reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam

Wszystkiego naj naj dla Juleczki z okazji ukonczenia pierwszego miesiaczka
:tak::tak::tak::-D:-D:-D

Kasiu- jestem w szoku:szok::szok::szok::szok::szok: jak w szpitalach ludzi traktują cos niesamowitego :no::no::no::no: dobrze ze siostra juz wychodzi ztamtą bo tylko w depresje jakas popadnie:sorry::sorry: a co chorych dzieciaczkow na raka to smutne ze takie niewinne istotki tak cierpia a bandyci mordercy sa zdrowi:-:)-:)-:)-:)-( zdrowka dla was dziewczyny.......................
Syla- fajnie ze zajrzałas heheh a swoja droga wcale ci sie nie dziwie ze na bb czasu nie miałas jak pogoda cudna byla:tak::tak::tak::tak::tak: ciekawe jak dzis bedzie????
Kwiateczek-skoro gruche pochrupał to moze rzeczywiscie z zabkami nie cie bedzie...... zaraz mi sie przypomina taka smieszna sytuacja kiedys ak pojechałam do rodzicow to moj mały sasiad wowczas miała 4 lata i brak gornych i dolnych jedyne bo sobie wybił i ja pytm sie m mariusz gdzie ty masz zabki??? a on na to A po co mi?? i tak jem kisiel..........:-D:-D:-D myslałam ze nie wyrobie ze smiechu:-D:-D:-D:-D

a my dzis na 12 :00jestesmy umowieni z ksiedzem w sprawie nauk nareszcie mam nadzieje wypisze nam tes papiery i bedzie spokoj:tak::tak::tak:

reklama
Ja tylko na chwilke, moze wieczorekiem wpadne na dluzej to poodpisuje kazdej...

Moj zabral mala na spacer a ja musze ugotowac jej cos bo wszytsko co mam dla nas zamrozone zawiera pomidor :szok:

Wiem ze to dziwnie brzmi z tymi bablami .... ale naprawde, dostaje doslownie 5 min po zjedzeniu truskawki lub pomidora czerwonych plam ktorych wielkosc zalezy od ilosci jaka zjadla a na nich bable... uwierzcie mi ze lzy stawaly mi w oczach bo ja glupia myslalam ze to pecherzyca :-(...tez myslalam ze alergia to tylko taka wysypeczka a tu prosze. I napewno to jest alergia. Dalam jej lyzeczke deserku gdzie jej mala ilosc truskawek i zaraz wszytsko wyskakuje...

PINKA- kup malej zel z aloe vera albo jak masz mozliwosc to kwiat aloe vera-wtedy rozkroj lisc i wysmaruj ja tym miazszem-uwierz mi nie ma nic lepszego na oparzenia. Ja jestem bladosci i mam takie problemy ze skora ze wiem co mowie. Nic nie przynosi ulgi jak tez miaz.

Kasia- zdrowka wam zycze

kasia moj maly wazyl dwa tyg temu 4,7 kg czyli w tydzien przytyl 500 gr i hv powiedziala ze to bardzo dobrze:tak: tez karmie na zadanie, od kilku dni to Konrad tylko jesc by chcial, po kilka godzin siedzi przy cycu:sorry: mam nadzieje ze mu minie szybko bo mnie to powoli wykancza, czasem nie mam czasu nawet by zjesc:-(zawsze poje gdzies ok 10 min, zasypia i nie da sie wybudzic albo jak sie obudzi to nie chce dalej jesc ale wystarczy ze go poloze i od razu placz i jesc wola:zawstydzona/y:

hejka
Ale tu rzeczy wypisujecie.Aż sie boje.Moje chłopaki to akurat nie chca jesc truskawek.A ja uwielbiam nawet angielskie.
Małogorzatka faktycznie takie bąvle też pierwszy raz słysze przeważnie wysypka sie pojawia.
Kwiateczek no to dobrze ze nic poważnego sie nie stało.
Pinka no ja tak samo jak ciepło to cały czas w ogrodzie i ja tez jak twoja mała tak opalona ze teraz mi skóra schodzi gdzie niegdzie.
Co do nocnika to u nas to samo, a jak sie zleje w galoty to mogłby chodzic tak cały dzien.A jak bedzie mu to przeszkadzało to zdejmie spodenki i bedzie goly latał.Pewnie u nas to bedzie za jakies poł roku tak jak z kOlinem miał 2 lata i 3 mies skonczone.
Kasia fajnie że mala juz wraca do zdrowia i do domu.Ja wsólczuje bratowej bo ja bym nie dała rade w tym szpitalu ,jeszcze z takim maleństwem. mała faktycznie duzo przybiera moje to tak kilo to na miesiac przybierały ale to tylko do pewnego czasu.
Ada ładnie ci maluszek rosnie.Co do takiego karmienia to niestety niektóre dzieci tak własnie jedza 10 minut ale jak odłożysz to jest łacz.Niestety nie pomoge bo moje akurat jak zładły to spały bez problemu.No pociesz cie tylko ze kiedys to minie.
A u nas nic ciekawego,w koncu szkoła sie zaczeła to mam z jednym pol dnia spokoj.Natan za to daje popalić za dwoch jak zawsze.
A jesli o pogode chodzi to u nas słonecznie jeszcze tylko sie chłodniej zrobiło juz nie ma takich upałów.
Dziewczyny macie jakies fajne przepisy na ciasteczka bo moj kolin lubi pomgac mi piec.a juz mi brakuje pomysłów.
ok lece

oj mam chwilke...

kasia- no ci powiem ze bratowa to przezyje. Niedosyc ze jej malenstwo lezy chore to jeszcze sie napatrzy na inne dzieci. Powiem Ci ze w e Wloclawku kiedys moj chrzesniak lezal -nie wiem ile wtedy mial 3 latka chyba- to niedosyc ze oni mieli sale dla siebie to i tak niby lozka dla mamy na noc nie mieli :sorry: ..... ale przyniesli jej krzeslo :rofl2: jak sie okazalo lozko by dostala gdyby zaplacila. Moj chcial przyniesc jej materac dmuchany to im powiedzieli ze pomimo wszytsko bedzie musiala zaplacic jak za lozko :szok: bo zajmuje miejsce....wiec nadluchali lozko i wsuneli materac pod lozko na ktorym lezalo dziecko i tak spala w nocy:sorry: zeby nie placic za miejsce ...szok.

