reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

Ada- jesli chodzi o szczepionke to w czerwonej kiazeczce z tylu jest wszystko napisane ale poczekaj zaraz w swojej sprawdze......o juz Mam pierwsza jest ja dziecko ma 2 miesiace,a co do tego lekarza w szoku jestem bo mojemu dziecku tak nie robiona w tym wieku:no::no::no: dopiero cos około 2-3 miesiaca

reklama
WITAM
pINKA SLODKOSCI CURECZKA:-)jakie ma oczka duze:-)

Ada co do badania to takie sa,ja mialam dokladnie te samo:tak:jesli chcesz to zmien go ale kazdy zrobi tak samo,tak mysle bo to taki system.A za raczki pociagaja i tak podnosza by sprawdzis owszem glowke tez ale tu chodzi bardziej o odruch(jak to bylo:hmm::oo:)cos ze dziecko staje na nozce i to dobrze,nie pamietam.to samo mi zrobila pediatra w Polsce,tlumaczyla mi bo tez sie zdziwilam co ona robi malemu dziecku a on mial wtedy prawie 4 mies:sorry::rolleyes2:ale zapomnialam:unsure::zawstydzona/y::baffled:ostatnio ogladalam nawet program o rozwijhaniu sie dziecka i tez tam tak podnosili niemowle za raczki.cos ze dziocko ma naprezona nozke tak jakby chcialo stanac lub isc:tak:Konrad stanol w rozkroku:-D:-D:-D
co do swzczepien to nie kazda klinika wysyla list zeby zarejstrowac dziecko u nas sama musialam:baffled:ale fakt ze lekjarz powinnien Ci powiedziec lub pielegniarka:nerd:
Pierwsze jest w 3im mies wieec sprobuj sie juz umowic bo sie czeka:sorry:ja tak robilam miesiac wczesnieja a teraz juz tak nie mozna co najwyzej dwa tyg do przodu:baffled:przynajmniej w mojej przychhodni:sorry:

Pinka szczepionka minela nawet:sorry:bylo troche placzu przy igle ale pozniej spoko,Kondzio dosc dobrze przechodzil zczepionki i oby tak bylo tym razem tylko ta jest inna:baffled:powiedzieli ze nawet 10 dni pozniej poze sie cos pojawic,ja biore do 2 tyg:sorry::sorry::sorry:
oki musze leciec bo zadzwonili z przychodni ze maja list gotowy dla mojhego G,on w pracy musi nosic kalosze a sa straszne,puchna mu nogi i bylismy p1.5 tyg temu u lekarza zeby napisal cos ze nie moze nosic i dopiero dzis jest:angry::angry::angry::angry:

czyli za dwa tygodnie... a on mi kazal przyjsc za trzy:eek: i o szczepionce ani slowa...:baffled:
Tak naprwde masz przyjsc po skonczeniu 3 mies moze to byc do 4go w sumie tylko pozniej wszystkie bedziesz miala praktycznie o ten czas opoznione.Ja bylam w sumie jak Konradek mial 14 tyg.

Joasin zyje sie dobrze a czemu pytasz,wybierasz sie tu????

oki lece ;-)

kwiateczek w sumie rzeczywiscie tutaj lekarze to wszyscy tak samo postepuja:tak: a z tym ciagnieciem za raczki to troche mi ulzylo jak powiedzialas ze to normalne badanie;-)bo ja to sie normalnie wystraszylam jak zobaczylam co on robi:szok::sorry:szkoda tylko ze go nie zwazyl bo bylam ciekawa ile przytyl...ale jutro sie dowiem:-pale mysle ze na takie odruchy jak usmiech na zawolanie czy reakcja na dzwieki to moze byc za wczesnie, w koncu kazde dziecko rozwija sie w swoim tempie:sorry:
tak w ogole to moje dziecko coraz dluzsze drzemki sobie robi w nocy i w dzien:-) wczoraj jak polozylam go o 23 to wstal o 4:szok: normalnie szok, pierwszy raz przespal 5 godzin:tak:
to nie musze sie spieszyc z ta szczepionka, tylko zabukowac trzeba wczesniej :) ale to normalnie u GP czy trzeba do szpitala do pediatry jechac?

Ostatnia edycja:
ja tylko na chwilke kochane moje :) widze ze sie rozpisalyscie kiedy ja nie mam zbytnio czasu na neta :( ale sprowuje jeszcze dzis przysiasc i przeczytac wsio tak dokladanie bo narazie to tak liznelam :zawstydzona/y:

Ada- ja wiem ze ci moglo zdenerwowac badanie ale kazdy zrobi tak samo. Nie ma co "panikowac" ze ciagnal go za raczki itd Sprawdzaja odruchy dziecka. A ty normalanie reagujesz, bo tak reaguje 90% matek ktore maja pierwsze dziecko :)
Kiedys ogladalam wywiad z ta JORDAN (ta z duzymi piersiami, zona PETER andea czy jakos tak) i wlasnie ona ma dziecko co jest niepoelnosprawdne i jego chorobe wlasnie zaczeto wykrywac na tym badaniu.Opowoadala ze lekarz do niego klaskal a dzieciak nic, jakies dzwieki lekarz wydawal a dzieciak jakis niebardzo byl. Wtedy ona zdala sobie sprawe ze w domu w rzeczywistosci to on tez nie zwraca uwagi gdy lezy w lozeczku na karuzele zalaczona , na jakies dzwieki nadchodzacej mamy..i od tego sie zaczelo. Ale jesli maluch akurat nie reagowal na lekarza to lekarz powinien sie ciebie spytac czy w domu reaguje na dzwieki, na ruchy kogos w poblizu, bo to jest wazne...

