reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy z U.K - wątek główny

witam:)
znow goracy dzionek, juz czasem mnie to denerwuje bo slonce prosto w okno mi swieci i nagrzewa sie w pokoju nawet do 26 stopni:wściekła/y:i duszno jak nie wiem....a malemu zle sie spi w takiej duchocie:-(
za tydzien we wtorek idziemy do GP na pierwsza kontrole:tak: ciekawa jestem ile wazy ten moj klocek:-) od paru dni Kondzio swiadomie usmiecha sie do nas:-) i do przytulanek tez:-D zauwazylam ze robi to glownie jak mowi sie do niego cienkim glosikiem:tak: tak slodko sie usmiecha ze mam ochote go zjesc:-p
wczoraj bylismy w konsulacie, oczywiscie kolejka az na ulice:baffled::baffled: w sumie lacznie zajelo nam to godzine, odbior mamy na 20 lipca wiec nie az tak dlugo:-p

reklama
witam
Malgorzatka ale sie wystraszylam sama.moja bratanica miala takie cos jak zjadla np.czekolade ale ona alergiczka byla,mleko tylko sojowe wtedydzis ma 10 lat i jest dobrze:tak:a moze cos dotknela,jakas rosline,myslisz ze mogla cos wziac do buzi:sorry:skoro ketchup i truskkawki jadla juz....chyba ze smigla nie umyta a nie widzialas:baffled:

Ada a nie chodzisz z nim do kliniki na wazenie??my mamy takieSure start I TAM SA SAME HV i tam sie wazy:tak:byly raz w tyg-piatek9-12 a teraz tez we wtorki popoludnie:-)dowiedz sie bo pewnie tez jest :tak:ja wazylam raz na miesiac:-)no i pytasz jak masz jakies problemy;-)

Nie pisalam ale przed wczoraj Konradek pociagnal na siebie taka bramke metalowa(byl z tata)u sasiadow:no:prosto na zeby gorne jedynki.krew krzyk:szok::szok:krwiak wyszedl:no:byliusmy w szpitalu bo balam sie o zeby ale jest dobrze:tak:ale pielegniarka mnie wkurzyla bo powiedziala ze to pierwsze wiec spoko,wyjda drugie:angry::angry:juz mialalm jej powiedziec kiedy???za kilka lat:angry::angry:wtedy moga sie zeby poprzestawiac,zmienic uklad i z jedynkami byl by problem:no:boshhh co za ludzie,tak sie nie przejmuja:no:

no i pogoda sie popsula:baffled:pada troche to slonko i tak na przemian:baffled:maly spi,czekam jak wstanie i do tesco jedziemy.wczoraj w pracy bylam do 22.30:jutro teraz ide:tak:

kwiateczek - boze, ale musialas sie wystaszyc. Tak to jest czasem, ze sie czlowiek patrzy,pilnuje dziecka i na naszych oczach cos sie stanie...

Truskawki jadla myte napewno. A kechupu zjadla troszke bo na kanapce u taty byl :tak: a gryzka tylko wziela.
Nastepnego dnia jadla leczo gdzie byly pomidory....i dostala znow takich babli :szok: ale juz znacznie mniej i juz bylam spokojniejsza bo wiedzialam co to jest. Na kolacje ugotowalam jej owsianke i glupia , przekonana ze to pomidory, dodalam jej do owsianki dwie lyzeczki deserku gotowego ktory yl z dodatkiem truskawek.... iiiiii..... znow dostala babli..... :szok: jesetem w szoku ze uczulenie jej wyskoczylo tak od razu i na dwie rzeczy naraz :szok:

No nic teraz zmieniamy menu...bez pomidorow i truskawek....sprobujemy dac tyci tyci za miesiac. Wiec idziemy na zakupy zeby cos ugotowac :sorry:

Czesc dziewczyny :-)
Rany julek, obie najadlyscie sie strachu, nie? Dobrze, ze ani Konradkowi, ani Nastce nic nie jest.
A alergie to podobno w kazdym momencie zycia moga sie pojawic, i tak samo niepostrzezenie zniknac....

