reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

dziewczyny dzieki za slowa otuchy, juz mi sie troche humor poprawil:-p Kondzio normalnie w domu reaguje na dzwieki, jak do niego mowie czy na melodyjke z karuzeli, usmiecha sie tez czesto do mnie:tak: po prostu wkurzyl mnie ten lekarz bo widzial moje dziecko pierwszy raz, spedzil z nim 5 minut czasu i mysli ze mlody sie nim bedzie interesowal:sorry:badanie sluchu mial i wyszlo wszystko dobrze:tak:glowke coraz czesciej podnosi jak lezy na brzuszku a jak biore go do odbicia to prawie sztywno sam trzyma:-)
teraz tylko M mnie wkurzyl bo przyszedl z pracy i z kumplem sobie piwko pije, zamiast mi pomoc i posiedziec troche z dzieckiem, a mnie juz glowa boli bo mlody zasnac nie chcial...:-( i nawet nie moge isc sie wykapac....:wściekła/y:ehhh...

reklama
Ada- czyli z malym jest OK... mozesz sie relaksowac. Pamietaj ze nie zawsze trzeba sie przejmowac tym co lekarz powie.
My jak ostatnio bylismy z Nastka na Walk-in w nocy bo dostala tej niby wysypki z pecherzami co po polsku nazywa sie pokrzywka...uwierz mi na koncu jezyka mialam kilka slow dla niego, bo jak mu powiedzialam czy cos dla dziecka na to bo ja to swedzi...to uslyszamam ze mam podac CALPOL :-D Z jednej strony smiac mi sie chcialo a z drugiej strony bym go z checia zdzielila w morde....no ale ....
A tak poza tym witaj w klubie zmeczonych mam :-D i mam ktotym glowy puchna od placzu czy krzyku...moja ostatnio tak sie drze z takim piskiem ze zastanawiam sie jak dlugo pociagne bo nie zwracam uwagi na nia gdy sie za bardzo z tym wrzaskiem rozkreci...wiec i czasem 45 min tak wrzeszczy...KOSZMAR

Pinka- gratulowac hehehe moze nie :) jeszcze nie :-D jak juz mowilam jedne plany rozeszly nam sie "po kosciach" ale mamy nadzieje ze teraz juz bedziemy brneli do przodu bo w koncu trzeba sie hajtnac :-p
Sukienke mam jedna upatrzona od 2 lat i tak jakos zadna inna mnie tak nie zachwyca jak wlasnie ta choc mam w zapasie inne modele :rofl2:.

No nie wiem czy mam wam ja pokazac bo powiecie ze jestem bezguscie :-D

Kasia- widzisz jaki koles wam sie trafil. Boze jak dobrze miec tu w Anglii fajnego doktorka :tak:
Jesli chodzi o impreze...to chcemy w lokalu....ale bede musiala isc do nich osibiscie bo na maile nie odpowieadaja.... ale wiem jedno, sa baaardzo drodzy. Ale ze to ma byc w stylu "obiadu" czy "kolacji" to chcielibysmy cos POSH :-D ale czy nam sie uda....zobaczymy. Bo ogolnie u nas we Wloclawku to zaden inny lokal mi sie nie marzy procz wlasnie tego :-D

ja tylko na chwile bo zaraz do pracki dreptam potem wszystkim odpisze

Gosiau- jakie bezguscie kiecki poprostu cudneeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!!! beda pasowały do ciebie bo jestes wysoka i szczupla przepiekne naprawde:tak::tak:

czesc dziewczynki ja tak was podczytuje caly czas tylko jakos weny do pisania nie mam ale Gosia jak zobaczylam twoje suknie to onieniałam:szok::szok:
cudowne poprostu!! masz swietny gust i bierz sie za organizacje wesela,bedziesz prawdziwa slubna ksiezniczka:tak::tak::tak:

Witam
Kasia no narazie nmusisz odpoczac,ciasta musza poczekac:sorry:relaksuj sie w myslach:-D:-D:-D ja nawet w myslach nie moge:-D:sorry:
Ada bedzie dobrze,test wyszedl przeciz dobrze,trzeba bylo mu powiedziec,co za baran:no:mi nie klaskali a tym bardziej nie wymuszali usmiechu bo takie dziecko robi to nieswiadomie:baffleD:lekarz powinien to wiedziec:no:

Gosia toja tez jestem bezguscie bo mi sie podobaja tez take:-p:-p:-p wczoraj zobaczylam bezowa,na malym kole chyba ,prosta delikatnie marszczona,piekna:tak:babka powiedziala ze moze byc na wesele jak i na slubna suknie:tak:sklep jest na przeciw mnie:-p:-p

reklama
witam :-)

Gosia i Ty to nazywasz bezguściem? Kochana, suknie piękne, bardzo gustowne. Mi ta pierwsza się strasznie podoba. Naprawdę piękna i taka elegancka.

ada ja tylko dodam, że moja Oliwka też miała takie badanie jak miała 8 tygodni i to jest badanie potrzebne. Ważne żeby osoba wykonująca badanie była delikatna dla dziecka. Moją córcię badała HV i ja nie bałam się ani trochę. Co do szczepionek, to w przychodni, w której jesteście zarejestrowani, szczepią pielęgniarki. Dowiedz się tylko czy musisz sama się zapisywać, czy oni listy będą Ci wysyłać.

Pinka Ty to wiecznie zapracowana jesteś, ale super, że ostatnio dużo piszesz na naszym forum ;-) A Twoja córcia to prawdziwa modnisia ;-) Prawda jest taka, że to my, Mamy tak stroimy te nasze maluchy he he. Ja też lubię Oliwkę ładnie ubrać :-)

Kasia to fajny lekarz Wam się trafił. A co poradził na przeziębienie?

Jaka u Was dziś pogoda? U nas szaro i buro :-( Gdzie to lato. Było tak pięknie...
Ja za 2,5 tygodnia lecę do Polski :tak: Już nie mogę się doczekać. Dziś w planach nic ciekawego, drugi dzień lenia. Ach, potrzeba mi słońca.

Acha, Gosia to Ty pytałaś co kupić dla 2 letniej dziewczynki? Jak tak obserwuję moją Oliwkę, która ma co prawda 1,5 rokui inne dzieci w wieku 2 lat, to wiem, że dzieciaczki lubią układać puzzle, klocki. To w sumie niedrogie rzeczy są, a zawsze cieszą dzieciaczki. Ja ostatnio na Car Boots Sale znalazłam fajne puzzle Arka Noego z Mothercare dla dzieci od 2 lat, są takie duże i moja Oliwka je uwielbia.
Miłego dzionka dziewczyny. Mam nadzieję, że się zmobilizuję i nie przesiedzę całego dnia he he :-D
A co dziś fajnego na obiad gotujecie?

Do góry