Pinka- no a co u mnie..siedze i szperam po salonach sukni slubnych :-D ze tak powiem ....

No lece, moze wpade wieczorkiem

Goska- ze tak powiem mozna juz gratulowac???????????? chyba sie zarazilas odemnie co? heheheh upatrzylas juz jakas sukienke?? chwal sie tu nam chwal

Ada tak jak Malgosia pisze,czasem z niczego moze cos wyjsc.co do usmiechu to zawczesnie,my w sumie n ie mielismy wcale za to teraz szczerzy zeby do wszystkich:sorry:a nie mieliscie testu na sluch w szpitalu robionego?????my mielismy:tak::tak:i wszytsko ok,od razu widac bylo,nie wiem jak:no:ale wazne ze 10pkt bylo za to:tak::-)
Gosia nie wiemdzialam ze Jordan ma dziecko i to chore:no:pierwsza moja mysl to jakie cycki miala jesli karmila:sorry:dawaj suknie:-)jatez dzis widzialam ladna:tak:
kazde badanie ma jakis wynik mim o ze nam sie niepodoba.ja niereagowalam dopoty rzeczywiscie by mu sie krzywda dziala i nie musialam:-)
oki lece spac bo dzis dzien byl do gory nopgami i jeszcze gosci nie oczekiwanych mialam:sorry:zeszlo ,ide spac bo wykonczona jestem:no:Kondzio tez teraz usnal:sorry:papa

reklama
heja
my bylismy u lekarza tez wczoraj,bo Julka jakos zaczela swiszczec jak oddycha i oczko ropiec zaczelo i zaczelam sie maretwic,ze moze to plucka.trafilam na mlodego kolesia,ktory bez proszenia zbadal Ja od podstaw,wszystko co sie dalo i malutka jest ok,plucka czyste i dal tylko masc na oczko i doradzil jak sie pozbyc przeziebienia i faktycznie dzis milion razy lepiej jest:tak:koles super i juz wiem,ze bedzie lekarzem obu moich panienek na stale:tak::-)
Ada- Nika tez miala taki test w wieku 8 tygodni i Julka tez ma isc na to niedlugo:tak: czy maluy reaguje na dzwieki sama sprawdz w domu i nie bedziesz musiala sie martwic.Ja codziennie sie bawie juz grzechotka,zauwazylam ze z tysiaca jakie mamy Julka najfajnioej reaguje na drewniana grzechotke,ktora dostala od Nikusi jak przyszla do domku:-)glowka kreci ze szok i na karuzelke tez juz super reaguje wiec wiem,ze jesli na tym badaniu lekarz cos wymysli to Go oleje po prostu;-)a co do szczepionki to w gp robisz spotkanie przewaznie u nurse i gotowe:tak:mi midwive mowila,ze to moje nowe gp tez nie wysyla powiadomien i musze sama pamietac zeby zapisac sie do piguly:baffled:a szkoda,bo z Niak zawsze mi przysylali i nie musialam myslec juz o tym:no::sorry:
gosia- zdecydowaliscie sie na imprezke w domu w koncu ostatecznie czy jeszcze rozwazacie jakies opcje?jak znajdziesz suknie to wklej koniecznie:tak:jak Nastka?zdrowiutka?
pinka-mialam spytac:oglaszalas sie gdzies o sprzedazy ciast?robisz tak prywatnym osobom czy do polskiego sklepu gdzies?bo piszesz ze zawalona bylas ostatnio to sie zaciekawilam:-pja sie wstrzymalam i nie robie bo czasu brak,ale j8uz mi zaczyna powoli brakowac cudowania przy zdobieniach:sorry:takie odprezajace pare chwil dla mnie to bylo,ale narazie odpada.poza tym mamy tu na tym mieszkanku mala lodoweczke i nawet miejsca ciezko by znalesc na torty:-p

moje szkraby popadaly jak muchy:-DNika pewnie sie w nocy obudzi,bo zasnela o 18!!!!!!!mileli dzis mi nowe okna wstawiac i tescie ja wzieli do sienbie zeby sie nie krecila,a chlopy nie przyszli bo czasu zabraklo im i beda w czwartek.Nika za to wyszalala sie z psem i padala w sekunde jak Ja przywiezli:sorry:

Do góry