A Oliwier tez kiedys upadl i to na moich oczach, bylam tuz obok i rozcial warge.... tez byl krzyk i krew, myslalam, ze zeba wybil, sama sie poplakalam, ale na szczescie tylko przygryzl warge i nic powaznego sie nie stalo. A ci lekarze kwiateczek, to mnie rozwalaja.... :no::baffled: Brak slow!:crazy:

hello

u nas dzis nadal cudnie ale za to jutro ma byc juz mniej slonka a wiecej deszczu ale zobaczymy.................ja poprałam wszystko co sie dało i wczoraj prasowalam 4 godziny:szok::szok::szok::szok::szok: tyle sie tego nazbierało.....................ale narazie spokoj bedzie hehehe ciekawe tylko na jak dlugo........................moja sie tak spiekla ze szkoda gadac zaden krem jej nie pomogł nawet 50 z Nivea:no::no::no::no::no:
przez te kilka dni biegała w samych majteczka bo chciałam aby nauczyla sie siku na nocnik robic ale niestety dziecko sikalo pod siebie a na nocnik nie:no::no::no: i wcale to ze ma mokre majtki jej nie przeszkadzało:crazy::crazy::crazy: gadanie moje tez nic nie dało bo ona na wszystko OK,OK opdpwiadała a jak przyszło co do czego to siku w galoty...................... moze nastepnym razem sie uda jak nie to sie zastrzele!!!!!

Goska- to ale sie stracha musiałas najesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a swoja droga to az dziwne ze takie boble wychodza jak ktos jes uczulony u nas to normalna wysypka byla zadnych bombli.....................
Kwiateczek ty tez kochana ciezkko pracujesz:tak::tak::tak:buziaki dla Kondziak biedak pewnie sie naplakał oby wszystko dobrze sie skonczylo ehhhh te dzieci:sorry::sorry::sorry:
Kaska Paula- w wy mamuski gdzie sie podziewacie????????????

heyka :-)
ostatnio nie pisałam, ale jakoś weny brakowało... dziewczyny, ale tutaj straszne rzeczy piszecie,

Kasia
to brat i cała Wasza rodzinka przeżyliście chwile zgrozy :-( popłakałam się, jak czytałam Twojego posta o Twojej bratanicy. oby wszystko było dobrze i dużo zdrówka dla niej...

Gosia
jak ja bym takie bąble zobaczyła u Oliwki to bym spanikowała strasznie, dobrze, że się szybko wyjaśniło, że to alergia. Moja Oliwka od wczoraj też ma jakąś wysypkę i wydaje mi się, że to z soku truskawkowego, a może z arbuza, którego jadła po raz pierwszy. Odstawiłam jedno i drugie i zobaczymy.

Edyta
nawet nie mów o tych lekarzach, bo to już szkoda słów. I jak ząbki Konradka?

Pinka
ja smaruję moją córcię kremem Soltan 50 i nic ją słońce nie łapie, a trzeba dzieciaczki chronić, bo te słońce jest teraz takie silne.

A ja to teraz w domu usiedzieć nie umiem przy takiej pięknej pogodzie, więc codziennie rano gdzieś wybywamy, wracamy po południu, jemy obiadek i do wieczora szybko czas mija. Super - uwielbiam lato! :tak:

hello

u nas dzis nadal cudnie ale za to jutro ma byc juz mniej slonka a wiecej deszczu ale zobaczymy.................ja poprałam wszystko co sie dało i wczoraj prasowalam 4 godziny:szok::szok::szok::szok::szok: tyle sie tego nazbierało.....................ale narazie spokoj bedzie hehehe ciekawe tylko na jak dlugo........................moja sie tak spiekla ze szkoda gadac zaden krem jej nie pomogł nawet 50 z Nivea:no::no::no::no::no:
przez te kilka dni biegała w samych majteczka bo chciałam aby nauczyla sie siku na nocnik robic ale niestety dziecko sikalo pod siebie a na nocnik nie:no::no::no: i wcale to ze ma mokre majtki jej nie przeszkadzało:crazy::crazy::crazy: gadanie moje tez nic nie dało bo ona na wszystko OK,OK opdpwiadała a jak przyszło co do czego to siku w galoty...................... moze nastepnym razem sie uda jak nie to sie zastrzele!!!!!

Goska- to ale sie stracha musiałas najesc:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a swoja droga to az dziwne ze takie boble wychodza jak ktos jes uczulony u nas to normalna wysypka byla zadnych bombli.....................
Kwiateczek ty tez kochana ciezkko pracujesz:tak::tak::tak:buziaki dla Kondziak biedak pewnie sie naplakał oby wszystko dobrze sie skonczylo ehhhh te dzieci:sorry::sorry::sorry:
Kaska Paula- w wy mamuski gdzie sie podziewacie????????????