Pinka- latanie w samej pieluszce przez kilka dni nie przynosi takich rezultatow jak bysmy chcieli....my jestesmy po dwoch probach po 5 dni biegania w samych majtkach i co mamy.... obsikane tu i tam.... a w nocniku pustki ! Fakt, ze ona wtedy mowi kiedy sika...ale teraz gdy jestesmy w domu zakladam jej majtki i kawalek pieluszki tetrowej bo przeciez nie dam jej zasikac mi mieszkania. A tak ma mokro jak sie zasika i tak jej daje polatac w mokrej tetrze, a jak widze ze ma dlugo sucho to jej wyjmuje tetre bo wtedy jestem w stanie szybciej wychwycic czy robi siku czy popuszcza w majty i ciagle jej sie pytam czy chce siku, a gdy juz siadamy to w majtkach bo zauwazylam ze wtedy lepiej sie "relaksuje" na nocniku :sorry:

ada - rosnie Ci kawaler. Na tych forkach to on wyglada na 5 m-cy ;-)

no rosnie nawet ja to widze, nozki juz ma takie grubiutkie:-) na tym zdjeciu co jest kolo mojego suwaczka to wszyscy mowia ze wyglada gdzies na 3 miesiace:-D a dzisiaj nawet ladnie spi, wczesniej zjadl i tym razem gdzies ok. 20 minut siedzial przy cycu, polozylam go do lozeczka poglaskalam przez 5 minut i usnal, a teraz to nawet sam usnal i to jeszcze przy muzyce:-)

a to nasze nowosci....:biggrin2::biggrin2::biggrin2:
moja myszka dzis juz ma 5 tygodni!!!!!

Miniaturka załącznika (kliknij aby powiększyć)

Kasia ale mi żal tej Twojej bratowej :-( biedna swoje wycierpi... Najważniejsze żeby dzieciątko było zdrowe.

Pinka a Ty mnie nieźle rozbawiłaś z tym KISIELEM he he :-D

Izka no ja niestety nie piekę, więc nie doradzę żadnych ciasteczek.

Gosia przynajmniej wiesz, że to alergia i spokojniejsza jesteś, a z truskawek i pomidorów można zrezygnować.

A ja dziś chatkę wysprzątałam i znowu przez dwa dni będzie czysto he he :-D

reklama
syla - oj,to dobrze ze prez 2dni az:-Du mnie to jak sprzatam, do poludnia to pod wieczor jakby tornado przeszlo wyglada:wściekła/y:
paula - wszystkiego najlepszego z okazji 5tygodni ksiezniczki:-)
ada -pocieszam Cie,ze sama nie jestes z tym placzem:no:moja Julka caly czas by [przy cycu chciala byc i nawet jak juz nie chce ssac to jak tylko Ja odloze to krzyk pod niebiosa od razu!!!!!!!!!weszla w etap mamusiowy,czyli caly czas sie tulic,byc blisko cyca w razie czego i rozgladania sie dookola wszedzie:tak:ostatnio zaczela sie interesowac karuzelka nad lozeczkiem wiec czasami udaje sie Ja wsadzic do lozeczka i puscic melodyjki i jak patrzy na fruwajace rybki to zasypia ladnie:tak:ale tak to caly czas na rekach:sorry2:
malagorzatko - no tragedia normalnie!!!!!!!!!!!ja ide z mala na ten zabieg i z Nia zostaje to juz mi powiedzieli,ze bede na sali z mala,Ona w kojcu dla niemowlat,ja w lozku obok i oczywiscie posilki dla mnie zapewnione...a bratowa ani jedzenia ani nawet nic do picia nie dostala:no:nie wiem za co to 27zl na tydzien jest:wściekła/y:
izka - ja tez z ciasteczkami nie bardzo pomoge:sorry2:
pinka - dziekujemy za zyczonka:-)i jak tam?macie papiery w koncu od ksiedza czy znowu Wam jakies moraly prawil,albo nie mial czasu?:-p

a ja dzis wzielam Julke i skoczylam do sklepu na zakupy i kupilam 2pary spodni,tunike,bluzeczki takie zwykle podkoszulkowe tak pod tunike bo duuuuuzy dekold ma (a ja nie bardzo sie w takich czuje,no i zawzse mam koszulki pod spod),torebke,no i kilka pierdolek dla Niki niby od Julci,za co mala zostala obcalowana i kilka razy uslyszala'thank you baby':-D:-D:-Dw koncu mam jakies ubrania bo narazie ciazowa waga mi dokucza....spodnie w rozmiarze 12 pasowaly wszedzie oprocz zapiecia na brzuchu,bo mam ogromny nadal i musialam wziasc 14:zawstydzona/y:tylko stanikow nie dostalam,niestety i musze isc do m&s bo siorka mowila,ze maja swietne i niedrogie:tak:

Do góry