku bananowym....ale do ust nawet nie chciala tego wziasc.... probowalismy tez kleik marchewkowo-ryzowy, ale bez sukcesu...takze wsyztsko co proponowane jest wspolczesnie -moje dziecko nieakceptuje.
Fakt ze pije sporo wiec chyba nie powinnam sie martwic tylko "nowosciami" farmaceutycznego rynku..... co ?
Boze ilez ja dzis krzyku miala laski...robi kupe krzyczy, przey sie na boki, myje ja krzyczy, przewijam krzyczy....zaraz kolejna kupa...i znow to samo....
Po 7 godzinach stania bez mala non stop nad wanna bylam tak wykonczona ze zlapalam glupia za coca cole (kiedys ktos mi mowil ze lekarz polecil dzieciakowi na biegunke) i dalam jej troszke rozgazowanej coli (jakies 20ml) wymieszanej z woda przegotowana(50:50).... i tak jak dostala (wypila ze smakiem oczywiscie) tak od tamtej pory tylko raz leciutenko zabrudzila pieluszke ...takze jestesmy 8 h bez kupki. Nie wiem czy to pomoglo rzeczywiscie czy to tylko zwykly zbieg okolicznoci...?

Je tylko chrupki i ewentualnie rosol, nic innego nie chce :-( jakbuszka gotowanego nie, ryzu nie, sucharki nie, biszkopty nie, banany nie.... normalnie nic nie. Macie jakis pomysl co jej podsunac pod nosek.... ?

W Manchesterze najpierw trzeba sie umowic:tak:i przyjmuja osoby zamieszkale w hrabstwach:Northumberland, Tyne and Wear, County Durham, Cumbria, Lancashire, North Yorkshire, East Riding of Yorkshire, South Yorkshire, West Yorkshire, Greater Manchester, Merseyside, Chesire, Derbyshire, Nottinghamshire, Lincolnshire, Rutland, Leicestershire, Staffordshire, Shropshire, Isle of Man oraz całość obszaru Walii,a pozostale hrabstwa naleza do konsulatu w Londynie
kwiateczek daj znac czy ten pas przynosi jakies efekty,bo ja jestem leniuszkiem,a tez przydaloby mi sie zrzucic pare (nascie:wściekła/y:) kilo po ciazy:tak:

witam z ranka
kawa0.jpg

ja jak zwykle latam, tylk oniekt mi miotly nie chce sprzedac o napedzie atomowym:-D, jeszcze ze dwa tyg takiej gonitwy i moze pozniej chwile odsapne. albo i nie, bo wakacje sie zaczna i dzieciarnia w domu przez 6 tyg , beda sie wsciekac. juz zaczac myslec nad jakimis atrakcjami:confused:
moj m chyba do pl bedzie musial poleciec na kilka dni i znowu zaoszczedzona kasa pojdzie.
sara ja na zatoki biore aspiryne i jak narazie najlepsza, po 2 dniach brania oczyszczaja sie i spokoj. fakt, ze im starsza jestem tym gorzej to znosze. glowa mnie nie boli, ale padam jak kawka i wygladam, jakbym przynajmniej zapalenie pluc miala. no i unikam anginy , jak ognia.
zrobilam pranie, ale nie rozwiesze, bo maja byc przelotne opady, albo moze zrobie gdziem w domu miejsce.:dry:
lece dalej, maluch wstaje i sie zacznie. milego dzionka wszystkim zycze.

Witam
Malgorzatka daj jej moze kleik ryzowy,ten dla niemowlakow:tak:jest calkiem dobry,moze zje:tak:chrupki kukurydziane tez niech je,wstrzymuja kupki:tak:moze jjakis wirus zoladka,KOndzio tez tak mial:baffled:

Mysia dam znac tylko ze musze najpierw regularnie uzywac co do tej pory sie nie zdarzylo:sorry:a co do konsulatu to ja wlasnie z Lincolnshire jestem i jeszcz erok temu to w Londynie bylam a teraz moi znajomi byli i ich nie przyjeli:no:

Kik ja tez sprzatnie i pranie,wlasnie ide wyciagnac drugie i trzecuie wlozyc:sorry:papa

KWIATECZEK a z jakiej strony moge wniosek zciagnac bo ja o ten paszport tymczasowy (zalezy nam na czasie ::))i na stronie konsulatu jest tylko wniosek o ten 5 letni.
hmmm... wlasnie 2 tyg tmu przeprowadzilismy sie do Leicestershire,ale to nic najwyzej siostry adres podaMY :))

reklama
Do góry