No wlasnie to powinna byc wysypka,bable sa jak jest powazniejsza alergia ale nie wiem.lepiej sprwadzic z lekarzem jeszcze jednym:nerd:
a mala wywinela numer:-D:-D:-Dale ponoc tak jest.ja sprobuje w Pl go pouczyc bo tu teraz zimno a za miesiac moze rozumniejszy bedzie:sorry:
dziewczyny gdzie jestescie:sorry:

acha to pielegniarka byla taka madra nie lekarz:sorry:a zabki sa cale jak narzie.dzis dalam mu gruszke i gryzl normalnie wiec moze nic nie uszkodzil:baffled:
lece spac

kwiateczek za tydzien mam wlasnie isc do kliniki na wazenie:tak: dwa tyg temu byla u mnie HV i powiedziala ze mam przyjsc w druga srode czerwca bo oni maja otwarte w druga i czwarta srode miesiaca:-p wiec sie okaze ile wazy ten moj klocek:-D

malagorzatko - wspolczuje nerwowki:baffled:pierwszy raz slysze,zeby alergia tak drastycznie sie pokazala:szok:ale dobrze wiedziec,bo nie wiadomo czy i moja panna na cos uczulona nie jest a ja to bym od razu w panike wpadla:baffled:a truskawki to sie nie dziwie,ze ma uczulenie na nie bo te tu to tak pompowane pryskane i sztuczne w smaku(w wiekszosci wypadkow)ze szok.kiedys kochalam truskawki ale przez te angielskie to sie zrazilam strasznie:confused2:teraz tylko jak jestem w polsce to skubne ale to i tak zadko bo przewaznie na boze narodzenie tylko jestesmy co kilka lat:-p
kwiateczek- to co za lipna bramke Ci sasiedzi maja!!!biedulek sie nameczyl troche:-(ale dobrze,ze zabeczki ma cale:tak:
pinka-kochana,moja to do dzis tak ma ze jak ma galoty,spodenki,czy cokolwiek co styka sie z pupa to leje w to i nie patrzy czy ma pieluche:no:a teraz tymczasowo wogole zapomniala o nocniku odkad Julka sie pojawila:zawstydzona/y:hv kazala poczekac i zaczac od nowa nocnikowanie i juz sie trzese jak pomysle ile mi to nerwow zezarlo za pierwszym razem:wściekła/y::baffled:
syla - no ja to ryczalam razem z mama i siorka polaczone na telefonach:zawstydzona/y:kurde,w takich sytuacjach czlowiek patrzy na swoje dzieci i mysli ze moze tyle stracic w kazdej chwilii...a na codzien sie tak naprawde nie docenia w pelni jakie ma sie szczescie przy sobie:sorry:
ada- no ja dzis bylam wlasnie tez na wazeniu i moja mala wazy 4.180kg i mi hv kazala mniej Ja karmic bo przytyla prawie kilo przez ostatnie 2tygodnie i podobno to za duzo....no mnie sie nie wydaje,a karmnie na zadanie wiec musialabym odmowic dziecku jedzenia a je co ok 2-3godziny teraz:confused2:w skali ladnie sie lokuje i nie wiem o co chodzi bo sprawdzalam Nike jak tyla w tym czasie i nawet wiekszy przyrost miala i nikt sie nie czepial:no:
a Nika wazy 11.920kg i tez ladnie sie w skali ulokowala:tak:

laksi ta polska to sie nigdy nie zmieni:no::no::no:bratowa w szpitalu w Bydgoszczy musi spac na podlodze na kocu bo nie ma miejsca na lozko dla niej(a karmi piersia wiec jest to jakas paranoja na moje) a moze sobie wypozyczyc od nich materac za kase!!!i do tego placa 27zl na tydzien za to ze wogole moze tam przebywac z mala (a Klarka ma 6tygodni tylko!!!)
do tego lezy na sali z 2 i 3-latkami i wszystkie ciezki stam,umierajace na raka:szok::szok::szok::szok::szok::szok:mowi,ze siedzi i ryczy tam i juz pokarm prawie stracila,bo jak tu funkcjonowac skoro sie takie rzeczy widzi,a w domu ma 3.5letnia corke i 2letnia tez:baffled:Mowi,ze nawet sobie nie wyobrazam jak sie podejscie Jej zmienilo do dzieciaczkow,ze jak wroci do domu to chyba z ramion nie wypusci juz nigdy:sorry:ale jutro chyba wraca do domu bo malej stan sie polepszyl,okazalo sie ze miala infekcje zwyklego przeziebienia ktora pokryjomu rozwinela sie w zapalenie pluc i przez to doprowadzila do maloplytkowosci...i jak teraz lecza zapalenie pluc to wybroczyny znikaja z cialka i krew wrocila do normy juz:-):tak:

Ostatnia edycja:
reklama
zapomnialam dodac,ze u mnie Nika zakatarzona na maxa,zarazila Julke i mala zablokowany nosek i mnie tez dopadlo i wszystko mnie boli i katar i kaszel i generalnie narzekajace jestesmy wszytskie tzry:-pdzis kupilam sol fizjologiczna malej do noska bo nic innego narazie nie mozna stosowac,a szkoda bo Olbas jest niezastapiony:no:

Do góry